• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ne yapacağım bu geçimsizle ya?!

merhaba arkadaşlar direk olaya gireceğim. erkek arkadaşım bu sabah bana hasta olduğunu söyledi ben de şöyle yap böyle yap tavsiye verdim konuştuk biraz, neyse aradan bir süre geçti ben de merak ettim nasıl oldun diye yazdım whatsapptan mesaj iletilmedi. demek ki dışarıda diye düşündüm çünkü interneti yok evdeki internetten bağlanıyor. aradım meşgule attı. bi yarım saat sonra ses çıkmayınca tekrar aradım yine meşgule attı. ama başka bir işaret de yok yani müsait değilim sonra arayayım seni falan yok sadece meşgule atıyor.
neyse biraz daha bekledim tekrar aradım açmadı bu sefer meraklandım iyice. tekrar arayınca açtı ve 'müsait olunca ararım seni hadi by' gibi bir şey söyledi sert bir sesle. mesajlar da iletilmişti bu arada eve dönüp öyle açtı yani aramamı. ben de tamam dedim bekledim ama beklerken de mesaj attım neden böyle yaptın ki ben sana bir şey mi yaptım da kızdın, ulaşamadım kaç saat falan bir sürü mesaj attım. mesajlara bakıp bakıp çıkıyor. sonra aradı bağırdı ben sana ne dedim müsait olunca arayacağım dedim sen ne ısrarla mesaj atıyorsun anlaman mı kıt... bir sürü hakaret.

ben de aramadım ki mesaj attım müsait olunca bakarsın diye dedim. bağırıp durdu bağırma kavga edecek bir şey yok falan dedim. ''şıllık'' dedi bana yüzüme kapattı telefonu.

ağladım uzun süre sonra mesaj attım kötü bir niyetim yoktu ulaşamayınca merak ettim üst üste mesaj attığım için özür dilerim falan dedim cevap yok. aradım birkaç kere açmadı. sonra cevap yazdı işte sen benim sorunlarımla ilgilenmiyorsun bencilsin istemiyorum seni samimiyetine inanmıyorum bıktırdın artık kaç gündür yetti falan yazdı. ben de açıkladım işte gerçekten kötü bir niyetim yoktu ısrarla mesaj attım çünkü seni merak etmiştim ulaşamayınca endişelendim kızacağını düşünemedim özür dilerim barışalım falan dedim aradım sonra. iyi tamam barışalım dedi sonra alelacele kapatmak istedi okula gideceğim geç bile kaldım falan dedi konuşmak istemedi benimle.
ben de üzüldüğümle ağladığımla kaldım! ne gerek vardı bu kadar büyütmeye?
Sana "ŞILLIK" diyen adamdan bir de özür mü diledin?!???!!!

evlenince daha kötü olur değil mi uğraşmaya değmez. neden ayrılma cesareti bulamıyorum peki her şeye rağmen?
alışkanlık canım sonuçta koskoca 4 sene geçirmişsiniz başlarda zorlansanda sonrasında eminim iyiki bitti diyeceksin böyle bi adamla hayat geçmez sen kendini biraz geri çek bakalım

Kızgınlıkla olabilecek bir şey olarak görüyormuş küfrü, hakareti hatta siz de böyle düşünmüşsünüz, eşinden şiddet görenler hatta kadın cinayetlerinin kurbanları da bunu düşünüyor, sonrası malum.

Ama üstüne -sebebiniz ve niyetiniz ne olursa olsun, o ayıbından utanıp telafi etmeden- özür dilemeniz, çocuğu küfretti diye takdir edip ödüllendirmek ve bu akıl alır gibi değil.

Küfür=ahlak eksikliği.

Yani karşımızda sinirlenince ahlakını kaybeden biri var.

Oysa bir insan ya terbiyeli ve ahlaklıdır ya da terbiyesiz ve görgüsüz.

Duruma göre huy değiştiriyorsa sakin zamanlardaki halini baz almak gereksiz iyi niyet olur.

Kim sakin ve her şey yolundayken sorun çıkarır ki "sinirlenince oluyor, geçer diye düşündüm" denilebilsin?

Yine şu gerçeği aydınlatıyor konu.

