Beni ilgilendirmeyen sorunlar :D

arkadaslar konu sahibinin yazdiklari dogruysa bu kadar sinirlerinin bozuk olmasi cok normal

İyi de konu sahibinin sadece buna canı sıkkın değil ki, kızın gelinlik bakmaya arkadaşını çağırmasına da kızıyor, kız paspalmış abisi giyecek alayım demiş kız istememiş buna da kızıyor. Genel olarak kızgın bence :) Sadece bu konuda tepki verilecek şeylerden kolaj yapmış

Ay bi bitse su adet madet isleri artik ya..nedir bu sacma sapan isler..resmen ticaret baska birsey degil.Hayir utanma da yok.Bizde suna su takilir,bizde su yapilir demeye..yuzsuzluk gercekten.

Millet adet diye diye hep kendine yontuyo , bu ne ya? Sandığa oturma diye bile adet var.Anca damadı yolmaya dayalı adetleri yapıyo bazı gelinler.Ayıp valla. Bunları yapmayan kızların da değeri bilinmiyor anlamadım bu işin dengesini ben.

Bi' arkadaşım evlendi , kızcağız da adet madet takmadı , zora sokmadı kimseyi.Eşinin annesi laf sokmuştu herkesin içinde biz gelini bedava aldık diye.Böyle insanlar da var maalesef.

Derhal ayrilmali bence bu evlilik degil ticaret ne sacma bi sey adet nedir ya ortada bi masraf varsa kiz tarafi ve erkek tarafi esit olarak bölüşüp almali ve taki kesinlikle çiftin cunku gelen misafirler onu cifte dugun hediyesi armagan ediyo bu kiz simdi boyleyse evlendikten sonra nolcak abin acilen kacip kurtulsun derim ben yazik gercekten ...

arkadaslar konu sahibinin yazdiklari dogruysa bu kadar sinirlerinin bozuk olmasi cok normal
Aynen. Sonuçta borçların hepsi babaya kalacak belki maddi güçlük yaşanacak. Bu tabi ki ailede yaşayan konu sahibini de ilgilendirir.
Abinin ses çıkarmaması da çok sinir bozucu

Ama bir yerde dur demek gerek,Abi diyemezse ana baba desin,oğlum gel bakalım,bizim düğün bütçemiz şu kadar,ortalama düğün masrafı 0zerinden konuşsunlar.Bizden bu,siz daha iyisini isterseniz kendiniz tamamlayın üstünü,iyininde iyisi var başa çıkılır mı?
Kardeşimin kayınpederi bir kaç ay önce de diğer oğlunu evlendirmişti.Kardeşimin eşine demiş ki,oğlum,abine şu masrafları yaptım,size de aynı bütçeyi ayırdım
İster bir ev eşyasını uygun alıp üstünü istediğiniz gibi kullanın.İster çok daha pahalı eşya alın,üzerine ekleyin.Kardeşimle eşi güzel kaliteli eşyalar seçtiler.Hatta kayınpeder,bütçem daha iyisini de alır kızım,diğerlerine de bak,gönlün kalmasın demişti.Parayı tam denkleştirdiler,plan dışı bir masraf olmadı.Ama bu konuşma en başta olmalıydı...

Aslında günümüz evliliklerinde buna benzer problemler çok oluyor. bazen kız tarafı bazen de erkek tarafı sıkıntılı oluyor. bu konuda kız tarafı uyanık geldi bana. Tamam nişanlisinin ailesi herşeyi yaparız demişler ve yapıyorlar..Onların da bu
Amca yolu ve baldiz yuzugu de baya orijinalmis bu arada süt hakkı başlık parası falan deselerdi bari
Süt parası adetini de ilk defa Kk' dan öğrendim..o da en fazla birkaç ay öncesine kadar...bana en anlamsız ve saçma gelen "adet" adı altında insan kazıklama biçimi...başlık parasindan farki yok..Bazı yöreler bunu kabullenmiş yapıyorlar malesef

Bide burda konu açıp cevap yazanlarada kızıyor. Millete saydırıp durmuş hatun yorum beğenmiyor. Genel olarak hoşnutsuz, bişeylerden şikayet etmek hayat felsefesi sanki

Geçen konuda gelin güzel giyinmiyor abim sana alayım diyen abine masraf olur diye istemediğinde de soylendin
Gözünüzle okumamışsınız konuyu. Çünkü ben güzel giyinmiyor abim alayım sana diyor ama almıyor demiştim. Masraf çıkarıyor değil ( güzel giyinsin bi zahmet, görseniz sizde derdiniz eminim ki bu nasıl giyim diye)

Ben gayet gözümle okuyorum siz işi baska tarafından anlatmaya çalışıyorsunuz
Kiza sürekli bir paragoz imasinda bulunuyorsunuz madem paragoz niye abinize kiyafet aldırmıyor demişlerdi

Baldız yüzüğü, yok anne süt hakkı ,kına yi düğünü herseyi erkek tarafı yapar tarzı gelenekleri evlendikten 3 yıl sonra Doğulu ve dogu Karadenizli birkaç arkadastan duydum. Şaşırdım ben baya bedavaya gitmisim falan diye muhabbet oldu ama onlara göre çok normal şeyler olduğu için size ayıp ettiklerini de dusunmuyorlar acaba kültürleri bu şekilde olduğu için size ters görünüyor olabilir mi? Nereliler bilmiyorum ama adetleri o şekildeyse eğer mahçup olmuyorlardir

Sizde haklisinda yillardr erkek tarafi alinca kimsenin gozune batmiyor.benim esimin tatafim gayet iyi durumda olmasina ramen altin oara her takilani almisti.sizin gelin iyimis.nisandada mekan ikram hersey bana aitti.ustelik o bahsettiginiz bohcalarinda esimin 2 amca 2 hala 1 babanne anne baba gorumce ve kayina ben yaptim.sadce 10 bine yakin o bohcalara odemistim.valla sizin gelin gelsin ogretsin bizede nasil oluyor bu isler.bedavaya gitsek yine iyi baya bize girmis yani hersey

Ben gayet gözümle okuyorum siz işi baska tarafından anlatmaya çalışıyorsunuz
Kiza sürekli bir paragoz imasinda bulunuyorsunuz madem paragoz niye abinize kiyafet aldırmıyor demişlerdi
Yine Gözünüzle okumuyorsunuz, benim yazdıklarımın içinde kız paragöz diye bişey yok. Kızın ailesi şu olacak bu olacak diyor, kız düğün salonu konusunda bize diretti sadece. kıyafet konusuna gelince abim zorla aldirmis ama giyiyor mu Hayır çünkü paspallığı seviyor

İyi de sanane yanında gezdirecek abin

Buyrun dostlar :) Siz geline erkeğin ailesini yoluyor diye kızarken konu sahibinin kendisinin de dediği gibi kız paragöz diye birşey yok. Konu sahibi genel olarak herşeye takık. Sadece kızılabilecek şeylerden kolaj yapmış. Daha çok konu görürüz abimlerin balayı, abimler yemeğe geldi, gelinimiz hamileymiş vs vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…