ben neler yasıyorum Yarabbi

UMUDUMSABRIM

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
277
121
18
1 buçuk senelik evliyim hamileyim eşime ortalama 7 yıl gibi besledğim aşkla evlendim sürekli görüşmedik uzun süre ayrı kaldık hatta o beni bıraktı ama ben onu bırakamadım nihayetinde yeniden görüşmeye basladık ve evlendik altlı üstlü oturuyorum kayıvalidemle birlikte yiyip içiyoruz çalışıyorum 7bucukda evden cıkıp aksam7de geliyorum eve günler gectikçe herşey birikti bende çıkamıyorum hiçbirşeyin içinden duygusal hassas alıngan bir yapıdaydım zaten her zaman ne kırmak isterim ne kırılmak ama hayat işte önce kırılmayı öğretiyor...
bütçemiz bir borçlar benden önceden var calışıp calışıp verdim kendime harçlık olacak kadar ayırarak sonuç halen bitmedi borçlar ve üstüne tutumsuz bir kayınvalide sen çalışıp geliyorsun o ya çürütüp atıyo ya fazlaca yapıp döküyor ya kızlarına veriyor et bulyonuna kadar dedim neler oluyor... maasımı vermicemi söledim ilk bir yıl sonra kıyametler koptu biz karıkocaymısız sen ben olmamazmıs borçlar varken biriken parayı ne yapacakmış aylar aylar üstüne hep kavga sebebimiz oldu paranın kimin borcunu bile ödediğini bilmiyorum tabiyki ve birde sürekli kayınvalidemler bize bakıyomuş modu safolmam sürekli böle kalmam istendi sanırım...
hamile oldumu öğrendim bu bir vesile oldu ozel hastane masrafları doğum parası derken parayı bunlr için ayıralım dedim sonuçmu 3te 2si yine birşekilde alındı 3te biriyle inşallah doğum paramız kadar birikir ne diyeyim..
hamileolduğumu işyerime söylediğimden beri evde görmediğim sen hamilesin ünlemini duymaya başladım şaşırdım.. agzımdan konusurken ne çıksa çayla ilgilenen ablamız ertesi gün kaptı geldi çok hoşuma gitti ALLAH ondan razı olsun bunların içbiri evde olmazken üstüne ev işi yemek yapma beklentileri çıktı kayınvalidem şeker hastası uzun yıllardır kötüyüm dedikçe herkez herşeyi benden yapmamı bekledi yemek yapmadı bulaşık öyle heşey bana bakıodu başta yüklendim sonra ne oluyor dedim kendi kendime yıllardır bu kadında seker var ve 2aydırmış gibi hiçbirşey yapılmıyor artk... görümcelerim anneme iyiy bakın der gider eşim annem annem der sürekli sunuda yapmış bunuda yapmış der üstüne bana sürekli yaptırdığı seyleri kızlarına dur aman yapma demesi nasıl bir kırıklıktır nasıl bir iç yanması...
ve artk bir yılı gectikya hani herhalde ondan insan için laf söylemeler başladı sahsıma eşime anlattığımdaysa tüm olanları hep ben suçluyum alışkın değilim nemden huy kaıpyorum annesinin bildiği birşey varki öle yapmış bana hep iyi şeyler söylencekmiş yoksa mızmızlanıyormuşum anlıcan ben hep haksızım...
annesine aşırı düşkün hep aşagıda durmak istiyor parasını emanet ettiğini duydum en son yine kırıldım ben evinin hanımı değilim sankionun gibi hissediyorum artk annesi hanımız bense neyim bende bilmiyorum...
hayatımda eşimden önce kimse bağırmadı bana unutamıyorum her kızdığında verdiği tepkileri ama evliyizya her gece herşey unutuluyor bana bir sevdiğini söylemesi yetiyor ama unutamıyorum artk sanki birikiyor biryerlerde beynimde zihnimde kalbimde ben evimin kadını olmak istedim çokmuydu bilmiyorum..
kötülük yoktu kalbimde iyilik bulup iyilik yapacaktım ama bulamadım artk bende yapamamaktan korkuyorum..
ben böyle bir insan olmamalıyım diyorum ama artk kendimi aptal salak hissediyorum herkezin her dediğini yaparsam hiçbir sorun yok neden böle dediğimde suç bende oluyor..
sanırım en kaldıramadığım baskalarının yanında bana söz söylemesi kayınvalidemin ve birde kızlarına kıyamayıp bana herşeyi yaptırmaya çalışması..
eşime gelince en çok bana evinin kadını olduğumu hissettirmemesi sanırım ve bir hep suçu bende bulması sürekli annesiyle ilgilenmemi istemesi...
kayboldum herşey üstüme geliyor tek bildiğim eşimi çok sevdiğim ve kendimi çok değersiz hissettiğim..
sözle anlatamıyorum kendimi eşime bir mektupla anlatsam diyorum okuyup bitirince yine aynı şeylermi olur bilmiyorum bilmiyorum ben neler yasıyorum bilmiyorum..

