- 28 Mart 2013
- 12.822
- 17.324
-
- Konu Sahibi kocabebegim
Sizi cok iyi ankiyorum.benim esim dr yegenlerine cok duskun. Kiskanclik degil bence bu sinir bozucu bir durum. Isin en gicik tarafi gorumcem de cocuklarin babasiymis gibi davraniyor. Cocuk bisey yapiyor resim cekip gonderiyo arayip anlatiyo kameraya alip izletiyor. Surekli yegenini anlatiyo bana.ben de gicik oluyorm cocuga. Ve cok simarik bi cocuk anne babasinin anne babasiymis gibi yetismis.o ne derse o oluyor ve her seyi aglayarak elde ediyor. Esimin tlfnunda ekranda yegeninin resmi var.. gicik oluyorm. Kaldiricam o resmi de ordan!
Buna cozum bulmk lazm benm bebegim olacak ve daha simdiden onu kiskaniyor. Allah yardimciniz olsun ne diyim tabi benm de
Eşiniz yeğenini sevebilir ama sizin de aynı şekilde ilgi ve sevgi göstermenizi beklemesi yanlış. Ayrıca siz uyurken gir yanına yat demesi falan çok tuhaf insanın bir mahremiyet alanı var sonuçta. Bu noktada bana çok fazla abartı geldi. Asla tahammül edemezdim ben. Bende olsam aynı rahatsızlığı duyardım.
Açıkcası güzelce konuşmayı hiç denemedim. O kadar sinirli oluyorum ki o anlarda kavga olsun istemiyorum susuyorum. Birde şimdiye kadar kendi kıskançlığım diye düşündüğüm için hep kendime kızdım kendimi susturdum. Konuşayım yani öylemi? Peki nasıl bir konuşma yapayım?
Erkek değilde kız olan kıskanır sanırım.
Bunu yazdığınıza sevindim. Demekki ben anormal düşünmüyorum. Normali bu. Eğer bir daha olursa bunun doğru olmadığını söyleyebilirim. İçim rahatladı.
Bir keresinde bunun telefonuna resim göndermişti mesajla kız olan. Otobüsteyiz biz de, bana hadi resim çekelim bizde gönderelim dedi. bende olmaz şimdi dedim. Bana kızdı bu sefer. Sanki kızı sevmediğim için öyle davrandığımı zannediyor. halbuki annem dese yine yapmazdım ben. yer müsait değil çünkü. Otobüs...
Aynen öyle yardımcımız olsun.[/QUOTE
hepsini okudum ,öksüze iyi davranmak çok sevap ondan dolayı kalp kırmadığınıza sevindim , ayrıca dikkatimi çeken çocukların hiç bi suçu yok gibi sınırlarını az çok biliyorlar ama EŞİNİZ İŞİ ÇOK ÇOK ABARTMIŞ BENCE, ne alaka kendisi seviyo olabilir acıma duygusundan da yapabilir kan bagı olan kendisi tmm ama bi de sarılsaydın , yok bizde çekilelim felan çok saçma geldi , çocuk babasından görmediğini bundan aşırı şekilde ( fazlasıyla ) gördüğü için heves yapmış ta söylemiştir keşke sen annemle evlenseydin diye yada babasına gidip söylesin de o da ilgisini artırsın diye mesajda vermiş olabilir çocuk aklıyla , ama eşiniz vıcık vıcık çok abartıyor bence kendi adına tmm yapsın çok benimsemiş ama sizi zorlaması sizi ısındırmaz soğutur bence , ne demek naber diyeceğine bi sarılsaydın , sanamı sorcak kime nası davrancagını herkes ayrı bi birey sen istediğini yap ama eşini neden yönetmeye çalışıyosun, çocuklar ilgiye muhtaç olduğu için yadırgamadım gelip gitmesini AMA EŞİNİZİN ÇOK ABARTILI ŞEKİLDE GİT YAT YANINA , YOK SARIL ,FOTO ÇEKİNELİM VS OLDUKÇA ' SAÇMA ' BULDUM, aklınca sizi ısındırmaya çalışıyor olabilir ama böyle yaparakta soğutur bence , emrivakiyle sevgi olmaz, bıraksa sizi sizin merhamet duygunuz zaten sevdirir çocukları, bence siz yine de ne yapcaksanız sevaptır diyip sevmeseniz de ALLAH RIZASI için yapın hayrınızı ama eşinizi bi kendine getirmek lazım , konuşsanız iyi ama bu kezde sizi yanlış anlayıp sevmiyor zannedip iyice zıtlaşabilir mi acaba ? bilemedim, uygun bi dille ürkütmeden söylemeyi deneyin bence, ben zaten seviyorum çocukları ama bana emrivaki yapma sana ne oluyor bi sendemi çocuk sevgisi var felan deseniz ?? beni bana bırak ben zamanla severim felan ısınırım derseniz batar ve daha çok abartır gibi geliıyor bana , demekki sevmiyormuş çocukları diyip her onlarla ilgili sözünüzde kasıt arayabilir korumacılık duygusu da biner bu kez size karşı çocukları , diye düşünüyorum ama siz daha iyi tanırsınız tabi eşinizi .
