• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben tek çocuk istiyorum

XSXXIXMAL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2007
941
6
96
İzmir
merhaba benim Allah bağışlasın hepimizin çocuğunu bir oğlum var bu ayın sonunda 4 yaşını bitirecek. Son zamanda çevremde herkes hadi ikinciyi doğur birde kızın olsun diyip duruyor ya kızı oğlanı değil sorun ben tek çocuk istiyorum çünkü koşullarım böyle çocuğuma her konuda elimden geldiğince yetebilmek istiyorum buda iki çocukla çok zor niye bunu kimse anlamıyor tamam kardeş tabiki çok önemli güzel ama bence kardeş sahibi olmak ikinci çocuk için daha güzel birinci ne olursa olsun kardeş sorumluluğuna giriyor abi olacak yani oğlum ve bu kendimden biliyorum kardeş için iki kat daha güzel bir durum yani benimde abim var hep benim için bişeyler yapmaya çalışır korur kollar benim pek birşey yaptığım söylenemez neyse çok uzattım esas konu benim tek çocuğa her yönüyle yetebileceğimi düşünmem ve iki olursa zorlanacağım bunu söyleyince Allah rızkını verir diyor herkes ama birazda düşünmek lazım di mi bu çok mu garip

yok öyle ALLAH rıskını verir falan.iyi işte bir çocuğun varmış..başkalarınma bakıp niye kafanı karıştırıyorsun..hem kolaymı ya ikinci kez hamile kal doğur büyüt...senin için yeterliyse bence yapma..anlamadığım şu..kardeş olsunmuş..ne kardeşler var brbirine düşman..sen oğluna iyi bir eğitim ve hayat vermek istiyorsan tek çocukta kal canım....

yok öyle ALLAH rıskını verir falan.iyi işte bir çocuğun varmış..başkalarınma bakıp niye kafanı karıştırıyorsun..hem kolaymı ya ikinci kez hamile kal doğur büyüt...senin için yeterliyse bence yapma..anlamadığım şu..kardeş olsunmuş..ne kardeşler var brbirine düşman..sen oğluna iyi bir eğitim ve hayat vermek istiyorsan tek çocukta kal canım....

çok doğru söylüyorsun canım yakın çevremde bile birbirine düşman 4 ayrı kardeş var üstelik ikisinde sebeb miras

bu insanları anlayamıyorum.çocuğun yoktur hadi çocuk yapmıyormusun.bir tane olur hadi ikinci ne zaman.o da olur üçüncüyü düşünüyormusunun.ne meraklı milletiz.soran kişi kendi yapsın bir tane daha.millete ne anlamamki.belki kısırım çocuğum olmuyor yaramı deşip durmayın kardeşim.(sözüm meclisten dışarı).istesek yaparız herhalde..ben büyütücem ben okutucam kolaymı öyle bir çocuğun sorumluluğunu taşımak..milletin ağzı torba değilki büzesin..

bu insanları anlayamıyorum.çocuğun yoktur hadi çocuk yapmıyormusun.bir tane olur hadi ikinci ne zaman.o da olur üçüncüyü düşünüyormusunun.ne meraklı milletiz.soran kişi kendi yapsın bir tane daha.millete ne anlamamki.belki kısırım çocuğum olmuyor yaramı deşip durmayın kardeşim.(sözüm meclisten dışarı).istesek yaparız herhalde..ben büyütücem ben okutucam kolaymı öyle bir çocuğun sorumluluğunu taşımak..milletin ağzı torba değilki büzesin..

ağzına sağlık arkadaşım hakikaten çok meraklıyız birde cevap veriyorsun yok yetmiyor neden niçin iyice soruşturmaları lazım