kızlar dün gecede yasadıklarımı anlatmak istiyorum çünkü ilk defa böle bişi yaptım kaynanama karsı

kızlar akşam olanlar oldu eşim sehirdışında sanırım ondan olsa gerek birazda bu cesaret tersledi sesini yükseltti kayınvalidem bende kızdım tabiki suratına bakmadan yukarı cıkıyorum ben diyip cıktım sinirimi alamadım daire kapısını hızlıca çarptım oda giriş kapısını aşada carptı ve benm orda tüm sinirlerim boşaldı cok biriktiğimde oluyor bana bazen aglama titreme hali birde aynı şeyi tekrar etme hali geliyor kriz gibi bişi sanırım bıraz farkındayım bıraz değil kendimi susturaıyorum ama o halde olunca.. ettiğini bul diye kackere tekrarladım yada ne kadar yksek sesle bilmiyoum mesela ama cok kez dediğimi iyi biliyorum hakkımı helal etmicem diye bagırdığımı , sen beni hamileyken üzdünya Allah ım sende onu üz dediğimi hıncımı alamayıp banyo kapısını açıp orda ALLAHından bul ALLAH seni bildiiği gibi yapsın diye bagırdımı hatırlıyorum baskada bişi dedimmi en azndan suan için hatırlamıyorum .. sonra kayınvalidem kapımı caldı ne oluyor neden aglıyorsun dedi sanırım duyabileceği sekilde bagırmısım ve duymuski geldi kapıma bişi diyemedim içim sıkılıyor daralıyorum dedim ondan ağlanırmı dedi ağlıyorum işte dedim babana okut gel yada su koyalım getireyim sana dedi ben daha baya ağladım tabi ama söylenmem gecti o asa indi o arada eşim aradı içim sıkılıyor neler oluyor diye malum oldu galiba caktırmadan konuştum ve anlamadı o arada suyu getirdi kayınvalidem telde konuştumu farkedince yüzüme bile bakmadan indi aşa eşime anlattığımı düşündü büyük ihtimal şimdi işe geldim aksam annemlere gidicektim zaten eşimede değişiklik olsun banada sende yoksun kalayım biraz dedim tamam dedi annemlerdeyım bi kaç gün şimdi...

Son düzenleme:
Altlı üstlü oturup neden tek varmış gibi yaşıyorsunuz ?

Yeme içme neden bir arada ?

İşten çıkınca evinize gelin . Ortak iş yapılmıyorsa ortak gider de olmaz .

Anne babaya destek olmak , maddi manevi yardımda bulunmakla ; sömürülüp hayat bağlama arasında kocamaaan kalın bir çizgi var , bunu aşmayın .

sözle anlatamıyorum kendimi eşime bir mektupla anlatsam diyorum okuyup bitirince yine aynı şeylermi olur bilmiyorum bilmiyorum ben neler yasıyorum bilmiyorum..
sıkıntınızın e büyüğü belki de budur çünkü blirim anlatamamayı.. bende çok anlatamam eşim saolsun Allah ondan razı olsun saatlerce uğraşır konuşturmak için beni. En son yazmaya karar verdik şu an bir günlüğümüz var o yazıo ben yazıorum o yazıo ben yazıorum hem sözle anlatılmayan çoğu şşey yazı ile daha iyi ifade edilebilio. Size önerim ilk kndinizi ifade edin sözle olmasa yazıyla , ifade edin ki eşinz de ne çektiğinizi ne yaşadığınız bilsin ..

eşime anlatmanın bir yolunu bulamiyorum gerçekten ne desem ben suçluyum nasıl anlatabilrim bilmiyorum bunları

yazma olayını tek düşünen ben olmadığıma çok sevindim sizde işi yaramasınada öyle belkide dediğiniz gibi bizede ilaç olur inşallah ben yazıcam ama oda yazarmı yoksa yine sözlü sen suçlusun dermi bunu bilmiyorum ama en azndan ben birde dersimi böyle anlatmış olurum değilmi

Beni boyle ezen, ezdiren birini sevemem. Hatta sevmeyi bırak hırslanırım, öfke ve nefrete donusur sevgim. Nasıl hala sevebiliyorsunuz bu erkekleri anlamıyorum.
onu sevmeme gibi bir durumum olsa snırım sevgililk dööneminde o beni bıraktığında bende onu bırakırdım ama yapamadım..

