Ben mutsuzluğu hak ediyorum galiba...

o zmann önce kendi adınıza bir karar vermeniz gerek. bu çocuk İTÜ, ODTÜ ya da BOĞAZİÇİ nde ise bu durum normaldir. Çünkü bu okulla aşırı teorik ve dünya sıralamasına girmek için bir taraflarını yırtan kendi içlerinde ekolleri olan öğrenciyi ters köşe yapmaktan hoşlanan okullardır ve ortalama olarak 5,5 -6 senede biterler ama öbür türlü normal olarak algılamam ben açıkçası... briaz sorumluluk alması gerek....
sorumluluğu geçin
şu tarz beni öldürdü
ne kadar yıpratıcı bir insan...yazık üzüldüm konu sahibi arkadaşımız için gerçekten..

o zmann önce kendi adınıza bir karar vermeniz gerek. bu çocuk İTÜ, ODTÜ ya da BOĞAZİÇİ nde ise bu durum normaldir. Çünkü bu okulla aşırı teorik ve dünya sıralamasına girmek için bir taraflarını yırtan kendi içlerinde ekolleri olan öğrenciyi ters köşe yapmaktan hoşlanan okullardır ve ortalama olarak 5,5 -6 senede biterler ama öbür türlü normal olarak algılamam ben açıkçası... briaz sorumluluk alması gerek....

aman arkadaşım yok yok ne itüsü ne ödtüsü ne boğaziçisi.... çalışsa geçebilecek durumda bir okul yani. kendi senesinde giren herkes mezun oldu. okulda 8. senesi. ve çalışmıyor hala derslerine. ve mezun olacak ortalaması da yok şu anda. bırakın derslerinin hepsini vermeyi, hepsini geçse bile ortlama tutmuyor.

aman arkadaşım yok yok ne itüsü ne ödtüsü ne boğaziçisi.... çalışsa geçebilecek durumda bir okul yani. kendi senesinde giren herkes mezun oldu. okulda 8. senesi. ve çalışmıyor hala derslerine. ve mezun olacak ortalaması da yok şu anda. bırakın derslerinin hepsini vermeyi, hepsini geçse bile ortlama tutmuyor.
hımm sorumluluk alamıyor olabilir mi bu çocuk yaa sevmeden mi okuyor acep lanet ediyorsa bölüme o da olabilir... e dondursun madem çalışmak istiyorsa belki çok iyi olacak onun için .... herkes her yerde başarılı olacak diye birşey yok yani ...

Arkadaşım allahını seversen kaç kurtar kendini bu adamdan. Geleceğini görebiliyorum, genç yaşında sinir hastası eder bu adam seni. Nedir bu ya? Nasıl sıyrılmış kendi sorumsuzluğunu nasıl senin üstüne yıkmış ya? Zeytinyağı demek yetmez buna. Olayı bambaşka görüyor resmen, beyninde başka bir senaryo yazmış ona inanmış. Yemin ederim sinirlerim bozuldu, kendi sevgilime olan kızgınlığımı unuttum!

yani... kaç ay aklı nerdeydi de. ben mi engelledim.

hımm sorumluluk alamıyor olabilir mi bu çocuk yaa sevmeden mi okuyor acep lanet ediyorsa bölüme o da olabilir... e dondursun madem çalışmak istiyorsa belki çok iyi olacak onun için .... herkes her yerde başarılı olacak diye birşey yok yani ...

bunu da düşündüm sordum bölümümü çok seviyorum diyor. okuldan bıkmış. bıkmışsan çaresi mezun olmaktır. hala daha dondurup süründürmeyi düşünüyor. bir amaç yok ki ortada.

bir arkadaş bana stresli olabileceğini alttan almamı önerdi ve ben de bu öneri üzerine düşünüp uyguladım. pişman oldum aradığıma. demin başka bir mesajda yazdım neler olduğunu...
kuzum mobilden giriyorum o yüzden her yorumu malesef okuyamıyorum. ben senin yazdığın konuya cevap verdim. inşallah hakkında hayırlısı olur.

bunu da düşündüm sordum bölümümü çok seviyorum diyor. okuldan bıkmış. bıkmışsan çaresi mezun olmaktır. hala daha dondurup süründürmeyi düşünüyor. bir amaç yok ki ortada.
yaa aslında bak benim bir projem vardı o kadar çok terslik çıktı ki aldılar beni oradan... motivasyonum düşer diye başka proje verdiler o da olabilir yani bir kendii halinde ne istiyorsa yapsın bakalım ..... ona göre bakarsın duruma.

