Bence herkes aynı ikilemde kalmıştır.

Benim de aile ilişkilerim çok iyidir annemle de babamla da arkadaş gibiyiz ancak annemin sevgilimin adını duymaya bile tahammülü yok. Anne-babanız yaşamış olduğu ihtimal benim kafamı karıştırıyor maalesef.

Anne bir tarafta ,sevdiğin adam diğer tarafta kariyer .Zor ve karmaşık bir durum .Ortak bir yol bulursunuz umarım .Anneniz sevgilinizi neden istemiyor ?fakat yaşadığım tecrübelere dayanarak .Bir kadının ilk önce ekonomik özgürlüğünü alması taraftarıyım.Sevgilim kadar kimseyi sevemem güvenemem demişsiniz ,çok güzel bir duygu .Fakat birlikte bir hayatı paylaşmak aile kurmak ,farklı bir durum .Nice aşıklar aynı eve girince ,ilk aylarda neden ?evlendimki diyebiliyor .Kendi kariyerinize odaklanın derim .

İkilemde kalacağınız bir durum yokmuş.

Tabi ki emeğinizi ve ideallerinizi seçin.

Sevgilinizin sizin bulunduğunuz şehirde düzen kurması daha makul iken buna yanaşmıyorsa siz hiç yanaşmayın.

Zaten karışık aile, borç meseleleri falan varsa mutsuz olursunuz.

Hiç düşünmeyin bile.

Yaşamak istediğiniz hayatın içinde sevdiğiniz insana yer yoksa neden beraberliği sürdürdünüz?

Bu adam daha hayatinda olali 3 yil olmus. Millet 20 yillik esinden bosaniyor, çoluk cocuk ile. Hayatin çok basindasin, niye baska birini bulamayacaksin? 70 yasindaki insanlar tekrar asik olup evleniyor.

Bu adam ile olmaz. Ailesi dikis tutturamamis ve adam ailesi ile isbirligi yapmak istiyor. Hep para sikintisini çekersin ve esin hiçte anlayisli olmaz. "Biliyordun böyle olacagini" der ve isin içinden çikar.

Kesinlikle evlenme ve ayril bu adamdan. Hani adam bagimsiz, elini tasin altina soksa, senin hayallerini desteklese,.. olabilirdi belki. Ancak adam hem senin gibi idealleri, hayalleri olmayan adam, hem üstüne senin hayallerini yok ediyor. Evlilik, hayat arkadasin ile olur. Senin hayallerini, isteklerini destekleyen biri Dengi dengi biri. Simdiki sevgilin, o adam degil. Ayril.

Simdi yorumum biraz sert gözükebilir, ama bu adam icin öyle ölüp bitmiyorsun. Sana öyle piril piril bir gelecek de sunmuyor. Bak benim esim cok iyidir ve ben 4 senedir calismiyorum cocuklarimi belli bir yasa getiriyim diye. Bende akademisyenim ve bizde güzel bir kücük yere tasindik. Ama bazen calismamak, kendi dalinda ilerlememek o kadar zor geliyor ki anlatamam sana. Bak bunlar herhangi baska sorun yokken. Sizde karisik toaf bir aile de eklenecek. Sence bunlar ileride seni mutlu edecek mi? Iyi düsün.

Yaşamak istediğiniz hayatın içinde sevdiğiniz insana yer yoksa neden beraberliği sürdürdünüz?
Seviyordum çünkü birkaç kez de ayrılmayı denedim yapamadık olmadı. En son kendimden emin şekilde konuştum olmuyor diye bu sefer de ağlamaya başladık ikimiz de. Her ne kadar mantığıma uymasa da seviyorum ve karşısında ayrılık ya da yolları ayırmak için dik duramıyorum.

Çok güzel bir örnek verdiniz. Mutlu etmeyecek hatta belki de ilerlememin önüne geçecek, kafamı meşgul edecek şeyler olacak.

Ben olsaydım kesinlikle ayrılmayı tercih ederdim.. Üzgünüm ömür boyu mutsuz olmaktansa bir kere ağlar üzülür istediğim hayatı yaşamak isterdim.. Tabi siz ben herşeyden vazgeçerim okudum o kadar sırf sevgilim için bütün emeğimi çöpe atarım, ailemi de alırım karşıma, onun karmaşık ailesi ile de mücadele edebilirim önemli değil diyorsanız tabi ki devam edin.. Ama ben olsam yapamazdım sizin de yapabileceğinizi pek düşünemedim..

Demişsiniz ya hani sevemem kimseyi diye seviliyor merak etmeyin tabi kısmet meselesi bilinmez ama ben daha görmedim bir ömür eski sevgili yası tutulduğunu..

Ben hep bağımsız kalmaya çalıştım bu konuda ve başardım da. Onun için benim çalışmam çok da önemli değil çalışmasan da olur ne gerek var diyebiliyor bazen de ben bakarım sana diyor gerçekten bunları duyduğum an başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor diyebilirim.

Yorumunuz bana güç verdi teşekkür ederim

Çok güzel bir örnek verdiniz. Mutlu etmeyecek hatta belki de ilerlememin önüne geçecek, kafamı meşgul edecek şeyler olacak.

Onun icin zaten cok iyi düsün diyorum. Kendini yok etmek herseyden agir geliyor. Anneni de cok iyi anliyorum. Bende kizimi herseyi bir erkek icin birakmasini asla istemezdim

Başka yolu yok ama, birinizden biri fedakarlık yapacak ve bu o tarafı üzecek. İlk mesajınızda şöyle bir cümle vardı, “onu kendi hayatınıza entegre etmek”. Peki siz onun istediği şartları kabul edip, kariyerinizden vazgeçip o küçük şehre gittiğiniz zaman kendinizi onun hayatına entegre etmiş olmayacak mısınız? O da bencilce hissediyor mu bu konuda?

Malesef ayrılın di cem ben ,bir elinizde var olan somut şeyler var görebiliyorsunuz,diğer elinizde varsayımlar olabilirler,düşünebildikleriniz... sevgilinizin biraz bencil olduğunun farkındasınız bu arada dimi ,aileniz ise sadece sizi düşünüyor...

Başlarda beni anladığını düşünüyordum ve çok fazla konuşuyorduk bu konu hakkında. Son zamanlarda tek söylediği cümle kalıbı “hallederiz, bakarız, birkaç yıl benim dediğim gibi yaşayalım yapacağım bir şeyler” oldu. Varsayımlar hayat kurtarmaz. Onun için de zor ben huzursuz olduğum için mutlu bir evliliğimiz olmayacak tüm bunların farkındayken ve biliyorken evlilik teklifi için yüzük baktığını öğrendim. Her şeyi aceleye getirmeye başladı ama bu bir kurtuluş değil çözüm hiç değil.

Bu arada şunu da söylemeden edemeyeceğim, sürekli borç içinde yüzen aile sizin iliğinizi kurutur. Aile işini yapan eşiniz burda birçok konuda gördüğümüz gibi tüm gelirini babasına verir. Siz de bir ped almak için kayınpederinizden para istersiniz.

Yeni yeni anlamaya başladım. Tek sığındığı konu iş bulamaması olduğu için başlarda hak veriyordum ama bir çabası olmadığı için tek yapmaya çalıştığı şey beni ikna etmek sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…