• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makyaj Ürünleri Benim bakım dünyam işte bu =))

Makyaj Ürünleri İçin Öneriler

Kullandığınız ürünlerini markaları

• Ankete Katılan
    866
kimyasal peeling ve lazer için doktorumla görüştüm.
'boşuna uğraşma geçmez onlar' dedi.. yıkıldım resmen.. yinede kasımda yeniden gel bakalım dedi. kasımda gidicem o zamana kadar iyi bir leke açıcı kullanmak istiyorum.. hiç değilse hafifletsin ne bileyim ben..
eczaneye gittim cildin çok kuru yanlış ürün vermişler sana cık cık dedi söylendi baya.. uriage creme lavante verdi.. kendimi alıştırmaya çalışıyorum. buarada sivilcelerime maydanoz suyunu kaynattım onu sürüyorum. sönüyo ama kırmızılık kalıyo...

vitamin pp içeren ürünlerin cilt lekelerini açmada etkili olabileceğini duymuştum...
kızlar bi de sivilce için bi öneride bulunmak istiyorum, ben 6 aydan fazla süredir ,avene satılan eczanelerde genelde olan, ducray diye bi markanın keranycyl diye küçük tüpte bi kremini kullanıyorum, ilk başladığımda düzenli 1 hafta kullandım sonra haftada 1-2 kez kullandım yalnız bu ürünü sürdüğünüzde ilk 10-15 dk yanıyo cildiniz içindeki yoğun salisilik asit sebepli olduğunu düşünüyorum. ben karma ciltliyim sadece sivilce olan alın ve çene bölgesine kullandım. bi ara bıraktım sivilceler tekrarladı sonra yine başladı artık pek bırakmıyorum haftada 1-2 en azından banyodan sonra sürüyorum yalnız bu kremi özellikle yaz aylarında çok dikkatli kullanmak gerekiyo cildi hassaslaştırıyo kışın da yazın da mutlaka gece sürmeniz lazım asla gündüz sürmeyin ertesi gün de mutlaka yüksek korumalı bi güneş kremiyle dışarı çıkın zaten sürmesenizde öyle çıkmanız gerekir ama bu kremle birlikte cildinizde eğer ki yanarsa lekeler oluşabileceğini unutmayın bu konuda güzellik danışmanı eczanede üstüne basa basa uyarmıştı...

bu arada bu topiğin yazılarını uzun zamandır takip ediyorum, faydalı bilgiler, güzellik öenrileri çıkıyo;)bi şey danışmak istiyorum, istanbul da douglas mağazası sadece kanyon da mı ben anadolu yakasındayım, fikri olan var mı?

denizcimm aşkınihancım =) nasılsınız kızlar görüşemyirz bir türlü =) eva sende hoşgeldin canım =)

dalini niçin kullanıyorsunuz ? faydası nedir ? bir de ben vücut ve ayak bakımı için hangi ürünleri önerrisiniz diye sracaktım ? yağlı bir cildim var
canım sende hoşgeldin =) ben ayaklarıma peeling uyguluyorum el ve ayaklar için kuaför malzemeleri satılan yerlerde var böyle ürünler. fiyatları da gayett uygun . daha sonra da nemlendirici sürüyorum. arko da oluyo doğal b.r markada . duruma göre değişiyo. sıcaklarda biraz zor oluyor ama arkasından vazeln sürüp bol bol çorap giyip yatıyorum gece dayanamayp çıkarsamda yumuşacık oluyor ayaklarım =)
kizlaar bir sorum olucakti.

ben müstakbel kaynana demis "kizimiz avondan makyaj malzemeleri secsin bohca icin. begendigi seyler olsun bohcada" secmek istiyorum ama avonun makyaj malzemeleri iyi mi? yoksa baska markadanmi aldirayim?

