beni öyle bir nişan bohçasına layık görmüşler ki... çok üzüldüm hakediyor muyum bunu ?

Bohçadan daha saçma birsey var ise, ikinci defa, zor ile bohça aldirmaktir. Ya bohça nedir allasen? Cok mu önemli karsi taraftan iç çamasiri, makjaj malzemesi almasi? Madem karsi taraf önem vermiyor, neden zor ile nisanlina aldiriyorsun? Yüksek lisans yapmis bir insansin (profilinde öyle yaziyor), niye gidip özel seylerini nisanlina aldiriyorsun? Isin, var gücün var, 1950'de köylü bir kizi degilsin ki. Asil soru onlarin sana ne layik gördükleri degil...Kendine ne layik görüyorsun??

Ha bu arada, geçenlerdede topik açmistin, acaba her hafta mi kv'de üzerine topik açmayi düsünüyorsun?
Ki kusura bakmada, geçen topikinde yazilan seyler, bohçadan bin kat daha önemli. Nisanlinin daha isi yok, gücü yok, üstelik 15000 lira borcu varmis. Bohça mohça faso fiso oldu bu durumda. O sorumsuz nisanlin ile evlenebilecekmisin daha? Asl soru bu.

Son düzenleme:
bohça olayı çok ayıp benimde başıma bu kadar olmasa da benzeri gelmişti. ama ne güzel en sonunda istediğin olmuş gerisi önemli değil takıpta canını sıkmaya değmez. bir de nişanlın ana kuzusu mu değil mi anlayamadım. anlattıklarına göre hiç değil. ama annesi ağlayınca ana kuzusu olabilir kıyamıyordur kırmak istemiyordur belki. genel de nasıl önemli olan bu

valla sizi tebrik ettim. istedigignizi zorla yaptirmissiniz. boyle olmak lazim belkide bu hayatta.
bana ne bohca ne taki tek bir cop gelmedi sustum oturdum, halen daha icime oturur.
keske boyle yapsaymisim su an aklim basima geldi :)

Kayınvalideniz bunu bilinçli yapmıştır.yoksa bu işin raconunu bilmediğini sanmam bilmese bile kızı uyarırdı.nişanlın bu hatayı tamir etmeye çalışmış belli ki annesinin hatalı olduğunu biliyor ve seni anlamış arkanda.nişanlından eminsen mutluysan bu teferruatlara takılma kimseden bir şey bekleme.bekliyorsan da uygulanacak adetlerin sırası geldikçe annen kv'yi arayıp bunların şu şekilde yapılması lazım desin ya da sen nişanlına söyle o da annesine söylesin.

Ayy bunlari okudukça evlenmek gelmiyor icimden yemin ederim
Nisanliniz size yine bohca hazidlamis okuyordum iyi bu ana kuzusu degildir diyordum kendi kendime ama son anda bombayi patlarmışsınız
Artik siz karar verin bu huyundann vazgecer mi vazgecmez mi

Ayyy normalde bu bohça beğenmeyenleri falan şımarık bulurum hatta bohçayı bile ayıp bulurum ama sonuna kadar haklısın
gazeteye sarılmış iç çamaşırı ne ya?
öf, allah kolaylıklar sabırlar versin

Biz bohça adetini yapmamıştık ben böyle şeyleri önemsemem ama size şu sebeple hak verdim; insanın parası olmayabilir, ucuz şeyler alabilir, az şey alabilir ama kullanılmış şeyleri gzeteye saymak saygısızlık ve özensizlik. İlk defa böyle bir konuda hak verdim çünkü konu şunu almamışlar bu az olmuş konusu değil değer vermemelerine üzülmüşsünüz ve haklısınızda.

Bana gore dalga gecmis hatta kufur etmis. Ama bunu yapti diye hakettiniz anlamina gelmiyor. Bu dunya haksizliklar dunyasi. Eh bundan sonra da ona gore davranirsiniz.

Allah yardımcın olsun gözünü korkutmak gibi olmasın ama kesinlikle düzelmezler hatta daha kötüye giderler ömür boyu stres altında yasarsın cok iyi düşün ailenle otur konuş sevgi bir yere kadar...burda neler okuyoruz ve hepsi gercek hikaye..evli insanlara sorsan yüzde doksan dokuzu şimdiki aklım olsa böyle olmazdı Der.

bence yıllar önce hazırlamıştır bir gün evlenirse oğlu verir diye. bir de şunu söyleyim tek oğlu varsa demek oluyor ki daha çok özenecek kayınvalidenden birşey bekleme ve onunla anlaşman imkansız olabildiğince uzak dur. kaynanan ağlıyorsa da oğlu ne diye tamam diyor. sen ona bunu empoze et önce senin istediğin olacak sonuçta sen gelinsin ve evlenecek olan sensin kaynanan değil. ve bence uygun bir zamanda kaynanana bohça mevzusundan bahset ne düşünürse düşünsün. bu tip insanlar sen sussanda hakkıda konuşur ondan dolayı içinde bırakma konuş gitsin

Karşısındakine deger vermeyen görgüsüz bir tipmis ailesi demek ki. Gazete kağıdına sarip getirmek nedir yahu daha neler. Ama nişanlın arka çıkmış istedigini yapmis. Gormezden gel annesinin hatalarini bence.

Sizce de bir bohcaya gereginden fazla anlam yuklemiyor musunuz? Sizin icin anlami varmis, siz ozenmissiniz. Belki karşı taraf icin cok basit bir detay. Ne onemi var ki bunun bu kadar buyutuyorsunuz? Ben kayinvalidenin yerinde olsam oglumu arayip aglayip bohcayi tekrar yaptıran geline cok kırılırdim. Madem aileden bekliyorsunuz onlarla kırmadan konussaydiniz. Simdi o kadin sizin birseyinizi begenmediginde oglunu arayip aglasa degistirtse sizin yaptığınızi kesin herkes cadı kaynana demez miydi?

O bohçayı görümce yapmıştır gıcıklığınada alt kalite ne varsa koymuştur , kaynana herşeyi kızına bırakmış gibi , birde eli sıkı pinti yani

Kaynana :) benimki de böyleydi.. Nişanlının tekrar hazırlaması kırmaması seni güzel. Bence sorun olmaz evlenince çok yakın oturmayacaksan

Boyle gelin dusman basina ya. Acikcasi ben bohcamda be oldugunu bile hatirlamiyorum. Sirf adet oldugu icin buyuklerin gonlu olsun diye yapilan seyler olarak goruyorum bunlari. Son derece gereksiz. Iyi niyetli bir gelin olsa'amaan demek ki kadinin tarzi bu ya da boyle biliyor ' vs der gecistirir. Ama kusura bakma da bence asil gorgusuzluk sana getirilen bir hediyeye ' ben bu hediyeyi begenmedim.git bana yenisini getir ' demektir. Kaynana olsam boyle bir gelin istemem acikcasi. Cok garip..

Çok büyütüyorsunuz diye düşünüyorum bende nişan alışverişimi kendim yapıp nişanlım aldı demiştim damat geline aklınıza gelebilecek ihtiyacı olabilecek her şeyi alırmış adetmiş gelen bakarmış nişan alışverişine eşimin o zaman hiç parası yoktu da ama şimdi olsa hiç takmazdım hiç te yapmazdım olmasa nolur zihniyetler güzel olsun yeter ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…