Toplumdaki kaba saba, öfke kontrolünden aciz adamları sinir anında alttan alan Anneler yetiştiriyor, üstüne özür dileyen sevgilileri de iyice arsızlaştırıyor.

Bu şahıstan bu kadar saygısızlık üstüne mideniz almaz diye varsayarak size fayda gelmez diyorum.

Ama umarım hayatına sizden sonra girecek kişi o lafları bir güzel yedirir ona.

Size de kendinize bu lafları ettirmeyecek öz saygıyı kazandıktan sonra yeni bir ilişkiye başlamanızı tavsiye ederim.

ya bir şey diyim mi yazınızı çok beğendim. zaten bu kişi annesine bile küfür edebilen bir insan. hiç annesine o.. diyen duydunuz mu? annesi ne yapıyor birkaç gün konuşmuyor sonra hiçbir şey olmamış gibi konuşuyorlar devam ediyorlar. annesine saygılı olmayan insanın bana saygılı olmasını bekleyemem ya...

o bana ''ben sana müsait olunca arayacağım dedim sen neden ısrarla mesaj atıyorsun'' diye kızınca ben de olayın büyümesini istemedim özür diledim. bir de o kadar kızınca acaba abarttım mı fazla mı üstüne gittim diye düşündüm. bir de ilgilenmiyorsun sıkıntılarımı umursamıyorsun vs deyince de kalbini kırmışım demek ki diye düşünüp özür diledim. güleceksiniz belki okuyunca ama böyle
Canım sen tamamen iyi niyetlisin. Burada kötü niyetli olan erkek arkadaşın. Yanlış yapmışsın özür dilemekle..

alışkanlık canım sonuçta koskoca 4 sene geçirmişsiniz başlarda zorlansanda sonrasında eminim iyiki bitti diyeceksin böyle bi adamla hayat geçmez sen kendini biraz geri çek bakalım

ben kendimi geri çeksem bu sefer soğuk davranıyor olurum, haksız yere tavırlı tripli olurum onun gözünde. pişkin der bana kavga uzar durur.

müsait olunca ararım dediği halde üst üste mesaj atmış olmam hata mıydı sence?
Hayır tabi ki. Hastayım demedi mi bu adam sana ? Hastaysa neyin meşguliyetidir bu. Ben sana diyorum senin buradaki tek suçun özür dilemek ve bu adama bu kadar yüz vermek olmuş.

müsait olunca ararım dediği halde üst üste mesaj atmış olmam hata mıydı sence?

yavrum çocuğum önce şunu anla.. yaptığın hata bile olmuş olsa sana bu şekilde hakaret etmesi normal değil..
ömrün boyunca hata yapmaya devam edeceksin her seferinde bu şekilde küfürlere mi maruz kalacaksın..
herşeyin bir söyleme usulu vardır .. rahatsız olduysa sürekli mesaj atmandan bunu insan gibi dile getirmeliydi..
adamın yanlışı ortada kılıf bulmaya suçu kendinde aramaya çalışma..
dayak yiyen kadınların ama bende çok üstüne gittim demesi gibisin şu anda..

ben kendimi geri çeksem bu sefer soğuk davranıyor olurum, haksız yere tavırlı tripli olurum onun gözünde. pişkin der bana kavga uzar durur.
sen daha onun gözünde ne duruma düşeceğini mi düşünüyosun o senin gözünde nerelerde bu hakaretlerden sonra

Sana “kıt,şıllık” diyen adamdan sen özür dilemissin. Büyük ihtimal genelde olan bi durum ki hemen bi de barisalim demissin.

Sevgilin sana deger vermiyor. Ama bunun en büyük nedeni sensin. Ne diye o kadar endiselenme, arama sonrasinda da dünyanin hakaretine karsi özür?

evet genelde olan bi durum malesef...

ya bir şey diyim mi yazınızı çok beğendim. zaten bu kişi annesine bile küfür edebilen bir insan. hiç annesine o.. diyen duydunuz mu? annesi ne yapıyor birkaç gün konuşmuyor sonra hiçbir şey olmamış gibi konuşuyorlar devam ediyorlar. annesine saygılı olmayan insanın bana saygılı olmasını bekleyemem ya...

Ben annesine o lafı edeni hiç duymadım.

Siz duyup bir de üstüne sevgilisi olmuşsunuz bu insanın...

