- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.399
- 598
Renkli olan kısımda söylediğiniz kimin ırkçı ve ayrımcı olduğunun kimin nefret tohumları büyüttüğünün bir göstergesiKendi elinizle kendinizi ortaya koydunuz zaten bana diyecek birşey kalmadı
konudaki yorumlarimi okuduktan sonra suclamanizi yenileyin lutfen.Konu Sahibi ısrarla 'ailemde de kürtler var, ırkçı olsam 3 yıl beraber olmazdım, yanlış anladınız' dediği halde, kendisini ısrarla ırkçı ilan etmenin neresinde doğru anlama? Kendisinden daha mı doğru anlıyorsunuz kendisini?
boyum kısa evet malesef bende farkındayım ama napıyım allahta beni böyle yaratmış 1,53
Hahahahaha çok hoş demişsiniz : )yol veeeerrr
engelide kaldırma sakın. kendi boyunda bi kazulet bulsun.
balık etliydim dedim şişmanım demedım ayrıca 4 yıllık evlıyım canım çocuk ıstıyorum olmuyı bılıyosun yasın grubunda da varsın ortada falan kalmıs değilim yani sırf karsı cumle olsun dıye konusmak dogru degıl bence fıkrını soylersın karsıya gecersın hosuma da gıdebılır zoruma da gıdebılır ama zoruma gıttı dıye sana saldırmaya hakkım yok benım sızın de yokhangisinden size hakaretimi çıkardınız?
balık etli olduğunuzu siz söylediniz bende cümle içinde kullandım
kız onun kürt oluşunu kötü birşey olarak görmemiş zaten.sadece başkaları onun kürt olduğu için kıza yakışmadığunı söylemelerine rağmen kız söylenenlere kulak asmamış, sevgilisinden utanmamış.sevgilisini başkalarına karşı korumuş fakat bu şerefsiz insan kızın dış görüntüsü yüzünden başkalarından utanmış.ben ortada ırkçılığa çekilen bir şey göremedimo boyunuzu kusur olarak gorup sineye cekmis,
siz de onun etnik kokeni icin oyle dusunmussunuz.
ben ondan hic utanmadım derken belirtmeniz bile tuhaf, onun kara kası kara gozunden bahsetmediniz fakat ırkı onemsiyorsunuz ki dile getirdiniz...
her neyse.
sonuc olarak onun soyledikleri hos degil,
sizin de zaten icinize sinmiyormus, bir yerden patlak vermis.
gecmis olsun.
Bana o kürt diyip ayril diyenler oldu ama umrumda bile olmadi diyor, bence ya tam okumamissiniz ya da yanlis anlamak istiyorsunuz. Neyse istediginiz gibi anlayin, ben konu sahibinin ne demek istedigini anladigimi belirtmek istedim. Türk kürt ayrimi yapilmasina elbette sert cikalim, en nefret ettigim sey bu ama en ufak seyi yanlis anlamaya meyilli olmayalim lutfen. Kürt olmak ne ayiplanacak bir sey ne de insani kucuk dusurecek bir hakaret. Zira bende de kürtlük var, gayet iyi bir konumdayim ve oldukca da saygi goruyorum. Gerek duyup belirtmem bile normalde ama kürtleri surekli ezilen, yardima muhtac, korunmasi gereken insanlar olarak gormeyin diye diyorum. Annemin annesi kürt ve annem ogretmen, gayet iyi bir okuldan mezun, bende de bir kürt kani var yani babam kürt olmasa da ve ben de turkiyenin en iyi universitesinde okuyorum. Kimse kürtlerin önünü kesmiyor, bir seylerden eksik kalsinlar demiyor yani. Nedir bu gereksiz alinganlik ?erkek arkadaşı kısa diye ondan utanmış..
konusu sahibide, "Kürt bir sevgilim olduğu için utanmadım"
bunun mantığı nedir?
erkek arkaşınız çirkin bir olayının karşısında neden hemen IRKIYLA yargılıyor..
desinki oysa, ben saçındaki kepekleri, saçının kellini, zayıflığı, eğitimi vs vs hiç utanmadım utanmamda desin..
