Ben ne yapacağım böyle?

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
6.774
17.675
27
Merhabalar,
Bu yazdan beri kimseyle ilişki anlamında görüşmedim. Eski ilişkilerimi ve flörtlerimi bazılarınız biliyordur zaten. Kendi yanlışlarımı, beklentilerimi iyice düşündüm.
Bundan bir süre önce biriyle tanıştım. İyi eğitimli ve güzel meslek sahibi, oturaklı, ailesi de düzgün olan biriydi. Baya güzel vakit geçirdik. Flört döneminin çok da hızlı gitmesini istemediğini söylemişti. Bu benim için de çok iyiydi zaten.
Bir süre sonra öğrendim ki yeni bitmiş toxic bir ilişkisi varmış instagramda toxic ilişkilere dair bir şeyler beğendiğini görüp şüphelenmiştim. Sonra kendisi itiraf etti. Geçen sene de tam 2 kere böyle bir şey yaşadım ben. Ayrıl-barış toxic ilişki sahibi insanlara denk gelip duruyorum ve İNANIN Kİ ÇOK SIKILDIM İSYAN EDİCEM ARTIK.
Biz netflix evreninde mi yaşıyoruz? Neden herkesin travmatik toxic ilişkisi var ve ben niye hep bunlara denk geliyorum yav?
İlişki yeni bitmiş. Enkazı devralacağım yani. Üstelik söylemiyor da yeni bitti diye. Bu durumu yakın arkadaşımla paylaştım. Dedi ki çok normal, benim ilişkim de böyle başlamıştı. Sevgilimin benden önceki ilişkisi yeni bitmişti öğrenince kavga çıkardım ama şu an 1.5 senelik ilişkim var. Artık geçmiş travması olmayan birini bulamazsın dedi.
Ama bile bile nasıl devam edebilirim ki? İstemsizce beni onunla kıyaslayacağını biliyorum. Belki tek bir mesajla geri barışacaklar? Günlerdir düşünüp duruyorum ben düzgün bir ilişki yaşayamayacak mıyım? Hep birilerinin yarasını mı kapatacağım diye. Flörtleri saymazsak çoook uzun süredir ilişkim yok. Bana haksızlık olmuyor mu bu?
Bu arada karşımdaki kişi 27 yaşında. Öyle yirmilerinin başında, çoluk çocuk da değil. Ben mi çok kafaya takıyorum? Çünkü çoğu arkadaşım böyle söylüyor. Seni tanır seni sever diyorlar.

neden size haksızlık olsun ki? uzun süre ilişki yaşamamak sizin tercihiniz, bu tercihi hayatınıza alacağınız insan için belirlemiyorsunuz diye düşünüyorum.
ayrıca toxic ilişkiler malesef herkesin hayatında çünkü herkesin toxic bir tarafı var ve haliyle ilişkilere yansıyor. fanus içinde bugüne gelmiş birini bulmanız bulsanızda tat almanız imkansız denecek kadar zor.
kabul etmeniz gereken şey, birşey bitmiş ve yeni birşeyin yani sizin ilişkinizin başlamış olması.
unutamayacak ne var yahu adam 5 çocukla kapınızda değil ya..

Kimsenin yara bandı olmayın, ayrılıktan hemen sonra başkasıyla ilişki kurmak pek sağlıklı gelmiyor bana. Elbet doğru kişi karşınıza çıkar. Şimdi belki de henüz doğru zaman değildir. Düşüncelerinizi de değiştirmeniz gerekiyor.

vallahi dün akşam ayrıldığım eski sevilimin (7 senelik) yeni kız arkadaşı olduğunu öğrendim şimdi o kız o adamın nasıl bir ilişkiden çıktığını bilmiyor deneyecek şans verecek oldu olmadı enkaz devralıyor sonuçta. Ben kendim uzun ilişkisi olan birine çok kolay şans vermem genelde unutamamış yada yarabandı oluyorsun en ufak bır kavgada herif puuf . Exine dönmüş. Görüş, flörtleş ama hemen atlama

Herkesin tarzı başka ama genelleme yapmaya gerek yok. Ben ilişkim bittikten sonra ara veren biri olmadım hiç. En fazla 1 ay yalnız kalıp sonra yine birini buluyorum çünkü çok da takmam biten ilişkiyi. Eşimle de öyle oldu. O kadar temiz defter arıyorsan köyden gözü açılmamış birini bulsunlar sana

Sürekli ayrıl-barış takılmışlar. Sanırım yeniden barışmalarından ve benim de afedersiniz araya kaçmış don misali kalakalmamdan korkuyorum.
İlişkide ben onu objektif değerlendirebilirken, o geçmişle kıyaslayacak. Belki o toxicliği isteyecek. Benim iyiliğimin önemi kalmayacak. Daha önce de yaşadım bunu, korkuyorum biraz.

Gerçekten hoşlanmışsanız şans verilebilir bence.