Size küfrettiği bir tartışmada özür dilemenize tepki gosteriyoruz ama sorun daha büyük.

Siz annesine o lafı eden bir adamla birliktesiniz.

Bunu kabullenebilen bir insan kendisine küfredildiğinde üzerine gittiğini düşünüp özür diler tabi çünkü hayatınıza alacağınız insandan saygı beklenti eşiğiniz öyle düşük ki annesine küfreden biriyle bir hayatı paylaşabiliyorsunuz.

Annesi birkaç gün konuşmayıp sonra hiçbir şey olmamış gibi devam ediyormuş, çok acı ama onun evladı sonuçta, çekecek bu saatten sonra.

Sizin onun bu iğrenç tavırlarını çekme, üstüne özür üstüne özür dileme sebebiniz ne?

O iğrenç karakter onun ve annesinin sorunu.

Siz bunları görüp iğrenip uzaklaşmak yerine hiçbir mecburiyetiniz olmamasına rağmen ondan kopmuyor hatta mesele hallolsun diye özür diliyorsanız bu sizin büyük bir boşlukta olup şiddetle sevgi eksikliği yaşadığınızı gösterir.

Oysa bu yoksunluğu bu çocukla tamamlamakta ısrar ederek ruhunuzda daha derin yaralar açacak daha da eksileceksiniz.

Ha böyle bir adamla birlikte olmak ha bir kılıç alıp harakiri yapmak...
Benim gözümde aynı şeyler. Yavrucum kendinin biraz kıymetini bil derim ben. Elin herifi tarafından böyle hakaret edilsin, aşağılanasın diye mi yetiştirdi seni annen baban? Ne mecburiyetin var. Aşk mı? İnan bana bu aşk değil. Böyle karaktersiz adamlarla aşk yaşama da yani. Görgülü kültürlü birini bul kendine.
Bir de sen özür diledikçe, afedersin fino gibi peşinde koştukça asla kıymetli olmazsın. Şıllık az bile kalır zamanla daha neleri duyarsın. Ararsa açma, mesaj atarsa cevap verme. İki üç gün haber alamasın senden. Senin ona muhtaç olmadığını bir anlasın bak nasıl kediye döner ödü patlar

yavrum çocuğum önce şunu anla.. yaptığın hata bile olmuş olsa sana bu şekilde hakaret etmesi normal değil..
ömrün boyunca hata yapmaya devam edeceksin her seferinde bu şekilde küfürlere mi maruz kalacaksın..
herşeyin bir söyleme usulu vardır .. rahatsız olduysa sürekli mesaj atmandan bunu insan gibi dile getirmeliydi..
adamın yanlışı ortada kılıf bulmaya suçu kendinde aramaya çalışma..
dayak yiyen kadınların ama bende çok üstüne gittim demesi gibisin şu anda..

hayır hayır ben kılıf uydurmaya çalışmıyorum. hata mıydı diye sordum çünkü bu kadar kızılacak büyütecek ne vardı bilmiyorum. ben de farkındayım ettiği hakaretlerin yanlış olduğunu. ben hayatımda küfür etmiş insan değilim. benim de kızgın olduğum zamanlar oldu, birileriyle tartıştığım oldu ama en fazla sesimi yükselttim ki bu bile bana saygısızlık gelir yapmamaya çalışırım. küfür çok uç bir şey hiç hoşlanmam. ama neden buna katlanıyorum bilmiyorum.

Ha böyle bir adamla birlikte olmak ha bir kılıç alıp harakiri yapmak...
Benim gözümde aynı şeyler. Yavrucum kendinin biraz kıymetini bil derim ben. Elin herifi tarafından böyle hakaret edilsin, aşağılanasın diye mi yetiştirdi seni annen baban? Ne mecburiyetin var. Aşk mı? İnan bana bu aşk değil. Böyle karaktersiz adamlarla aşk yaşama da yani. Görgülü kültürlü birini bul kendine.
Bir de sen özür diledikçe, afedersin fino gibi peşinde koştukça asla kıymetli olmazsın. Şıllık az bile kalır zamanla daha neleri duyarsın. Ararsa açma, mesaj atarsa cevap verme. İki üç gün haber alamasın senden. Senin ona muhtaç olmadığını bir anlasın bak nasıl kediye döner ödü patlar

o zaman da annemi arar telefona beni ister. neden telefonu açmıyorsun neden cevap vermiyorsun diye ortalığı inletir. değil iki üç gün iki üç saat ulaşamasın bu böyle olur. peşinde koşmazsam umursamaz olurum. ilgilendiğim halde bile ilgisiz damgası yedim. aşk mı bilmiyorum aşık da değilim artık. çok şey paylaştık, onun alışkanlığı olsa gerek...

