ben neler yasıyorum Yarabbi

Bikere neden paranı veriyorsun? Senden önce borç harç yapmış millet sana ödetiyor. Oh ne güzel.
Para kazanmak kolay mı Allah aşkına bildiğin enayi yerine koymuşlar seni..
Senin hastane paranı bile alan insanlardan bir hayır göreceğini sanma bence.
Ayrıca birlikte yiyip içmek de çok saçma.. Zaten çalışıyorsun akşam evine gelip birde fazladan insanların
yemeğiyle bulaşığıyla neden uğraşıyorsun? Buna hiç mecbur değilsin.

En başından çok taviz vermişsin sen mesafeni sınırını koymalıydın.
Kızları da anneme iyi bakın dediğinde ''Çok biliyorsanız siz bakın'' de..

Sen izin verdiğin sürece insanlar seni ezer, kullanır.. Emeğini, paranı, mutluluğunu, huzurunu, yaşam enerjini
bile çalar.. Lüften buna izin vermeyin.
Böyle şeyler okuyunca üzülüyorum sinirleniyorum bana fenalıklar geliyor..
ne yapmam gerektiğinin toparlamaya çalışıyorum kendimce inşallah başarılı olabilirim kendimi gerçekten güçsüz hissediyorum bi kaç gündür hayata küstüm

Evini ayırman gerekir. Eviniz kira ise başka bir yere taşınmayı teklif et.
siz artık ayrı bir ev oldunuz. Ya da yeme içmeyi ayır. Mümkün olduğunca az uğra.
Asla taviz verme. Ve de maaşını asla verme. Hesabında kalsın. İsterlerse hayır de. Tavır yapacaklardır ama peki biz yokken borçlarınızı nasıl ödüyordunuz de. Psikolojik şiddet uygulayacaklardır. Konuşmayacaklardır. Eğer eşin de arkanda durmazsa boşan. çünkü eşin sebep olmuş bütün bunlara. Anne ve eş ayrımını yapamamış.
malesef canım onlar parayı benden değil eşimden alıyorlar zaten eşim benle para muhabbeti yapan malesef

demek ki seviyorum diye o olsun diye dua etmeyecekmişsiniz hayırlısıysa almnıma yaz diye edecekmişsiniz...çok ısrar ettiğiniz eşiniz hesap kitap işinden anlamayacak cahillikte sizin kazancınızı da yiyorsa yatın evde kv ve eşiniz size baksın yedirsin.
demekki canım belkide sebebi budur tüm olanların..

Doktorunuzla gizli bir konuşun çocuğun sağlığı için sizin dinlenmeniz gerektiğini söylesin ciddi bir şekilde sizde hep hastaymış gibi nazlanın karşınızdakiler dürüst olabileceğiniz insanlar değil. ben olsam annemin evine giderdim doğum iznimi bekleyip kocama da zırnık vermezdim ya evi ve hesabı ayırırsın yada boşarım seni derdim. doğum izninden sonrasına da bakardım artık. siz herşeye eyvallah dedikçe tepenize çıkıcak adam zaten biliyor sizin çeksede yapar olduğunuzu

Cnm ya hepsi senin toleransli davranmandan kaynaklaniyor hic ozelin kalmamis
Ise git calis parani ver eve gel kv kahri cek pisir yika
Hergun ayni ustelik hamilesin
Ay karnim agriyo ay yoruyo bu hamilelik su bu de cekil evine kv hem evde oturuyor hem yemegi sizden bekliyor yok artkk!
Yeme icmeyi ayirin yavas yavas isten gelin yatin mesela evinizde yemek saati gecinde evinizde biseyler yapip yersiniz
Paranizida biseyler alin kendinize evinize bu kadar kaldi deyip az verin birden kesmeyin caktirmadan
Esinizede cok yorulduğunu soyleyin hamilelik zor falan cekin yavas yavas evinize of zor ama olacak sabirrr
Herseyden önce kendinize zaman ayirin
bunlar için eşiminde benm yanımda olması lazım değilmi daha onu ikna edemedimki..

