- 22 Şubat 2019
- 144
- 409
- 27
-
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
Bence önemli olan şey kimin ayrıldığı eğer sizin erkek arkadaşınız ayrıldıysa ve ayrılma nedeni de ciddi bir şeyse sevgilisine geri döneceğini sanmıyorum zaten erkekler daha mantık odaklı bakıyorlar. Ben 15 aylık ilişkimi bitirdikten 3 ay sonra biriyle konuşmaya başladım ve sevgili de oldum ama eski sevgilim asla aklıma gelmiyor benimki de toksik bir ilişkiydi ordan pay biçtimMerhabalar,
Bu yazdan beri kimseyle ilişki anlamında görüşmedim. Eski ilişkilerimi ve flörtlerimi bazılarınız biliyordur zaten. Kendi yanlışlarımı, beklentilerimi iyice düşündüm.
Bundan bir süre önce biriyle tanıştım. İyi eğitimli ve güzel meslek sahibi, oturaklı, ailesi de düzgün olan biriydi. Baya güzel vakit geçirdik. Flört döneminin çok da hızlı gitmesini istemediğini söylemişti. Bu benim için de çok iyiydi zaten.
Bir süre sonra öğrendim ki yeni bitmiş toxic bir ilişkisi varmışinstagramda toxic ilişkilere dair bir şeyler beğendiğini görüp şüphelenmiştim. Sonra kendisi itiraf etti. Geçen sene de tam 2 kere böyle bir şey yaşadım ben. Ayrıl-barış toxic ilişki sahibi insanlara denk gelip duruyorum ve İNANIN Kİ ÇOK SIKILDIM İSYAN EDİCEM ARTIK.
Biz netflix evreninde mi yaşıyoruz? Neden herkesin travmatik toxic ilişkisi var ve ben niye hep bunlara denk geliyorum yav?
İlişki yeni bitmiş. Enkazı devralacağım yani. Üstelik söylemiyor da yeni bitti diye. Bu durumu yakın arkadaşımla paylaştım. Dedi ki çok normal, benim ilişkim de böyle başlamıştı. Sevgilimin benden önceki ilişkisi yeni bitmişti öğrenince kavga çıkardım ama şu an 1.5 senelik ilişkim var. Artık geçmiş travması olmayan birini bulamazsın dedi.
Ama bile bile nasıl devam edebilirim ki? İstemsizce beni onunla kıyaslayacağını biliyorum. Belki tek bir mesajla geri barışacaklar? Günlerdir düşünüp duruyorum ben düzgün bir ilişki yaşayamayacak mıyım? Hep birilerinin yarasını mı kapatacağım diye. Flörtleri saymazsak çoook uzun süredir ilişkim yok. Bana haksızlık olmuyor mu bu?
Bu arada karşımdaki kişi 27 yaşında. Öyle yirmilerinin başında, çoluk çocuk da değil. Ben mi çok kafaya takıyorum? Çünkü çoğu arkadaşım böyle söylüyor. Seni tanır seni sever diyorlar.
Enkaz olarak ne var çocukta ?Merhabalar,
Bu yazdan beri kimseyle ilişki anlamında görüşmedim. Eski ilişkilerimi ve flörtlerimi bazılarınız biliyordur zaten. Kendi yanlışlarımı, beklentilerimi iyice düşündüm.
Bundan bir süre önce biriyle tanıştım. İyi eğitimli ve güzel meslek sahibi, oturaklı, ailesi de düzgün olan biriydi. Baya güzel vakit geçirdik. Flört döneminin çok da hızlı gitmesini istemediğini söylemişti. Bu benim için de çok iyiydi zaten.
Bir süre sonra öğrendim ki yeni bitmiş toxic bir ilişkisi varmışinstagramda toxic ilişkilere dair bir şeyler beğendiğini görüp şüphelenmiştim. Sonra kendisi itiraf etti. Geçen sene de tam 2 kere böyle bir şey yaşadım ben. Ayrıl-barış toxic ilişki sahibi insanlara denk gelip duruyorum ve İNANIN Kİ ÇOK SIKILDIM İSYAN EDİCEM ARTIK.
Biz netflix evreninde mi yaşıyoruz? Neden herkesin travmatik toxic ilişkisi var ve ben niye hep bunlara denk geliyorum yav?
İlişki yeni bitmiş. Enkazı devralacağım yani. Üstelik söylemiyor da yeni bitti diye. Bu durumu yakın arkadaşımla paylaştım. Dedi ki çok normal, benim ilişkim de böyle başlamıştı. Sevgilimin benden önceki ilişkisi yeni bitmişti öğrenince kavga çıkardım ama şu an 1.5 senelik ilişkim var. Artık geçmiş travması olmayan birini bulamazsın dedi.
