ben sevilmeyen...

ya ben mi bilmiyorum boşanmak öyle kolay mı. dediğim gibi ailemin sevilmeyen çocuğu olarak nereye sığınırım ki. öyle kolay olmuyor inanın hiç birşey

yazmadan geçemedim buraya. Boşanmak tabiki kolay değil çok zor çok sancılı bir süreç ve bütün yollar denendikten sonra hala olmuyorsa iki taraf için de en hayırlı sonuç bence. Sahip çıkmayan aile kadar da bu süreci baltalayacak kimse yoktur eminim. Şu anlattıklarımı 9 yaşında yaşadım ama sorsan harfi harfine hafızamda bütün yaşadıklarım bütün çektiklerim. Bütün bunlara rağmen annemle babamın hala evli olmasını ister miydim? Kesinlikle hayır asla.. Çünkü sevgisiz, ilgisiz, aile içi şiddetin olduğu bir ortamda çocuk olarak dünyaya gelmek benim tercihim değildi..

Ve eminim annemde boşanmak için evlenmemişti.. Ama bazen en hayırlısı budur. Sizin için Allah yardımcınız olsun diyorum. Umarım bunlar hamileliğin getirdiği hormonal duygusallıklardır ve yuvanız daim mutlu olur..

ilerde belkide olacağı o ama gerçekten bir kadının arkasında bir desteği bir mesleği yoksa boşanmalarda kolay olmuyor. hakkımda hayırlısını diliyorum her zaman.inşallah dediğin gibi olur canım sağol.

Allah yardımcınız olsun. Umarım çocuğunuz doğduktan sonra kendinizi kurtarırsınız. İnanın bir şeyleri yapmaya karar verdikten sonra gerisi geliyor. Benim annemde her şeyi sıfırdan başlayıp yaptı beni okuttu kardeşim hala okuyor.
Bir şeyler belki kıt kanaat oluyor, çoğu şey eksik, imkanlar kısıtlı oluyor ama her şeyden önemlisi huzur ve mutluluk.
Hep derim anne huzurlu, mutlu olmalı ki iyi evlatlar yetiştirebilsin.

Bunları sormamın sebebi, insan kendini sevmiyor ve beğenmiyorsa; emin olun kimse de sevmiyor ya da sevse bile göstermekle uğraşmıyor.
Siz önce kendinizi şımartacaksınız, bu dünyada biricik olduğunuzu bileceksiniz.
Yaşadığınız evde varlığınız bile ailenize en büyük hediye, bunun farkında olun.
Bir evin ve iki kişinin tüm sorumluluğu üstünüzde ve bir de karnınızda bebişiniz var.
Siz olmasanız eviniz yuva olmaktan çıkar, yaşantıları sekteye uğrar bunu bilin.
Eşinizle uğraşmak yerine, kendinizle uğraşın lütfen.
Onu değiştiremeyebilirsiniz ama kendiniz değişebilirsiniz.
Kişisel destek ve gelişim kitapları okuyarak, bu işe başlayabilirsiniz.
Merhametli ve affedici olmanız çok yüce iki özellik.
Fakat bu duyguların fazlası, sizi çok kırılgan yapabilir.
Eğer o seviyede ise, törpülemeye çalışın.
Sizin hayatınıza bakış açınız değiştikçe, kendinize yöneldikçe, çevrenizin size davranışlarının nasıl değiştiğini göreceksiniz.
Kendi kendine mutlu olabilen, yetebilen bir birey zaten başka kimseden sevgi görmese bile, hayatına mutlu mutlu devam edebilir.
Sizi bu halde gören eşiniz, psikolojik olarak sizin kendinize verdiğiz değeri ve ilgiyi örnek alıp aynılarını size yapacaktır.
Kısaca, sizden sevmeyi öğrenecektir.

Aile mevzunuza gelince, yaşadıklarınız ağır.
Ama ortak bir noktamız var.
Ailem beni aldırmak için doktora üç defa gitmiş, üçünde de doktorum inat ederek almamış.
O sırada annem ağır bir hastalık için ilaçlı tedavi olduğundan, sağlıklı doğacağıma inanmamışlar ve hiç ikinci çocuk istememişler.
Zaten benden bir önce olan bebekleri, sağlıklı doğmayacağı için aldırmışlar.
Kısaca, doktorumun inadı ve isteği sayesinde hayattayım.
Bu bile bana düşündükçe güç veriyor.
Ailem istemese bile dünyaya geldim, o kadar savaşçıyım diyorum kendime.

