Ben mi yanlış düşünüyorum lütfen fikir verin 😓

Hepsi köprüyü geçene kadar herşeye evet diyor zaten benimkide sözde giyimime kuşamıma karışmayacaktı iş ciddiye binince söyledikleri gibi olmuyor ama şunu söyleyim taviz vermeyin,o zaman istediğiniz gibi gidersiniz ailenize.Taviz verirsineniz onun dediği olur.

Benim ailemle aramda 1,5 saat mesafe olmasına rağmen dayanamıyordum. Eleştirilecek tarafı yok, kaldı ki farklı durumlar da söz konusu. 2 ayda 1 gitmek istemeniz fazlasıyla makul, eşinizin bu durumu sorun etmemesi lazım.

Evlilik esaret altına girmek değildir, istediğiniz zaman gidebilmelisiniz, ne o öyle amirlerle yıllık izin anlaşması yapar gibi. Uzuleceginize kendinizi özgüvenli bir şekilde ifade etmelisiniz.

Siz evlendiğiniz zaman keşke ailenize yakın bir yerde otursaymışsınız. Durumunuzu kaybınızı anlıyorum ama aynı şekilde eşiniz 2 ayda bir 15 günlüğüne gitse siz ne yapardınız ? Gerçekçi olalım. Tabi ki gideceksiniz sağlık durumları olursa belki 1 ay da kalacaksınız o ayrı bir şey.
Yani burada herkes yazıyor ama biraz böyle olabilecek şeyleri mantıken düşünüp yazmak lazım.

asla fedakarlik diyemem. Bir seçim yapti - h3r secim gibi sonuclarindan o sorumlu.
buraya kendi istegiyle gelip bubam da bubam, esim dostum diyip her firsatta gidip uzunca kalmak isteseydi (ki iki ayda 15 gün benim icin oldukca uzun bir süre) zaten "bundan bana koca olmaz" derdim, ayrilirdim.
bugun hadi gidip geliyorsunuz. 28 yaşindasiniz cok bekleyeceginizi sanmam, yarin hamile kalinca.ne yapacaksiniz? karni burnunda birkac ayda bir 10 saatlik yolculuk mu yapacaksiniz? ya da gidip dogumu da orada mi yapacaksiniz?
yine son vereceksiniz bu kadar sık gidip gelmeye.
ya da bebişiniz dogdu. gun gelip yıkanmaya vakit bulamazken cidden birkac ayda bir bebegi otobüse atip memlekete mi gidip tüm rutinini bozacak mısınız??
bu size normal geliyor mu?
bılmıyorum duygusallik dediginiz mantığı kaybedip sacmalayip aglamak mi?
duygusalim, sevgilim, aşkim diye mantiksiz bir secim yapip uzaga gelin gitmissiniz. birazcik mantigini kullanan herkes uzak mesafe iliskisinde hele de calisan - degistiremeyecegi isi olan karşı tarafsa kendisinin onun sehrin3 tasinacagini bilir. en basindan ona göre ilerler ya da ayrilir. sizin gibi "hadi bir baslayayim" diyip asik olup iyice baglanip, mucadele edip birlikte hayaller kurup sonra "ama sevdim" diye tasinmak da mantiksiz bir duygusallik. en basindan bu konuyu düşünüp o kisiyle konuşup flortu kesecektiniz (eger amaciniz "aman canim takiliriz" degilse).
zaten salt duygularla mantiksiz bir secim yapip ailenize bu kadar düşkünken uzaga gelin gitmissiniz. simdi de salt duygularla mantiksiz secim yapip evinize-yeni ailenize alismak yerine zirt pirt aile evine dönmeye heves ediyorsunuz.
bence biraz yaşinizin kadini olun, gereksiz ve size zarar veren duygusalliktan arinmaya çalışın. yakinda anne olacaksiniz. sacma sapan - hissi duygularla mi yetistireceksiniz cocugunuzu yoksa mantikli- bazen zor da olsa tutarli sekilde mi? "ay cok duygusalum, gozyasina kiyamam" diye yanlis yaptigi her seye göz mü yumacaksiniz mesela?
biraz kendinizi torpulemeniz - evinize alismaniz lazım
calismiyorsaniz da hobi bulun kendinize. punç öğrenin mesela yastik kiliflari yapın hem evinizdeki koltuklara hem annenizin evine. ya da makreme yapin, cicek yetistirin, kedi alin...
su yaadiginiz sehirle bag kurmaya çalısin.
ilk aylar her zaman icin en zorudur ama alismaya calisin.

