Ben tatildeyken neler olmuş, gene hayatım darmadağın...

Amcamlara da kızıyorum yenge senin arkandayız demiyorlar ya evlerimiz yan yana ne çektiğimizi en çok onlar biliyor bir de.
Anneme destek olsalar o daha kolay atlatacak

Şimdi amcanlar sizin çektiğinizi çekmiyor, yaşadıklarınızı biliyorlar fakat umurlarında değil. Zaten gram karakter olsa şimdiye kadar babanızı kenara çeker, kendine çeki düzen venmesini isterlerdi. Tek maksatları kardeşlerinin düzeni bozulmasın.

Burada tek çözüm annenizde. Onların gitme lafını dinleyen yine kendisi. Amcaymış halaymış dayıymış boşverin bunları. Anneniz yaşadığı hayatı kendi seçmiş, kendisi düşürmüş sizi bu durumlara. Artık bundan sonra kararlı olmalı. Eğer bu defa da affederse yanlış anlamayın ama yaşadıklarını dibine kadar hakediyor derim. Destek için çocukları yeter de artar bile, hele sizinki gibi bir kızı varken dünya üstüne gelse farketmez. Kendi için değilse bile çocukları için ayrılması lazım.

maddi durumunuz da müsaitse ayrılsın anneniz.
mutsuz bir evlilik varken senelerce devam ettirmek hata oldugunu düşünüyorum ben.
ben bu adamlara baba kelimesini yakıştıramıyorum, cezasını çeker umarım

maddi durumunuz da müsaitse ayrılsın anneniz.
mutsuz bir evlilik varken senelerce devam ettirmek hata oldugunu düşünüyorum ben.
ben bu adamlara baba kelimesini yakıştıramıyorum, cezasını çeker umarım
Of ben babasına aşık bir kızdım küçükken ve sonra büyüdükçe gerçekleri anladım yani yakıştıramıyorum hiç yakıştıramıyorum.
Ben kızının elinden tutan babaları görünce bu yaşta bile ağlayacak duruma geliyorum yapılır mı bu ya

Ben olsam Annemi ikna eder, ses kayıtlarını avukata verir, evden uzaklaştırma aldırırdım. Ev kira değilse bırakmayın şerefsize. Gerekirse şimdilik gidin, mahkemede nasılsa annenize verecekler evi.
Bir de annenizin hala bu adama katlanma merakı nerden geliyor bilmiyorum. anneniz için üzülmüyorum. çünkü bazı şeylere bile bile lades diyor. ama çocukların psikolojisini düşünen yok....

Ben olsam Annemi ikna eder, ses kayıtlarını avukata verir, evden uzaklaştırma aldırırdım. Ev kira değilse bırakmayın şerefsize. Gerekirse şimdilik gidin, mahkemede nasılsa annenize verecekler evi.
Bir de annenizin hala bu adama katlanma merakı nerden geliyor bilmiyorum. anneniz için üzülmüyorum. çünkü bazı şeylere bile bile lades diyor. ama çocukların psikolojisini düşünen yok....
Ev kira değil 2 katlı evimiz şimdi gitsek mahkemede evden gittiniz geri gelemezsiniz olayı olur mu acaba bilemiyorum ama o evden gidecek öyle olması lazım

Of ben babasına aşık bir kızdım küçükken ve sonra büyüdükçe gerçekleri anladım yani yakıştıramıyorum hiç yakıştıramıyorum.
Ben kızının elinden tutan babaları görünce bu yaşta bile ağlayacak duruma geliyorum yapılır mı bu ya
belki bu derece ağır değildi benim yaşadığım ama aynı hisleri ben de yaşadım anlayabiliyorum sizi. bir daha bu güveni kimse sağlayamıcak ve içinizin bu yanı hep kırık dökük kalacak..

Ay İnsalah annen boşanır da rahat edersiniz. Annenizin Hakk'ını geberse ödeyemez. Kazancı kendine Kalsın yazık ya

Ah canım benim ne hissettiğini çok çok iyi anlıyorum tabiki haketmediniz.bizde neler neler yasadık hemde benim babam dört dörtlük iyi bir babaydı kimse ummazdı.bunlar kader bunlar hayatın acıları yasanıyor, atlatılıyorda.güclü dur annenize destek olun sen sinirlenmeki annen ayakda durabilsin Onun cektiği acı senibkinden kat kat büyük.hiç ummadıgın haketmediğin seyler duymus olabilirsin sadece sunu bil suçlu sucunu bastırmak için herseyi yapıyor ne duyarsan kendini koyuverme.