Bence insanlari bos verin, o cocuk dunyaya gelince baska insanlar ilgilenmeyecek...Ama sunuda soylemeden gecemicem, bence birtane cocuk yapiyosan ona birde kardes lazim diye dusunuyorum....bak suan kendiniz bile diyorsunuz abim var cok memnunsun falan,iste bu cocuk buyudugu zaman bir kardesim var diyemeyecek nebileyim bana biraz agir geliyor bu konu...sengözlerimebaksanab

tek cocukda altı yedi cocukda hic kimseyi ilgilendirmez bence herkesin kararlarına saygılı olmak lazım iyi yada kötü bizi ilgilendirmez bence hic kimseyi ilgilendirmez ama sahsi fikrim insanın bir kardesi olacak iyi günde kötü günde

aynı şekilde düşünüyorum.8 aylık oğlum var.şimdiden ikinciyi ne zaman alırsın diye soruyorlar.bir tane yeter deyince aaa olmaz kardeş lazım diyorlar.neye göre kime göre lazım.4 kardeşiz .tamam kabul ediyorum kardeşinin olması çook güzel birşey.özellikle kız kardeşim var ki uğruna ölürüm o kadar seviyorum.ama benim yaşayamadığım ailemin maddi manevi bahaneler bularak bana yaşatmadığı herşeyi şu anda yaşıyor.hem onun adına çok seviniyorum hem de içerliyorum.neden beni özel okula göndermedi babam ya da şehir dışında okumama izin vermedi v.s. yani imkanlarınız her çocuğa eşit yetecekse hem maddi hem manevi imkan tabiki...o zaman 3 de yapın 5 de
ama benim sevgim ve param sadece 1 çocuğa yetecek gibi geliyor bana.çünkü mükemmel bir anne olmak istiyorum.herşeyiyle evladımı en iyi şekilde yetiştirmek istiyorum.eee bu da yürek istiyor bilek istiyor ve maddiyat istiyor.
amaaaaa Rabbim yazdıysa illaki kaderimde 2. çocuk varsa asla karşı gelmiyorum,büyük de söylemiyorum,isyan da etmem.

arkadaşlar fikirlerinize saygı duyuyorum tabii ki ama biraz bişeyler yazmadan geçemicem.tek çocuk iyi tabii ki herşeyini yaparsın anne baba içinde çocuk içinde iyi fakat geçici bir süre için.zaman gelicek çocuk maddiyattan çok manevi desteğe ihtiyaç duyacak keşke bir kardeşim olsaydı diye.annesiyle babasıyla paylaşamadığı şeylerini başka arkadaşlarıyla paylaşmak isticek ne kadar güvenirse tabii.ben tek çocuk olup kolejde büyütmektense iki çocuk olup devlet okulunda okutmaya razıyım en azından gözüm arkada kalmaz birbirlerine destek olurlar.et tırnaktan ayrılmaz anlaşmazlık mutlaka olur.ben çevremde hep kopukluk olan ailelerin çocuklarının birbirin bağlı olmadıklarını görüyorum.biz üç kardeşiz anneme her fırsatta teşekkür ediyorum iyiki doğurmuşsun kardeşlerimi diye.benim kızım 5 yaşında bizde ikinciyi düşünüyoruz hiç cesaretim olmadığı halde kendimi düşünerek bencillik yapmamak için zamanında olsun istiyorum.
hakkınızda hayırlısı neyse olsun canlarım.bunlar sadece benim fikrim.

evet arkadaşlar katılıyorum size benimde bir kızım var 10 yaşında ıkı cocuğun sorumluluğu ağır gelecek banada ama bunu insanlar anlamıyor anlatsakta zaten işsizlik hırsızlık gibi sorunlarda böyle anlamak istemeyen insanlar sorumlu değilmi herkes bakabılıceği kadar çocuk yapsın bence