Ama bile bile nasıl devam edebilirim ki? İstemsizce beni onunla kıyaslayacağını biliyorum. Belki tek bir mesajla geri barışacaklar? Günlerdir düşünüp duruyorum ben düzgün bir ilişki yaşayamayacak mıyım? Hep birilerinin yarasını mı kapatacağım diye. Flörtleri saymazsak çoook uzun süredir ilişkim yok. Bana haksızlık olmuyor mu bu?
Bu arada karşımdaki kişi 27 yaşında. Öyle yirmilerinin başında, çoluk çocuk da değil. Ben mi çok kafaya takıyorum? Çünkü çoğu arkadaşım böyle söylüyor. Seni tanır seni sever diyorlar.
Valla Vanilin helali hoş olsun artık doğru yoldasın, samimi olarak acaip tiplerle uğraşmak istemiyorsun. Diyorlar ya evren samimiyetini sınamak istiyor, bence de tammm öyle. Neden dimdirekt konuşmuyorsun? Al karşına, önceki biten ilişkin hakkında bunları duydum doğru mu, berikiyi seviyor musun hala düşünüyor musun, benimle ilişkiye neden başladın sorularını sırala tatmin olmazsan da ayrıl.
yeni kişiyle devam etmeme sebebi bu olamaz mı peki? mesela ben birinin hayatında görüştüğü başka biri olduğunu anlayabiliyorum, seziliyor ister istemez. siz de toxic olanla arada konuşuyormuşsunuz. ben sezdiğim zaman bazen söylemiyorum karşımdakine ama kesiyorum iletişimi, o başka kişi enerjisini çok net hissedebiliyorum çünkü.valla her şeyden önce senin de epey travman var
yani sen de epey sorunlu bir insansın bu konularda
karşı tarafa gelince. geçmişi olmayan insan bulamazsın, 27 yaşındaki birinin hayatında illa ki "kötü" veya "toksik" adına ne denirse düşük kaliteli saçma, mutsuz eden bir ilişkisi olmuştur
kıyaslama konusuna gelince. şimdiye kadar ben toksik ilişkinin ve toksik olanın kazandığını görmedim
benim de toksik ilişkim oldu üstelik çok uzun zaman kopamadık, barışmadık ama bir şekilde görüşüyorduk ve olanlar oluyordu
yakın zamanda ben toksik eski sevgilimin bana yazmaya devam ettiği bir dönemde biriyle tanıştım ve çok etkilendim
fakat hiç anlam veremediğim bir biçimde karşı tarafın hayatındaki bazı şeyler yüzünden çok kısa sürdü hatta başlamadan bitti
ikisi arasında bir seçim yapmam gerekseydi kesinlikle toksik olanı seçmezdim.
yakın zamanda toksik olanla da iletişimi tamamen kestik, şu an kafamdaki rahatlığı sana anlatamam
bu yeni olanla başlamadan bitmesi beni bir tık etkiledi o nedenle şu sıralar yeni birini isteyecek modda değilim ama kendimi hazır hissedince tanışmak için sahalara geri dönerim kesinlikle
ama şu an kış yani havalar soğudu kimseyle buluşmak için uğraşamamkışın enerjim düşük oluyor zaten. martta hayata dönerim
konuştuk. kızın kim olduğunu öğrendim.+++++
Yani adam belki gerçekten toksik ilişki döngüsünden çıkmak istiyor, hayatına yeni birileri girsin istiyor , belki eskiyi tamamen bitirdi kafasında. Bence kendisini anlatması için bir şans verilebilir.
ilişkilere karşı tuhaf kurallar geliştirmiş. o yorgunluk, durgunluk belli oluyor baya. sanki yeni biriyle tanışmış gibi değil de 2 senelik ilişkiyi ben devam ettireyim, onun her kuralını bileyim istiyor. çok katı.Enkaz olarak ne var çocukta ?
ilişkilere karşı tuhaf kurallar geliştirmiş. o yorgunluk, durgunluk belli oluyor baya. sanki yeni biriyle tanışmış gibi değil de 2 senelik ilişkiyi ben devam ettireyim, onun her kuralını bileyim istiyor. çok katı.