Yıllık izne çıktım 9 gün İzmir'e arkadaşımın yanına tatile gittim.
Bu sırada her gün annemle kardeşimle telefonla konuştuk her şey normaldi.
Yani ben öyle sanıyordum.
Nişanlımla ayrıldığım ve üstüne sürekli babamla kavga ettiğimiz için bunalmıştım, annem bu tatilin bana çok iyi geleceğini söyledi kızım keşke biraz daha orada kalsan ne kadar mutlusun orada diyordu ki gerçekten çok mutluydum.
Babam bana gitmesin oraya bir erkekle gidiyor demi demiş anneme terbiyesiz neyse ben bir şekilde ikna edip gittim.
Babamdan biraz bahsedeyim konu daha net anlaşılsın.
Her gün eve gece gelir ve alkolsüz gelmez.
Bizimle hiçbir yere gitmez, düğünlerde asla annemin yanında olmaz daha doğrusu hiçbir zaman olmaz.
Annemle sürekli kavgalılar zaten bir kere bile birlikte güldüklerine şahit olmadım.
Açta yattığımız oldu bir kere neden böyle demedik annem hep babamı idare etti.
Annem çalıştı babam borcum çok dedi annemin parasını senelerce hep aldı.
Annem babama araba aldı.
Babamın borcu ben doğduğumdan beri hiç bitmedi, hep borcu var soruyoruz nereye gidiyor para çünkü biz hiç dışarıya çıkmayan lüks hiçbir ihtiyacı olmayan çok idareli bir aileyiz borcunun bitmemesi imkansız.
Şöyle böyle bizi geçiştiriyor.
Annemin 50 tlsinin hesabını sorar, kendisine soruldumu bağırır.
Annem 6 senedir çalışıyor daha kendine 50 liralık ayakkabı bile aldığını görmedim.
Babam biz güldük mü kızar gülmeyin diye bağırır.Konuştuk mu susun tv izliyorum diye bağırır.
Her pazar gezmeye gider bizi götürmez kendimiz gitmemize de izin vermez.
Bir kere bile nasılsın kızım demişliği yoktur.(Uzattım sanırım kusura bakmayın)
Dün eve geldim akrabalar geldi.Annem de bir garip haller var çok mutsuz hissediyorum.
Annem neyin var senin diyorum bir şey söylemiyor.
Kuzenlerime soruyorum annem de bir şey var hissediyorum canı sıkkın diyorum yoo diyorlar.
Kardeşim annem iyi değil bak çok canım sıkılıyor ne var diyorum yok.
Acı gerçekleri gece 3lere doğru yavaş yavaş öğrendim.
Benim tatile gittiğim ertesi günü olmuş olaylar.
Biz bir arsa aldık daha doğrusu babam seni evlatlıktan reddederim diye zorla kredi çektirdi öyle aldık.Ama bir şartım vardı annemin üzerine yapılacaktı tapu.
Harabelik bir yerdi yavaş yavaş yaptık içine babamla prefabrik ev yaptık onu da yerleştirdik.
Babamın o evde annemi aldattığını öğrendim.
Babam dokunmatik telefon almış hayatta anlamaz özenti bir şeyler olduğu belliydi.
Babamın karılarla(afedersiniz nasıl hitap edeceğimi bilmiyorum) muhabbet ettiği sırada telefon cebinde yanlışlıkla annemi aramış haber yok annemler yanlışlıkla aradığını fark edip kapatmamışlar kadın yanında konuşuyorlar, kız kardeşim ses kaydına almış konuşmaları bana dinletmemişler çok çirkin şeylermiş, kadın çocuklu bir kadınmış.
Kuzenimi de alıp gece karanlığında oraya gitmişler taksiyle neler yaşamış benim canım annem canım kardeşim.
Yurt dışından gelen eniştem kaç aydır bizde kalıyordu o ve yanında 2 tane kadın bizim evde içiyorlarmış babam yokmuş o kadınla alkol almaya gitmişler iyi ki annem babamı o sahnede görmemiş.
Kız kardeşim annem sinir krizi geçirmişler enişteme ağzına geleni saymışlar.
Babamla konuşmuşlar babam kız kardeşime utanmadan bir de şerefsiz demiş.
Benimle konuştu dün gece terbiyesiz bana diyor kaç gündür sizin yanınızda yatıyor bana kadınlık yapmıyor gittim alkol aldım kadınlarla diyor, utanmaz.
Sen ne karaktersiz bir insansın o zaman annem de seni aldatsaydı namus bekçiliği yapıyorsun o zaman biz de erkeklerle gidip içelim namus bekçiliği yapıyorsun bir de bize şu haline bak dedim dellendi.
Üzerime yürüdü dövecek.
Bir kaç kişi zor tuttu öldürse umrumda sanki
Şerefsiz dedi ben de sensin şerefsiz dedim.
Amcam sen hatalısın dedi baban ayıp etmiş ama sen ona şerefsiz diyemezsin dedi
Babam hep sizi geberticem der bize amcam da diyor demek ki dedirttiniz adam durduk yere demez.
Hepsi karaktersiz kanı bozuk ki bunların.
doğum yaptığı gün karısını aldatmış bileziklerini kumarda yemiş onu anlatıyor.
Ben de iyi ki dedim çok doğru bunu yapanların hepsi benim gözümde karaktersiz zaten dedim.
Hayatta en tahammül edemediğim şey başıma geldi.
Annemlere bir de utanmadan siz gideceksiniz bu evden demiş.
Amcamlar boşanma kabullen affet diyor aylardır adatıyormuş bizi.
Bize tarlanın bahçesini temizletiyordu demekki o kadınlara güzel gözüksün diye bize temizletmiş.
Annemin ütülediği gömlekle başka kadınlara gitmiş.
Şimdi bu karaktersizlik değil de ne ?
Ay çok sinirliyim 2 saatlik uykuyla işe geldim gözlerim balon gibi biz bunları hakedecek ne yaptık.
Evden çıkartmadı tamam dedik para yok bayramlık yok dedi tamam dedik ya her şeye tamam dedik,
Annem Allah şahit şu yok diye bir kere şikayet ettiğini duymadım, hep şükreder.
Anneme bu yapılır mı ya dayanamıyorum.(Hiç bir kadın hak etmez orası ayrı.)
Hala annemdeki düzelirse asla bir daha yapmayacaksa evine erken gelecekse affederim umudu da ayrı bir sinirlerimi bozuyor.
Amcamlar bana sen ayırmaya sevk ediyorsun yanlış yapıyorsun diyor, ben kızıyken o adamın suratına bakamam artık annem nasıl baksın, siz genişseniz benim suçum ne.
Bize vermediği gülüşleri başkalarına vermiş,
Bizim günlerce beklediğimiz zamanı başkalarıyla geçirmiş.
O gelsin diye gecelerce uyumadığım zamanlar oldu.
Tatilde 1 kere aramadı çok telefonunu bekledim.
Daha bir sürü şey...
Neyse çok uzattım özür dilerim.
Babanizin ne olduğu zaten ortada. Ama sizi ezdiren bu hale getiren bence annneniz.
Sonucta bunca sene adam olmamis babaniz ,sip diye mübarege baglayamaz ki. Ayrica yanılmıyorsam ,siz bu babanızın telefonunun açık kalmasi ile ilgili bir paylaşımda bulunmuştunuz daha öncesinde.
Ben annenize babaniza uzulmem,emeğinizi yiyen babaniza ve yediren annenize kizarim ancak.
Rabbim size ve kardesinize kolaylıklar versin.
(Bence bir kadin anne olduktan sonra biraz dik durabilmeli bu hayatta.)