Bence sen kendini düşünüyorsun çocuğu değil arkadaşım. Bırak maddi yönden sıkıntılı çocuk büyütmenin zorluklarını, sen mühendismişsin. Tabikide mühendisler zengin rahat maddi sıkıntısı yok diyemem ama en azından daha rahat olursun çünki eşim tek çocuk, ve tek çocuk olan arkadaşlarımda var inan hiç iyi bir şey değil. Heleki geçen sene tek çocuk olan arkadaşımın ailesini trafik kazasında kaybettik Allah sizlerden esirgesin üstelikte arkadaşım o sırada karnı burnunda hamileydi. Şimdi bizler ona kardeşi gibi yakın davranıyoruz ama tabikide gerçek bir kardeş gibi olamayız. Bunu çok etkilendiğim anlattım sadece. Ben iyiki kardeşim var diyorum herzaman benm için hayatta olabilecek en yakın dost ve yardımcı o. Bence bunu çocuğundan esirgeme.:1hug:

of ya of,aynı durumdayım,kafam karmakarışık.1 kızım var 10 yaşında herkes baskı yapıyor ikinciyi yap bak çok pişman olursun diye.benimde kardeşim var aramız çok iyi her zaman birbirimize destek olduk.ama ben çok karasızım ikinci konusunda,hamile kalsam bile aralarında çok yaş farkı olacak.işin içinden çıkamıyorum.hep düşünüyorum ya bize bişey olurda kızım yapayanlız kalırsa diye.bi taraftanda büyütmesi bakması zor geliyor,ondanda öte eşim ve ben özel sektörde çalışıyoruz,yani hayatımızın bi garantisi yokken ikinci çocuk çok karasızım çooooooooooook

arkadaslar şimdi söylediklerim bir kulağınızdan girip bir kulağınızdan çıkcak biliyorum çünkü bnmde o zamanlar bir kulağımdan girip bir kulağımdan çıkmıştı..bnm 15 yaşında bir oğlum var 2 sene öncesine kadar aman cocukmu ALLAH korusun diyordum tek cocuk yeterdi..o zamanlar yanımda 2.de yap bak pişman olursun diyenlere nsl kızıyordum..oğlum büyüdükçe ben kardes istiyorum herkesin kaardesi var demaya ve o büyüdükçe bn yalnız kalıyordum...çok pişmandım yapmadığıma 2 sene önce 2.yi istemeye başladım...ve olmuyordu...ve şimdide çok üzülüyorum ama menapoza girdim...yasım 38...oğlum liseye gidiyor..gecen gün müdür tek çocuk iki çocukluları falan ayırmı...koca okulda beş kişiydik diyor....o sordukca bn kendimi daha kötü hissediyroum..bizim onları yalnız bırakmaya hakkımız yok......bnm yaptığım hatayı yapmayın lütfen.........

ben tek çocuğum..
burada yazıldığı gibi aciz bir halim de yok çok şükür..

tek çocuğu yetiştirmek çok daha zordur..
kardeşler arasında öğretilen veya doğal yollarla öğrenilen şeyleri ailenin öğretmesi gerekebilir..elbette farklılıklar vardır..

avantajlar da dezavantajlarda vardır..

ama tek çocuk olmak çok kötü bişey demek berbat bir genelleme olur..

çocuk yapmak mezvusu ayy oğluma kardeş yapıcam gibi bir mantıkla olamaz ki?

paranız yoktur,eşiniz çok çocuk sevmiyordur,geleceğiniz aydınlık değildir,vaktiniz yoktur,kaliteli yetiştiremezsiniz çocuğu..??

tek olur çocuğunuz ,inanın acınacak halde değiller..

insan tek olunca,diğer insanların kardeşlerine sığınarak yaşadığı şeyleri,tek başına da göğüslüyor.. tek diye hayatta ezilmiyorsunuz yanii.. eksik gedik olmuyorsunuz..

