beni öyle bir nişan bohçasına layık görmüşler ki... çok üzüldüm hakediyor muyum bunu ?

size kaynananızın kendi çeyizindeki eski bir iç çamaşırı yani don ve bez bi sütyen gelse gazetede sarılı ne düşünürdünüz ?? ben bunlara tamah edecek ,yada muhtac biri miyim ?? ayıp degil mi.. ben bunu konusuyorum burda derdim maddiyat degil.. olup da böyle yapannlar var bakın görün.

ablacım tşk ederim yorumunuz için. ben onların yaptıgı gibi olmuyorum hiç. hanımefendiliğimden ödün vermiyorum... siz ne güzel herşeyi düşünmüşsünüz karşı taraf utansın.. aslında herşey para degil, insan kendi çocuguna kıymamalı bence. yazık

Allah yardımcınız olsun, kaynanayla uğraşmak zor iş..
baştan kendimi belli ediyorum zaten,sınırlarımı,çizgilerimi.. bu yüzden pişman degilim nice mükemmel gelinler var kadri kıymeti bilinmeyen..hiçbişeye laf etmeyen.. onları sevilmemiş ben mi sevilecem.. en iyisi hayatıma müdahale edemeyeceklerini öğrenmeleri

bohçayı geç o problem değil bence öyle adetlerden de toptan vazgeçmek en iyisi ama..
asıl problem nişanlının annesinin sözünden çıkmayan bi tip olması olabilir.

tam olarak sözünden çıkmayan biri değil canım Allah var hakkını yemiyim beni de tutar destekler ama yine de annesine laf söyletmez.. hani kim olsa söyletmez tabi. bn kötü bişey de demiyorum zaten ama kv fazla akıllı sanıyo kendini galiba

derdin maddiyat olsaydı zaten direkt ayrılırdın demek istediğim şey kayınvalideniz böyle biriyse ondan hiçbir şey beklemeden yolunuza devam etmek.onun yaptığı ayıp ama bunun için kendi mutluluğunuza zarar vermek niye?

bohçayı sallama deger vermemiş belli gerci bana bohca bile gelmedi ben de götürmedim yani gerekyok diye konustuk.. ama dikkat et anne fenaya benzio sana dirlik vermez eger oglunu etkilerse

bohça umrumda degil isterse sonrasında içi altın küp getirseydi yine kıymetli degil gözümde çünkü ilk önce aldıkları bana verdiği değeri gösterdi.. çok zoruma gitti.. keşke hiçb,işey getirmeseydi de bu konuma düşmeseydi..

canım ben nişanlımla mutluluğumuzu bozmamak için dikkat ediyorum.. sadece karşı tarafa haddini bildirmek istedim ben o kadar kıymetsiz biri degilim bana dalga gecer gibi saçma sapan bohça yapamaz. yada hiç bohça yapmasaydı niye yaptıki..

Ahh ahhh canım bunun inan maddiyatla alakası yok annem babamdan ayrı ve kaç yaşında kadın bir bohça yaptık eşime mükemmel ötesi ve ailesine tabi.Annem sordu en başında bohça işini ne yapacaz diye ben bilmem dedi kayınvalidem işine gelmeyen şeyi bilmez .Eşimle çıktık heves ettik çarşıya gecelik terlik şase takımı ve nevresim sandık vs aldırdım geri kalan kısmını beni alıp bohçaladım insanlara karşı teyzem vs.Bir çok kesimde olduğu gibi geline hazırlanır.İhtiyacım var mı hayır eşime en iyi markadan takımından terliğine kadar çok fazla masraf yapmış iç çamaşırları pijamalar çifter çifter .Bana ne oldu gelinliğimin altına giydiğim iç çamaşırına kadar annem aldı.Bohça yaptık bakmadı bile yanımda odaya aldı koydu teşekkür dahi etmedi.Kendisi çok kıskançtır ertesi hafta eşime kat izli bi bohçaya sarıp bi tarafı yapılmamış tülbent sanki tülbent takıyorum lif hac dan gelen koku inan tülbent katlamamış bile dayılarım bile erkek old halde şok oldu bende senin gibi bu mu benim layığım dedim.şu konuda pişmanlığım var keşke kendime yapsaydım .Ben ne yaptım nişanlıyken ilk anneler gününde güzel bir hediye aldım bu sene birşeyi bahane edip gitmedim bile