Ev kira değil 2 katlı evimiz şimdi gitsek mahkemede evden gittiniz geri gelemezsiniz olayı olur mu acaba bilemiyorum ama o evden gidecek öyle olması lazım

Adam alkol kullandığı için size zarar vermesin orda. Önemli olan o bence. Zaten bu konuda kararlıysanız gidin iyi bir avukata sorun. Fikir vermek için bile cüzi bir miktara randevu veriyorlar. Heleki babanızın bu zamana kadar yaptıklarını anlatacak birkaç tanık da bulabilirseniz kesinlikle evi size verir. Bir de ev babanın üstündeyse avukatın tedbir koydurması gerekli diye biliyorum. Avukatı da mutlaka araştırıp gidin. Dişli ve başarılı birisini bulursanız daha iyi olur

Anneniz kötü de olsa kocam yuvam var diye düşündüğü için boşanmaz. Saçma ama böyle.
Ya siz annenizle beraber çile çekeceksiniz ya da hem anne hem babaya rest çekip kardeşler olarak ayrı eve çıkacaksınız ancak siz gittiğiniz için babanız annenizi evden kovabilir, eziyet edebilir.

Şimdi annemin tek düşündüğü 14 yaşında erkek kardeşim var çokta yakışıklı bir şey tam başa bela yani arkadaş çevresi de hiç hoşumuza gitmiyor benden çok korkardı ama babam sen karışamazsın ancak ben karışırım diyerek onu da asi birisi yaptı hiç söz dinlemiyor biraz babamdan korkuyor annem kardeşim yanlış şeyler yapar baban da başımızda olmazsa bunu zapt edemeyiz diye korkuyor.Yoksa boşanmak o da istiyor.

Şimdi annemin tek düşündüğü 14 yaşında erkek kardeşim var çokta yakışıklı bir şey tam başa bela yani arkadaş çevresi de hiç hoşumuza gitmiyor benden çok korkardı ama babam sen karışamazsın ancak ben karışırım diyerek onu da asi birisi yaptı hiç söz dinlemiyor biraz babamdan korkuyor annem kardeşim yanlış şeyler yapar baban da başımızda olmazsa bunu zapt edemeyiz diye korkuyor.Yoksa boşanmak o da istiyor.

Bu bahane değil bence. O babanın terbiyesiyle büyürse daha kötü olmaz mı sizin için?

Off off. .
Eski kadınlar sabredermiş. .
Annen boşanmalı bu adamdan. .
Yazık ömür geçer mi böyle. .

X