o zaman da annemi arar telefona beni ister. neden telefonu açmıyorsun neden cevap vermiyorsun diye ortalığı inletir. değil iki üç gün iki üç saat ulaşamasın bu böyle olur. peşinde koşmazsam umursamaz olurum. ilgilendiğim halde bile ilgisiz damgası yedim. aşk mı bilmiyorum aşık da değilim artık. çok şey paylaştık, onun alışkanlığı olsa gerek...

O zaman annene de etrafındakilere de tembihle, alakanı kes. Yazık değil mi ama küçüksündür eminim ki. Böyle saçma sapan muamelelere katlanma. Kendini sevip değer ver derim. Hayatta ne güzellikler var, kaçırıyorsun belki de böyle bir adamla vakit harcayarak.

Ben annesine o lafı edeni hiç duymadım.

Siz duyup bir de üstüne sevgilisi olmuşsunuz bu insanın...

Size küfrettiği bir tartışmada özür dilemenize tepki gosteriyoruz ama sorun daha büyük.

Siz annesine o lafı eden bir adamla birliktesiniz.

Bunu kabullenebilen bir insan kendisine küfredildiğinde üzerine gittiğini düşünüp özür diler tabi çünkü hayatınıza alacağınız insandan saygı beklenti eşiğiniz öyle düşük ki annesine küfreden biriyle bir hayatı paylaşabiliyorsunuz.

Annesi birkaç gün konuşmayıp sonra hiçbir şey olmamış gibi devam ediyormuş, çok acı ama onun evladı sonuçta, çekecek bu saatten sonra.

Sizin onun bu iğrenç tavırlarını çekme, üstüne özür üstüne özür dileme sebebiniz ne?

O iğrenç karakter onun ve annesinin sorunu.

Siz bunları görüp iğrenip uzaklaşmak yerine hiçbir mecburiyetiniz olmamasına rağmen ondan kopmuyor hatta mesele hallolsun diye özür diliyorsanız bu sizin büyük bir boşlukta olup şiddetle sevgi eksikliği yaşadığınızı gösterir.

Oysa bu yoksunluğu bu çocukla tamamlamakta ısrar ederek ruhunuzda daha derin yaralar açacak daha da eksileceksiniz.

evet ama o kendisine çok saygı bekliyor. mesela gülerek ''ya saçmalamaa'' desem bile sen ne saygısızsın benimle düzgün konuş falan der. ama kendisine zaman zaman bak sen kendine saygı bekliyorsun ben de bekliyorum bana böyle hakaret küfür edemezsin diyorum. bu saygısızlık değil diyor. ben onu sinirlendirmeyecekmişim ki o da küfür etmesinmiş...
hadi ben neyse. annesi ya... bir gün iki arabayla önlü arkalı annesi onu takip edeceği şekilde gidiyorlarmış. erkek arkadaşım sağa sinyali geç vermiş ve annesi sağa dönüşü kaçırmış düz gitmiş. kadın da araba kullanmayı çok iyi bilen biri değil. insan endişelenir kadın tek başına nereye gitti yol bilmez çok iyi kullanamıyor falan diye düşünür... bu açmış kadına telefon ağzına geleni söylemiş sen neden beni takip etmiyorsun diye. küfürler etmiş.
ben neden bu adama ihtiyaç duyacak kadar boşluk içindeyim? neden sevgi eksikliği yaşıyorum ki ona ihtiyaç duyacak kadar...

O zaman annene de etrafındakilere de tembihle, alakanı kes. Yazık değil mi ama küçüksündür eminim ki. Böyle saçma sapan muamelelere katlanma. Kendini sevip değer ver derim. Hayatta ne güzellikler var, kaçırıyorsun belki de böyle bir adamla vakit harcayarak.

22 yaşındayım. haklısınız... :KK43:

Back