yok öyle ALLAH rıskını verir falan.iyi işte bir çocuğun varmış..başkalarınma bakıp niye kafanı karıştırıyorsun..hem kolaymı ya ikinci kez hamile kal doğur büyüt...senin için yeterliyse bence yapma..anlamadığım şu..kardeş olsunmuş..ne kardeşler var brbirine düşman..sen oğluna iyi bir eğitim ve hayat vermek istiyorsan tek çocukta kal canım....
bu insanları anlayamıyorum.çocuğun yoktur hadi çocuk yapmıyormusun.bir tane olur hadi ikinci ne zaman.o da olur üçüncüyü düşünüyormusunun.ne meraklı milletiz.soran kişi kendi yapsın bir tane daha.millete ne anlamamki.belki kısırım çocuğum olmuyor yaramı deşip durmayın kardeşim.(sözüm meclisten dışarı).istesek yaparız herhalde..ben büyütücem ben okutucam kolaymı öyle bir çocuğun sorumluluğunu taşımak..milletin ağzı torba değilki büzesin..
benim de 10 yaşında bir kızım var. ve 2. cocuk düşünmeyenlerdenim. sebeplerim de kendime göre gayet mantıklı sanıyorum.
Birincisi çalışıyorum . Bu ekonomik koşulları altında işimi bırakmam mümkün değil.ve kızımı annem büyüttü .çalışırken benim büyütemediğim, ilklerine yetişemediğim 2. bir çocuk istemiyorum. Olur da bir yerlerden para çıkıp işi bırakmak durumunda kalırsam tabi ki düşünebilirim.ama yine de yaparım demiyorum düşünebilirim. fisfisfis
İkinicisi kızımın isteklerini tam anlamıyla karşılamak istiyorum. bir ikinci çocuğa ekonomik durumum yeterli değil.
Üçüncüsü ki bu benim için en önemlisi ; ben bir anne olarak (kendi adıma konuşuyorum)
sevgimi 2 çocuğa da eşit olarak bölebileceğime inanmıyorum . ve bu konuda kendime gerçekten güvenmiyorum. mutlaka birinden biri daha başka olacak . neden diğerine yazık edeyim . ( aranızda yok olmaz 2 sinide seversin diyenleriniz olacak biliyorum ama ben tam eşit sevgiden bahsediyorum .mutlaka 1 kardeş diğerinden öyle yada böyle ayrılır)
Bunlar da benim gerekçelerim . doğru yada yanlış bu şekilde hissediyorum. Bu konuda derins e teşekkürler. gerçekten içimi rahatlattı a.s.
Allah tek olan çocuklarımızı hayatları boyunca iyi ve doğru insanlarla karşılaştırıp şanslarını açık etsin. a.s
merhaba benim Allah bağışlasın hepimizin çocuğunu bir oğlum var bu ayın sonunda 4 yaşını bitirecek. Son zamanda çevremde herkes hadi ikinciyi doğur birde kızın olsun diyip duruyor ya kızı oğlanı değil sorun ben tek çocuk istiyorum çünkü koşullarım böyle çocuğuma her konuda elimden geldiğince yetebilmek istiyorum buda iki çocukla çok zor niye bunu kimse anlamıyor tamam kardeş tabiki çok önemli güzel ama bence kardeş sahibi olmak ikinci çocuk için daha güzel birinci ne olursa olsun kardeş sorumluluğuna giriyor abi olacak yani oğlum ve bu kendimden biliyorum kardeş için iki kat daha güzel bir durum yani benimde abim var hep benim için bişeyler yapmaya çalışır korur kollar benim pek birşey yaptığım söylenemez neyse çok uzattım esas konu benim tek çocuğa her yönüyle yetebileceğimi düşünmem ve iki olursa zorlanacağım bunu söyleyince Allah rızkını verir diyor herkes ama birazda düşünmek lazım di mi bu çok mu garip
bende tek çocuk diyenlerdenim. tabii kazaya kurban gidersek o ayrı ama isteyerek ve planlayarak yapmayacğım kesin. nedenlerimde hemen hemen emez ile aynı... çalışan anneyim, işim riske girer ve şimdi bile bazı şeyleri zor yetiştiriken işsiz kalınca ne halt yerim bilemiyorum... sonra ben biraz gelecek endişesi taşıyan bir anneyim. dünyanın kötüye gittiğine ve düzelmeyeceğine inanıyorum , hatta git gide kötüleşen bir durumdayız...sadece bir çocuk için endişelenmek bile beni yıpratıyorken 2. si beni yorar . hatta ona faydam değil zararım olur...psikolojim kaldırmaz.
bu arada eşimde kesinlikle istemiyor. hani ben bazen ağzını yoklasam asla diyor. her zaman derim hadi ben istedim diyelim ,meryem ana değilim ki kendi kendine olsun değil mi?:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?