Ben tek çocuk istiyorum

Ya bide şey derler ya annelerimiz kayinvalidelerimiz sen doğur ben bakarim die oldu ya annelik bunun nersinde kalio ki ya anne demek doğurmak diil bakmak emek vermek demektir haksizmiyim ben sizce...arkadaşlar kimsenin lafina bakmayin biz çocuğumuzun rahatini düşünelim yeter...biz anneyiz bir kerede olsak 2 kerede 10 kerede sonuçta anneyiz canimizi veriririz sadece mutlu günler gösterebilelim en iyiyi yaşatabilelim die...ha on tane ha birtane bakamayacaksak bence 1 tane diyenlere....

çok haklısın gerçi ailelere yakın olsak eminim daha rahat olurdum tek çocukla bile en azından bir işim olduğunda yada hastalandığımızda yanımızda olurlardı hiç biri olmasada oğlum onlarla beraber büyürdü ki bunu çok isterdim ama ben bakarım olayı tabiki bir yere kadar

Eğer koşullar zorsa bir çocukta kalablirsin. Ama eğer düzelirse bence bir çocuk daha yap derim. Çünkü aile içindeki kardeş ilişkileri çocuğun ileriki yaşamındaki ilişkilerinin temelini oluşturur. Paylaşım ve dayanışma duygularının gelişmesini sağlar. Evet kabul edebiliriz belki de kardeşler ne olmasını ne de ölmesini istediklerimizdir. Ama kardeş bir bir çocuğa çok şey öğretir. İyi ya da kötü, bunu kabul etmek gerekir.

aslında anlamadığım şu bir tane olsun en iyi şekilde okutayım büyüteyim diyoruz en iyi şekilde okutup büyütecek maddi güce sahibiz yani bence esas düşündüğümüz o değil bize zor gelmesi.evet insanların gereksiz yere soru sorup konuşmaları oluyor engelleyemiyoruz kırmamak adına herşeyden önce kendimiz düşünmeliyiz ileriyi düşündüğümüz zaman tek çocukla kaldığımızda keşke bir tane daha olsaydı birbirlerine yeterlerdi dermiyiz yoksa iyi ki bir tane çocuğum var mı deriz.

benide yiyip bitiren durumdur bu ikinci çocuk olayı.4 yaşında oldu kardeş lazım lafları.yazılanları okudum katıldığım bazı noktalardan biride kardeşlerin düşman olmaları konusu bu duruma bende çok şahit oldum ve yaşadım.benimde durumum şuan tek çocuğu kaldırabilecek durumda.ben onun eğitimini,gelecek yatırımını anca karşılayabilirim.2 çocuk için korkularım var gelecekle ilgili.Allah isteyen herkese versin inşallah kimsenin kucağını boş bırakmasın Rabbim.Hakkımızda da hayırlısını versin..

yaram deşildi yine..
benim 13 yaşında bir oğlum var.Allah bağışlasın cümlemizinkini..banada ikinciyi yap diye çok ısrar ediyolar çıldırıcam artık ne cevap verrceğimi şaşırdım kırmak istemiyorum kimseyi.benimde gerekçelerim var kendimce.
1 madii sıkıntılarımız var eşim memur ben işsizim
2 eşim çok işsis kaldı yıllarca ataması çıkmadı çocuğum ve ben çok sıkıntı çektik
3 eşim böbrek nakli oldu çok sıkıntılar çektik
4 eşim nakilden sonra çok asabi biri oldu çıktı
şimdi siz söleyin ben haksızmıyım.
ama korkuyorum ilereide niye yapmadım oğluma kardeş dermiyim diye.ALLAH pişman ettirmesin..
ve ben şuan 36 yaşındayım.yaşımın geçtiğini düşünüyorum...

sinirli bir eşle çocuk yapıp büyütmek kadınları korkutuyor demekki.
bende aynıyım ve eşimin her asabi hareketinde çocuk yapmaktan gene gene vazgeçiyorum:)

Bu zamanda hele ki çalışan bir anneye tek çocuk yeterli.
Amaç gönül meyvesi almak değil mi?
Yeterli bence tek çocuk... Hele ki bu zamanda

ben 2 çocuk taraftarıyım.Allah verirse de yaş aralarının 4 olmasını istiyorum.
abimle aramda 4 yaş var ve çok iyi anlaşıyoruz.kardeşimle de 8 yaş var.

zamanı geldi her istediğimizi aldık,zamanı geldi 1o kuruşa muhtaçtık.

bugün kü durumumuzla yarın ki durumumuz bir olmayabilir.

bence 1 az 3 fazla.ortası 2 çocuk.

