Ben tek çocuk istiyorum

ben de kocama güvenemediğim için ikinci çocuğu düşünemiyorum.Normalde ilk çocuğu bile yapasım yoktu,ama nedense bu aralar ikinci çocuk isteğim doğdu.Kocama maddi olarak güvenmiyorum,değişmezse yapamıycam

hımm evet baya incelikli bi konu bu...herkesin kndi düşüncesi tabi ..
benim 2.5 yaşında bi kızım var kendim de 27 yaşındayım ve 2011 de 2. yi düşnüyorum kısmetse çocuklarım orta okul çağında 3.yü:))
biz 4 kardeşiz ve iyiki de 4 kardeşiz..kardeş yaa bi çocukğa evladımıza hediye edebileceğimiz en güzel en özel en destk ömür boyu koğamayacağı en güzel varlık değil mi?şu an kızım evde çok yalnızlık çekiyor eve biri gelse arkasından 1 saat ağlıyor.
ee tabi tek çocuğu bile çook zor büyütmek ilgilenmek 2. çocuğu hiç düşünmek bile stemiyorum ama bunu kızım için çook istiyorum biran önce olsun aralarında kuşak farkı olmasın isiyorum...
şunu da düşünmek lazım tek çocuğu olmuş hayatını herşeyini ona adamış aileler de istedikleri gibi yetiştirebiliyorlar mı çocuklarını bence bahane hepsi özel okulda okuyan 1 oda dolusu oyuncağı elbisesi olan çocuklar çook mu başarılı çook mu mutlu oluyor..bence benim çocukluğum onlarınkinden daha güzeldi...
son olarak..bu kardeş mevzuu açılınca hep aklıma gelen bişey var... mesela Allah korusun kızıma bişey olsa ne biliyim organarından biirine bişey olsa ilik nakli gerekse mesela öncelikle kime bakılıyor KARDEŞE kardeş sayısı n kadar çoksa okadar hayatta kalma şansı artıyor..

tek cocuk istiyorsa baska yapma, ama baskalari ikinci veya ucuncu istiyor diye de yargilama. herkes kendini biliyor, kimse kimseyide zorlamiyor. Allah anali babali buyutsun cocugunu canim

herkesın kendı fıkrı onemlı......anne baba gıdınce kardes kalıyoo ......bence cok onemlı oğlum altı yasına gelınce kardes ıstedı bende ıstedım tabı ıstemeyınce olmaz ıstemıyosanız zaten kımse zorla yaptıramaz.........ama su varkı oldu dıye yuıne olucak dıye guvenmeyın ....benım oğlum onaltı yasında sımdı ancak abı oldu ve cook mutlu .....tek cocuk cok zor bı yandanda bakınca sıkıntısı daha farklı paylaşmayı cok zor bılır ve daha nıcesı ama ıstenıyosada arada gercekten uç dort yasdan daha fazla olmasın derım ben......ama harsey kısmet herkesın hersey gonlunce olsun..........herkese mutluluklar dılerım

biz 6 kardeşiz ve herbizimiz bir yerdeyiz..malesef..3,5 yıllık evliyim..ve soranlara düşünmüyoruz..çok isyitosanız bebek sevmek siz yapın diyoduk . ama bir anda giriveriyo o duygu insanın içine..ben 1 ayda karar verdim 2, denememizde hamile kaldım ..istedim ve rabbim verdi çok şükür...
ikinciye gelince kendi adıma kardeşi olsun isterim ama arada çok zamanda olmaması gerek yani 3-4 yaş bana göre en ideali..herkes herşeyi diyebilir bence insan zamanı gelince zaten hiç bişeye karşı koyamıyo hayatın doğanın düzenine kapılıp gidiyoruz..
rabbim herkese hayırlı evlatlar versin..ve herkesin gönlüne göre nasip etsin inş.1 -2-3 farketmez önemli olan anne baba olarak ne vereceğimiz onalara..

benim oğlum 7 yaşında ve kardeş denince yanında hayır istemiyorum diye bağırıyor neyseki bende istemiyorum Ahlah sağlık versin hepimizin yavrularına ve hayırlı evlatlar olsunlar inşallah bizde onlara en iyilerini verebiliriz umarım

sanırım tek çocuklu bir biz kaldık tüm arkadaşlarımızın ikinci hatta üçüncü bebeği oldu hepsi sağlıkla büyüsün

sanırım tek çocuklu bir biz kaldık tüm arkadaşlarımızın ikinci hatta üçüncü bebeği oldu hepsi sağlıkla büyüsün

bu konuda karar vermek çok zor
çünkü maddi manevi ne kadar yetebildiğin önemli
oğlum 2.5 yaşında ve herşey çok güzel gidiyor
şuan yetebiliyoruz ama evde tek başına sıkılmasına çare olamıyoruz
bizler onunla oynasakta yada ara ara arkadaşlarıyla oynasada evde 2.çocuk çok başka tabiii
2.bebeğin sorumluluğuda var çok karmaşık bir dönemdeyim bendeeee