Arkadaşınız doğru söylemiş şu an herkesin böyle zehirli ilişkileri var/ yeni bitmiş/yeni başlayan vs.Merhabalar,
işte ben artık o izin vermeyen taraftayım. bu yüzden çoğu ilişkim başlamadan bitti. aradığım şey birbirimizi düzgünce tanıyıp, neşeli ve pozitif bir ilişkide olmak. ben gülseren budayıcıoğlu değilim ki durmadan başkasının olumsuz fikirlerini olumluya çevireyim:/ yoksa geçmişte ilişkisinin olması problem değil benim de oldu sorunlu ilişkilerim. bunlardan çıkardığım tecrübeler de var, onların da olması normal. örnek vermem gerekirse geçen seneki kişi bana hep eski sevgilisinin hayallerini soruyordu. mesela diyordu ki ben rusyaya taşınmak istiyorum?? halbuki o eski sevgilisinin hayali. kızı uzaktan tanıyordum, oradan biliyorum. bir anda durduk yere diyordu ki "ben asla gömlek giymem, benden böyle bi şey bekleme" zaten benim ağzımdan öyle bi şey çıkmadı? meğersem eski sevgilisi istiyormuş bunu. e peki bundan banane? aşırı değersiz hissettim. sürekli o ilişkisinde olan abuk sabuk şeyleri bana kanalize ediyordu. birkaç ay bk gibi hissettim bu yüzden.herkesin toksik iliskisi yok ki. toksik iliski buna izin verenlerde olur. ilk birkac yanlışta "ben yoluma bakayim" diye noktayi koyabilen insanlarda en fazla "kötü iliskisi" olur ondan da kurtulmustur, şukreder. zaten arkadasin "benden once nasil uzun iliskin biter" diye kavga cikaracak karakterde biriymis. adam da buna hak verip gönlünü almis. yani onların iliskisi de bence oldukca toksik. adam bir toksikten cikmis hic mola vermemis ikinci toksige gecmis.
cok da sozu dinlenecek bir arkadas degil
ayrica senin eski konularina da yazdim..hep ayni insanlari buluyorsan hep benzer yaralardaki insanlar sana geliyorsa sorun sendedir. bu konu hakkinda - kader motifi vs uzmanlasmis cokca psikolog var. su kimseyle konuşmadığın donemde en azindan 3 haftada bir de olsa terapiye baslasan belki bu mal adami cekmeyecektin.
kendimi düzelttim dedin ama demek ki yeterli duzeltememissin ki hayatına yine ayni kisiyi almissin. bence parana kiy terapiye basla (ki o kadar da yuksek degil- benim eski terapistim hastaneye transfer olmuş gecen ay aradim 2000 liraydi. cok az degil ama insanin kendi psikolojisine ayiracak ayda bir 2bin lirasi olmali)
ve son olarak
ayrica insan kotu bir iliskiden cikinca genelde yenisine sukreder. sen iyi bir sevgili olursan neden kiyastan kötü ayrilasin ki?
benim eski dil bilmeden ulkeme tasinacak sevgilime ev bulma surecim olmustu..hayattan tiksinmistim, stresten kilo vermistim. cocuk cok mukemmeliyetciydu ve alttan alta suclayici bir dili vardı. simdiki sevgilimin de dil bilmeden ulkeme tasinma surecinde ona ev buldum. uzakta olsa da sorumluluk aldi, benim cabami her gün takdir etti, begendigime detay istemeden "harika tutalım" dedi vs. bir gun kavga etmedik, bir gün stres olmadik en guzelini bulduk.
ben de bazen istemsizce kiyaslarim ama kiyasim "şükür" diye biter allahin memnuniyetsizinden ayrilip duzgun biriyle başladım diye:)
yani iliskin iyi olursa neden kiyasi toksik ex kazansın ki?
birinin olumsuz fikrini olumluya cevirmek degil ki mesele. hayatina hep ayni insanlari almak.işte ben artık o izin vermeyen taraftayım. bu yüzden çoğu ilişkim başlamadan bitti. aradığım şey birbirimizi düzgünce tanıyıp, neşeli ve pozitif bir ilişkide olmak. ben gülseren budayıcıoğlu değilim ki durmadan başkasının olumsuz fikirlerini olumluya çevireyim:/ yoksa geçmişte ilişkisinin olması problem değil benim de oldu sorunlu ilişkilerim. bunlardan çıkardığım tecrübeler de var, onların da olması normal. örnek vermem gerekirse geçen seneki kişi bana hep eski sevgilisinin hayallerini soruyordu. mesela diyordu ki ben rusyaya taşınmak istiyorum?? halbuki o eski sevgilisinin hayali. kızı uzaktan tanıyordum, oradan biliyorum. bir anda durduk yere diyordu ki "ben asla gömlek giymem, benden böyle bi şey bekleme" zaten benim ağzımdan öyle bi şey çıkmadı? meğersem eski sevgilisi istiyormuş bunu. e peki bundan banane? aşırı değersiz hissettim. sürekli o ilişkisinde olan abuk sabuk şeyleri bana kanalize ediyordu. birkaç ay bk gibi hissettim bu yüzden.
bu kişide de o durgunluk hissediliyor. eski ilişkisi çok ilgi bekliyordu diye bana aşırı katı mesela. iyi de benim suçum ne?
