• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben nasil kendime gelecegim? nasil kurtulacagim bu durumdan?

turkuaz86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
2.068
533
123
Nereye yazacagimi bilemedim, umarim dogru alana aciyorum konuyu.
Kusura bakmayin yazim uzun oldu:26:
Bana yardimci olabileceginizi hic olmazsa fikir verebileceginizi düsündügüm icin yaziyorum buraya.

Yaklasik 5-6 aydir kendimi cok kötü hissediyorum. Hem Üniversiteye gidiyor hemde bir yandan part time iste calisiyordum. Üniversite harclarimi aileme yük olmasin diye kendim calisir kendim biriktiririm öderim dedim, nitekim öylede oldu. bu arada yasim 26. Gecen sene ehliyetimi yaptim kimseye haber vermeden, hemen kazandim. Bunu herkes duyunca, ailemden birkac kisi ehliyet sinavlarina girmeye basadilar. Herkes bana kizdi niye söylemedin diye. Hepsini ehliyet alma telasi sardi, kazandiklarindada dünyayi kazanmislar gibi hava attilar.Neyse.

Insanlarin bu tuhaf tutumlarina sadece gülebildim. Ailede üniversitede okuyan tek bendim. bir sene boyunca üniversiteye basladigimi kimseye söylemedim. Cünki kime söylesem yaptigim veya istedigim seylerin hep arasina bir bit comagi giriyordu. Benim üniversiteye basladigimi duyanlarin bazilari bana cephe kurmaya devam etti. hergün ama hergün annemi aradilar, ne oldu ne bitti diye, ama bu bir sene boyunca hic evimize gelmediler, geldiklerindede hep iste veya okulda olurdum. Kac yasindasin ne zaman evlencen cocuk falan yapacaksin demeye basladilar. Ben aldirmadim. Baskalarinin cocuklari böyle güzel seyler yaptiginda biz ailecek sevinirken, baskalarinin bana karsi böyle yapmasi tuhaf. Cekingen bir insanimdir ama yardimsever biriyimdir ve havali falan olmayi sevmem. Ama nedense hangi ortama girersem gireyim hep dikkat cekerim(Budurumu hic sevmem!). Ama bu durumdan dolayi bazi kisilerin benim hakkimda hicte iyi düsünmediklerini düsünmeye basladim. Ne zaman o insanlar bize gelse, bana agirlik cöküyor, uykum geliyor bardak tabak mutlaka birsey kiriliyor. Nazar degdi herhalde diyorum. Amannnn ne nazari biz kötü gözlemi bakiyoruz derler. Ama o kisiler benim üniversiteye basladigimi duyduklarinda hic benimle görüsmek bile istemediler, kendi kizi üniversiteyi kazanamadigi icin sanirim. Kizlar böyle seyleri yasadikca gittikce kendimi insanlardan soyutlamaya basladim. Kimse halimi hatirimi sormaz oldu, halbuki kötü birseyde yapmadim.

Neyse gelgelelim bu kisinin kizi üniversiteyi kazandi bu sene. Bizde evine gittik kutlamak icin. Hepsi bana karsi soguktu. Annesi hic nasilsin falan diye sormadi. Ben yardim ettim hep, sirf kizindan bahsetti. Söylede böylede. Sonra annem beni birilerinin istedigini söyledi orda(cok yersizdi). Hemen bayanin yüzü asildi. Digerleri aaaa ne güzel, kim falan diye sorarken. Ben mutfaga yardim etmege, gittigimde beni itti kadin. Kendimi cok kötü hissettim. Neyse o isteyen kisiylede olmadi aramiz ve suanda üniversiteden atildim :((( Nedenini hic sormayin...

Kendimi öyle salak ve beceriksiz hissediyorum ki. Ben insanlara bu kadar iyi niyetli yaklastigim halde, insanlarin bana karsi bu tuhaf tutumlarini anlayamiyorum gercekten.
Simdi yas 26 bir senem kayboldu, ben ne yapacagim :( Yeniden yazilayim diyorum disaridan okuyayim diyorum ama kimseye söylemeden. Kime anlatsam bazi seyleri hic sonuca ulasmiyor nedense :( kac kisi beni istedi görüstüklerimde oldu ama sonuca varamadik hic. Hepte alayli sekilde sorarlar o kisiler ne zaman erkek arkadasin olcakta evlenceksin diye. Üzerimde asiri derecede baski hissediyorum. Sanirim beni cekemiyorlar. Ama simdi ben ne yapacagim :(( kendimi degersiz, aptal hicbir ise yaramayan biri gibi hssediyorum. Zaten yasim kac olmus, istende ciktim okulla beraber yorucu oldugu icin. Ve suanda elimde koca bir hicccccccc! Ailemin haberi yok okuldan atildigimdan. Söyleyemedim. Bana güveniyorlardi.