Doktorunuzla gizli bir konuşun çocuğun sağlığı için sizin dinlenmeniz gerektiğini söylesin ciddi bir şekilde sizde hep hastaymış gibi nazlanın karşınızdakiler dürüst olabileceğiniz insanlar değil. ben olsam annemin evine giderdim doğum iznimi bekleyip kocama da zırnık vermezdim ya evi ve hesabı ayırırsın yada boşarım seni derdim. doğum izninden sonrasına da bakardım artık. siz herşeye eyvallah dedikçe tepenize çıkıcak adam zaten biliyor sizin çeksede yapar olduğunuzu
evet canım benim beni yıllardır iyi tanıdı dediğin gibi ama artk değişim vakti sanırım böyle herşey beni gün geçtikçe hasta ediyor doktorla konuşmak gerçekten mantıklı tesekkür ederim ama gönül böle şeyler olmadan el üstünde bir hamilelik yasamak isterdi bu beni mahvediyo haketmedim..

evet canım benim beni yıllardır iyi tanıdı dediğin gibi ama artk değişim vakti sanırım böyle herşey beni gün geçtikçe hasta ediyor doktorla konuşmak gerçekten mantıklı tesekkür ederim ama gönül böle şeyler olmadan el üstünde bir hamilelik yasamak isterdi bu beni mahvediyo haketmedim..
kısmet sen gönlünü ferah tut karnındakinden güç al ama kocana bence güzel bir şok yaşatmalısın senin kaybedecek bişeyin zaten kalmamış bence senin ciddi olduğunu anlayınca o geri adım atacak bak görürsün. en kötü lohusalığını annenlerle huzurlu geçirirsin. kendi hakkınıda çocuğunla sen yersin dıdının dıdısı değil. allah yardımcın olsun

kısmet sen gönlünü ferah tut karnındakinden güç al ama kocana bence güzel bir şok yaşatmalısın senin kaybedecek bişeyin zaten kalmamış bence senin ciddi olduğunu anlayınca o geri adım atacak bak görürsün. en kötü lohusalığını annenlerle huzurlu geçirirsin. kendi hakkınıda çocuğunla sen yersin dıdının dıdısı değil. allah yardımcın olsun
buna cesaret edebilcekmiyim bilmiyorum sanırım zayıfımım ve bunun farkında

İşten cıksaniz o zaman serüveni izleyin bence. Doğum yapınca allah yardımcınız olsun.
aslında bazen bunuda düşünüyorum sırf bn işten ayırılınca nasıl olcak herşey diye o zamana kadar dişimi sıkasımda var surda 2ay sonra doğum izni var eğer şimdilerde ayırırsak bütçeyi sadece eşim farkedecek neler değiştiğini ama birlikte olursak onlarda görür diye düşünüyorum ama anlarlarmı kapasite varmı bunuda bilmiyorum

Sen sustukça senin son damla enerjinide paranıda yeyip yok edecekler aklını başına al hamileyim yorgunum hiç iyi hissetmiyorum halim yok de çık evinde yap bi kap yemeğini kendin pişir kendin ye hiç uğraşma kv yemeği bilmam temizliği tüm gün evdeymiş utanmaz kv kendi kalksin yapsın evinin işinide bunca zamandırda yaptıklarına saysın artık yapma ! Kızları gelsin çok acıyorlarsa analarının ev işini sen hamilesin stressden uzak dur bebeğin oluncada bebeğinizle ilgilen sakın kv işine sarılma kendi yapsın şimdiden alıştırki ileride rahat edersin belli saalerde bebeğini indir çok da durma hemen çık yatağına alışması lazım diye yoksa çocuk 2 arada yüzsüz huysuz şımarık çocuk olur ileride zeki edepli olması için yavrunun senin sözünü dinlemesi için bunu yap lütfen hem sen hem yavrunun inşaAllah sağlıklı doğmasını kurtulmanızı Rabbim, den dilerim amin

ne yapmam gerektiğinin toparlamaya çalışıyorum kendimce inşallah başarılı olabilirim kendimi gerçekten güçsüz hissediyorum bi kaç gündür hayata küstüm