kuzum mobilden giriyorum o yüzden her yorumu malesef okuyamıyorum. ben senin yazdığın konuya cevap verdim. inşallah hakkında hayırlısı olur.

aradım. pişman oldum aradığıma. o kadar dil döktüm, dediklerinizi dedim, barışalım hadi kendi adıma özür dilerim dedim. he yani benden özür bekliyorsun öyle mi çok beklersin dedi bir şey demedim tamam telafi edeyim izin ver dedim senin yüzünü bile görmek istemiyorum sen benim şerefimle oynadın dedi. büyütmeyelim yardımcı olmak istiyorum dedim istenmeyen kişisin nefret ediyorum senden sattın beni iğrençsin yardımını istemiyorum bundan sonra senden ömür boyu beklentim yok lafta sevgilisin sadece artık dedi. dil döktüm baya dediğim gibi. her seferinde tersledi kırıcı şeyler söyledi ve uzak dur benden dedi. şerefiyle oynamışım, onu satmışım, kazık atmışım, benim yüzümden olmuş her şey, onun iki lafını yutamamışım, ne mal olduğumu anlamış, ciğeri beş para etmezmişim, ve daha niceleri...

hayır yani tamam ben onun gözünde hatalıyım barışmak telafi etmek için aramışım di mi. ne var bu kadar aldattım mı rezil mi ettim nedir bu yok şerefimle oynadınlar ne bu ya. yaptıklarımdan pişman olmasam bile aradım alttan almak istedim. vicdan azabı çekmeyeyim diye. çünkü 5 ay çalışmayıp her şeyi son 4 güne sığdırıp bir de sorumlusunu ben yapacaktı biliyordum zaten. benim yüzümden bugün hiç ders çalışmamış, 5 ders vereceği varsa 2-3 derse indirmişim benim yüzümden olmuşmuş(5 aydır aklın neredeydi derler insana), ömür boyu hakkını helal etmeyecekmiş, şimdi ölsem yine hakkını helal etmezmiş. bu yaptığımı 40 yıl geçse unutmazmış...

yaa aslında bak benim bir projem vardı o kadar çok terslik çıktı ki aldılar beni oradan... motivasyonum düşer diye başka proje verdiler o da olabilir yani bir kendii halinde ne istiyorsa yapsın bakalım ..... ona göre bakarsın duruma.

bıraktım zaten kendi haline ne yaparsa yapsın 10 sene mi okuyor 100 sene mi kendi bilir

aradım. pişman oldum aradığıma. o kadar dil döktüm, dediklerinizi dedim, barışalım hadi kendi adıma özür dilerim dedim. he yani benden özür bekliyorsun öyle mi çok beklersin dedi bir şey demedim tamam telafi edeyim izin ver dedim senin yüzünü bile görmek istemiyorum sen benim şerefimle oynadın dedi. büyütmeyelim yardımcı olmak istiyorum dedim istenmeyen kişisin nefret ediyorum senden sattın beni iğrençsin yardımını istemiyorum bundan sonra senden ömür boyu beklentim yok lafta sevgilisin sadece artık dedi. dil döktüm baya dediğim gibi. her seferinde tersledi kırıcı şeyler söyledi ve uzak dur benden dedi. şerefiyle oynamışım, onu satmışım, kazık atmışım, benim yüzümden olmuş her şey, onun iki lafını yutamamışım, ne mal olduğumu anlamış, ciğeri beş para etmezmişim, ve daha niceleri...