yaklasik iki aydir öyle depresifim ki, odamdan disari cikmiyorum, kimseyle konusmak istemiyorum. sadece internet basindayim. Yeniden universiteye yazilayim diyorum seneye, suandada is arayislarim sürüyor zaten. Cünkü gercekten hicbirseyin yürememesi cok tuhafima gidiyor. Bir cocukla görüsüyordum, annemden haric kimsenin haberi yoktu, cok güzel ilerliyordu hersey, sonra annem bu kisilere anlatmis görüstügümü, inanirmisiniz aninda cocuk benimle görüsmeyi kesti, sogudu benden. Ben tabiiki hicbirseyi anladim ve halen soru isaretleri kafami kurcaliyor. Cocuga neden niye diye sordum, yanlis anlamissin dedi cekip gitti...

Acaba diyorum, bu kisiler muska, büyü falan yapmis olabilirlermi? ihtimal vermek istemiyorum, ama bu kadar seyin olumsuz gitmesini aklim almiyor. Yildizim mi düsük yada?
Kizlar gercekten düsünemez oldum, kus olsamda kaybolsam ortaliktan istiyorum. Kimseye hesap vermek istemiyorum. Hersey cok fazla geliyor artik üzerime. O kisilerle görüsmek bile istemiyorum, ama hep geliyorlar eeeee ne yapiyorsun nasil gidiyor. Ama nasil oldugum hic sorulmuyor. Agrima gidiyor.

konu uzadi biliyorum cok özür dilerim, ama anlatma geregi duyuyorum, cünkü kimseyle konusamiyorum :( Ben biraz balik etli bir kizim, senelerdir kilo vermeye calisirim ama nafile, azimsizlik isteksizlik mi bende bilmiyorum. BU kisinin kizi acayip kilo verdi. Birgün bize geldiler havalar soguk bende battaniye aldim üzerime. Kizda ince ince seylerle geziyor evde, vucudunu gösterecek nede olsa gerile gerile. Annesi tabii gururlu gururlu bakiyor. Ben orali olmadim tabii. Sonra bana dönüp "hayrola cok mu üsüdünde battaniyelere büründün, yaglarin var yeterince üsümemelisin aslinda" dedi ve ben sok. Hicbirsey demedim. odama gittim hüngür hüngür agladim..

kizlar bu ve bunun gibi büssürü seyler daha oldu... Ve gelinen son noktada, elimde var olan koca bir sifir. Ben ne yapacagim, ben nasil bu illet duraganliktan kurtulacagim. Kimseye güvenemez oldum. Kimseyle konusmak istemiyorum, kendimi gerizekali hissettigim icin.Saka gibi gelecek ama, Ne zaman bir ortama girsem mutlaka o günden sonra anneme haber gelir, kizini begenmisler görüsmek isitiyorlar diye. Ben hep hayir diyorum. Nedenine gelince, kendimi hazir hissetmiyorum, degersiz hissediyorum bu vucudumla kim severki diyorum hep. Okul bitiremedim, isim yok gücüm yok evi nasil gecindirecegiz, onca yükü sirf erkege yükleyemem. Yediremem kendime böyle birseyi. Bu yüzden hep erteleme istegi doguyor icimde. Ama 26 yasindayim tanistim nisanlandim vs. diyene kadar iki yil gecer...Annemde evlenmemi cok istiyor, hem okuyan hemde evli nice aileler var diyor. böyle düsünüp kafam karma karisik oluyor. hicbirsekilde sonuc üretemiyorum. Tükenmislik duygusu hat safhada... agliyorum hemde her gece, bu kördügümden cikmaliyim ama nasil? Artik kendi kendime paranoya falan oldum diye düsünmeye basladim, herseyden korkar oldum, Hep icimde korku hissi, yilginlik hissi. Ne azim ne hayat nesesi nede gülümsemelerim, hepsini kaybettim :14:

Bana yardimci olabileceginizi hic olmazsa fikir verebileceginizi düsündügüm icin yaziyorum buraya.

Yaklasik 5-6 aydir kendimi cok kötü hissediyorum. Hem Üniversiteye gidiyor hemde bir yandan part time iste calisiyordum. Üniversite harclarimi aileme yük olmasin diye kendim calisir kendim biriktiririm öderim dedim, nitekim öylede oldu. bu arada yasim 26. Gecen sene ehliyetimi yaptim kimseye haber vermeden, hemen kazandim. Bunu herkes duyunca, ailemden birkac kisi ehliyet sinavlarina girmeye basadilar. Herkes bana kizdi niye söylemedin diye. Hepsini ehliyet alma telasi sardi, kazandiklarindada dünyayi kazanmislar gibi hava attilar.Neyse.