İşte bak tam dediğin gibi yaşam enerjini bile alıyorlar elinden.. Gayet doğal güçsüz hissetmen.
Kesin ve net ne yapacak olursan ol bilemiyorum ama yapman gereken tek şey kendini ezdirme ve kullandırma..
Birde bebek bekliyorsun bebeğine da lazım para.. İnsanlar o kadar utanmaz ki onlar ne seni ne bebeğini
düşünmez inan bana.. Hayatta hiç ama hiçbir kimseye güvenme..

İşte bak tam dediğin gibi yaşam enerjini bile alıyorlar elinden.. Gayet doğal güçsüz hissetmen.
Kesin ve net ne yapacak olursan ol bilemiyorum ama yapman gereken tek şey kendini ezdirme ve kullandırma..
Birde bebek bekliyorsun bebeğine da lazım para.. İnsanlar o kadar utanmaz ki onlar ne seni ne bebeğini
düşünmez inan bana.. Hayatta hiç ama hiçbir kimseye güvenme..
bu çok acı işte insan eşine güvenmek dayanmak istiyor içimi açtıkça daha çok ezilmişim haberim yok böylemiolması lazımdı..

buna cesaret edebilcekmiyim bilmiyorum sanırım zayıfımım ve bunun farkında
artık zayıf olamazsınız annesiniz ve yenilen sadece sizin hakkınız değil çocuğunuzun da rızkını yiyorlar ve siz bukadar kendinizi yıpratırken allah korusun çocuğunuza bişey olsa vebalini alıcaklarını mı sanıyorsunuz. insanlar neden hamilelere kibar davranırlar bundan sebep doğmamış bir canın vebalidir hamile kadına yapılan kötülük sizinkiler bunu düşünmedikleri için bu kadar rahatlar hakkınızı yerken. lütfen artık silkelenin ve karşı çıkın

Sen sustukça senin son damla enerjinide paranıda yeyip yok edecekler aklını başına al hamileyim yorgunum hiç iyi hissetmiyorum halim yok de çık evinde yap bi kap yemeğini kendin pişir kendin ye hiç uğraşma kv yemeği bilmam temizliği tüm gün evdeymiş utanmaz kv kendi kalksin yapsın evinin işinide bunca zamandırda yaptıklarına saysın artık yapma ! Kızları gelsin çok acıyorlarsa analarının ev işini sen hamilesin stressden uzak dur bebeğin oluncada bebeğinizle ilgilen sakın kv işine sarılma kendi yapsın şimdiden alıştırki ileride rahat edersin belli saalerde bebeğini indir çok da durma hemen çık yatağına alışması lazım diye yoksa çocuk 2 arada yüzsüz huysuz şımarık çocuk olur ileride zeki edepli olması için yavrunun senin sözünü dinlemesi için bunu yap lütfen hem sen hem yavrunun inşaAllah sağlıklı doğmasını kurtulmanızı Rabbim, den dilerim amin
allah razı olsun canım cok sğol inşallah bebeğim olduğunda yapabilirsem yapabilirim bir daha asla sanırım..

aslında bazen bunuda düşünüyorum sırf bn işten ayırılınca nasıl olcak herşey diye o zamana kadar dişimi sıkasımda var surda 2ay sonra doğum izni var eğer şimdilerde ayırırsak bütçeyi sadece eşim farkedecek neler değiştiğini ama birlikte olursak onlarda görür diye düşünüyorum ama anlarlarmı kapasite varmı bunuda bilmiyorum
iki yol var. ikisinide secmek sana baglı.
ama yarış atı gibi evlerinde koşturma bence.
cık evine yorgunum de. yemegini evinde yapmaya başla bence.
dogum sonrası dahada kötü gelebilir sana herşey.

X