Belki size karşı daha dikkatli davranırMerhabalar,
ben yeni kişiden etkilenmişsem eskisi yüzünden yenisini asla riske atmamyeni kişiyle devam etmeme sebebi bu olamaz mı peki? mesela ben birinin hayatında görüştüğü başka biri olduğunu anlayabiliyorum, seziliyor ister istemez. siz de toxic olanla arada konuşuyormuşsunuz. ben sezdiğim zaman bazen söylemiyorum karşımdakine ama kesiyorum iletişimi, o başka kişi enerjisini çok net hissedebiliyorum çünkü.
konuştuk. kızın kim olduğunu öğrendim.
bana dedi ki seni tanımak istiyorum. eski ilişkimde çok tartışıyorduk, kişisel alan bulamıyordum hiç. fazla ilgi istiyormuş sanırım kız. geleceğe dair konularda da anlaşamayıp tartışıyorlarmış. ama mesela instagramda exlerle ilgili şeyleri beğeniyor. yeni başlangıç istiyor evet ama duygusal enerjisi o tarafta sanki. kız da instagramda göndermeli paylaşım yapıp duruyor.
Ya Cok tatlısıjgörüşürüm kavga çıkarmak için.
Mukekmeliyetci mıydı narsist mıydı?herkesin toksik iliskisi yok ki. toksik iliski buna izin verenlerde olur. ilk birkac yanlışta "ben yoluma bakayim" diye noktayi koyabilen insanlarda en fazla "kötü iliskisi" olur ondan da kurtulmustur, şukreder. zaten arkadasin "benden once nasil uzun iliskin biter" diye kavga cikaracak karakterde biriymis. adam da buna hak verip gönlünü almis. yani onların iliskisi de bence oldukca toksik. adam bir toksikten cikmis hic mola vermemis ikinci toksige gecmis.
cok da sozu dinlenecek bir arkadas degil
ayrica senin eski konularina da yazdim..hep ayni insanlari buluyorsan hep benzer yaralardaki insanlar sana geliyorsa sorun sendedir. bu konu hakkinda - kader motifi vs uzmanlasmis cokca psikolog var. su kimseyle konuşmadığın donemde en azindan 3 haftada bir de olsa terapiye baslasan belki bu mal adami cekmeyecektin.
kendimi düzelttim dedin ama demek ki yeterli duzeltememissin ki hayatına yine ayni kisiyi almissin. bence parana kiy terapiye basla (ki o kadar da yuksek degil- benim eski terapistim hastaneye transfer olmuş gecen ay aradim 2000 liraydi. cok az degil ama insanin kendi psikolojisine ayiracak ayda bir 2bin lirasi olmali)
ve son olarak
ayrica insan kotu bir iliskiden cikinca genelde yenisine sukreder. sen iyi bir sevgili olursan neden kiyastan kötü ayrilasin ki?
benim eski dil bilmeden ulkeme tasinacak sevgilime ev bulma surecim olmustu..hayattan tiksinmistim, stresten kilo vermistim. cocuk cok mukemmeliyetciydu ve alttan alta suclayici bir dili vardı. simdiki sevgilimin de dil bilmeden ulkeme tasinma surecinde ona ev buldum. uzakta olsa da sorumluluk aldi, benim cabami her gün takdir etti, begendigime detay istemeden "harika tutalım" dedi vs. bir gun kavga etmedik, bir gün stres olmadik en guzelini bulduk.
ben de bazen istemsizce kiyaslarim ama kiyasim "şükür" diye biter allahin memnuniyetsizinden ayrilip duzgun biriyle başladım diye:)
yani iliskin iyi olursa neden kiyasi toksik ex kazansın ki?