Insanlarin bu tuhaf tutumlarina sadece gülebildim. Ailede üniversitede okuyan tek bendim. bir sene boyunca üniversiteye basladigimi kimseye söylemedim. Cünki kime söylesem yaptigim veya istedigim seylerin hep arasina bir bit comagi giriyordu. Benim üniversiteye basladigimi duyanlarin bazilari bana cephe kurmaya devam etti. hergün ama hergün annemi aradilar, ne oldu ne bitti diye, ama bu bir sene boyunca hic evimize gelmediler, geldiklerindede hep iste veya okulda olurdum. Kac yasindasin ne zaman evlencen cocuk falan yapacaksin demeye basladilar. Ben aldirmadim. Baskalarinin cocuklari böyle güzel seyler yaptiginda biz ailecek sevinirken, baskalarinin bana karsi böyle yapmasi tuhaf. Cekingen bir insanimdir ama yardimsever biriyimdir ve havali falan olmayi sevmem. Ama nedense hangi ortama girersem gireyim hep dikkat cekerim(Budurumu hic sevmem!). Ama bu durumdan dolayi bazi kisilerin benim hakkimda hicte iyi düsünmediklerini düsünmeye basladim. Ne zaman o insanlar bize gelse, bana agirlik cöküyor, uykum geliyor bardak tabak mutlaka birsey kiriliyor. Nazar degdi herhalde diyorum. Amannnn ne nazari biz kötü gözlemi bakiyoruz derler. Ama o kisiler benim üniversiteye basladigimi duyduklarinda hic benimle görüsmek bile istemediler, kendi kizi üniversiteyi kazanamadigi icin sanirim. Kizlar böyle seyleri yasadikca gittikce kendimi insanlardan soyutlamaya basladim. Kimse halimi hatirimi sormaz oldu, halbuki kötü birseyde yapmadim.

Neyse gelgelelim bu kisinin kizi üniversiteyi kazandi bu sene. Bizde evine gittik kutlamak icin. Hepsi bana karsi soguktu. Annesi hic nasilsin falan diye sormadi. Ben yardim ettim hep, sirf kizindan bahsetti. Söylede böylede. Sonra annem beni birilerinin istedigini söyledi orda(cok yersizdi). Hemen bayanin yüzü asildi. Digerleri aaaa ne güzel, kim falan diye sorarken. Ben mutfaga yardim etmege, gittigimde beni itti kadin. Kendimi cok kötü hissettim. Neyse o isteyen kisiylede olmadi aramiz ve suanda üniversiteden atildim :((( Nedenini hic sormayin...

Kendimi öyle salak ve beceriksiz hissediyorum ki. Ben insanlara bu kadar iyi niyetli yaklastigim halde, insanlarin bana karsi bu tuhaf tutumlarini anlayamiyorum gercekten.
Simdi yas 26 bir senem kayboldu, ben ne yapacagim :( Yeniden yazilayim diyorum disaridan okuyayim diyorum ama kimseye söylemeden. Kime anlatsam bazi seyleri hic sonuca ulasmiyor nedense :( kac kisi beni istedi görüstüklerimde oldu ama sonuca varamadik hic. Hepte alayli sekilde sorarlar o kisiler ne zaman erkek arkadasin olcakta evlenceksin diye. Üzerimde asiri derecede baski hissediyorum. Sanirim beni cekemiyorlar. Ama simdi ben ne yapacagim :(( kendimi degersiz, aptal hicbir ise yaramayan biri gibi hssediyorum. Zaten yasim kac olmus, istende ciktim okulla beraber yorucu oldugu icin. Ve suanda elimde koca bir hicccccccc! Ailemin haberi yok okuldan atildigimdan. Söyleyemedim. Bana güveniyorlardi.

yaklasik iki aydir öyle depresifim ki, odamdan disari cikmiyorum, kimseyle konusmak istemiyorum. sadece internet basindayim. Yeniden universiteye yazilayim diyorum seneye, suandada is arayislarim sürüyor zaten. Cünkü gercekten hicbirseyin yürememesi cok tuhafima gidiyor. Bir cocukla görüsüyordum, annemden haric kimsenin haberi yoktu, cok güzel ilerliyordu hersey, sonra annem bu kisilere anlatmis görüstügümü, inanirmisiniz aninda cocuk benimle görüsmeyi kesti, sogudu benden. Ben tabiiki hicbirseyi anladim ve halen soru isaretleri kafami kurcaliyor. Cocuga neden niye diye sordum, yanlis anlamissin dedi cekip gitti...

