beni öyle bir nişan bohçasına layık görmüşler ki... çok üzüldüm hakediyor muyum bunu ?

Yukardaki yorumumda da bunu söylemeye çalışmıştım; yapanlar da varmış.

Madem el alem ya da ailenin ne diyeceği önemli bu tarz hazırlıkları da sen yapmalısın yani.

Bohça eskide kaldı diyenlere şaşırıyorum demişler de ben cidden hiç bohça görmedim 35 yaşındayım ve bir bohçada ne olur bilmem.

Aklım erdiği zamanlarda 3 dayım evlendi; ben evlendim; görümcem evlendi vs. herkes farklı şehirli ve ben hiç görmedim. Ama dayımın nişanlısının ona aldığı sevgililer günü hediyesini vs gördüm. Bohçayı ailelere yıkmak yerine ihtiyaçlar alınabilir; zira eskiden zaten kimsede ne para varmış; ne de piyasada mal her türlü giysi alınır; hediye edilirmiş.

çok tşk ederim.. bu zamana kadar hiçbirşeye kolay olarak ulaşmadım.. en ufak bişey için bile deli gibi çalıştım çabaladım. şans diye bişey kesinlikle yok bende zaten.. o yüzden Allahtan sabır ve güç istiyorum çünkü çok atraksiyonlu bir hayatım var maalesef dediğiniz gibi pabuç bırakmadım sırf hadlerini bilsinler diye.. içime sinmeyen şeylerolmasın artık.. ben de huzurlu mutlu olmak istiyorum.. aslında çok ufak tefek şeyler bakılınca ama kalp kırılıyor işte. karşı taraf bana biraz hassa davransa ben 10 misli olcak yeminle

eskide kalmış bile olsa bu bizim adet gelenek göreneklerimiz.kesşe dogru düzgün devam ettirilse .
hadi diyelim ki çok demode o zaman hepten kalksın bu adet içinde çeyizden kalma iç çamaşırıyla gelinmesin

Haklısın; bizde yok adet deyip eli boş gelse daha iyi ijmiş.

Ama olmuş bitmiş; yenilerini de aldırmışsın; ders de almıştır. Artık takma; bir dahaki alınacakları da önceden tembih et...

Ben komik bir şey anlatayım; nişanlı idim söz kelepçesi diye bir şeyden söz ediliyordu; o ne dedim; herkes bana baktı şaşkın şaşkın sana almadılar mı diye...Yoo; o ne ki dedim; sonra baktım da asla ve asla takmayacağım bir altın takı imiş.

Alsalar ne olur almasalar ne olur...

evet özen göstermiyor yapı olarak da öyle.. biz mutluyuz ama gölge olmasını istemiyorum.. mesafemi korumaya çalışıyorum.. bakalım neler olacak

aynen canım dersini aldılar umarım tekrar etmezler..
ben de onu duydugumda bilmiyordum noldugunu, sonra öğrendim,tatlım ve nişanım aynı anda evde oldu, kelepçeye benzer bişey taktılar ama incecik bişey tabi öyle alınamayacak kadar pahalı degil, hiç sorun etmedim en azından düşünüp taktılar :) sağolsunlar.

Benik anladigim kadariyla nisanliniz iki rtarafı da dinleyip hareker etmeye calisan biri..
inşallah bir sikinti yasamazsiniz da arkanizda durur.
yanlislarinizda duzeltir dogruluranizda destekler..

İyi en azından utandıklarından bir şeyler hazırlamışlar. Bizimkilere, bende senin gibi özenle hazırladım her şeyi, tüm aile fertlerine ama elime ne geçti koskoca bir sıfır Ne kayın validem ne de eltim bir yazma dahi koymadılar. Ben hiç sözünü etmedim. Yılda 1 yada 2 defa gideriz yanlarına en ufak bir hediye alamam. Bir yandan iyi oldu. Benden bir şey beklemeye hiç yüzleri yok.
Nişanlına söylemekle iyi etmişsin ama tekrar hazırlanmasına müsaade etmeseydin keşke. Ben üç kuruşluk şeylere değil sizin bana değer vermemenize üzüldüm deseydin. Daha ağır bir duruş sergilemiş olurdun.

Benik anladigim kadariyla nisanliniz iki rtarafı da dinleyip hareker etmeye calisan biri..
inşallah bir sikinti yasamazsiniz da arkanizda durur.
yanlislarinizda duzeltir dogruluranizda destekler..

ne güzel bir dua. çok tşk ederim Allah razı olsun amin.. ben de öyle olmasını istiyorum.. ve bu süreçler de inşallah ben de ona yardımcı olurum.

canım ben o kayınvalidenin istedigini yapmamak için hazırlattım baştan.. öyle kız almak kolay degil. yerini bilmeli.. şimdiden tepeme çıkaramam. o kurnazsa ben tilkiyim imajı vermek istemiştim.. iyi de oldu. ağırlığımı hiç bozmuyorum sessiz sakin halletmeye çalışıyorum nişanlımla tabi

çok dert etme cnm bana bohça bile gelmedi düğünede 2 ay var

bohçayı geç o problem değil bence öyle adetlerden de toptan vazgeçmek en iyisi ama..
asıl problem nişanlının annesinin sözünden çıkmayan bi tip olması olabilir.

siz görmediniz diye bohca adeti yok sayılamaz ama dimi.. :) bir de neden ben onların hazırlıgını da yapayım canım kendileri yapacaklar.. yapmayacaklarsa da öyle saçma şeyler getirmemelilerdi.. ayıp denen bişey var.

uzun oldu hakkınızı helal edin..

BEN BOHÇADAN YANA FALAN ÇKMEDİM ALLAH YUKARDA HERŞEYİN GÜZELİNİ YAPMIŞTI AMA İNAN ÖNEMLİ DEĞİL.ONLAR ŞUAN KV DEDEN ÇOK ÇEKİORUM HERŞEYE KARIŞIO GEÇİMSİZ CAZGIR YANİ ÇOK NELER YAŞADIK NELER YAPTI HE DAHA KÖTÜLERİDE VARDIR BELKİ.
BUDA BENİM BAŞTAN BİŞEY DEMEMM AMAN SAYGIMI BOZMAYIM AMAN EŞİMLE ARAM AÇILIR DİE DÜŞÜNMEKTEN ŞİMDİKİ AKLIM OLSA İNAN OKADAR MÜSADE ETMEZDİM DİYCEĞİM ŞUKİ BAŞTAN TEPKİNİ KOY EŞİNDE ANNESİNE DÜŞKÜNSE ÇOK ÇEKERSİN.

insanların böyle şeyleri takmasına bile şaşırıyorum doğrusu.maddi destek vermezse vermesinler.nişanlının da annesi bir şekilde idare edicek elbette ve gördüğüm kadarıyla da senin de hakkını yedirtmiyor.takılmayın böyle şeylere.

Bence canım hiçbir bekletin olmasın ,kV den çünkü o başta imzayı atmış cimri birisi görgü geleneklerimiz biliyor herkes ,işine gelmemiş bende kızımda yaşadım tek oğlan, insanda biraz değer vermesi özen göstermesi lazım ama nerde , onun da benimde ilk torunumuz oldu herseyi ben yaptım
Bana baksınlar diye çoçuk yapıyorlar
bende baka bildiğim kadar çocuk yaptım
kadın halen oglundan maddi bağımlı
Üzülme alış derim nişanlını seviyorsan

sende onun doğum gününde veya anneler gününde gazeteye sar hediyesi ver canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…