canım iki kızım var benim.üçüncü için çok kararsızım.
işte babamız huysuz biraz:)
bende de biraz üşengeçlik var.32 yaşındayım.iki yıl daha erteleyebilirim herhalde

vaşşş kız 2 neyine yetmiyor.sen bilirsin tabi.yaradanım verirse bişey demek bize düşmez kendim içinde hep diyorum büyük konuşmayayım Allah verirse olur diyorum..

sende haklısın bacım.ama bende hep iki isredim ama hayat şartları ve yaşadıklarım yüzünden olmadı ikinci yoksa çoktan olurdu benim..kısmet.

vaşşş kız 2 neyine yetmiyor.sen bilirsin tabi.yaradanım verirse bişey demek bize düşmez kendim içinde hep diyorum büyük konuşmayayım Allah verirse olur diyorum..

doğru söylüyorsun cnm.büyük konuşmamalı.
36 yaş hiçte geç değil hatta tam yaşın bence.
annelik zor ama çook güzel

Son düzenleme:
sende haklısın bacım.ama bende hep iki isredim ama hayat şartları ve yaşadıklarım yüzünden olmadı ikinci yoksa çoktan olurdu benim..kısmet.

ya bu hayat şartları...!
hayat şartları diye diye iyice kendimizi evlat sevgisinden de mahrum bırakacağız.
herhalde bizim çocuklarımız hiç çocuk yapmayacak!

yoklukta gördük varlıkta büyümedik mi?
her istemediğimiz alınmadı diye içimizde ukte mi kaldı?

iyice maddeci olduk arkadaşlar.hep para hep para hep para...!
6 aylık evliyim ve evimde çocuk sesi istiyorum.
evim saray olsun içinde bir ses olmadıkça .eşyalar mı mutlu edecek,kendime ait 10 katlı evim mi yoksa son model arabam mı?

bir hikaye vardır bilirsiniz belki;
zengin bir ailenin evinin yanında gecekondu da oturan fakir bir aile.
fakir aileden her gece kahkaha sesleri.zengin kadın kıskanır.
bunlar fakirdir ama bu mutlulukları niye.belki yemeye 1 dilim ekmek bulamazlarken bu nedir?
ayakları geri gidegide de olsa gider ve sorar fakir kadına.
fakir kadın der ki'bizim altın topumuz var eşim bana ben eşime fırlatırız'bizim mutluluğumuz ondandır.
zengin durur mu hiç.parası var ya hemen gider altından top yaptırır.ama nafile...
ne bi mutluluk ne de bir tebessüm.
fakir kadının yanına gider 'ben altın top yaptırdım ama yine mutlu değilim'der.
fakir kadın'bizim altın topumuz evlatlarımız'der.

benim de borcum var,eşimin aylığı bize yetmiyor.
ama huzurumuz var.bu huzurumu bi çocukla fazlalaştırmak istiyorum.
herşey para demek değildir.
herşey de çocuğunun her istediğini alıp giydirmek değildir.

her zaman derim 1 kuru ekmek soğana razı olurum yeter ki huzurum,sağlığım ve hayırlı ve sağlıklı evlatlarım olsun.

sabancı da istese dünyaları alırdı...ama sonuç!
bir konuşmasında'keşke evlatlarım sağlıklı olsaydı da kuru ekmek yeseydim'dedi.

evet canım..yalnız ben tam olarak maddiyattan bahsetmiyorum.benim bukadar yaşadıklarımdan sonra artık sabır diye bişey kalmadı.inanın bazen yiyenlerime bakıyorum,hiç sabrım kalmamış kafam hiç kaldırmıyo..:84::84:

Aslında benimde içimde bir yara bu konu bende çok geç evlendim neyseki şükür hamile kalmakda zorluk yaşamadım 39 yaşımda doğurdum kızımı şimdi 2 yaşında bana bile söyleniyor ikinciyi yap diye aslında bunun olduğuna bile şükretmeliyim ben şimdi ikincisini düşünsem lik hamileliğim problemli geçdi kızım sefil olacak bebek doğduğunda ona gereken ilgi alakayı gösteremeceğim vakit ayıramayacağım birde ilerisini düşünmek lazım maddi olarak tek çocuğa gelecek sağlamak başka iki çocuğa başka. Şimdi bile iş yapdığımda onu ihmal ettiğimi düşünerek suçluluk hissediyorum ona kaliteli zaman ayırmak istiyorum iki çocuk olsalar nerden yapabileceğim bunları zaten o enerjiyede sahip değilim.Allahım uzun ömür sağlık versin çocuklarımıza Allah olmayanlara versin

evet sinirli,huzursuz,asabi bir kocayla evli olmasaydım iki çocuk daha yapabilirdim.ikinci çocuğuna hamile kalanları gördükçe içim gidiyor ama bu koca ile tek çocuk bile burnumdan geldi.bu adam yüzünden evladımın güzelliklerini doya doya yaşayamıyorum bile.çok dertliyim çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…