Acaba diyorum, bu kisiler muska, büyü falan yapmis olabilirlermi? ihtimal vermek istemiyorum, ama bu kadar seyin olumsuz gitmesini aklim almiyor. Yildizim mi düsük yada?
Kizlar gercekten düsünemez oldum, kus olsamda kaybolsam ortaliktan istiyorum. Kimseye hesap vermek istemiyorum. Hersey cok fazla geliyor artik üzerime. O kisilerle görüsmek bile istemiyorum, ama hep geliyorlar eeeee ne yapiyorsun nasil gidiyor. Ama nasil oldugum hic sorulmuyor. Agrima gidiyor.

konu uzadi biliyorum cok özür dilerim, ama anlatma geregi duyuyorum, cünkü kimseyle konusamiyorum :( Ben biraz balik etli bir kizim, senelerdir kilo vermeye calisirim ama nafile, azimsizlik isteksizlik mi bende bilmiyorum. BU kisinin kizi acayip kilo verdi. Birgün bize geldiler havalar soguk bende battaniye aldim üzerime. Kizda ince ince seylerle geziyor evde, vucudunu gösterecek nede olsa gerile gerile. Annesi tabii gururlu gururlu bakiyor. Ben orali olmadim tabii. Sonra bana dönüp "hayrola cok mu üsüdünde battaniyelere büründün, yaglarin var yeterince üsümemelisin aslinda" dedi ve ben sok. Hicbirsey demedim. odama gittim hüngür hüngür agladim..

kizlar bu ve bunun gibi büssürü seyler daha oldu... Ve gelinen son noktada, elimde var olan koca bir sifir. Ben ne yapacagim, ben nasil bu illet duraganliktan kurtulacagim. Kimseye güvenemez oldum. Kimseyle konusmak istemiyorum, kendimi gerizekali hissettigim icin.Saka gibi gelecek ama, Ne zaman bir ortama girsem mutlaka o günden sonra anneme haber gelir, kizini begenmisler görüsmek isitiyorlar diye. Ben hep hayir diyorum. Nedenine gelince, kendimi hazir hissetmiyorum, degersiz hissediyorum bu vucudumla kim severki diyorum hep. Okul bitiremedim, isim yok gücüm yok evi nasil gecindirecegiz, onca yükü sirf erkege yükleyemem. Yediremem kendime böyle birseyi. Bu yüzden hep erteleme istegi doguyor icimde. Ama 26 yasindayim tanistim nisanlandim vs. diyene kadar iki yil gecer...Annemde evlenmemi cok istiyor, hem okuyan hemde evli nice aileler var diyor. böyle düsünüp kafam karma karisik oluyor. hicbirsekilde sonuc üretemiyorum. Tükenmislik duygusu hat safhada... agliyorum hemde her gece, bu kördügümden cikmaliyim ama nasil? Artik kendi kendime paranoya falan oldum diye düsünmeye basladim, herseyden korkar oldum, Hep icimde korku hissi, yilginlik hissi. Ne azim ne hayat nesesi nede gülümsemelerim, hepsini kaybettim :14:

canım seni çok iyi anlıyorumama neden başkalarının düşüncelerin önemsiyorsun ki umrunda olmasın ne dedikleri.maden onların yanında kendini kötü hissediyorsun gitme yada size geldiklerinde oturma yanlarına senin suskun olduğunu gördükleri müddetce gelirler üzerine yeri gelince konuş ve haddini bildir.ayrıca hayat senin için bitmiş gibi konuşuyorsun ama sakın umudunu kaybetme tabiki dışardan üniversiteye devam et.işede girince hayatın bi düzebe girecektir.yeter ki iancını kaybetme.hersey gönlünce oldsun tatlım

Bence en kötüsü özgüveninizi kaybetmiş olmanız.Zaman kaybetmeden bir uzmandan yardım alarak öncelikle bu sorunu çözmelisiniz.Kilolu olabilirsiniz,isterseniz verebilirsinizde sizin elinizde sonuçta.Dünyanın sonu değil ki.Kendinizi bu halinizle sevin,başkalarının sizi rencide etmesine niye izin veriyorsunuz ki?Ben halimden memnunum mesajını verin onlara.Gerekirse sizi üzdüklerinde çekinmeden karşılığını da verin.Sizi rahatsız eden ortamlardan ve kişilerden uzak olmaya çalışın.Okul meselesini bir şekilde halledebilirsiniz.Yeni baştan başlamak için yaşınızı sorun etmeyin.Evliliği okuldan sonra düşünseniz?Bu kadar umutsuz olmayın,inanın halledimeyecek bir şey değil.İşe özgüveninizi geri kazanmakla başlayın.:34:

Sülalede sevilmeyen 2 kızız kız kardeşim ve ben. Nedeniyse çok komik. Güzelmişiz (ki minyon ve kısa olduğumuzu göz ardı ediyor bu s...), üniversite okumuşuz. İyi işlerde çalışıyoruz. Babamın vefatının ardından daha toprağı kurumadan bizim üzerimizde pazarlık yaptılar. Sokakta kalacağımıza oğullarına sevabına alacaklarmış bizi. Tabi annem küplere bindi hepsini evden kovdu. Kız kardeşim izmirde üniversite okudu. Kız başına orada ne işi var. O.. olacak dendi. Ben çok iyi firmada yönetimde çalışıyorum. Akşam yemekleri vs. duyulunca kaşar dendi. O kadar kelimenin ardından bize ağzına geleni söyleyen insanlara rağmen ayaklarımızın üstünde durduk. Sonra onlar bizim ayağımıza geldi. Bizden yardım istediler. Her şey zamanı gelince gerçekleşiyor. Ben 27 yaşındayım. Evlenmedi evde kaldı vs. dediler. 2. Üniversite okuma isteğimi evlenemeyecek bari kariyer yapsın diye yorumladılar. Ekim'de Allah izin verirse nişanlanacağım. Ne oldu? Onların bu sözlerine kulak assaydım bunların hiç biri gerçekleşmeyecekti. Düğünüme hiç biri davetli olmayacak. Eden bulur arkadaş takma kafana senin niyetin halis olsun muhakkak gerçekleşiyor.:40:

Arkadasım öncelikle sunu soyleyim eğer saglıgın yerindeyse mutlu olman ve şükretmen icin bu büyük bı sebeptir....

Gelelim, yaşadıklarına dertlerine... Evlenmek her genc kızın hayali fakat erke aynı yastada evlenmiyor senin kaderinde yazılı olan kisi belki 3 belki 5 sene sonra karsına çıkacak , hemen evlensen mutsuz olsan daha mı iyi ,burda neler okuyoruz.... Dertsiz başım diyip biraz dur bence,erkeği idare etmek evlilik yürütmek o kadar kolay degil.... Simdilik kendine bir gel ondan sonra insaAllah evlilik hakkındaki telaşını dile gtir(yanlis anlama evlenme meraklısı gibi demeye getirmiyorum kesinlikle haddime degil),sağlam kafayla ol diye söylüyorum ...

İkincisi o kıskanç insanlar herkesin basında vardır , hayatı insana zEhir ederler,biliyorum bende yasadım ,moralinin ne durumda oldugunu tahmin edebiliyorum ama söyle duşun bu devran hep böyle sürüp gitmez, seninde yüzün gülecek ,sabırlı olmaya çalış...

Okul bitiremedim diysun,olabilir sanki herkes okuyomu??? Hayır ben orta okuldan terkim, elimde meselgimde yok ama MUtlUYUM... Bnimde hayatımda üzüldüğüm seyler var ama insan kendi kendine terapi yapabilmeli, hep negatif olursan insan kafayı bozar... Depresyona girersin, sonra bide kurtulmaya uğraş .... Daha ağır bı süreç....

Sana laf sokan insanlara sakiiiin cevabını geri çekme .... Bilen biri olarak söylüyorum insanların aklında hep oyle kalırsın ve hep incitirler seni...
Konumuna ilgili yorum yapanlara herkesin kaderi farklı de , sakın fırsat verme kimseye ,kendinide uZme dünyaya bidaha gelicek degilsin....

O kendini bilmez akrabalardan o kadar çok var ki, anlatamam sana.
Aynı şekilde yaşadıklarını bende yaşadım.
Üniversiteyi kazandığımda halam ağzını, yüzünü eğdi. Beğenmedi.
Sonra gittim alnımın akıyla okudum. Beni sadece bir kez aradı. Oda son yılımda dgs sınavına yakın zamandı.
Hazırlanıp hazırlanmadığımı kontrol amaçlı.
Kendi oğluda girecekmiş, mühendis olacakmış.
Nitekim ben iyi üniversitelerde burslu olarak yerleşecek bir puan aldım.
Ama ailevi nedenlerden dolayı gidemedim.
Dediler yalan söylüyor uyduruyor.
Kendi oğlundan 1 yıl sonra girdim üniversiteye bir yıl önce mezun oldum.
Hala daha mezun olamadı. Ben 4. sınıfa geçtim.
Bunlarda başarılı olamadı.
Kiloma taktılar dediğin gibi.
Kendi kızı dal gibi. Hep kendi çocuklarını benimle ve kardeşlerimle kıyasladı.
Şimdi kızı da oğluda okumuyor. Hak yerini buluyor bir şekilde.
Şimdi bana diyor sen en iyisi yapıyorsun.
Hiç takmıyorum bile evine de gitmem geldiğinde sarılıp öpmem laf sokar gider, kaale bile almam.
Emin ol benim bu halim onları daha çok çıldırtıyor. Yoksa susup oturursan senin üzerinden çok ego tatmini yaparlar.