amin. anneni tebrik ederim. ne güzel iki çocuk büyütmüş sıfırdan. Allah sizinde yardımcınız olsun inşallah. çok çok haklısın
çok teşekkür ederim çok rahatlatıcı şeyler yazmışsın benim için. ben kitap okumayı seven biriyim zaten. ama çocuk vs. fırsat bulamıyorum diye bahane ediyorum hep. bu sözlerinizi dikkate alacağım. tavsiye edeceğiniz kitap yazar var mı peki.
çocuk olmadan öncesi kendime bakan azda olsa değer veren biriydim. ama çocuk olduktan ve tekrar hamile kaldıktan sonra bıraktım kendimle uğraşmayı. iyiki bana bunları bir tokat gibi yüzüme vurdun. gerçekten çok teşekkür ediyorum. bundan sonra daha çok kendimin farkında olacağım ve bu sözlerini asla unutmayacağım.
ortak noktaya gelince. aslında uçurum gibi birde fark var orada. sen istenmemişsin ancak sağlıklı doğduğun için şükredilmiş bağırlara basılmış bir evlatsın. ben çok daha farklı büyüdüm. ben ne annemim nede babamın beni birkez olsun öptüğünü yada saçımı okşayıp tatlı bir söz söylediklerini hatırlamıyorum

Annem adına teşekkür ediyorum :) amin hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

O çok büyük farka gelelim, babam bir kere bile saçımı okşamadı, sarılmadı.
Bu yaşa geldim, hala tokalaşırız.
O da sizin aileniz gibi erkek evlat istemiş hep ablamdan sonra.
Peki bu beni yıldırdı mı?
Aksine, şuan çoğu erkeğe taş çıkaran bir kız evladı var.
O erkek çocuk istediyse inat ettim, onunla maç izledim, forma giydim, sokakta top oynadım.
Uzun lafın kısası, zorlukları görüp pes etmek yerine aksine üzerine gitmek her zaman daha olumlu sonuçlar doğuran bir davranış biçimidir.
Herkes tersini iddia etse bile, inanın siz çok değerlisiniz.
Bu dünyaya bir can getirdiniz ve diğer minik melekte içinizde büyüyor, ta ki dünyada yaşayabilecek olgunluğa erişinceye kadar.
Hiç bu açıdan düşündünüz mü?
Bebeğinizin hayata gelebilsesi için tam tamına 9 ay 10 gün sizin bedeninizde yaşaması gerekiyor.
Dünyanın en korunaklı, en salt sevgiyi barındıran yerinde yani karnınızda kalbi atıyor.
Bu bile kendinizi aşırı sevmek için bir örnek size.
Hiçbir neden kendinizi şımartmanıza engel olamaz.
Bence benliğinizi doyurmayı unutmuşsunuz, dünyadaki yegane şeyin ve evladınızdan sonra en değerlinin kendiniz olduğunuzu tekrar hatırlayın.

keşke bende senin gibi gözü kara bir kız olabilseydim. belki de şimdi herşey çok çok daha farklı olurdu. okutmadıkları için inat edip ağlasaydım ekmek aş yemeseydim belkide elimde iyi bir mesleğim olacaktı. hep saflığım hep susturulmam beni böyle yaptı. ilkokul 5 ten alındım ben. 19 yaşımda dışardan ortayı bitirdim. şimdi ise açıktan lise okuyorum. amma zamanında okumakla yeri aynı değil işte. ama bırakmadım geçte olsa.
evet ben o açıdan düşünüyorum ve farkındayım. işte nedense bu farkındalığı eşimden bekliyorum sebebsizce. oysa benim kadar duygusal bakmıyor bakamıyor. artık onu rahat bırakıcam ve
bundan sonra artık önce BEN diyeceğim hayatta . evet evlatlarım ve BEN ben varım. artık uyanma zamanı benim için

Kendimi sizin yerinize koydumda.
Cok aci bisey.
Hep yolunda gitmeyen biseyler var, ama elde tutulur bi seyde yok. Bosanma ihtimali uzak gibi gelir bu yuzden. Halbuki en iyisi omudur acaba diyede dusunur insan.