kız onun kürt oluşunu kötü birşey olarak görmemiş zaten.sadece başkaları onun kürt olduğu için kıza yakışmadığunı söylemelerine rağmen kız söylenenlere kulak asmamış, sevgilisinden utanmamış.sevgilisini başkalarına karşı korumuş fakat bu şerefsiz insan kızın dış görüntüsü yüzünden başkalarından utanmış.ben ortada ırkçılığa çekilen bir şey göremedim
Herkes kendi anladigi sekilde yorum yapiyor, hicbirimiz otorite degiliz,
birilerinin ben de hassasim ama o anlam yok demesiyle de sonuc degismiyor maalesef,
Konuyla ilgili dusuncelerimi cok merak ediyorsaniz dilerseniz 14.sayfada uzun yorumumu da okuyabilirsiniz,
Iliskilerine dair verilen detaylarda karsilikli bir saygi goremiyorum maalesef, utanma tartismasina etnik kokeni dahil etmesi ise tuy dikmek oluyor gozumde.
Dediginiz gibi ise; onemsemedigi birseyi dusunme/yazma geregi duymasi anlamsiz bence.
alintiladiginiz mesajda bunu da belirtmistim zaten.
Konuda sevgilim turk herkes kotu elestiriyor ben bunu bile savundum denilseydi gelen elestiriler konusahibinin arkadaslarina sovmeye kadar giderdi emin olun,
Bana soracak olursaniz, insanlarin dusuncelerini kontrol edemeyiz ancak olaylara karsi alacagimiz tavri kendimiz belirleyebiliriz dusuncesindeyim,
bu bazen elestirilecek seyler ayrimini yapamayan arkadasima bazen ne dedigni bilmeyen sevgilime bazen de 3.kisilere karsi olur.
Uydurma lan ırkçı değilmiş! Kürt olması zaten utanılacak bir şey değil. İyi ki Kürt üm. Senbunun utanilcak olmadigimi düşünseydin gercekten faşist bir karanlik cag zihniyetinde olmasaydn ben onun kürt olmasndan utanmadm diye bunu utanilacak birsey gibi söylemezdin.aslında buraya yazma amacım derdimi birileriyle paylaşmak kızlar 3 yıllık bir ilişkim var DI. Sevgilimle bir konuda tartışırken yazdığı şeyler çocukça geldi ve utanıyorum bunları okurken bu yaşta birine yakışmıyor bu sözler dedim ve bana ben yıllardır senden utanıyorum kısa boyundan herşeyinden dedi. Oysa ben bir gün olsun Kürt bir sevgilim olduğu için utanmadım utanmamda insanlar bana kürtler öyle kürtler böyle dedikleri zaman,sana hiç yakışmıyo dedikleri zaman hep ben onu savundum ben onun kalbini sevdim çünkü bu lafı bana o kadar koydu ki 3 yılın hiç hatrı kalmadı içimde cevap bile vermedim yazdığı mesajlara engelledim her yerden siz olsaydınız napardınız yada ben napmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum lütfen yardımcı olur musunuz.
Ya hanımlar ben sevgilimin kürt olmasından utanacak en son insanım çünkü benim ailemdede kürt insanlar var benim o niyetle demediğimi eminim bir çoğunuz biliyorsunuz ve konuyu saptırıyorsunuz ben ırkçı biri olsam zaten öyle biriyle çıkmam benim orda anlatmak istediğim bir kez daha söylüyorum ki ona insanlar sevgilin kısa dedikleri için benden utanıyormuş banada insanlar pek çok şey söylüyor ama ben kulak asmıyorum çünkü bana göre bunlar utanılcak şeyler değil demek istedim hala sen kürtler için ırkçılık yapıyorsun diyecekseniz lütfen boşuna kendinizi yormayın benim almak istediğim cevap farklı ve açtığım konuyu bam başka yerlere götürüyorsunuz zaten moralim bozuk birde bunlara cevap vermekle uğraşmayayım lütfen anlayışlı olmanızı bekliyorum hepinizden .
Peh...Uydurma lan ırkçı değilmiş! Kürt olması zaten utanılacak bir şey değil. İyi ki Kürt üm. Senbunun utanilcak olmadigimi düşünseydin gercekten faşist bir karanlik cag zihniyetinde olmasaydn ben onun kürt olmasndan utanmadm diye bunu utanilacak birsey gibi söylemezdin.
Allah sizi kahretsin pis ırkçılar!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?