Tekrar git okuluna. Azim olduktan sonra kilo hiçbirşey. Ki 66 kiloymuşsun. Ben 95lerden indim senin kilona ki daha yolum olmasına rağmen acelem yok.
Kendine çeki düzen ver. İnsanları takarak hayallerine ulaşamazsın.
Aksine onlar yapar, sen böyle kuytu köşelerde ağlarsın.
O kızla kendini asla kıyaslama. Kendide "kilo vermiş" demekki oda önceden balık etliydi.
Onlar çalışarak yapıyorsa senin istemen yeterli.
O insanlarla görüşmeyin. Annede söyle kabul etmesin eve.
Kimsenin senin özgüvenini yıkmaya hakkı yok.
Bu gidişe bir dur de...

yanlış anlamayında her şeyde o tanıdığınız mı suçlu:26:
okuldan atılmanızda da,kilo almnızda damı onlar suçlu:50:

Çekememezlik mutlaka olur bunu yaşayan biri olarak iyi bilirim.
Ama burda kıskanılan taraf değilsiniz karşılıklı bi çekemezlilik var sizinde kıskançlıklarınız var.
Hayat ise bu kiloyla evlenemem ya da şu tarihte evleneyim gibi kurallara dayalı yaşanmaz.
Erkeğe yüklenemem demişsiniz, kafanız neden herşeye karşı kuralcı ve sabit
Belki durumu gayet iyi biriyle evlenip eğitimini evliyken tamamlayacaksın çalışmana gerek kalmayacak...
Bölümün ne bilmiyorum birilerine okulun bitmediğini söylemene gerek yok
Tekrar bi üniye yazılırsın..Uzatmalı bitirdim dersin diplomanı mı isteyecekler.
Zamana bırakılması gerekenleri şimdiden kurcalama relakss :))))

başkalarının laflarıyla bu hale gelmen çok ilginç.....
26 öyle çoook büyük bi yaş değil herşey bitmiş gibi bakma...
en kolay olandan başla değişime...
kilonla mesela...
bu yaşadıkların sana üzüntüden çok hırs vermeli...
bi şeyi başarınca kendine güveninde artar hem...
sırayla hepsi güzel olur inşallah...

sadece şanssız bir dönemden geçiyorsun bu geçici durum.Ayrıca görüşmelisin belki görüştüğün kişi sana iyi gelecek hayat bu böyle inişli çıkışlı durumlar oluyor umutsuzluğa kapılma her gün spor yap fit olmak zor değil.Ayrıca yeri geldimi de lafı kapak olsun diye yapıştır aaa o ne biçim lafmış öyle

Öncelikle kendine acımaktan vazgeçmelisin.
Bazen insanın hayatında aksilikler birbirini takip eder.

Sen etrafındaki insanları yalnış anlıyor olamazmısın?
Kilo veren kızın ortalıkta dolaşması bile rahatsız etmiş seni.
Anneni hergün ne oldu ne bitti diye aramışlar, nerden biliyorsun kötü
niyetle olduğunu.

Sonuçta okuldan onların yüzünden atılmadın.
İşinide kendi isteğinle bırakmışsın.
Ehliyete gelincede, sana imrenip yapmış olamazlarmı?

Bu kadar negativ olursan, bütün aksilikler seni bulur.
Positiv düşünki, iyiliklere kapı aç.

bide büyü filan düsünmen cok yanlis..

COK SAFSIN -:-
sana simdiden söylim..
annen o dedigin insanlara görüstügünü anlatti... ve sen safsin cünkü acaba büyü mü yaptilar diyorsun. yine iyi düsünmüssün hakklarinda...

bu annen anlattigi kisilerde.. gittiler o cocugu buldular ve yalan, dedikodu, iftiralari cocuga ulastirdilar....
ANLADINMI..

cocuga ne söylediseler cocuk senden kacti... sen yanlis anladin dediler..

onun icin.. bi cöpünü bile anlatma onlara... uzak durun. merhaba güle güle. ancak bukadar. size gelseler bile... illah evdeki sirlarinizi anlatmak zorundamisiniz..

bide büyü filan düsünmen cok yanlis..

COK SAFSIN -:-
sana simdiden söylim..
annen o dedigin insanlara görüstügünü anlatti... ve sen safsin cünkü acaba büyü mü yaptilar diyorsun. yine iyi düsünmüssün hakklarinda...

bu annen anlattigi kisilerde.. gittiler o cocugu buldular ve yalan, dedikodu, iftiralari cocuga ulastirdilar....
ANLADINMI..

cocuga ne söylediseler cocuk senden kacti... sen yanlis anladin dediler..

onun icin.. bi cöpünü bile anlatma onlara... uzak durun. merhaba güle güle. ancak bukadar. size gelseler bile... illah evdeki sirlarinizi anlatmak zorundamisiniz..

