• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi çok hassasım da abartıyorum hatunlar?

Simdi bu kucuk gelin buyuk gelin olayi yaşa mi evlilik tarihine mi bakiyor? Eltim benden 1 yas buyuk ama 3 sene sonra evlendi o mu buyuk gelin ben mi?
Kafamda deli sorular :KK53:

yaşa bakmıyor önce evlenen büyük oluyor.bu durumda sen büyüksün,ez onu ez :KK67:

biz hepimiz aynı yaştayız mesela

Simdi bu kucuk gelin buyuk gelin olayi yaşa mi evlilik tarihine mi bakiyor? Eltim benden 1 yas buyuk ama 3 sene sonra evlendi o mu buyuk gelin ben mi?
Kafamda deli sorular :KK53:

valla ben evlilik tarihinde de yaşta da küçüğüm yani küçük gelin sıfatını layığıyla taşıyorum :KK47:

Senin hatan şu olmuş; ertesi gün gittiğinde eşin laf söylemesin diye kendini parçalaman.
Ah ah ben gibilerine denk gelmiyor ki böyle kvler ağızlarının payını verip oturtalım. Saygı diye diye kadınların köleliğini meşrulaştırdılar. Yemişim böyle saygıyı, karşımdaki beni yerin dibine sokacak ben susacağım.

sonradan bende pişman oldum zaten bari o lafı duydum hakedecek şekilde davransaydım

tek gelin cillop. "kızı küstürürsem oğlanı kaybederim" algısı var. "oğlumla gelinim her şeyim" diyen kaynana gördüm ben. kadın gelini için oğlunu eziyor. tek gelin piremses. (görümce de olmadığı varsayılmıştır.)
Benim sevgili erkek arkadaşım evin tek oğlu.
Birde ablası var ki düşman başına :KK53:
Ben görümce adayımı pek tanımıyorum ama sevgili sevgilim arada sırada bahseder detaya girmeden ve beni tehlikeli birinin beklediğini hissederim. :KK59: Annesiyle bile geçinemeyen bir abladan bahsediyorum.
Ablasıyla anlaşamayacağımı söylediğimde ise mesafeli olursun der. Tabi evlendikten sonrada aynısını der mi bilemiyorum:KK47:
Sorun kayınvalidem değilde görümcem olacakmış gibi hissediyorum :KK8:

Kucuk gelinsin diye ne alaka ya, otur kayninin ayagini da yika bari:KK57:
Esinin seni ezdirmemesi gerek, esimin annesi bikac kez laf etti bana tembel demis, bizde hic bi is yapmiyor demis. Esim beni savunur zaten hep bu konuda. Ben esimi hizmetci diye almadim, icinden geldigi zaman zaten yapiyor demis.
Esin seni boyle paspas yapmaya devam ederse o lokmalar daha cookk bogazina dizilir.

aynısı bende de var ettim benden 1 sene önce evlendi büyük kardeşle, lakin benden 8 yaş küçük

yaşa bakmıyor önce evlenen büyük oluyor.bu durumda sen büyüksün,ez onu ez :KK67:

biz hepimiz aynı yaştayız mesela

valla ben evlilik tarihinde de yaşta da küçüğüm yani küçük gelin sıfatını layığıyla taşıyorum :KK47:

Kidem farkiyla kendimi buyuk gelin ilan ediyorum :KK49:

Artik kralice gibi baskosede oturmaya devam edebilirim :KK53:

Saka bir yana beninikv kendi kayinvalidesinden cok cekmis ve ahdi varmis gelinlerimden bir bardak su bile istemeyecegim diye, yerimizden kaldirmaz ikimizi de, ogullariyla kizlari hizmet eder biz iki gelin otururz

Ya bizde salaklik var artik. Ben de yaptim. Annemin evinde tabak tasimisligim yoktur. Yani kimse birsey istemez kendi isini yapar genelde. Bir evlendim oturmak haram oldu. Misafire hizmet edilir ama mesela cayin bos kalmasi durumunda ay o ne gerilim, hemen doldurulmasi lazim. Yaptigim onca sey ici cok pismanim. Insan evladiyiz bir, iyi olalim diye istediklerini yaptim ama karsiligini hic alamadim. Artik benim de bir karakterim var demenin zamani geldi. Köle yerine koymasalar herseyi yaparim ama resmen köle gibi davraniyorlar. O isi bir tek biz yapmak mecburuyetindeyiz cünkü, coooook ayip!

