• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyaj Ürünleri Benim bakım dünyam işte bu =))

Makyaj Ürünleri İçin Öneriler

Kullandığınız ürünlerini markaları

• Ankete Katılan
    866
Deniiiiz ay bu göz makyajına bayıldım ne güzel renkleri var böyle :17:
Fiyonklu saç modelini de çok beğendim, çok şirin.
Nerden buluyorsun bunları bravo:46:

Bu arada şu leke olayını okudum ve çok üzüldüm..
Gerçekten geçmez mi dedi doktor ama neden yaaa:50::50:
Benim de lekelerim çok fazla.
Bıktırdılar beni artık.
Doktoruma da gitmedim daha, halim yok hiç.
Bir de ben sorayım:26:

Deniiiiz ay bu göz makyajına bayıldım ne güzel renkleri var böyle :17:
Fiyonklu saç modelini de çok beğendim, çok şirin.
Nerden buluyorsun bunları bravo:46:

Bu arada şu leke olayını okudum ve çok üzüldüm..
Gerçekten geçmez mi dedi doktor ama neden yaaa:50::50:
Benim de lekelerim çok fazla.
Bıktırdılar beni artık.
Doktoruma da gitmedim daha, halim yok hiç.
Bir de ben sorayım:26:

canım beğenmenize çok sevindimm araştırıyorum değişik şeyler hoşuma gidiyor sizlerlede paylaşınca çok daha mutlu oluyorum .. evet leke olayları gerçekten çok fazla yaygın yaa tedavi sonrası uygulanmıyor ya da çıkan sivilcelerin izleri sonuçlarında yüzümüzde yer alıyor ama ruaccutan kullananlara mutlaka uygulanıyor sonrasında izler ve lekeler için uygulama yapmayan doktorlarda varmış ama tedavi yarım kalmış gibi oluyor çünkü sonrasında izler rahatsız etmeye başlıyor

canım sabahtan beri yapmaya calısıyorum sacım fazla uzun galiba :) olmuyo :D:D

canım msj da 10 dk sınırı olduğu için burdan yazıyorum sana ayrıca hemşeriymişiz =))
kimyasal peelingi lekeler izler için kullanılıyor ama çil tarzında varsa geçmez çünkü benim kolumda çil şeklinde güneş lekesi vardı peeling uygulaması yaptırdım geçmedi sivilce lekeleri ve kızarıklara birebir cildinde sivilce varsa o yüzden yapmamış olabilir ... bak şimdi kimyasal peelingle ilgili bir yazı paylaşıcam bu arada dr dermatologmu cildiye mi onu öğrenmek istiyorum cildiyeler pek anlamıyor

Kimyasal Peeling

Kimyasal Peeling yani kimyasal soyucular en sık leke, iz ve kirisiklik tedavisi gibi kozmetik nedenler için uygulanir. Ayrica kimyasal peeling yüzdeki sivilce izlerini hafifletmek ve sivilceyi tedavi etmek, kanser öncüsü lezyonlari gidermek amaci ile kullanilmaktadir.

Sivilce, rozase ve leke tedavisinde kimyasal peeling yardimci bir tedavi yöntemidir. Kimyasal peeling deriye kimyasal solüsyon sürülerek, derinin üst tabakasini soyup deriyi iyilestirme ve düzeltme amaci ile kullanilmaktadir.

Kimyasal Peeling islemin derinlik seviyesine göre; yüzeysel, orta ve derin olmak üzere siniflandirilir. Bu siniflandirma kimyasal peeling yöntemini derinin hangi tabakasina kadar soyulma yaptigina göre yapilmaktadir. Günümüzde, yüzeysel ve orta derinlikteki kimyasal peeling uygulamalari daha sik yapilmaktadir. Derin kimyasal peeling uygulamalarinin yerine lazer ile soyma ve dermabrasyon yöntemi daha çok tercih edilmektedir.

Yüzeyel kimyasal peeling haftalik araliklarla uygulanabilirken, orta derecedeki kimyasal peelingler 3-6 ay aralikla uygulanabilir.

Bütün kimyasal peeling uygulamalarinin seyrek görülen belli riskleri vardir. Kimyasal peeling mutlaka uzman bir hekim tarafindan uygulanmalidir.

