Kafam kalbim karman corman. 1.5 yasinda ve daha 7 gunluk iki evladim var. Rabbim bagislasin. kimse bakmak zorunda degil ya da yardim etmek zorunda degil biliyorum ama suanda sanirim lohusaligin da verdigi duygusallikla ne yapacagimi bilemiyorum.
Annem uzakta. Cok alingan, asla kendi dogrularindan cikmaz. 31 yasindayim birkere de ben hataliyim dedigini bilmem. soyle ornek vereyim kizimin ek gida sureci sanciliydi tuz katmiyorsun ondan diyip durdu. karsisina gecip aglayarak neden tuz katmadigimi defalarca anlatmak zorunda kaldim. cunku her seferinde telefonda dahil olmak uzere baski kurdu.
halam var ayni sehirde bekar hic evlenmedi ben onun yaninda okudum. ne zaman yardima ihtiyacim olsa geldi destek oldu bana. bizden baska da kimsesi yok.
kendimi bildim bileli annem halamlarla ilgili hep kotu konusur ama heran da birlikteler. yasadigim sehre gelince beraber gezerler, tatile bile beraber gidilir. son 1.5 yildir annem artik sadece lafla degil tepkisel olarak da tavrini gostermeye basladi onlara karsi. telefonlarini cani isterse acmaz falan. bunlarin sebebi ilk evlendikleri zaman halamlarin.gorumcelik yapmasi.
hamileligimin son haftalarinda agrilarim da artti ister istemez, halam yardima geldi. Hakkini odeyemem ama annem cildirmis gibi kizima yardim ediliyor oh ne iyi diyecegine, benim abarttigini sacma bir sekilde korktugumu vs dillendirip durdu.
neyse atlattik. dogum oldu sukrolsun. ilk gece diger halamla yanimda kaldilar, kizima esim bakti. bebegim agladikca susturmak icin kucagima almak istememe bile alindi evlatlarimi paylasmadigimi dile getirdi.
evde de esimin yaninda kardeslerim vardi banyosunu yaptirmis kizimin esim. 17 yasinda erkek kardesim de izlemek istemis esim de sadece boxer var bende olmaz diye reddetmis ,esim de paylasimsiz oldu. kardeslerim daha o anda anneme yetistirmisler durumu. 2. gun bunun tartismasini yaptik.
4. gun annem iki halam ucuk cikarmis. hassasim bu konuda soyledim de buna alindilar. bana yardim eden halam haric. bunun tartismasi oldu.
neyse annemlerin isi vardi gittiler. esim yanimda bir haftadir. bugun babamla konustum sen bize kopek gibi davrandin diyor. yemin ederim bu iki tartisma haric hicbisey yasanmadi. annemi aradim annecim gelmek zorunda degilsin ihtiyacim olursa cagiririm dedim cunku artik cok yoruldum. surekli eski mevzular halamlar o bunu dedi su sunu dedi vs vs vs. halam arada gelmek istiyor ama ona da tepki gosterecek. benim yardima ihtiyacim var.
esim cok samimi oluyorsun kendini ezdiriyorsun diyor. ben uzak olsam mesafe koysam yine suclu oluyorum kavga cikiyor.
su halimde sacma bir sekilde bunlarla ugrasiyorum.
uzun oldu ozur dilerim. kisacasi nasil tavir takinmaliyim bilmiyorum. karisik da olmus olabilir. bir yandan kizim bir yandan bebegim anca yazabildim.