Esinin seni ezdirmemesi gerek, esimin annesi bikac kez laf etti bana tembel demis, bizde hic bi is yapmiyor demis. Esim beni savunur zaten hep bu konuda. Ben esimi hizmetci diye almadim, icinden geldigi zaman zaten yapiyor demis.
Esin seni boyle paspas yapmaya devam ederse o lokmalar daha cookk bogazina dizilir.

o yapmazsa ben kendimi ezdirmeyeceğim artık durum bunu gösterdi

Az önce BDV'de bir yazı okudum "Mükemmel kadın olmayın" diye başlıyor.
O kadar güzel ve gerçekçi bir yazı ki...
Konu sahibesi yazıyı mutlaka okuyun.
Kusursuz olmayın olmayın olmayın!
Kusurlarımızla sevsinler, kabul etsinler :KK14:

Ya bizde salaklik var artik. Ben de yaptim. Annemin evinde tabak tasimisligim yoktur. Yani kimse birsey istemez kendi isini yapar genelde. Bir evlendim oturmak haram oldu. Misafire hizmet edilir ama mesela cayin bos kalmasi durumunda ay o ne gerilim, hemen doldurulmasi lazim. Yaptigim onca sey ici cok pismanim. Insan evladiyiz bir, iyi olalim diye istediklerini yaptim ama karsiligini hic alamadim. Artik benim de bir karakterim var demenin zamani geldi. Köle yerine koymasalar herseyi yaparim ama resmen köle gibi davraniyorlar. O isi bir tek biz yapmak mecburuyetindeyiz cünkü, coooook ayip!

ah canım aaah gelin olmaz zor zanaat

aynen öyle. Benim eşim, kaynıma yemek götürürken beni durdurdu, kimseye hizmeti alıştırma sonra hep beklerler bırak kendi alsın kocaman adam dedi. İş erkekte bitiyor. Ha ben sürekli hizmet etmek için götürmemiştim, nadirde olsa içimden geldiği için yapmıştım :D

Az önce BDV'de bir yazı okudum "Mükemmel kadın olmayın" diye başlıyor.
O kadar güzel ve gerçekçi bir yazı ki...
Konu sahibesi yazıyı mutlaka okuyun.
Kusursuz olmayın olmayın olmayın!

okudum canım bende öyle düşünüyorum zaten

o yapmazsa ben kendimi ezdirmeyeceğim artık durum bunu gösterdi
Kesinlikle, bak sana zarar.
Emin ol kendini parala hizmetlerini goreyim diye yine sen kotu olcaksin. Yapsan da yapmasan da senden kotusu olmayacak. Yapilacak isleri yap elinden geldigince yok kaynimin cayi, yok gorumcemin bulasigi bu islere hic girme.

aynen öyle. Benim eşim, kaynıma yemek götürürken beni durdurdu, kimseye hizmeti alıştırma sonra hep beklerler bırak kendi alsın kocaman adam dedi. İş erkekte bitiyor. Ha ben sürekli hizmet etmek için götürmemiştim, nadirde olsa içimden geldiği için yapmıştım :KK70:
Acaba benim irkek arkadaşım bu konuda nasıl davranacak o_O
Valla bu KK yüzünden aklıma takılmayan konular aklıma takılmaya başladı :-)

Nasıl bir duygu?
Kayınvalidenin tavırları nasıl?
Görümce var mı?
Bu üç sorunun cevabını alayım cadıcığım :KK48:
Soru bana gelmedi ama ben de tek gelinim. Görümce var. Hepsi bu kadar. Her kaynana gibi. Yardim etmeyi sevmez, hep kacmaya calisir. Ama sürekli drama yaratir evde, oglu elinden gitti diye. Cok kavga etti baslarda hergün onun ayagina gidip cay icmiyorum diye. Millete beni gösterip, cay doldurtmak icin. Her gün, en sonunda patladim benim de kendime göre isim gücüm var buraya gelince konusulmuyor bile benle diye.. Esim gerci beni savundu hep. Ben yokken söyle demis:
Kaynana: Hic mi benim istegim olmayacak ama ?
Esim: Olmayacak, gelin falan degil o, kizin senin.
Bundan sonra büyük capli bir kavga yapmadi cok sükür. Herkes sinirini bilince güzel oluyor.

iyikii tek gelinimm yahuuu eltim yok :KK75::KK75::KK75:

ama kocamın 1 tane eltisi var :KK70:1 tanede olacak

yani bacanağı :KK53:

ikiside elektrik alamadılar birbirinden hiçç karışmıyorum eşimide dürtüklemiyorum şöyle yakın ol böyle yakı ol diye

herkes ilişkilerini kendisi kursun saygı bozmadıkça kimse kimseyi sevmek zorunda değil

huzur burda....

Benim sevgili erkek arkadaşım evin tek oğlu.
Birde ablası var ki düşman başına :KK53:
Ben görümce adayımı pek tanımıyorum ama sevgili sevgilim arada sırada bahseder detaya girmeden ve beni tehlikeli birinin beklediğini hissederim. :KK59: Annesiyle bile geçinemeyen bir abladan bahsediyorum.
Ablasıyla anlaşamayacağımı söylediğimde ise mesafeli olursun der. Tabi evlendikten sonrada aynısını der mi bilemiyorum:KK47:
Sorun kayınvalidem değilde görümcem olacakmış gibi hissediyorum :KK8:

kaynanayı arkana al hayatını yaşa :cool:

Nasıl bir duygu?
Kayınvalidenin tavırları nasıl?
Görümce var mı?
Bu üç sorunun cevabını alayım cadıcığım :KK48:

ben de tek gelindim görümcem vardı ama ben sayılmam :KK43:

Back