Yüzeysel Peeling

Yüzeysel kimyasal peeling en çok kullanilan maddeler alfa -hidroksi asitler (AHA veya meyve asitli peeling ), beta- hidroksi asit (BHA), jessner solüsyonu ve düsük konsantrasyolu triklorasetik asit (TCA) 'tir. Tüm bu ürünler ciltte soyulmayi arttirici etki gösterir. Böylece hücre yenilenmesi hizlanmis olur. Kimyasal peelingte derinin üst tabakasi soyularak, derinin pürüzsüzlesmesi saglanir.

Yüzeysel Kimyasal Peeling Uygulama Nedenleri

Düzensiz , kuru cildin düzenlenmesi
İnce kirisikliklarin giderilmesi
Sivilce tedavisi
Leke problemlerinde
Kimyasal Peeling Öncesi Hazırlık

Kimyasal peeling öncesi ve seans araliklarinda A vitamini türevi retinoik asitli krem veya düsük konsantrasyonlarda AHA 'li krem veya yikama jelleri kullanilmalidir. Bu ürünler kimyasal peelinglerin etkinligini arttirir. Leke tedavisi görenlerde bu ürünlerin yani sira leke giderici kremler mesela Hidrokinon eklenir.

Kimyasal Peeling Uygulamaları

Kimyasal peeling muayenehane ortaminda uygulanabilir. Ameliyathane sartlari gerektirmez.
Yüzeyel kimyasal peeling uygulamalari esnasinda sadece hafif bir batma duygusu yaratmaktadir.Kimyasal peeling Anestezi gerektirmez.

Kimyasal Peeling Tedavi Sonrası

Yüzeyel peelingten sonra geçici kizariklik, kabuklanma ve soyulma olabilir. Bu tür sikayetler peeling cilt tipine göre ayarlanarak giderilebilir.

Kimyasal Peeling Sonrası Normal Hayata Dönüş

Yüzeyel kimyasal peeling ile geçici kizariklik, kabuklanma ve kuruluk günlük yasam ve çalisma hayatini engellemez. Düzenli uygulanan kimyasal peeling tedavisinden sonra cilt daha canli ve parlak hale gelir. Mutlaka kimyasal peeling tedavi sonrasi ve seans araliklarinda günlük cilt bakiminda günesten koruyucu krem kullanilmalidir.

Kimyasal Peeling Sonrası Bakımı

Tedavi alanlari serin tutulur ( örnegin yatistirici su spreyleri)
Kabuklar koparilmamalidir, iz kalabilir.
Yüzeyel kimyasal peeling sonrasi hafif nemlendiriciler, derin kimyasal peeling sonrasi yogun nemlendiriler kullanilir.
En az 6 ay günesten korunulmalidir.
Tavsiye edilirse geceleri retinoik asit, AHA veya hidrokinon kullanilabilir.
Kimyasal Peeling Sonrası Yeni Görüntünüz

Yüzeyel kimyasal peeling sonrasi daha saglikli ve canli bir cilt görünümü olusur. Tedavi devam ettikçe cildin yapisi daha saglikli bir hale gelir.

Son düzenleme:
canım ben karışık illa şu markayı kullanıyorum demiyorum kullandığım belirli markalar var makyaj malzemelerinde bohçaya neler konuluyor ki parfüm falan onu biliyorum ben parfüm alıyorum avondan güzel kokuyolar ama çok kalıcı değiller .. güzel farları ve rujları var ama göz kalemini falan pek önermem tatlım

merhaba gülümmm :3:

göz kalemi bana da yaramamisti gözlerim bulanik görmeye baslamisti. zaten söyledim avon istemedigimi ya kendileri bisey alsinlar ya da ben kendim bakicam daha karar vermedim :1:

canım beğenmenize çok sevindimm araştırıyorum değişik şeyler hoşuma gidiyor sizlerlede paylaşınca çok daha mutlu oluyorum .. evet leke olayları gerçekten çok fazla yaygın yaa tedavi sonrası uygulanmıyor ya da çıkan sivilcelerin izleri sonuçlarında yüzümüzde yer alıyor ama ruaccutan kullananlara mutlaka uygulanıyor sonrasında izler ve lekeler için uygulama yapmayan doktorlarda varmış ama tedavi yarım kalmış gibi oluyor çünkü sonrasında izler rahatsız etmeye başlıyor

canım msj da 10 dk sınırı olduğu için burdan yazıyorum sana ayrıca hemşeriymişiz =))
kimyasal peelingi lekeler izler için kullanılıyor ama çil tarzında varsa geçmez çünkü benim kolumda çil şeklinde güneş lekesi vardı peeling uygulaması yaptırdım geçmedi sivilce lekeleri ve kızarıklara birebir cildinde sivilce varsa o yüzden yapmamış olabilir ... bak şimdi kimyasal peelingle ilgili bir yazı paylaşıcam bu arada dr dermatologmu cildiye mi onu öğrenmek istiyorum cildiyeler pek anlamıyor