arkadaşlar tabiki birbirlerine düşman olan kardeşler var.. ama bazıları öle die sizin çocuklarınız da birbirini sevmice diye bişey yok... büyüdüklerinde arkadaş bi yere kadar, dost bi yere kadar, ama kardeş bambaşka... bi sıkıntısı derdi olduğunda, içini en rahat dökebileceği aynı kandan, aynı candan tek insan belki de... yoldaş.. küçükken değil belki, ama büyüdükce, hayatın sorumluluğu insanın omuzlarına yavaş yavaş binmeye başladığında, insanın aradığı, kendi canından bi şeyler taşıdığını bilidği bi insanın nefesini yanında hissetmek.. ne kadar güzel... herkes arkasını dönüp gittiğinde, o yanında.. biz 3 kardeşiz.. annem babam ayrı... öle sıcak yuva kavramını bilmiyorum.. ama çok garip, bi sevgi yoksunluğu da hissetmiyorum.. ben kardeşlerimle o sevgiyi gideriyorum zaten.. kapatıyo bazı şeylerin üstünü örtüyo o o sevgi...aynı şeyleri yaşamış olmak, hayata aynı yerden bakıyo olmak bambaşka...arkadaşım beni ne kadar anlardı? benim oğlum 2 yaşında, kızım 8 aylık.. ve oğlum, birisi kardeşine bağırdığı zaman onun yanına gidip sus diyor, yapma, bağırma... sonra eliyle kardeşinin yanağına cici cici diye dokunuyor... bunları gözlerim dolu dolu yazıyorum.. ve ben onların bu halini gördükce bi ömür bıyu inşallah hep böyle birbirlerine kenetlenirler diye dua ediyorum... ben ve babaları olmadığı zaman, yalnızlık çekmeyecek kadar birbirlerini sevsinler, ben başka hiçbişey istemiyorum...

2. cocugun dünyaya gelis amaci birinciye kardes olsun diye olmamali. cevreye kalirsa benim kayinvalidem "yap pespese 3 tane birde büyüt kurtul" diyor , artik birden nasil büyüyecekseler ?
biz nasil büyüttük diyorlar, fakat simdi ki zaman cok farkli, cocuklar apartman cocuklari. hele de kis memleketinde yasiyorsaniz isiniz kolay degil.ben zaten yalnizim anne yok kayinvalide de yok olsada nereye kadar güveneceksin.

ikinci cocugu düüsnenler en azindan birincinin ihtiyaclarini kendi kendine yapacak hale gelmesini beklemeli, pespese cok zor yoksa .

türkiye de kısırlaştırma olmalı bence ya

allah rızkını verir diye prezervatif ve doğum kontrol hapı kullanılmıyor zaten..

neyse konuyu dağıtmayayım

doğurcak olan sen bakacak olan sen oturup 2 dk sevcek olan onlar

çok istiyosanız siz doğurup getirin de..uzaktan yap demek kolay tabi..bu devirde bir taneye bile bakmak zor

eşinle ortak bir karar verip onu uygula

Bence cok cocuk guzel birsey ama yapabilene biz 5 kardesiz 5 kiz annem erken vefat etti biz cok destek olduk birbirimize cok cocuk olunca illa dusman olacak demek degil yetistirmeyle alakali biraz ve hepsine esit davranmakla.tabi bu benim nacizane fikrim

valla canım benimde 8 aylık bir kızım var insanlar şimdiden başladı 2. çocuğu yap bir kardeşi olsun demeye ben anlamıyorum ya tek çocuk bile dünya masraf ayrıca kolaymı büyüyor çocuk dediğin düzene girene kadar bile annenin canını çıkarıyor o yap diyenler masraflarına ortakta olucaklarmı acaba ya sen aman dediğinde yanında olucaklarmı aman kardeşsiz bırakma yazık diyorlar Allah hayırlı evlat hayırlı kardeş versin ne kardeşler var birbirini öldürüyor Allah korusun valla ben anlamıyorum bence herkes BAKABİLECEĞİ KADAR ÇOCUK YAPMALIçocuğun en büyük yükü annede o çocuk büyüyene kadar kadın maddi manevi çöküyor ben herkese kulağımı tıkadım valla en güzeli bu bence

kaç çocuk sahibi olacağınıza insanlar değil siz karar verirsiniz. kimisi hiç çocuk istemez onlara da bir baskı. yok kadının içinde analık zorlamayla nolacak... maalesef öyle ana olunca değişmiyor da, her anne evlat delisi değil. kimisi bencil, umursuz....

ben iki kardeştim. kardeşimi kaybettim çok zor oldu. yani kardeş bilinci paylaşımı olduktan sonra tek kalmak çok zor. annemin babamın maddi değil ama manevi sorumluluğu sadece bende. belki kardeşim sağ olsaydı paylaşırdık. şimi hastalansalar tekim.... ama hayırlısı. şu da var ki 5 olursunuz bakmaz, tek olur hayırsızdır gene bakmaz... zaten hani bana baksın diye çocuk yapılmaz. ben aileme desem "sana kalmadı bize bakmak sen hayatına bak biz yardımcı da tutarız" derler... benim içiime sinmez o ayrı.

arkadaşım sen kaç tane istiyorsan o kadar yap. millet bakmayacak. Allah yavruna ömür versin.

bu tamamen sizin kara verebileceğiniz birşey hayata bakış açınız maddiyattan daha önemli aslında. sizin beklentileriniz çocuklala paylaşımınız anneliği nasıl yaşadığınız hepsi bunun içinde.
aksine banada oğlumu kucağıma aldığımda başta kayınvalidem olmak üzere " daha yapmazsın" dediler ama ben istiyordum ve aralarının yakın olması benim için önemliyid. oğlum 25 aylıkken kızımı kucağıma aldım. ve kaynanam sezeryanda olduğum için bağlan daha yeter deyip durdu. eşimde bende "sizene bizim özelimizden dedik. ve bağlanmak bana korkunç geliyor nedense. şuan 3. yü istemiyorum. ama bi kaza olsa asla hayır demem. bazen bikaç yıl sonra bitane daha yaparmıyımda diyorum. anlatmaya çalıştığım sizin özeliniz kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. ben kayif alıyorum mesala onların kıkırdaşmalarından gülüşmelerinden muhabbetlerinden.. oğlumda tekbaşına olduğundan daha fazla eyleniyor. haytına renk katıyor kardeşi buna eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…