Son düzenleme:
Nice arkadaşlar dostlar olur kardeşten öte nice kardeşler olur düşmandan öte.Hiç belli olmaz bu işler.Kardeşi olan hayat boyu yalnız kalmayacak diye birşey yok bazen insanlar en büyük kazığı kardeşinden yiyor, anne baba için ne uygunsa odur doğru olan.Çocuk demek sorumluluk demek hep karşılıksız vermek demek.Yalnız kalacak diye kardeş yapılmaz Allah bilir kimin ne zaman ne koşulda yalnız kalacağını.

benim de 10 yaşında bir kızım var. ve 2. cocuk düşünmeyenlerdenim. sebeplerim de kendime göre gayet mantıklı sanıyorum.

Birincisi çalışıyorum . Bu ekonomik koşulları altında işimi bırakmam mümkün değil.ve kızımı annem büyüttü .çalışırken benim büyütemediğim, ilklerine yetişemediğim 2. bir çocuk istemiyorum. Olur da bir yerlerden para çıkıp işi bırakmak durumunda kalırsam tabi ki düşünebilirim.ama yine de yaparım demiyorum düşünebilirim. fisfisfis

İkinicisi kızımın isteklerini tam anlamıyla karşılamak istiyorum. bir ikinci çocuğa ekonomik durumum yeterli değil.

Üçüncüsü ki bu benim için en önemlisi ; ben bir anne olarak (kendi adıma konuşuyorum)
sevgimi 2 çocuğa da eşit olarak bölebileceğime inanmıyorum . ve bu konuda kendime gerçekten güvenmiyorum. mutlaka birinden biri daha başka olacak . neden diğerine yazık edeyim . ( aranızda yok olmaz 2 sinide seversin diyenleriniz olacak biliyorum ama ben tam eşit sevgiden bahsediyorum .mutlaka 1 kardeş diğerinden öyle yada böyle ayrılır)

Bunlar da benim gerekçelerim . doğru yada yanlış bu şekilde hissediyorum. Bu konuda derins e teşekkürler. gerçekten içimi rahatlattı a.s.

Allah tek olan çocuklarımızı hayatları boyunca iyi ve doğru insanlarla karşılaştırıp şanslarını açık etsin. a.s

bende tek çocuk diyenlerdenim. tabii kazaya kurban gidersek o ayrı ama isteyerek ve planlayarak yapmayacğım kesin. nedenlerimde hemen hemen emez ile aynı... çalışan anneyim, işim riske girer ve şimdi bile bazı şeyleri zor yetiştiriken işsiz kalınca ne halt yerim bilemiyorum... sonra ben biraz gelecek endişesi taşıyan bir anneyim. dünyanın kötüye gittiğine ve düzelmeyeceğine inanıyorum , hatta git gide kötüleşen bir durumdayız...sadece bir çocuk için endişelenmek bile beni yıpratıyorken 2. si beni yorar . hatta ona faydam değil zararım olur...psikolojim kaldırmaz.

bu arada eşimde kesinlikle istemiyor. hani ben bazen ağzını yoklasam asla diyor. her zaman derim hadi ben istedim diyelim ,meryem ana değilim ki kendi kendine olsun değil mi?:))

benim de 10 yaşında bir kızım var. ve 2. cocuk düşünmeyenlerdenim. sebeplerim de kendime göre gayet mantıklı sanıyorum.

Birincisi çalışıyorum . Bu ekonomik koşulları altında işimi bırakmam mümkün değil.ve kızımı annem büyüttü .çalışırken benim büyütemediğim, ilklerine yetişemediğim 2. bir çocuk istemiyorum. Olur da bir yerlerden para çıkıp işi bırakmak durumunda kalırsam tabi ki düşünebilirim.ama yine de yaparım demiyorum düşünebilirim. fisfisfis

İkinicisi kızımın isteklerini tam anlamıyla karşılamak istiyorum. bir ikinci çocuğa ekonomik durumum yeterli değil.