hayır yani tamam ben onun gözünde hatalıyım barışmak telafi etmek için aramışım di mi. ne var bu kadar aldattım mı rezil mi ettim nedir bu yok şerefimle oynadınlar ne bu ya. yaptıklarımdan pişman olmasam bile aradım alttan almak istedim. vicdan azabı çekmeyeyim diye. çünkü 5 ay çalışmayıp her şeyi son 4 güne sığdırıp bir de sorumlusunu ben yapacaktı biliyordum zaten. benim yüzümden bugün hiç ders çalışmamış, 5 ders vereceği varsa 2-3 derse indirmişim benim yüzümden olmuşmuş(5 aydır aklın neredeydi derler insana), ömür boyu hakkını helal etmeyecekmiş, şimdi ölsem yine hakkını helal etmezmiş. bu yaptığımı 40 yıl geçse unutmazmış...
sor bakalım ona onun sende gram hakkı varmıymş. var olsa bile merak etmesin gereksiz yere edilen hakaretlerle hiç bişe kalmamıştır. şimdi napmayı düşünüyorsun ayrılacak mısın barışacak mısın

kendimi gördüm sende. 5 senelik bir ilişkimde aynı durumları yaşadım. tek fark konumuz okul değildi. bu tarz insanlar dünyayı ben yarattım havalarında oldukları için varsa yoksa kendi sıkıntıları olur. senin ne yaptığının, ne düşündüğünün ne fedakarlıklar yaptığın umrunda olmaz. görmez çünkü. herşeyde kötü birşey arar.içini sıkar,boğar. sürekli kendini kanıtlama ihtiyacı içine girersin ama nafile :) psikolojik şiddet bu zaten. sana tavsiyem benim yaptığım gibi kurtul. bir anda at hayatından görme- numarını herşeyini değiştir. hayatına devam et. nefes almaya başlayacaksın. ve yıllar geçtikten sonraa neden daha önce yapmadım bu eziyeti kendime reva gördüm diyeceksin. :) huzursuz eden,yıpratan insan seni ileriye götürmez. allah iyileriyle karşılaştırsın

çok bunaldım. erkek arkadaşımla bitmek bilmeyen sorunlarımız ve benim ondan sebepsiz vazgeçmeyişim... mecburiyet hissedişim, o olmazsa yapamam gibi düşünceler... her şeyi açık açık anlatamıyorum deşifre olmaktan korkuyorum açıkçası ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum lütfen yardımcı olun bana.

düzenleme: erkek arkadaşım senelerdir okul okuyan ama hiç ders çalışmayan biri. ama buna rağmen mezun olamamasına kafayı takar çok stres sıkıntı yapar ve başkalarını suçlar. ailesini, beni, hocaları, okul yönetimini, başka sıkıntıları bahane eder ve kendisini sorumlu tutmaz çoğu zaman. halbuki mezun olamamasının tek sebebi kendisidir.

neyse... 10 gün önce finalleri bitti, final ile büt arasına 2 hafta süre koymuşlardı ve tüm derslerden kaldığı için tüm derslerin bütlerine girmek zorunda. ve 10 gündür kitap açmadı çalışmadı kesinlikle. kalmış 4 gün. bana okuldan bıktım donduracağım 1 sene sonra geri gelir okula devam ederim dedi. ben de bu fikrin mantıksız olduğunu anlattım kaç saat. bir şekilde ikna ettim ve beraber çalışmayı teklif ettim kabul etti. bugün buluşmak üzere anlaştık. telefon konuşması sırasında da müsade istemek durumunda kaldım 10 dk sonra dönerim dedim ve o sırada kardeşimin telefonuyla ilgili bir problem çıktı ve ben kardeşimle ilgilenirken bir süre geciktim dönmek için. 20 dk sonra falan aradım. geri döndüğümde anlattım böyle oldu ya kusura bakma ben de biraz geç döndüm dedim ve tepki şu oldu: ben burada mezun olup olmama derdindeyim sıkıntıdayım sen gitmişsin kardeşinin telefonuyla ilgileniyorsun, önceliklerini şaşırmışsın beni arka plana atamazsın. trip üstüne trip. ben de yani kardeşim yanıma geldi yardım istedi o an yardım etmek durumundaydım abartma lütfen gibi açıkladım. baya sorun etti ve telefonu kapatmak istedi.

sonra kalbimi kırdın vs diye mesajlar atmaya başladı. yeni bir tartışma istemedim ve kalbini kırdıysam özür dilerim ama sen de beni mazur gör büyütecek bir şey değil falan dedim. ayrıca hastayım dedim ve üstüme gelmez diye düşünürken sen son zamanlarda çok kalbimi kırmaya çirkef çirkef konuşmaya başladın gibi mesajlar üst üste geldi. ben de yardım etmeye çalışırken bile azarlanıyorum dedim ve bana istemiyorum senin yardımını yerin dibine batsın desteğin dedi ve gece tekrar mesaj attı. görüşmek istiyorsan saat 12de hazır ol. yani sanki ben yalvarmışım nolur görüşelim beraber ders çalışalım diye...