Nasıl bukadar emin olabiliyorsunuz iftira attıklarına.

Millet işini gücünü bırakıp konu sahibinin görüştüğü kişiyi bulup
Dedikodusunu yapip iftira attılar demek! :ssz:

Kisi ve kisiler dedigin sanirim 1 kisi ve kizi..gorusmezsiniz bu kisilerle olur biter, bu kadar laf sokan biriyle neden muhattap oluyorsunuzki annenle sen?

Ozguvenin gitmis gercekten senin, bi psikologa gitmende fayda var.

Bir kadın asla pes etmez! Hele ki onun bunun laflarıyla, sözleriyle.. Ayağa kalk ve toparla kendini! Güçlü olduğunu göster, o densiz insanların laflarına gelme. Pusup oturacaksan onların istediğini yapmış olursun.. Hemen hemen herkeste var o densiz akrabalar ve çevreden bir kaç kişi.. Biraz güven kendine ve hırslı ol. Bu olay seni daha da güçlendirmeli, yoğurmalı seni. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez. Yine oku, yine kazanırsın, ne olmuş yani? Sıfırdan başlayacaksın tekrar. Yine mi elinde patladı? Yine başlayacaksın. Pes etmeyeceksin.
Bir şey daha diyeceğim annen evlenmeni istiyor falan filan ama senin için öncelik okumak olsun, evlenilecek biri her zaman bulunur. Kısmetinde varsa çıkar karşına. Kendine bak, kilom var diye üzülme, iraden var değil mi? Verebilirsin, gayet de verilkir isteyince. Özgüvende bitiyor iş. Sen önce kendini sev, özgüvenin olsun, kendine güven biraz canım bak herşey düzelecek. Herkes neler neler yaşıyor, senden benden çok karmaşık durumda olan insanlar da var. Şükret ve işe koyul.

Hepinize zaman ayirip yazdiginiz icin tsk ederim.

Gercekten kendime güvenim kalmadi. Nasil güvenimi yerine getirecegimide bilemez durumdayim. Cok cekingen bir insanim, sakin ve sessizimdir, bunu nasil degistirebilirim ki? Okul zamanimda bile tahtaya cikip konusmak bana ölüm gibi gelirdi. Ve buna ragmen buralara kadar gelebilmistim.

Haklisiniz sadece suc onlarda demiyorum, benimde vardir mutlaka hatalarim, ama bu kadar seyin hepsinin üstüste olmasi tesadüfmüdür?
Ders calismak istedigimde annem, kizim yardim et der. Anne ders calisiyorum derim, sonra calisirsin diyor. Hem okumami istiyorlar, hemde yardim etmemi. Bende hayir diyemiyorum, cünkü annem hasta :( Agirlik yük olmasin diye kiramiyorum yardim ediyorum. Hemde calisinca hepsi cok yük olarak geldi. Kendimden emindim yaparim dedim, ama suanda hic bir igne ucu kadar güven kalmadi kendimde.

Bu kisinin kizi gecen sene ben üniversiteyi kazandiktan sonra hicbirsekilde görüsmedi benimle. Bu sene üniversiteyi kazandiginda, kizi anneme benim hakkimda olur olmadik seyler söylemis. Annem bana anlatinca sok oldum, tamam madem öyle yüzyüze görüselim dedim, neyin ne oldugunu anlayalim dedim, hicbirsekilde yanasmadilar. Ben artik görüsmek istemiyorum dedim, ama halen bize geliyorlar. Ben kesinlikle gitmiyorum artik. Annem anneysiyle telefonda konusuyor, kizi arkadan anneme ben üniversiteyi kazandimmmmm diye bagiriyor. Annemde kesinlikle kizi hakkinda birsey sormuyor. Gecen sene benimle görüsmedigi zamanlarda annesi bize geldi, bende dedimki neden konusmuyor benimle ne yaptim ben ona? Ne dedi annesi"Kizim cok hassas bir insan, zor bir sürecten geciyor, anlayis gösterin!" tabii ben kendi kendime bu ne is diyip durdum. Kendilerine gelince herseyi sakli tutuyorlar uzak duruyorlar, bana gelince herseyimi merak ediyorlar. Ya anlayamiyorum gercekten bu insanlarin benimle alip veremedigi ne var. Birde onlarin bana baktigindaki o igrenc gülüsleri geldikce aklima...

nerden nasil baslamaliyim bilmiyorum. Bende diyorum anneme, her zaman evlenebilirim ama okuyamam diyorum. Ama annem kizim mürüvetini görmek istiyorum, ne zaman ölürüm kalirim belli degil, torun sevmek istiyorum diyor. Ikilemde kaliyorum hep. Ne yapacagimi sasirdim artik. Acaba diyorum, disardan okusam, bir yandanda calissam...tamam zaman yine uzadi, bir dört yil sonra 30 yasindayim, annem cocugunu 30 undan önce dogur, sonra cok hastaliklarla ugrasirsin diyor... anliyacaginiz cikmazdayim...