Üçüncüsü ki bu benim için en önemlisi ; ben bir anne olarak (kendi adıma konuşuyorum)
sevgimi 2 çocuğa da eşit olarak bölebileceğime inanmıyorum . ve bu konuda kendime gerçekten güvenmiyorum. mutlaka birinden biri daha başka olacak . neden diğerine yazık edeyim . ( aranızda yok olmaz 2 sinide seversin diyenleriniz olacak biliyorum ama ben tam eşit sevgiden bahsediyorum .mutlaka 1 kardeş diğerinden öyle yada böyle ayrılır)

Bunlar da benim gerekçelerim . doğru yada yanlış bu şekilde hissediyorum. Bu konuda derins e teşekkürler. gerçekten içimi rahatlattı a.s.

Allah tek olan çocuklarımızı hayatları boyunca iyi ve doğru insanlarla karşılaştırıp şanslarını açık etsin. a.s

öncelikle Amin umarım hep şanslı mutlu ve sağlıklı olurlar doğru insanlarla karşılaşırlar.
Sanki hislerime tercüman oldun arkadaşım gerçi ben malesef işsizim yani oğlumu kendim büyütüyorum ama buda daha kısıtlı maddi imkanlar demek yani bence tek çocuğa yetecek imkanlar

merhaba benim Allah bağışlasın hepimizin çocuğunu bir oğlum var bu ayın sonunda 4 yaşını bitirecek. Son zamanda çevremde herkes hadi ikinciyi doğur birde kızın olsun diyip duruyor ya kızı oğlanı değil sorun ben tek çocuk istiyorum çünkü koşullarım böyle çocuğuma her konuda elimden geldiğince yetebilmek istiyorum buda iki çocukla çok zor niye bunu kimse anlamıyor tamam kardeş tabiki çok önemli güzel ama bence kardeş sahibi olmak ikinci çocuk için daha güzel birinci ne olursa olsun kardeş sorumluluğuna giriyor abi olacak yani oğlum ve bu kendimden biliyorum kardeş için iki kat daha güzel bir durum yani benimde abim var hep benim için bişeyler yapmaya çalışır korur kollar benim pek birşey yaptığım söylenemez neyse çok uzattım esas konu benim tek çocuğa her yönüyle yetebileceğimi düşünmem ve iki olursa zorlanacağım bunu söyleyince Allah rızkını verir diyor herkes ama birazda düşünmek lazım di mi bu çok mu garip

Allah çocuklarımıza uzun sağlıklı ömür versin şimalcim. tıka kulaklarını sen. kararını kendin ver kimseye bakma. sonuçta ekmeğini verecek olan onlar değil değil mi canım:)) yap demek kolay, saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde büyüyecekse hiç olmasın. insan evladı bu, saksıda çiçek yetiştirmiyoruz....

bende tek çocuk diyenlerdenim. tabii kazaya kurban gidersek o ayrı ama isteyerek ve planlayarak yapmayacğım kesin. nedenlerimde hemen hemen emez ile aynı... çalışan anneyim, işim riske girer ve şimdi bile bazı şeyleri zor yetiştiriken işsiz kalınca ne halt yerim bilemiyorum... sonra ben biraz gelecek endişesi taşıyan bir anneyim. dünyanın kötüye gittiğine ve düzelmeyeceğine inanıyorum , hatta git gide kötüleşen bir durumdayız...sadece bir çocuk için endişelenmek bile beni yıpratıyorken 2. si beni yorar . hatta ona faydam değil zararım olur...psikolojim kaldırmaz.

bu arada eşimde kesinlikle istemiyor. hani ben bazen ağzını yoklasam asla diyor. her zaman derim hadi ben istedim diyelim ,meryem ana değilim ki kendi kendine olsun değil mi?:))

Evet hemde çok kötüye gidiyoruz bazen kabusum oluyor bunları düşünmek kalbim sıkışıyor nasıl bir dünyaya çocuk yetiştiriyoruz diye hele ki bazı ülkeleri gördükçe ve bize baktıkça aman Allahım acayip bir böyle olurmu korkusu yaşıyorum

Back