canım her marka gibi güzel ürünleri de var kötü ürünleri de var. güzellerinden seçersen memnun kalabilirsn =)

vitamin pp içeren ürünlerin cilt lekelerini açmada etkili olabileceğini duymuştum...
kızlar bi de sivilce için bi öneride bulunmak istiyorum, ben 6 aydan fazla süredir ,avene satılan eczanelerde genelde olan, ducray diye bi markanın keranycyl diye küçük tüpte bi kremini kullanıyorum, ilk başladığımda düzenli 1 hafta kullandım sonra haftada 1-2 kez kullandım yalnız bu ürünü sürdüğünüzde ilk 10-15 dk yanıyo cildiniz içindeki yoğun salisilik asit sebepli olduğunu düşünüyorum. ben karma ciltliyim sadece sivilce olan alın ve çene bölgesine kullandım. bi ara bıraktım sivilceler tekrarladı sonra yine başladı artık pek bırakmıyorum haftada 1-2 en azından banyodan sonra sürüyorum yalnız bu kremi özellikle yaz aylarında çok dikkatli kullanmak gerekiyo cildi hassaslaştırıyo kışın da yazın da mutlaka gece sürmeniz lazım asla gündüz sürmeyin ertesi gün de mutlaka yüksek korumalı bi güneş kremiyle dışarı çıkın zaten sürmesenizde öyle çıkmanız gerekir ama bu kremle birlikte cildinizde eğer ki yanarsa lekeler oluşabileceğini unutmayın bu konuda güzellik danışmanı eczanede üstüne basa basa uyarmıştı...

bu ürünü eczaneme sorucam tatlım =) merak ettim bende =)

kimyasal peeling ve lazer için doktorumla görüştüm.
'boşuna uğraşma geçmez onlar' dedi.. yıkıldım resmen.. yinede kasımda yeniden gel bakalım dedi. kasımda gidicem o zamana kadar iyi bir leke açıcı kullanmak istiyorum.. hiç değilse hafifletsin ne bileyim ben..
eczaneye gittim cildin çok kuru yanlış ürün vermişler sana cık cık dedi söylendi baya.. uriage creme lavante verdi.. kendimi alıştırmaya çalışıyorum. buarada sivilcelerime maydanoz suyunu kaynattım onu sürüyorum. sönüyo ama kırmızılık kalıyo...

ne geçmez dedi doktor kırmızı lekeler mi geçmiyomuş??

canım eczacı bana ducray'ın leke kremini önermişti ama doktorum lazer yada kimyasal peeling geçirmez diyince onuda alma konusunda kararsızım.. senin kremide soruyum bi. her cıkan sivilceye isotrexin sürüyorum 1 hafta kıpkırmızı kalıyo lanet.

canım eczacı bana ducray'ın leke kremini önermişti ama doktorum lazer yada kimyasal peeling geçirmez diyince onuda alma konusunda kararsızım.. senin kremide soruyum bi. her cıkan sivilceye isotrexin sürüyorum 1 hafta kıpkırmızı kalıyo lanet.

canım ya kremin ismini şimdi yanlış yazmışım; doğrusu ducray keracnyl creme, üzerinde "poly-hydroxy-acides+myrtacine" yazıyo! bi de bu kremin vitamin pp li versiyonu var o da aynı şişede ben karıştırıp yanlışlıkla onu almışım yedeklemek istediğimde... fiyatı yanlış hatırlamıyosam 39tl idi, vitamin pp li olan 42tl idi sanırım. ya umarım işe yarar ama şöyle bi şey var; herkesin cildi farklı farklı ürünlere farklı reaksiyonlar ya da sonuçlar verebiliyo umarım işe yarar, ben hala şu yaşımda sivilce sorunu yaşıyorum, bi taneye bile tahammülüm yok, işe giderken alnımda bi sivilce görünce sinirleniyodum bu sebeple
leke konusunda pek bilgim yok yalnız tv de ne kadar güvenilir bilemicem ama co2 li fraksiyonel lazer diye bi uygulama görmüştüm, bi araştır istersen...ama karar verirsen lazer için mutlaka doktor bul ve ona yaptır sonuçta dozu önemli...

$1613073_Ducray_Keracnyl_cr.jpg

tatlım o kırmızılk bu sıralar bende de oluyo hem sıcaklar hem özel dönemim yaklaşması arada sivilcelerim çıkıyor avonun salisilk asitli bişeyini almıştım . sürüyosun sivilcen kuruyo senin ilacın gibi ama kırmızı kalıyo. o kırmızlıktan sonra 1 kez medacassol sürdüm geçti gitti sende bi onu dene herşeyden önce sivilce lekelerine derim fiyatı da uygun memnun kalmazsan başka denersin ama lekelerin yeni olunca hemen etki gösssterir diye düşünüyorum :))

ben anlamadım nasıl kimyasal peelingle geçmez ki ben ilaç tedavisi sonrası kimyasal peeling yaptırmıştım sanki cildimde daha önce hiç sivilceyle savaşan biriymiş gibi olmamıştı tamamen pürüzsüz bir cilde sahip olmuştum ..nerede oturuyorsun belki dr yönlendirmesi yapabilirim