bir adam neden annesine para emanet eder kendi kendine hakarettir bu.

ben malın tekitim hesabımı bilmiyorum al sen yönet annecim demektir.
siz varken böyle bişey yapması hala çocuk kaldığını gösteriyor. taşınmaktan başka sansınız yok bir ömür böyle kavga gürültü çekersiniz.

evet halen çoçuk gibi davrandığını hissetiriyor zaten kendi annem bile gülüyor anne kuzusu daha o diyor . evde bütçeyi ayırma muhabbeti kavga sebebiyken taşınmanın t si neler doğurur.. bunu anlatmanın yolu yöntemi yokmu

Kv nin sucu yok. Butun suc kocanda. Ayril.

bunu değiştirmek için öneriye ihtiyacım var...
En başta kendini değiştirmekle başlayabilirsin işe.
Emin ol onlar senin tepkini tavrini test ettiler ve cesaretle rahat rahat böyle davranabiliyolar.
Farkli biri ol kendine değer ver, önemse..
'Hayir' demesini bil.
Bu yüzden kötü olcaksan da ol.
Sen kendini değiştirmediğin sürece onlar sana bu şekilde davranmaya devam edecek.

sanırım haklısın her ne kadar geri adım atmıcak gibi dursalarda benim tavrımı anlarlar belki de

Bikere neden paranı veriyorsun? Senden önce borç harç yapmış millet sana ödetiyor. Oh ne güzel.
Para kazanmak kolay mı Allah aşkına bildiğin enayi yerine koymuşlar seni..
Senin hastane paranı bile alan insanlardan bir hayır göreceğini sanma bence.
Ayrıca birlikte yiyip içmek de çok saçma.. Zaten çalışıyorsun akşam evine gelip birde fazladan insanların
yemeğiyle bulaşığıyla neden uğraşıyorsun? Buna hiç mecbur değilsin.

En başından çok taviz vermişsin sen mesafeni sınırını koymalıydın.
Kızları da anneme iyi bakın dediğinde ''Çok biliyorsanız siz bakın'' de..

Sen izin verdiğin sürece insanlar seni ezer, kullanır.. Emeğini, paranı, mutluluğunu, huzurunu, yaşam enerjini
bile çalar.. Lüften buna izin vermeyin.
Böyle şeyler okuyunca üzülüyorum sinirleniyorum bana fenalıklar geliyor..

Cnm ya hepsi senin toleransli davranmandan kaynaklaniyor hic ozelin kalmamis
Ise git calis parani ver eve gel kv kahri cek pisir yika
Hergun ayni ustelik hamilesin
Ay karnim agriyo ay yoruyo bu hamilelik su bu de cekil evine kv hem evde oturuyor hem yemegi sizden bekliyor yok artkk!
Yeme icmeyi ayirin yavas yavas isten gelin yatin mesela evinizde yemek saati gecinde evinizde biseyler yapip yersiniz
Paranizida biseyler alin kendinize evinize bu kadar kaldi deyip az verin birden kesmeyin caktirmadan
Esinizede cok yorulduğunu soyleyin hamilelik zor falan cekin yavas yavas evinize of zor ama olacak sabirrr
Herseyden önce kendinize zaman ayirin

Sakin kendini degersiz hidsetme cnm kendine deger verirsen onlar sana deger vericek bi yillik izin kullanip kafani dinleme ailenin yanina gitme sansin yok mu cok uzuldum ben sana

aynen canım, Allah aranıza muhabbet koysun ama bişey olduğunda da sen suçlu olmazsın çünkü her yoldan denedim sana ulaşmayı diyebilirsin..

demek ki seviyorum diye o olsun diye dua etmeyecekmişsiniz hayırlısıysa almnıma yaz diye edecekmişsiniz...çok ısrar ettiğiniz eşiniz hesap kitap işinden anlamayacak cahillikte sizin kazancınızı da yiyorsa yatın evde kv ve eşiniz size baksın yedirsin.

Evini ayırman gerekir. Eviniz kira ise başka bir yere taşınmayı teklif et.
siz artık ayrı bir ev oldunuz. Ya da yeme içmeyi ayır. Mümkün olduğunca az uğra.
Asla taviz verme. Ve de maaşını asla verme. Hesabında kalsın. İsterlerse hayır de. Tavır yapacaklardır ama peki biz yokken borçlarınızı nasıl ödüyordunuz de. Psikolojik şiddet uygulayacaklardır. Konuşmayacaklardır. Eğer eşin de arkanda durmazsa boşan. çünkü eşin sebep olmuş bütün bunlara. Anne ve eş ayrımını yapamamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…