Evlilik esaret altına girmek değildir, istediğiniz zaman gidebilmelisiniz, ne o öyle amirlerle yıllık izin anlaşması yapar gibi. Uzuleceginize kendinizi özgüvenli bir şekilde ifade etmelisiniz.
allah askina
yeni evlendigini, esininin yanina göçtüğünü düşün.
senin kocan daha en cicim ayinizdayken evde "annemleri biraktim, babam bensiz ne yapar, gözümde tütüyor" diye aglayip yilin 4te birinde annecigiyle olsa kossa "evlilik esaret degil, ozlediyse gitsin istedigi zaman" mi dersin gercekten?

Son düzenleme:
2 ayda bır anne ve baba mı görülür evli olunca ne oluyor anlamadım yani bende anneme ve babama duskunum yasları ileri ne munasebet neden benım annemı babamı görmeme evlenceğim adam belirliyor ve sız neden ona bu hakkı tanıyosunuz ? ona bu hakkı kım verıyor yani. Kocanızı destekleyenler ve bu kafada olan ınsanları hıc anlamadım ve anlamayacağım. Aile olmak demek kök aileyi dışlamak değil bence. 4 5 ayda anne ve babamı görülür? Aşırı sacma allah böyle ınsanları uzak etsın gerçekten.

ben ailemle cok gorusmem ama bence 2 ay cok normal. kiskaniyor mu sizi?

Gittiğimde 15 gün kaldım. Yol uzun olduğu için az kalmak istemiyorum eşimde 2 ayda bir 15 gün ayrı kalmak çok fazla diyor
fikrimi degistirdim 2 ayda 15 gun fazla bence, zor zamanlar geciriyorlarsa belki olabilir (vefat vs o da) yoksa mantikli degil, o kadar ozluyorsaniz evlenmeyeceksiniz o zaman. siz 15 gun gidin o 15 gun gitsin evlilik kalmaz ortada

İki ayda bir gidip 15 gun kalmaniz cok abartili 4. Ayda aileniz geliyor siz hic evlenmeyecektiniz kusura bakmayin uzak sehire gdierken ne dusundunuz bukadar sık gidip uzunca kalirsaniz kendi evinize tabiki alisamaz ve artik ayri bir aile oldugunuzun bilincine varamazsiniz

Yani sizi anlıyorum ilk başlarda çok zor olur ama alışacaksın.
Çalışmıyorsun tamam eşin yardımcı olur sana bir yere kadar,
2 ayda bir yol masrafı extra harcama vs çok yenı evlisin 15 gun çok abartmışsın 2 ayda bir görüşme üstüne eşin istememesi çok normal. Eşin yapsa millet burda açar ağzını yumar gözünü evliliğin bilincine var biraz yeni çekirdek ailene alışmaya çalış

Keşke ailenizden uzak yere evlenmeseydiniz o zaman. Eşiniz haklı gibi.

Gidince ne kadar süre kalıyorsunuz? 2-3 günse 2 ayda bir normal. Yok daha uzunsa anormal.

15 gün kaldığını sonradan yazmış, 15 gün kalıyorsa 3-4 ayda bir gitmesi daha mantıklı bence.

Valla erkeklere ne diyorsam sizede o eşinizi haklı buldum elbette oda ailesini 4 yada 5 ayda bir görecekse En malulü onun ailesi ilede aynı şehirde olmamak.

İki aileye eşit mesafede iseniz oda aynen size dediği gibi davranıyorsa kendi ailesine o zaman okeyim .Ben bunu söylerdim kayinvalidemede oğlunada.Karsilikli olacak bir benden bir ondan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…