aynen öyle siz sevmek zorunda değilsiniz , bende mesela yeğenleri çok severim kendim severim hiç bugüne kadar onlarla ilgili baskı yapacak bir şey demedi yeğenleri de beni çok sever oraya gittim mi yanımdan ayrılmazlar ,
ama evde yeğenleriyle ilgilenip oynamaya dalınca geç mesajlar atınca bende kıskanıyorum tabikii sinir oluyorum
otobüste resim çekmek bence de çok gereksiz onlar çocuk her yerde çekip atarlar tabi ne var ki bunda siz otobüste resim çekilmeniz komik olurdu , eşiniz biraz abartıyo kırmadan yanlış anlamamasını sağlayarak anlatabilirsiniz
Bir keresinde bunun telefonuna resim göndermişti mesajla kız olan. Otobüsteyiz biz de, bana hadi resim çekelim bizde gönderelim dedi. bende olmaz şimdi dedim. Bana kızdı bu sefer. Sanki kızı sevmediğim için öyle davrandığımı zannediyor. halbuki annem dese yine yapmazdım ben. yer müsait değil çünkü. Otobüs...
Aynen öyle yardımcımız olsun.[/QUOTE
hepsini okudum ,öksüze iyi davranmak çok sevap ondan dolayı kalp kırmadığınıza sevindim , ayrıca dikkatimi çeken çocukların hiç bi suçu yok gibi sınırlarını az çok biliyorlar ama EŞİNİZ İŞİ ÇOK ÇOK ABARTMIŞ BENCE, ne alaka kendisi seviyo olabilir acıma duygusundan da yapabilir kan bagı olan kendisi tmm ama bi de sarılsaydın , yok bizde çekilelim felan çok saçma geldi , çocuk babasından görmediğini bundan aşırı şekilde ( fazlasıyla ) gördüğü için heves yapmış ta söylemiştir keşke sen annemle evlenseydin diye yada babasına gidip söylesin de o da ilgisini artırsın diye mesajda vermiş olabilir çocuk aklıyla , ama eşiniz vıcık vıcık çok abartıyor bence kendi adına tmm yapsın çok benimsemiş ama sizi zorlaması sizi ısındırmaz soğutur bence , ne demek naber diyeceğine bi sarılsaydın , sanamı sorcak kime nası davrancagını herkes ayrı bi birey sen istediğini yap ama eşini neden yönetmeye çalışıyosun, çocuklar ilgiye muhtaç olduğu için yadırgamadım gelip gitmesini AMA EŞİNİZİN ÇOK ABARTILI ŞEKİLDE GİT YAT YANINA , YOK SARIL ,FOTO ÇEKİNELİM VS OLDUKÇA ' SAÇMA ' BULDUM, aklınca sizi ısındırmaya çalışıyor olabilir ama böyle yaparakta soğutur bence , emrivakiyle sevgi olmaz, bıraksa sizi sizin merhamet duygunuz zaten sevdirir çocukları, bence siz yine de ne yapcaksanız sevaptır diyip sevmeseniz de ALLAH RIZASI için yapın hayrınızı ama eşinizi bi kendine getirmek lazım , konuşsanız iyi ama bu kezde sizi yanlış anlayıp sevmiyor zannedip iyice zıtlaşabilir mi acaba ? bilemedim, uygun bi dille ürkütmeden söylemeyi deneyin bence, ben zaten seviyorum çocukları ama bana emrivaki yapma sana ne oluyor bi sendemi çocuk sevgisi var felan deseniz ?? beni bana bırak ben zamanla severim felan ısınırım derseniz batar ve daha çok abartır gibi geliıyor bana , demekki sevmiyormuş çocukları diyip her onlarla ilgili sözünüzde kasıt arayabilir korumacılık duygusu da biner bu kez size karşı çocukları , diye düşünüyorum ama siz daha iyi tanırsınız tabi eşinizi .
Daha öncede bahsettim ya önceden daha sevgi dolu ve paylaşımcıydım onlara karşı. her eksiklerini almaya çalışırdım. Çanta, kalem, toka, top... Ama şimdi içimden gelmiyor.
Zaten hiç kırmam çocukları bunu asla yapmam ama eşim hissediyor tepkimi. konuşacağım anlatacağım aynı burada yazdığım gibi.
Bunların farkındayım. Yemin ediyorum vicdan azabı da duyuyorum. Şimdi bu yorumlardan benim çocuk sevmediğimi filan da düşünebilirsiniz ki ben de kendime şaşıyorum bu duygularımdan dolayı. Çünkü ben hem vicdanlı hemde çocukları seven biriyim. Eşimin onları çok sevmesini de anlayabiliyorum. Sonuçta yeğenleri. Yeğenleri olmasa da eşim çocukları genel olarak tüm canlıları aşırı sever. Hatta benim yeğenlerime de düşkündür. Yeğenlerim eşime tapıyorlar çünkü onlara sevgi gösterir onlarla oynar.