Ne diyebilirim boyle bi durumda bilmiyorumki.
Insallah bir gun kocaniz sizin gibi merhametli bi kadinjn degerini anlar bir gun.. Allahim evinize mutluluk getirsin insallah.

aynen öyle elle tutulur bir şeyler yok.misal anneme açmış olsam boşanma konusnu yıllarca koca dayağı yemiş susmuş oturmuş biri olarak bana ne diyceğini şaşırır. çok çok Amin

aynen öyle elle tutulur bir şeyler yok.misal anneme açmış olsam boşanma konusnu yıllarca koca dayağı yemiş susmuş oturmuş biri olarak bana ne diyceğini şaşırır. çok çok Amin

Annenizde cekti demek, uzuldum adina.
Peki size yaklasiyormu kocaniz?
O an hic ' onu hayal ediyor' dusuncesine kapiliyomusunz birden?

evet malesef çekti.
tabiki yaklaşıyor.
aklıma gelip gelmemesi neyi değiştirir ki?

Bu konu en onemlisidir bence canim o yuzden sordum.
Ilk once bu mevzudaki baginiz dikkate alinmali.
Arzulama konusundan dolayi.

Bence siz cok guclu bi kadin ve cok iyi bi annesiniz. Ben esinizin sizi sevmediginide dusunmedim anlattiklarinizdan. Sevmemeden cok karakterini bilmedigim icin belki belli edemiyo belki hayal kirikliklari var onunda. Sizinle alakali degil hayatla alakali. Benim amcam babam vefat edince cok buyuk bi depresyona girmis mesela. Evli ama karisina hic ilgi gostermezdi gosteremezdi. Ayni sekilde cocuguna ablasina bana .. yani kisaca kimseye sevgi gostermeyen bi adam oldu. Yuzu hic gulmeyen. Hani belki esinizinde icinde bi yerde bi buruklugu vardir ? Cunku biriyle konusmasini yakalamissiniz ve bidaha gorusmemis. Ben size karsi hic bi sevgisi olmasa sizi ciddiye alip konusmicagini dusunmedim. Ayrica sizi sevmese neden 2 cocuk yapsin ? Esinizle konustunuz mu bilmiyorum bunlari ama bi konusmayi deneyebilirsiniz. Direk sorabilirsiniz. Ayrica kendinize onem verin. Bakim yapin. Kitap okuyup film izleyin kendi kendinize. Buralarda takilin. Mesela hafif hafif evin icinde makyaj yapmaya sacinizi yapmaya baslayin. Ama oyle abartili degil. Sadece ben kendimi seviyorum demek ve bunu belli etmek icin. Kendinizi sevip begenmediginizde aslinda kendinize sayginiz bitiyo. Yarin sabah kalkin elinizi yuzunuzu yikayip guzel bi suslenin kendiniz icin. Guzel bi kahvalti yapin cocugunuzla beraber. Ne bileyim sarki açıp oglunuzla eglenin. Gidip kitap bikac tane film alin. Cocugunuzada kitap alin. Kac yasinda oldugunu hatirlamiyorum ama kucukse siz okuyun. Okumayi biliyosa yaniniza oturtun beraber okuyun. Emin olun cok daha iyi hissetceksiniz kendinizi. Ve diceksiniz ki benim kimseye ihtiyacim yok. Benim cocuklarim bana yeter. Ben mutlu olunca onlar daha mutlu. Daha huzurlu hatta daha saglikli. Sizin bu gelisiminiz oglunuza sonrada dogcak meleginize nasil iyi gelir dusunebiliyomusunuz ? Bu arada sizi tanimadan bile gayet sevdim ben :)

Ailenize küfredesim geldi vallahi. Allah herkesi cahillikten korusun ne diyeyim. Canım kaç yaşındasın bilmiyorum ama ailenin yanına dönemeyeceğin ortada. Bu adamın da değişmeyeceği. Bari sen değiş. Dışarıdan üniversite oku, kpssye falan hazırlan. En kısa sürede bu adamdan boşanmak için gayret göster. Sevmeyen insana ne yapsan sevdiremezsin kendini. Onun seni sevmesi için uğraşmak yerine kendin için bir şeyler yap.

Ne

Ne kadar guzel bi yorum yapmissiniz.Bir mesaj ancak bu kadar destek verici olabilir.

keşke çocuklar arada olmasaydı..keşke evlenmeden önce gerçek yüzünü görseydin..çok üzüldüm gerçekten..Rabbim inşallah eşinin içine vicdan mermahamet sevgi gibi duyguları verir...

çok şükür çocuklarımız sevgisiz büyümüyor sen nasıl bunu çıkardın. eşim çocuğunu deli gibi seviyor merak etme
Ben size çocuklarınıza gösterilen sevgiden bahsetmedim zaten.
İnsanın sevmediğinden çocuğunun olmasını istemesi anlamadığım.

Belki çocuklarla teselli buluyodur arkadaş bilemedimki şartları zaten zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…