Olmuyorsa da bitirirsiniz çok da tın tınnn!

ayrıl barış durumu sürekli şekildeyse ozaman o bitmemiş bir ilişki demektir. bu girdapta yer almamakta fayda var. sizinle arada takılacaktır sadece buda gereksiz bir baş ağrısı demek

exiniz yeniden yazsa döner misiniz?

Sen mi objektif degerlendiriyorsun? E sen kıyas yapıyorsun asıl eski sevgililerinle. Önceden de başıma geldi falan. Asıl adamın senden çekinmesi lazım niye beni sürekli diğerleri gibi görüyor diye. Sen kendin geçmişten travması olan biri olarak travmasiz birini isterken iyi.

Ben onların tavırlarını aramıyorum ki. Yani eskiler gibi davransın tarzı bir şey değil benimki.
Bir ilişki bitince çok geçmeden başka ilişkiye başlanabilir bunda pek sıkıntı yok. Ama sonradan öğrenince insan tuhaf hissediyor. Diğer kız yazarsa mesela ne tepki verir hiç bilmiyorum

herkesin toksik iliskisi yok ki. toksik iliski buna izin verenlerde olur. ilk birkac yanlışta "ben yoluma bakayim" diye noktayi koyabilen insanlarda en fazla "kötü iliskisi" olur ondan da kurtulmustur, şukreder. zaten arkadasin "benden once nasil uzun iliskin biter" diye kavga cikaracak karakterde biriymis. adam da buna hak verip gönlünü almis. yani onların iliskisi de bence oldukca toksik. adam bir toksikten cikmis hic mola vermemis ikinci toksige gecmis.
cok da sozu dinlenecek bir arkadas degil
ayrica senin eski konularina da yazdim..hep ayni insanlari buluyorsan hep benzer yaralardaki insanlar sana geliyorsa sorun sendedir. bu konu hakkinda - kader motifi vs uzmanlasmis cokca psikolog var. su kimseyle konuşmadığın donemde en azindan 3 haftada bir de olsa terapiye baslasan belki bu mal adami cekmeyecektin.
kendimi düzelttim dedin ama demek ki yeterli duzeltememissin ki hayatına yine ayni kisiyi almissin. bence parana kiy terapiye basla (ki o kadar da yuksek degil- benim eski terapistim hastaneye transfer olmuş gecen ay aradim 2000 liraydi. cok az degil ama insanin kendi psikolojisine ayiracak ayda bir 2bin lirasi olmali)
ve son olarak
ayrica insan kotu bir iliskiden cikinca genelde yenisine sukreder. sen iyi bir sevgili olursan neden kiyastan kötü ayrilasin ki?
benim eski dil bilmeden ulkeme tasinacak sevgilime ev bulma surecim olmustu..hayattan tiksinmistim, stresten kilo vermistim. cocuk cok mukemmeliyetciydu ve alttan alta suclayici bir dili vardı. simdiki sevgilimin de dil bilmeden ulkeme tasinma surecinde ona ev buldum. uzakta olsa da sorumluluk aldi, benim cabami her gün takdir etti, begendigime detay istemeden "harika tutalım" dedi vs. bir gun kavga etmedik, bir gün stres olmadik en guzelini bulduk.
ben de bazen istemsizce kiyaslarim ama kiyasim "şükür" diye biter allahin memnuniyetsizinden ayrilip duzgun biriyle başladım diye:)
yani iliskin iyi olursa neden kiyasi toksik ex kazansın ki?

valla her şeyden önce senin de epey travman var
yani sen de epey sorunlu bir insansın bu konularda
karşı tarafa gelince. geçmişi olmayan insan bulamazsın, 27 yaşındaki birinin hayatında illa ki "kötü" veya "toksik" adına ne denirse düşük kaliteli saçma, mutsuz eden bir ilişkisi olmuştur
kıyaslama konusuna gelince. şimdiye kadar ben toksik ilişkinin ve toksik olanın kazandığını görmedim
benim de toksik ilişkim oldu üstelik çok uzun zaman kopamadık, barışmadık ama bir şekilde görüşüyorduk ve olanlar oluyordu
yakın zamanda ben toksik eski sevgilimin bana yazmaya devam ettiği bir dönemde biriyle tanıştım ve çok etkilendim
fakat hiç anlam veremediğim bir biçimde karşı tarafın hayatındaki bazı şeyler yüzünden çok kısa sürdü hatta başlamadan bitti
ikisi arasında bir seçim yapmam gerekseydi kesinlikle toksik olanı seçmezdim.
yakın zamanda toksik olanla da iletişimi tamamen kestik, şu an kafamdaki rahatlığı sana anlatamam
bu yeni olanla başlamadan bitmesi beni bir tık etkiledi o nedenle şu sıralar yeni birini isteyecek modda değilim ama kendimi hazır hissedince tanışmak için sahalara geri dönerim kesinlikle
ama şu an kış yani havalar soğudu kimseyle buluşmak için uğraşamam kışın enerjim düşük oluyor zaten. martta hayata dönerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…