EL AYAK BAKIMI
Güzel ve bakımlı eller yalnızca kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlamakla kalmayıp başkalarında da o kişiye karşı sempati uyandırır. Ama sürekli olarak bir şeyler yıkamak(özellikle ev işlerinde) elleri ve tırnakları hırpalar. Deri çatlar, sertleşir ve doğal asidik örtüsü tahrip olur. Sürekli uygulanan el banyoları ve kompresler, yıpranmış ellerin kendilerini yenileyebilmeleri için gerekli bir bakım yöntemidir.

Eterli yağ el banyosu

3 damla lavanta yağı, 2 damla bergamot yağı, 10 damla bademyağı, 1 tatlı kaşığı dolusu gliserin ile karıştırılır ve bir kabın içindeki sıcak suya eklenerek, iyice karıştırılır. Eller 20 dakika boyunca banyoda tutulur. Sonra eller dikkatlice ovuşturularak, kalan yağ da deriye yedirilir.

Zeytinyağı el banyosu

1 su bardağı dolusu zeytinyağı, benmarin yöntemiyle hafifçe ısıtılır ve içine 15-20 damla limon suyu eklenip iyice karıştırılır. Eller bu yağın içinde 5-10 dakika bekletilir.
Jojoba-pirinç kompresi

1 yemek kaşığı dolusu pirinç unu, biraz sütle bulamaç haline getirilir. 1 yemek kaşığı dolusu jojoba yağı(veya gliserin) elin üstüne yayılır ve üstüne pirinç unu bulamacı yatırılır. 10 dakika etkilemeye bırakıldıktan sonra, eller ılık suyla yıkanır.
Yağ masajı

2 yemek kaşığı dolusu bademyağı veya susam yağı, benmarin yöntemiyle 37-40 dereceye kadar ısıtılır ve dairesel hareketlerle önce elin üstüne ve sonra da avuçlara masajla yedirilir.

Rezene el banyosu

8 yemek kaşığı dolusu rezene tohumu, havanda hafifçe ezildikten sonra, 2 su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, 15 dakika demlendikten sonra süzülür. Her tür yıkamadan sonra, eller bu bitki çayının içinde 2-3 dakika bekletilir.

Tırnaklar

Kuru ve kolayca kırılabilen tırnaklar da, etkili temizlik maddeleri ile sürekli ilişki içinde olmaktan kaynaklanabilir. Tırnaklardaki bu tür değişimler, beslenme yetersizliğinin bir işareti de olabilir. Bu nedenle, yalnızca dıştan bakım yapmakla yetinmeyip, dengeli beslenmeye de özen göstermelisiniz.

Atkuyruğu el banyosu

2 yemek kaşığı dolusu ince kıyılmış atkuyruğu, yarım litre kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, 20 dakika demlendikten sonra süzülür. Eller arada bir, 5-6 dakika süreyle bitki çayının içinde tutulur.

Ayrıca, günde 1-2 bardak atkuyruğu çayı içilmesi de çok yararlı olacaktır.

Soğan suyu masajı

Kuru soğanın özsuyu ile tırnaklara masaj yapılabilir. Tırnaklar böylece sertleşebilir.

Masaj yağı

25g vaselin, 25 ml hintyağı, 10 damla acıbadem yağı, 25 ml avocado yağı, 50 ml jojoba yağı, sıcak su banyosunda (benmarin) eritilerek karıştırılır ve bir krem kabına aktarılır. İki günde bir, önceden iyice temizlenen tırnaklara bu yağ karışımı ile masaj yapılır.

Kırışıklara karşı reçeteler (gerginleştirme)

*80g limon suyu, 30g havuç suyu ve 30g hıyar suyu iyice karıştırılır ve kırışık bölgelere kompres uygulanır.

*Avocado lapası, muz suyu veya kavun suyu kompresleri uygulanır.

*1’er tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış mayıs papatyası ve oğulotu (melisa), 2 bardak dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 15 dakika demlendikten sonra süzülür ve kompresler uygulanır. Lavanta yağı, biberiye yağı ve gülyağı da kırışık cildi düzgünleştirir.