Disari yürüyüse cikmak istiyorum bazen, kafami toplamak icin, hemen nereye? diye soru geliyor,,, ve böyle kücük seyler bile artik batmaya basladi, hic birseye tahamülüm kalmadi artik. Cok cabuk sinirlenir oldum herseye... Ailemide kirmamak icin bu yüzden odamda kalmayi tercih ediyorum. Calistigim zamanlarda babam para konusunda sikisinca, verirdim seve seve para. Ama suanda benim param yok ve babamdan isteyemiyorum. Ot gibi yasamaktayim...bu kisir döndügüden cikcam kurtulacam bu monotonluktan herhalde, ama cikis olunu bulmiyorum birtürlü. Baska aileler yemege falan davet ediyor, hic gitmek bile istemiyorum, hepsi soracak üniversite nasil gidiyor, ve ben cevap veremiyecegim. Bu yüzden herkesten uzak kalmaya basladim... offfff:2::50:

yada acaba ben bu kadar kötümüyümde, insanlar hakkinda böyle düsünüyorum??? Hepsini ben mi yanlis anliyorum?:26:

Bu arada sadece bu bahsettigim aile sirf bu degil. Baska bir aile daha var annesiyle kizinin bana karsi tutumunun. Kizi evlendiginde cok agladi, ben kendisini teselli etmek amaciyla sarildim, yardim etmeye calistim, beni itti, cekil git dedi. Sanki hep insanlara fazlalikmisimm gibi geliyorum böyle yaptiklarinda. Sunuda söylemeliyim, bu iki ailenin kizida yerinde konusmsini, oturmasini kalkmasini pek bilmeyenlerden. Ben ise sakin yapim ve cekingenligimden dolayi bunlarin tam tersiyim, bazilari cok hanimsin kizim falan derler. Ama bu iki kizda benden birkac yas kücükler. Belkide bende kiskancim, aslinda degilim, sadece tek üzüldügüm nokta, ben bu kadar sey yasadigim halde bana karsi tutumlari. Destek cikmalari gereken yerde, köstek olmalari zoruma gidiyor. Annem kac defa hastanelere yatti, evde tüm yük bana kaldi, buna ragmen elimden geleni yapmaya calistim. Simdide böyle yildirici seyleri yasayinca, hicbirsekilde gücümde kalmadi. Insanlarin önce sen evlen sonra biz evleniriz diyipte alayci gülmeleri cok zoruma gidiyor. Bana kalsa erken evlenmek istemiyorum, cünkü kendimi hazir hissetmiyorum. Beni kim sevecekki bu halimle zaten. Ama cevredede böyle seyler olunca lanet olsun diyorum...:25:

Bu arada cok samimi can dost dedigim kiside bana karsi tavir koydu, hep beni asagilamaya yönelik davranislar sergiliyordu alay ediyordu.. Benden birkac yas genc kendisi. Üniversiteye benden önce basladi, ben üniversiteye gitmedigim zamanlar hep görüsürdü, ben üniversiteye basladiktan sonra hic görüsemez olduk. En sonunda bana telefonda sen tam bir manyaksin, osikolojik sorunlarin var, git tedavi ol. Bana satasma dedi, seninle görüsmek istemiyorum dedi... ben ne oldugunu bile anlayamamistim. Herkesi iyi niyeli yaklasiyorum, sanki dünyanin kazigini anmisim gibi muamele görüyorum. Konusacagim, güvenebilecegim kimsem kalmadi anliyacaginiz. Hic erkek arkadasimda olmadi simdiye kadar. sanirim sorun bende, ama sorunun ne oldugunu anlayabilmis degilim.

Son düzenleme:
Ah be tatlım niye herkes senin üzerine geliyor anlamıyorum hiç mi kalp yok onlarda. Geçmişte bir takım olaylar mı oldu da böyle yukarıdan bakıyorlar. Bilmiyorlar mı yaşlandıklarında ailenin gençlerine muhtaç olacaklarını. Sen ne yap ne et üni. tekrar girmenin yollarını ara af falan hiç şansın yoksa, bir daha dene. Ya da çalış bir yerde, ciddi bir ilişkiye de başla, kilolarını dert etme elbet beğenen çıkar sanki bekar erkekler dört dörtlük mü. Yani kendinle ilgilen kimseyi düşünme seni öyle ortamlarda savunamayan aileni bile.

Back