sabah aradı buluşmak için ve ben mırın kırın ettim buluşmaya yanaşmadım. bana dün başka konuşuyordun bugün başka dedi. ben de sen de dün bana istemiyorum yerin dibine batsın yardımın dedin bugün başka konuşuyorsun dedim. şimdi bunu mu tartışalım diye bağırdı bana, sonrasında da tamam gelmezsen gelme dedi ve beni başaracağıma inandırdın şimdi de yan çizdin hakkımı helal etmiyorum sana dedi. ben de bu şekilde konuşunca açıkçası üzüldüm ve iyilik yapmak istedim böyle konuşma madem görüşelim tamam uzatmaya gerek yok gibisinden saçmaladım. ve sonra ne mesajlara cevap verdi ne aramalarımı açtı. ben de bu sırada giyindim hazırlandım hani görmüyordur biraz sonra telefona bakar ve bana döner gibi düşünerek...

çıkınca dışarı tekrar aradım açtı ve bilerek yanıt vermediğini söyledi sakın yanıma gelme seni istemiyorum dedi. ben de yanına niye geleyim ki durumun bu şekilde gelişmesine üzüldüm uygun bir yerde buluşalım diye aradım dedim zaten yanına gelmek için çıkmadım işlerim var sonrasında görüşebilirdik falan dedim hayır kesinlikle seninle görüşmem dedi ben de bir yerlere uğradım dolaştım dışarıda. bu sırada aradı beni bak buraya sakın gelme seni istemiyorum buraya gelirsen seninle kavga ederim anladın mı dedi ben de senin yanına gelmiyorum işlerim var falan dedim. ısrarla seninle asla görüşmem kapıdan kovarım sakın gelme dedi. yahu gelmiyorum zaten diyorum. iyi gelme sakın kapıdan içeri bile almam seni diyor. yani aklı sıra beni suçlu hissettirip peşine düştürecek. ama hiçbir şekilde oyuna gelmedim. ve eve döndüm telefonu kapattım hiçbir şekilde irtibata geçmedim. saatlerce kapalı tuttum telefonu açtığımda tek bir arama mesaj yoktu. benden adım bekliyor hala. kendimi haklı buluyorum. yaptığım bir hata var mı varsa nedir siz dışarıdan bakanlar olarak yardım eder misiniz...
Bence derhal yolları ayırın. Hiç sağlıklı bir şeye rastlamadım ilişkinizde

sor bakalım ona onun sende gram hakkı varmıymş. var olsa bile merak etmesin gereksiz yere edilen hakaretlerle hiç bişe kalmamıştır. şimdi napmayı düşünüyorsun ayrılacak mısın barışacak mısın

Bilmiyorum ayrılamıyorum tuhaf bir his alışkanlık

kendimi gördüm sende. 5 senelik bir ilişkimde aynı durumları yaşadım. tek fark konumuz okul değildi. bu tarz insanlar dünyayı ben yarattım havalarında oldukları için varsa yoksa kendi sıkıntıları olur. senin ne yaptığının, ne düşündüğünün ne fedakarlıklar yaptığın umrunda olmaz. görmez çünkü. herşeyde kötü birşey arar.içini sıkar,boğar. sürekli kendini kanıtlama ihtiyacı içine girersin ama nafile :) psikolojik şiddet bu zaten. sana tavsiyem benim yaptığım gibi kurtul. bir anda at hayatından görme- numarını herşeyini değiştir. hayatına devam et. nefes almaya başlayacaksın. ve yıllar geçtikten sonraa neden daha önce yapmadım bu eziyeti kendime reva gördüm diyeceksin. :) huzursuz eden,yıpratan insan seni ileriye götürmez. allah iyileriyle karşılaştırsın

O kadar haklısınız ki cevabınızın her kelimesinde. Ben de ayrılık hayalleri kuruyorum rahat nefes alacağımı biliyorum. Koskoca 4 yılda geçirdiğimiz sayılı iyi günün hatrına, bundan sonrakiler için umut kırıntılarıyla devam ediyorum. Belki de özgüven problemim var. Bir daha kimseyi bulamam yalnız kalırım vs.

X