*Her gün bir kere, yağı alınmış sütle yüz yıkandığında, kırışıklar azalır.

Yorgun Ayaklar

Ayaklar ve bacaklar özellikle yazın gözler önüne serilecekse, bakımlı olmalıdırlar. Ayak banyoları ve masajlarla, göze hoş gelmeyen nasırlar gibi, yorgun ve şiş ayaklar ve bacaklar da tedavi edilebilir. Böyle bir davranış, yalnızca güzellik için değil, sağlık için de iyi sonuçlar verebilir.

İsteyen, her gün ayak banyosu veya ayak masajı yapabilir. Ama haftada en azından bir kere uygulanması gereken bakım şöyle olabilir: Önce canlandırıcı bir ayak banyosu alınabilir, ardından, sertleşmiş deri tabakaları süngertaşı ile alınır. Sonunda da, bitkisel yağlarla rahatlatıcı bir ayak masajı yapılabilir.
Temel ayak banyosu
2 bardak ılık süt, 2 yemek kaşığı bal, 5 damla lavanta yağı, 2 damla nane yağı iyice karıştırılır. Bu temel ayak banyosu karışımı, gereğine göre başka bitki yağları veya bitki çayları ile zenginleştirilebilir. Sonunda hepsi, sıcak banyo suyuna (en fazla 37 derece) eklenir ve ayaklar 10 dakika boyunca bu suda bekletilir, süre sonunda iyice kurulanır ve kalın çorap giyilir.
Ayak banyosu, yorgun ayaklar için

Temel banyo karışımı, 2 damla portakal yağı, 3’er damla lavanta ve biberiye yağı, sıcak banyo suyu.

Ayak banyosu, şiş ayaklar için

Temel banyo karışımı, 3’er damla lavanta yağı ve ardıç yağı, 2 damla nane yağı ve sıcak banyo suyu.

Ayak banyosu, ağrıyan ayaklar için

Temel banyo karışımı, 3’er damla adaçayı yağı ve bergamot yağı, 2 damla ardıç yağı ve sıcak banyo suyu.

Masaj yağı, ağrıyan ve terleyen ayaklar için

¼ bardak susam yağı veya ayçiçeği yağı, sıcak su banyosunda (benmarin) ısıtılır ve içine 5 damla oğulotu(melisa) yağı eklenir. Yağ karışımı masajla ayaklara yedirilir.

Ayak ve bacaklardaki varis ağrıları, sert ve çatlak topuklar için

Aynısafa merhemi, sık sık yapılan hafif masajlarla deriye iyice emdirilir. Gerginlikler ortadan kalkar, ağrılar sona erer ve sert yüzeyler kadife gibi yumuşar

Ayrıca, ince kıyılmış aynısafa çiçek yaprağı 1 ölçü ve zeytinyağı 5 ölçü olarak, ağzı iyice kapanabilen bir cam şişede veya kavanozda 2 hafta boyunca bekletilir ve arada bir çalkalanır. Süre sonunda tülbentten geçirilerek süzülür ve posa da iyice sıkılır. Elde edilen aynısafa yağı, eşit oranda kantaron yağı ile karıştırılır. Bu karışım da ayak ve bacaklardaki varis ağrılarına karşı hafif masajlarda kullanılır.

tatlım o kırmızılk bu sıralar bende de oluyo hem sıcaklar hem özel dönemim yaklaşması arada sivilcelerim çıkıyor avonun salisilk asitli bişeyini almıştım . sürüyosun sivilcen kuruyo senin ilacın gibi ama kırmızı kalıyo. o kırmızlıktan sonra 1 kez medacassol sürdüm geçti gitti sende bi onu dene herşeyden önce sivilce lekelerine derim fiyatı da uygun memnun kalmazsan başka denersin ama lekelerin yeni olunca hemen etki gösssterir diye düşünüyorum :))

ben onuda deneyim olmazsa leke acıcı alıcam

tatlımm sen avonun widscape parfümünü kullanmış mıydın ben yanlış mı hatırlıyorum :))

Merhaba canım, nasılsın özlettin kendini, nerelerdesin.:16:
Dediğin parfümü kullanmadım canım.
Pure O2 ve little red dress kullanıyorum avondan. Çok kalıcı olmasalar da kokuları çok hoş:34:

Back