Bencillik mi ediyorum?

İnanın ben de sevmiyorum çok çok çok katılıyorum söylediklerinize.Eşimle her şeyi çok açık ve net konuşuyorum ama o da ayıp olur kafasında malesef.
Ama bencil olmuyorum yani ben ordan bakınca değil mi ?Anladınız değil mi beni ?

En sevdigim sey bayramlarda akraba dolasmak. Bayiliyorum. Gece yarilarina kadar birilerine gidiyoruz. Hic tanimadigim insanlara gidiyoruz falan cok mutlu oluyorum. Insan tanimayi seviyorum.
Nickinizin altindaki mesaj da ilginc. Bence genel olarak insanlarla bir probleminiz var demekki..

Anladım evet.

Ben de şuna anlam veremem mesela,
Ayni sehirdeyiz zaten sürekli görüşüyoruz, bayram olunca ne diye tüm gün ya da daha çok saat birlikte olunmak zorunda?
Bayramin ertesi günü herkes ölecek mi? Son dakikalarımız mi?

Evet bayramlar güzel günler ancak tadında bırakmak ve yaşamak lazim.

Bencil değilsiniz.

Senin için önemli olan ailen. Annen ve baban.
Geri kalan değil.
Neden değil(bazı üyeler bunu anlamıyor)

Çünkü aranızda fazla bir.muhabbet sevgi bağı yok. Aile içi iliskilerde onlardan fazla pozitif enerji almamışsınız, sizin için bir anlam ifade etmiyorlar.
İnsan birini sevmiyorsa mutlaka nedeni vardır.
Sogutmuslardir. O nedenle bu bencillik değil.

Sevmedigim bir insani görünce, vücudum tepkimeye giriyor. Stres salgilaniyor. Canım sıkılıyor. Yanlış bir söz söyleyecek miyim ya da söyleyecekler mi düşüncesi beynimde dolanıyor.

Neden kendime eziyet edeyim o halde?

Bencillik değil, insanın içinde neler yaşadığını kimse bilemez.
Buradan yazdiklariniz mimiklerinizi, jestlerinizi nasıl bir ruh hali içinde olduğunuzu yansıtmıyor.

O nedenle biz sadece yazılana yorum yapıyoruz.
Ben sizi anladım.

+ sunu da ekleyeyim:
Bayram gezmeyi çok severim. Görmediğim insanları evlerinde ziyaret etmek, yaptıkları tatlıları hoslukla ikram etmelerini izlemek, özlediğim insanlara sarılmak ve tekrar ayni bayramları yaşamak dileğiyle mesajını almak zevk verir.

Ama gidipte kvdem de veya ayni şehirde sürekli görüştüğüm birinde saatlerce oturmak anlamsiz gelir. Zaten görüşüyoruz değil mi?

Belki ben de bencilimdir kim bilir :) sufisentir

Son düzenleme:
Ben de sevdiğim insanları görsem dolaşsam ben de çok mutlu olurdum.Ama sürekli yok şu parti yok bu parti diye birbirine giren bağıran insanları görmek istemiyorum mesela.Huzurumu kaçırıyorlar.Ve daha bir sürü şey uzatmak için yazmadım çoğunu.Demek ki siz güzel insanlar görüyorsunuz huzurlu bir ortamdasınız ne güzel.
Nickimin altındaki mesaj da gora filminden meşhur bir replik.Çok sevdiğim bir filmdir ve komik bi replik gibi gelmişti bana.
O nedenle yazmış idim.Ama tabi zaman zaman bazı insanlardan tiksinmiyor da değilim.

Kesinlikle bazı üyeler bunu anlamıyorlar ve de ben sorunlu insanlarla problemi olan bir insan gibi görünüyorum oradan bakınca.
Dediğiniz çok doğru insan birini sevmiyorsa mutlaka bi nedeni vardır.
Küçüklüğümden beri ne zaman akrabalarımıza gitsek aynı şeyleri hissediyorum yeni olan bir şey değil bu.Dediğiniz gibi soğuttular.Hatta soğutmak yanlış hiçbir zaman ısıtmadılar çünkü.Ben zaten o sıcaklığı bir nebze olsun hissetsem 86adım falan atardım onlara.
Hayatımda en çok özendiğim insanlar kalabalık çok mutlu sürekli görüşen insanlardır.
Bazı arkadaşlarımı akrabalarımdan daha çok önemsiyorum mesela.