Ya bilmiyorum ne yapayım akıl verin. nasıl aşacağım bu kıskançlık durumunu. Allaha yalvarıyorum bu kıskançlıktan kurtulayım diye. Evlendiğimiz günden beri kendi kendime aşmaya çalışıyorum ama olmuyor.
Aynı derttem bende muzdaribim ve ne zaman onlara gitçek olsak deliriyorum, zorla gidiyorum. Anne baba ayrı olan kız çocuğu var 5 yaşlarında ve kız kardeşinin çocuğu oluyor. O kadar çok ilgileniyor gözlerinin içine bakarak sevip ve bahsediyorki ( yazarken bile nasıl sinirlendim.!) sen onu evlatlık bile alırsın dediğimde: 'ALIRIM, O BENİM YEĞENİM' diyor ve ben hepten deliye dönüp 'al' diyorum ama derkende içimden 'beni bir daha rüyanda görürsün' diyorum. Eminimki beni terkederdi gerçek hayatta böyle bişey yaşansaydı. Allahım yazdıysa bozsun:84:
Kıskançlığın had safhası olduğuna inanmıyorum öyleyse bile yapçak birşey yok, istemiyorum öyle sevmesini, diğer yeğenleriyle öyle değil çünkü anne baba bir. Allahtan aynı şehirde değiliz, bir de öyle olsaydı tamam artık düşünemiyorum halimi :83:
Bugün erkek kardeşinin eşi doğum yapçak allahın izniyle ve onların yanında şuanda ve deliye dönüyorum gözlerim kararıyor resmen onların yanında diye çünkü bugün birlikte iftar yapçaktık ve gelicem büyük ihtimal dedi ama ya gelmezse :18: Çünkü erkek kardeşi ve eşinede öyle bir sevgiyle merhametle bakıyorki deliriyorum, izliyor birbirlerine nasıl davrandıklarını, tebessüm ve yardım halinde onlara karşı veee erkek olcak bebekleri ve kendide çok istiyor oğlu olsun, bu yüzden daha çok yakın davrancak onlaraÇatlıcam sinirimden
ahhh canım ben seni anlıyorum benim eşimde aynı bir sürü yeğeni var hepsiy cıvık cıvık konuşur sarılır bi görsen ve bunlar kazık kadar dün akşam görümceme gittik 21 yaşındaki yeğenini utanmasa kucağına oturtup sevecek aldı onu hemen gezmeye götürdi bana sormadı bile gelmek istiyormusun diyeama iki oğlumuz var onlara karşı hiççç öyle değil telefon eder nerdesin lan falan der insan bir oğlum nerdesi diye sorar değilimi yokkkk ama yeğenlerini görünce birden sevgi tomurcuğu oluyor hepsi kazık kadralar küçük olsalar neyse bende sizin gibi seviyorsamda sinirimden gıcık oluyorum onlara eşim 9 kardeşler düşünün artık yeğen sayısını ama onun ailesi benim çocuklarıma öyle sevgi göstermiyor bir kere arayıp sormazlar ama eşimde bütünn yeğenlerinin teli vardır hep arar senin çocuklarında onları yeğeni onlar niye aramıyor diyorum bende kızıyorum doğrusu ama benim eşim dik kafalı ne yapsam değişmez bazen diyorum geçekten seviyormusun yoksa yapmacıkmısın çünkü evde öyle değil birini gördümü adam birden değişiyor bir sevgi bir sevgi anlatamammmm
Düşün yeni evliyiz ben bakarım desen yok olmaz demez.
Geçen büyük erkek olan geldi. 12 yaşında tuvalete girdi. Pis bırakmış gitmiş. Afedersiniz büyük tuvaletini yapmış. Eşime söyledim. Farkettim dedi. Biraz mahçup oldu. Tabi kızmadan sakince gördüğümü anlasın diye söyledim. Gittim her yeri çamaşır suyu ile temizledim.
Mesela sokakta oyun oynuyorlar o pis ayakları ve üstüyle eve giriyorlar. Eve git üstünü değiştir elini yüzünü ayaklarını yıka desem yanlış nalayacak. Söylemesem içim almıyor.
Yanlış anlayacak diye söyleyemediğim içinde ısınamıyorum o çocuklara.
Ne diyeyim bilemedim, hiç alışık olmadığım duygular.
Ancak şunu söyleyebilirm. İnsan sevdiklerinin birbirini sevmesini ister. Eşiniz yeğenlerini seviyor, sizi seviyor haliyle sizin onları, onların sizi sevmesini istiyor.
İnsan sevgisini abartabilir. Şöyle düşünün size olan sevgisini abartsa hiç sorun olmayacaktı. 2 küçük yavruya abarttığı için sorun oluyor.
Neyse dua edin sevecen bir eşiniz var. Muhtemel iyi de bir baba olacaktır.
Bu arada bende çocuğum olmasına rağmen, yeğenimin kirli bodysini çantamda taşıyorum özledikçe kokluyorum
gercek babaları olmasın esınız.