Kızın profili herkese açık mıkonuştuk. kızın kim olduğunu öğrendim.
bana dedi ki seni tanımak istiyorum. eski ilişkimde çok tartışıyorduk, kişisel alan bulamıyordum hiç. fazla ilgi istiyormuş sanırım kız. geleceğe dair konularda da anlaşamayıp tartışıyorlarmış. ama mesela instagramda exlerle ilgili şeyleri beğeniyor. yeni başlangıç istiyor evet ama duygusal enerjisi o tarafta sanki. kız da instagramda göndermeli paylaşım yapıp duruyor.
Benim ilişkilerimde de birbirine benzer örüntüler vardı evet. Çoğu garantici, hazırcı, kabuğundan çıkmayı sevmeyen, biraz melankolik ve açık iletişim kurma konusunda berbat insanlardı. Asla ama asla açık ve derin iletişim kurulmuyordu. En son ilişkimde mesela ilişkide mutlu olmadığım şeyleri sayarken bana tek dediği şey haklısın, doğrudur falandıbirinin olumsuz fikrini olumluya cevirmek degil ki mesele. hayatina hep ayni insanlari almak.
demek ki seninle alakali bir sey var. demek ki sen bir sebepten bu insanlari seciyorsun ya da yaydigin bir enerjiden bu insanlar sana tutuluyor.
bugune kadar hep böyle olmus - degisim icin bir atakta bulunmazsan bundan sonra da devam eder.
bende de vardi benzer durum, 4 sene once kkda konu acip iyice emin olmustum sorunun benden olduguna. gercekten degisim icin çabaladım ve hayatimdaki tum erkeklerde olan en sevmedigim ozelligin tam zittina sahip biriyle beraberim. "evet yaaa hakkaten tum sevgililerimiz öncekinin ayni" aydinlanmasini yasadigim arkadasim bu konuda hicbir atakta bulunmadi - aradan gecen 4 senede yeni hayatina aldigi kisi ile yine ayni problemleri yasiyor. simdi ayrilik aşamasında ama muhtemelen yine gidip ayni adamin yeni sürümünü (tam olarak babasina benzeyen yeni bir erkek) bulacak.
o yuzden belli ki kendin çözümü bulamiyorsun..bir terapiye baslamak sana yararli olabilir.
ayrica bahsettigin eski adam malin onde gideniymis. genellememek lazim.
bir de baska arkadaslar da demisler. sen yeni sevgilinin toksik geçmişi yuzunden endise ediyorsun ama kendin de kendi gecmisini birakamiyorsun. sanki onlarda olan bunda da olacakmis gibi önden hazirliyorsun kendini. kendini gerceklestiren kehanet olacak muhtemelen, ayni seyi yasayip "ben demistim" diyeceksin. sen de gecmisten cok bagimsiz degilsin ki. belki de senin hayatina giren kisi de senin gecmis iliskilerinden kaynakli terkedilme korkundan, guvensizliginden falan rahatsiz olacak
bu kadar pesin hükümlü olma.
ayrica adamin eski begenilerine kadar didik didik de etme ilişkilerini. bence bu da normal degil
ya bu her şeyi kötü yorumlama benim eski sevgililerimde var işte:/ ben de suçlanarak büyütüldüm hep tahammül edemiyorumBu çocuğu bilmiyorum yani iyidir kötüdür diyemem tek paragraftan ama bence kendisi toksik olmasın asıl önemli olan o.
Ben de gencligimde 3 sene biriyle ilişki yaşamıştım her türlü kontrol ayrıl barış bizdeydi. Aldatıldım ayrıldım. Neyse sonra hemen başkasını bulmuştum normalde hiç de tarzım olmayan biseydi hani cok sik iliski yapan biri değilim girisken sosyal vs olmadigim için. Sonra bu yeni çocuk baya iyi normal bir insan çıktı 1 sene beraber kaldık. Sonra başka şeylerden ayrıldık.
Ha ben kahrolsun erkekler hepsi beni öldürmek istiyor modunda değil miydim evet tabi ki öyleydim. Bu sorun yaratmadı mi evet karşımdaki biraz bıkmıştı. Ama gerçekten kısa sürdü yani karşımdakinin iyi biri olduğunu anlayınca geçti gitti.
Şimdiki sevgilime de bazen kötü deneyimlerimi yansitiyorum ilişkinin başlarında her davranışını kötü yorumluyordum. Bu konuda birkaç defa beni uyardı. Şimdi öyle yapmıyorum onu olduğu gibi görmeye çalışıyorum eski sevgililerim öyle yaptı diye o da yapacak değil.
Kısacası bence sırf kötü ilişkiden çıkmış diye üstünü çizme tek sorun buysa. Baktın sana haksızlık ediyor baktın aklı hala eskide yol verirsin derim ben.