Aslında annem bu şekilde davranmasa annemi babamı ve kardeşlerimi ve de yeğenimi daha sık görmeye gideceğim.
Ne diyelim umarım birgün beni anlar :)

O kafa değişmez asla ya bayram oturulacak ayıp olur büyükler yalnız bırakılmaz.Ne bileyim çok göstermelik geliyo bana böyle şeyler.
O nedenle kv yanında saatlerce oturmak da sizi bencil yapmıyor bence :)
Çok iyi geldi yazdıklarınız parmaklarınıza sağlık teşekkür ederim .

valla evliligin en kötü nedeni bayramlarda napıcan neden yani ben ailelere gitmek zorundamıyım bıraksın erkekler artık bu kafayı yaa ben bayramda tatile gitmek istiyorum banane senin annendne sanane benim annemden maksay görüsmekse ac görüntülü görüs bayramını kutla tmama ne geri kafalı nesil hala var anlam veremedim

genc bi kere olucaz bakalım bizim bayram kavgası ne zaman baslıcak

eee sende direk de valla bende gelmek istemiyorm her bayram her bayram ama de esim iste abilerini görmek istiyo de

ayy bizdede bayram ziyareti bayram kac günse 3 gün kalınır bu yüzden nefret ettim kaynanamlardan zaten ilgilenmiyo suratsız esim icin katlan katlan nereye kadar

Zararı dokunmayan akrabadan uzak durmak çok da iyi olmasa gerek. Eşinin tarafına gitme kendi tarafına gitme, eeee ne anlamı kaldı bayramın ? Eşinin tarafını bilmem de sevmediğim akrabalar gelecek diye ana babamı gormeden edemem illa gorucem. Ben şimdi bile haftada 3 gün gitmeden rahat edemiyorum...

aman laf sokmasanız olmaz pesssss
Fikrim bu. 46 yaşındayım be hayattan şunu öğrendim. En zor gününüzde o beğenmediğiniz akrabalarınız yanınızda oluyor. Kan bağı ayrı bir şey. Çoğu dost gelip geçiyor. Akrabalar çooook uzakta olsa da arayıp buluyor. Gençken önemli olanlar yaş ilerleyince önemini yitiriyor. Bunun adı da olgunlaşmak oluyor. Akrabalarınızı ihmal etmeyin. Cenazelerimiz kalkarken 3-5 duaya herkesim ihtiyacı oluyor.

Bir gün onlara ihtiyacınız olduğunda onlarda sizin yanınızda olmayacak yapayalnız bir gelecek sizi bekliyor. Akrabalara bu kadar soğuk olmak kimseyle görüşmek istememek herkese bir kusuru bulmak Size ilerde zarar verir.

aynen bendensin ailemi haftada 2 gun gormesem iyi hissetmiyorum kendimi.benimde esimin didinin didisina kadar goturur adam hevesli napayim gidiyorum.gittigimiz yerlerde yirmi dakka bile oturmuyoruz.benim ablam ve abim geliyor evde kucuk cocuklar gurultusune katlaniyor.olsun o kadar..bayramlar bence kalabalik gurultu telas gelen gidenler boyle daha guzel anlamli..hem benim icin bu bayram cok ozel kizim bayramda yasina girecek gezecegiz onunla..
abilere bayramlasmaya gitmeden olmaz ailenizde sizi bekler...

Cogu insan akrabalarını sevmez ki mutlaka fikir uyusmazliklari olur
Babamın siyasi görüşü benim ve eşimin görüşüne tamamen ters ifrit olalim diye konusunu açar surekli eleştirir de elestirir
Şimdi bu yuzden babamla gorusmeyelimmi
Canım o benim
bazen görmezden gelmek duymamak gerek sizde birkaç saat için strese sokmayın kendinizi gittiniz evlerdede biraz oturup sivismaya bakın

1.derece akrabalara tabiki gidilmesi lazım .Bayram bunun için.Siz istemiyorsunuz diye abileriyle bayramlaşmayacakmı?Ha çok duracağınıza az durursunuz.Annenizlede onun akrabalarına gitmek zorunda değilsiniz.

bence git. eşin de istiyor madem. kimsenin labi kırılmasın. bi kaç günlük bişey sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…