Damat aileleri çıldırmış artık ya.. Adap,gelenek hiçbir şey kalmamış.
Benimde nişan bohçamda aldıklarımızın etiketlerini falan üstünde bırakmışlardı ya.. Eve görmeye gelen millete nişan akşamı rezil olmuştuk resmen.
Ne kadar düşüncesizler.. İnşallah evliliğinde sorun yaşamazsın.. Ama değer vermeyen bir aileye benziyor

Ben ne söz bohçası ne nişan ne düğün bohçası istedim.Ne biz onlara götürdük ne onlar bize.Emin ol gelseydi seninkilerden daha beter bir bohça gelirdi.Ben bunları yaşayacağım için hiç istemedim.Zaten eşimin annesinden bir tane iğne görmedim(Bildiğimiz toplu iğne şaka demiyorum.Delikli iğne de olabilir )Ben kimseciklerden hiç birşey görmedim.Sizinkilerin nedenleri nedir anlamadım.Bunlar herşeyi aceleye getirmişler gidip dışarıdan hiçbirşey almamışlar güzelim bence sözlünden beklemişler alır diye oda almayınca ellerinde ne varsa bir araya getirivermişler.Dikkat et kv benim düğünde kv demin yaptığı gibi sahte bileziği takıvermesin koluna .Onlar herşeyleri oğlundan beklerler çünkü bir insanın parası olmaz anlarım da gelip usuluyle herşeyi anlatması lazım neden olduğunu niçin böyle olduğunu.Kız anası herşeyi tertemiz hazırlar kızım gelin gidiyor aman yüzü düşmesin el alem ne der diye yapar eder ama bu oğlan anaları niye böyleler anlamadım...

belki görmedikleri için böyle olmuştur. bazı insanlar ne yacaklarını bilemez. ya da eskiden ne gördülerse onu yaparlar. abimin ilk nişanlısı da annemlerin götürdüğü bohçayı beğenmemişlerdi. hiç biri eski moda falan da değildi. hepsi yeni alınmıştı. ama demekki farklı beklentileri olmuştu. ama aşırı bir nişan alışverişi olmuştu. düğünde harcanan para kadar nişan kıyafetlerine ve ekstralara para harcanmıştı. tabi sendeki durumun vahametini bilemiyoruz. bazen insanlar gerçekten görmemiş olabiliyor. neyse bunlara kafa takma. ufak tefek şeyler mutsuz etmesin seni.

yorumların hiçbirini okumadım, sadece senin mesajına istinaden yazıyorum.

normalde bohça vs şeylerin gereksiz masraftan başka bir şey olmadığını düşünürüm. hatta burda bi konum bile vardı nişan bohçası hazırlamak şart mı ben istemiyorum diye. ama bunların yaptığı resmen terbiyesizlik. değer vermemek.

benim nişanlımın ailesinin durumu da pek iyi değildi. hatta bizim nişanlanmaya karar verdiğimiz dönemde elleri bayağı bir sıkışıktı borç ödüyorlardı. bu sebeple ne alınırsa alınsın nişanlımın cebinden çıkacağını iyi bildiğim için ben de bohça vs istememiştim. fakat nişanlımın ailesi olmaz öyle dediler ve ne yapıp edip en iyisinden özenerek bir bohça hazırladılar. belki başka akrabaları yardım etti belki gene borç aldılar bilemiyorum ama nişanlıma minimum masraf ettirerek güzel bir bohça hazırlandı. diyeceğim o ki bunlar hassas dönemler ve bir kez yaşanan şeyler. tekrarı hayat boyu yok. baştan nasıl başlanırsa hep öyle hatırlanıyor. durumları hiç yoksa-ki sen var diyorsun-oturup konuşulur veya ucuz da olsa özenli el emeği olan şeyler hazırlanır. böylesi dalga geçer gibi resmen. ama ben nişnlını çok da ana kuzusu bulmadım. öyle olsa bir daha istediğin gibibir bohça hazırlatmazdı. bence bu aileden çok da bir beklentiye girme daha çok üzülürsün. nişanlın sana değer veriyorsa tamamdır.