canım benim konustuğum kişi plastik cerrahtı burun kontrolü için gitmiştim onuda sormuş bulundum :/

canım benim konustuğum kişi plastik cerrahtı burun kontrolü için gitmiştim onuda sormuş bulundum :/

canım bence bir dermatoloğa gözük derim ben onlar bu işlerde uzman oluyolar çünkü peelingin amacı lekeleri gidermek yapılıyor bende yaptırdım tedavi sonrası çok ta işe yaradı iyi ki doktorum yönlendirmiş

ben mesajı yanlış anladım sanırım :D canım çok saol:) annem dün denemek için neostrata ultra daytime smoothing cream spf 15 almış nasıl sizde bu ürün?

ben bu ürünü kullanmadım ama araştırdığım kadarıyla güzel bir ürün cilt görünümünü düzgünleştiriyor normal ciltlere uygun çizgi ve kırışıklar için cildin yaşlanmasını yavaşlatıyor ama sanırım senin yaşına pek uygun değil canım genelde orta yaş bayanlar için

ben bu ürünü kullanmadım ama araştırdığım kadarıyla güzel bir ürün cilt görünümünü düzgünleştiriyor normal ciltlere uygun çizgi ve kırışıklar için cildin yaşlanmasını yavaşlatıyor ama sanırım senin yaşına pek uygun değil canım genelde orta yaş bayanlar için

:( tüh :( la roche biraz kızartıyomuş onuda düşündüm eğer kızartıyosa tretin kullanmak daha mantıklı dedim :/

ay canım pure nasıl peki bu arada sana dedğim parfmn testernı denedm bayldm resmen ya :))

ben pure da windescape de ikisini de kullandım.hatta biraz birbirine benzetiyorum.meyveli farah kokular.windscape biraz daha deniz kokusu gibi. pure da bellisimanın mavi yeşil şişeli bi
parfümü vardı bi zamanlar onun aynısı neredyse

ay canım pure nasıl peki bu arada sana dedğim parfmn testernı denedm bayldm resmen ya :))

Canım pure çok ferah bir koku, içini açıyor insanın. Tam yazlık. Ben ağır kokuları çok sevmem, zevklerimiz uyuyor galiba seninle sen de öyle seviyordun diye hatırlıyorum.
Little red biraz daha yoğun ama ona da hayranım ya.
Yalnız şöyle kalıcı bir koku istiyorum ben de. Benimle kalsın birkaç gün:52:

kızlar sivilce yapmayacak pudra bileninz var mı? :3:
esmerim çok kara değilim bu arada:1:
yüüzme sürünce doğal dursun istiyorum...
bu konuda yardımcı lursanız sevinirim :16:

Canım pure çok ferah bir koku, içini açıyor insanın. Tam yazlık. Ben ağır kokuları çok sevmem, zevklerimiz uyuyor galiba seninle sen de öyle seviyordun diye hatırlıyorum.
Little red biraz daha yoğun ama ona da hayranım ya.
Yalnız şöyle kalıcı bir koku istiyorum ben de. Benimle kalsın birkaç gün:52:

canım kalıcı koku istiyorsan çiçek kokularınada benim gibi hastaysan ve kalıcı bir parfüm istiyorsan elizabeth arden tam sana göre ilk başlarda topikde resmi var sabah sıkıyorum akşam üstümü değişirken gene alıyorum parfüm kokusunu saçlarımada sıkarım ben parfüm sabah kalktığımda saçımda hala çiçek kokularını duyarım :16::16:

kızlar sivilce yapmayacak pudra bileninz var mı? :3:
esmerim çok kara değilim bu arada:1:
yüüzme sürünce doğal dursun istiyorum...
bu konuda yardımcı lursanız sevinirim :16:

canım sorunlu cildin var çok fazla pudraya yanaşma derim ben onun yerine renkli nemlendiriciler var onlardan kullanabilirsin the balm shelter var mesela ben test etmiştim garnier bb renklendirici kremde var ikisinide test ettim ama the balmınkisi daha güzel duruyor biraz daha uygun olsun istersen garnier tercih edebilirsin ama pudralara çok fazla yanaşma ben günlük hayatımda sadece allık rimel ve göz kalemi tercih ediyorum allıksız makyajım yarım kalmış gibi oluyor :9::9:

Back