Ben o gün kaynanasına küfür eden kişi:(

Evet öyle sağolun.

Resmi nikah var malesef keşke olmasaydı. Bir akrabam ben nişanlandığımda nişanlını şikayet edecem polisler gelip alsın demişti evlenmemi istemiyordu nişanıma kınama düğünümede gelmedi. Bazen onunla konuşunca keşke o gün gerçekten şikayet etseydin diyorum

Cocugunuda al kadin siginma evine git.ciddiyim bak.
Esin olacak adam baska ev tutmadan donme.
Kv altli ustlu oturulacak birid egilmis.gorusme bile.

Nisanlinizi neden sikayet edecekti akrabaniz?

tühh be bu pisliklerden daha az hasarla kurtulmuş olurdun
ben beklerim bunlardan bizim suratımızı yere düşürdü falan deyip sığınma evine gitsen boşanmaya kalksan seni öldürmeye de kalkarlar Allah korusun
o yüzden başka şehir de bulabilir misin diye sordum

Ayagimda salliyorum kizimi ve senin de kizin olunca daha bi duygulandim.keske yakin olsanda bi corba bi yemek canin ne istiyorsa onu yapip getirsem kardesim sana.

Ağlayarak okudum.o gün ilk konuda küfür ettin diye kızmıştım sana ama sonuna kadar haketmis o kayinvaliden!!çok ama çok üzüldüm haline.kıyamam ben sana..((
Daha yaşında küçücük. Yemin ederim yakınında olsam bebeğine seve seve bakar seni o iğrenç aileden kurtarirdim..keske birşeyler olsa yapılacak..akrabaların yokmu sana yardım edecek?Baban neden sahip çıkmıyor?yoldaki bulmuşlar seni?

Yaşın daha çok küçük.. sana nasıl yardım edilebilir, bilemiyorum.. Erken yaşta evliliği ne yazık ki ben onaylamıyorum. Onaylamama sebebim "Tecrübesiz" ve "Toy" yapı yüzünden evliliğin tüm dinamiklerini oynatıyorsunuz yerinden. Erkekler zaten üste çıkmanın derdinde, en iyisi bile.. onlara bu fırsatı veriyorsunuz..
Senin yaşadıklarının benzerlerini ben de yaşadım belki bazen daha kötülerini.. Ama yaş ve tecrübe "Günü geldiğinde..." diye gülümsüyor insanın içinden.. Çünkü siz sabırla müsaade edebiliyorsunuz ellerinden gelenin en iyisini yapmaları için... Ne yaparlarsa, günü geldiğinde yaşatmak için not ediyorsunuz.. Onlar taşları yeriden sökerken, evliliği rayından çıkarmaya çalışırken, siz de bir taraftan köşe taşlarını yerleştirip yeni tuğlalar diziyorsunuz kalenize.. Eşinizi kazanıyorsunuz mesela en öncesinde ki bu en önemli taş...
Ve günü geliyor kardeşim... Önce o aileyi yerle bir ediyorsunuz, paramparça... Sonra toplayan ve düzenleyen, o parça parça silsileden bir bütün oluşturan siz oluyorsunuz.. Aile olmak için.. Mutlu sonla bitiyor her şey.. Dileyen paramparça da bırakabilir, kinini çıkarmak için fakat ben bunu da doğru bulmuyorum.. Neyse.. Ve haklı olduğunuz için, vurduğunuz kötek değil, yaptığınız iyilik yüzünden hakettiğiniz yere de koyuyorlar sizi..
Hiçbir şey anlamadınız değil mi yazdıklarımdan... Ben bunu size değil, erken evlenmeye niyetli kızlara yazdım ki evlenmesinler...
Size tek bir şey yazacağım, yapmaya çalışın "Eşinizi kazanın..."

İSRÂ-13: Her insanın kaderini kendi boynuna (kişisel seçimine) bağlamışızdır. Diriliş gününde, kendisi için bir kayıt çıkarıp yayımlarız) / Elmalılı Hamdi Yazır

şimdi ilk başta Allah senin yiyecek rızkını sana vermiş sen ses etmediğinden alamamışsın onu ... hz Alide şöyle diyor Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan gibidir . yani hakkını arasaydın dinen de bir sakınca yoktu ... ( hani işin dini boyutundan korkup yapmıyorsundur veya işte Allah cc sana çıkış yolu gösterecek mi diye sorguluyorsundur diye diyorum ) o yüzden sen hakkını koru . aşağı yukarı aynı yaşlardayız bende birkaç gün sonra 20 olacağım ve ben seninle empati bile kuramıyorum . o kadar zor yani ... ama haksızlık karşısında sakın susma ! hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama ben facede sürekli görüyorum kadınlar el emekleriyle iş yapıp para kazanıyor para biriktirebilirsin ama en kestirme yok kendine yapılan zulmü işkenceyi kayıt altına alıp boşanma davası açmak ve daha bir sürü dava sonra aldığın tazminatlarla yep yeni bir hayat ama kanıt gerek .

Sabret kardeşim zalimin zulümü yanına kalmaz..Allah'a havale et O en iyi şekilde cezalandırır o kadını dünyası da ahireti de cehennem olmuş o kadının ne kadar yazık acınacak halde olan o sen değilsin..Rabbim yardımcı olsun ve hayırlı kapılar açsın

Çok üzüldum.bayaa kapana kısilmişsın.eşinle neden evlendin o yaşta sevdinmi kaçtinmi? Baban istemiyr.
Aşiret kavrami var oralarda bununla gözünüzü korkutuyorlar köle gibi yetiştiriyorlar sizi....kayananin lafinda olan kocanada sana sahip cikmayan babanada yaziklar olsun..

Onceki konunda kayin validen icin ettigin kufur az mis bile.banlanmayacagimi bilsem benim bile kufredesim geldi:)
Ne vijdansiz kadinmis,ne cirkefmis,nasil yalanciymis
Su asamada ailen kabul etmiyor ya kadin siginma evi ya da o anasinin agzina bakan kocani kendine cekmek ve o evden gitmek kv nin en uzagindan ev tutmak.
Valla cok uzuldum daha cok kjcuksun bari baska cocuk dogurma dikkat et lutfen.

Allahın adaleti şaşmaz er ya da geç cekicekler cezalarını bak bir kızın varmış o senin umudun sık biraz dişini sabret ve sürekli allaha dua et o sana mutlaka bir yol göstericek sıkma o tatlı canını her karanlık gecenin bir aydınlık sabahı vardır böyle düşün ve sabret

Ailenin yanina dön. Ver mahkemeye esek gibi odesin nafaka sende otur bak.çocuğuna. . Biraz buyusun calisirsin.

Cekilir dert mi bu bacim? Gerek var mi bunlara?

Cok zor durum kizin icin ayakta durmalisin.Annenle gizlice kadin dogum doktoruna git ilac versin sana kullan sakin hamile kalma bir daha gerekiyorsa gizli ic esinden dikkat et.

erken yasta evlenmek isteyenlere okutmak lazim.Suc senin degil kardesim suc senin ailenin sana el kaldiran kocan olacak varligin , kaynanam dedigin yaratigin...

Icim burkuldu kelimesi kelimesine okudum
...Allah sana sabir kocana akil kayinvalidene de hidayet nasip etsin. Bu nasil bir vicdandir ? Kaynana denen sahsa cok lafim var da ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…