Bohça işini en baştan konuşmanız gerekirdi bence hata burada. Yani belli ki yapmak istememişler. Yaptıkları en hafifi tabirle ayıp ama neden irtibatı baştan kurmadınız ki? Yani nişandan önce adetleriniz neler yapılacağı konuşulur. Konuşup da böyle yaptılarsa hakikaten yuh. İşiniz var terbiyesizlermiş ama siz hiç bu konuları konuşmadınızsa kadın da savmıştır baştan istemeden yaptıysa.
Biz en başından konuştuk bunu. Ben hiç adet gelenek görenek insanı değilim. Kayınvalidem de sordu bana yapalım mı diye. Ben istemem dedim. Bizim geleneğimizde var ama hiç gerek yok dedim. Bana saçma geliyor. Yani geleneksel tanışmamışım üç yıldır geleneğe göre de gezmedik. Şimdi geleneğe dönmede mantık yok.
Evimiz kurulunca giderim sevgilimle pijamasını bilmem nesini alırız. Ne gerek var millete de göstermeye yada kayınvalidem niye bana seksi iç çamaşırı alsın, komşular niye görsün.
Netice de ben ne nişan alışverişi ne bohça istedim. Gayet her şeyi iki kişi hallediyoruz. Gerilim yok iki aile yüz göz olmuyor bin kat iyi. Gelenekleri de illa uygulayacağız diye de gerilmeye gerek yok.

Benim eşimde tek oğlan bir sürüde ablası var. Nişan bohçası karşılıklı yapmayalım dedik. Ben zaten anlamam o işlerden. Damat bohçasını annem sağ olsun hazırladı. Bana gelin bohçası hazırlamamışlar. Ben takılmadım ama annem çok üzüldü. Biz evi yerleştirirken kaynanam evinde kullanmadığı ne kadar eşya varsa bana getirdi. En son dur evde yer kalmadı dedim. İşe yarar şeyleri hala kullanırım. Bana bunları mı layık gördün diye düşündüklerimi yavaş yavaş çöpe postaladım. En son 6 tane kaseyi çöpe attım niye mi? yemek yiyoruz eşim kase aldı bu ne dedi, bi baktım karpuz çekirdeği(eve daha karpuz girmemiş).Annene sor dedim. Verdiği nevresimin ağzı burnu bi tarafta birlikte katlıyoruz. YA bu ne biçim şey at bunu dedi. Annen verdi ayıp olmaz mı dedim. Ne ayıbı toz bezi yap dedi, dediğini yaptım. Daha neleri vardı hepsini yavaş yavaş erittim. Bana da bu kadar değer verdiler işte. Evin nerdeyse bütün eşyalarını ben aldım ablası bu kadar mı senin çeyizin dedi.
Bütün bunlar benim işime geldi. Eğer benim için güzel şeyler yapsalardı altında kalmamak için kendimi paralardım.

Bu yaşadıklarım benim evliliğimi hiç etkilemedi.

Canim ben de bohcamda herseyi son kalite aldim hatta o bohca damat sandigi icin anacigimi nerelerde gezdirdim. Nisanlima bayramlik aldim tullerle susledim sardim sarmaladim. Damat bohcasini ozel bir yere suslettim parasiyla corabina kadar herseyi ayri ayri tullere sarıldı agizlari gelinciklerle baglandi. Bana alinacak herseyi biz nisanlimla gidip aldik allah var kv dem iyiye de karismadi kotuye de. Ama demediler ki bunlar bize gozler görmedik bohca yapti susletti biz de ozenelim. Aldigimiz hersey magaza poseti ile geldi. Ben biraz bozuldum ama sagolsun annecigim herseyde oldugu gibi onda da ferahlatti beni. Amaan kizim kv den iyiye kotuye karismaz birak tek kusuru bu olsun, bohcayi susleyip de guler yuz gostermeyip diliyle soksa daha mi iyiydi dedi. Boylece konusu acilmadan kapandi gitti.

Ne cibilliyetsiz insanlar var yahu.
İnsan kaç kere oğlunu evlendiriyor ki ? Hiç mi özenmez ? Bir don bir sütyen kaç lira Allahaşkına ?
Üstüne bir de gazete kağıdına sarmak tam cibilliyetsizlik.Pazarda bile ihraç fazlası ne güzel gecelikler çamaşırlar var.
Sen bu kayınvalideden eşya,hediye filan hiç bekleme bence.Evde kullanmadıklarını sarar sarar getirir artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…