- 14 Ocak 2012
- 11.834
- 73.641
-
- Konu Sahibi kadifekafa
Hiçte kolay lohusalik geçirmemiş biri olarak konu sahibinin ablasını kesinlikle anlamıyorum.Anlamiycam da.önünde pervane olan bi anne bi kizkardes.yemek bulaşık temizlikten bi haber.Uykusuzluk bile yasamiyo.Neyin lohusasi acaba.Bazilarinin bu lohusalik olayını cidden çok abarttıklarini dusunuyorum özellikle de Türkiye de.istisnalar illa ki var bu istisnalar için de konu sahibinin ablası kesinlikle yok bence.Kendi lohusalığı kolay geçenler, zor geçirenleri anlamıyor. Çok sağlıklı gebelik ve doğum geçirenler de lohusa depresyonuna girebilir. Yaşamadığımız şeylerle ilgili çok kolay yorum yapıyoruz
Bence haklisiniz. O sırada büyük oğlunun sünneti çokmu lazımmış? Lohusa olabilir sonuçta oraya onun için gitmişsiniz. Rahatsiz oluyorsa gelin demeyecek ozaman. Kimse kimsenin tribini çekmek zorunda değil. Benim ablamda lohusayken kimseyi istemedi acik acik soyledi kimse gelmesin yanliz kalmak istiyorum diye. Rahatsz olan istemeyen cagirmayacak. Siz evdeyken size iş yaptirmiyorsa orda durmayin kendi evinize geçin.Arkadaşlar iyi akşamlar.
Bir haftadır ablamın evindeyiz annemle birlikte. Yeğenim doğdu ve biz de ablamın yanına geldik. Doğuma aldılar apar topar o da hemen gelin dedi ben koştur koştur işten çıktım annemi de aldım otobüse bindik ve geldik. Bu bir hafta boyunca ablam büyük oğlunu sünnet ettirdi. Yeni doğan bebeğin sarılığı vardı vesaire biz burda koşturarak çocuklarla ilgilendik. Annem yemeklerini yaptı. Ben de ne iş istedilerse yok demeden yaptım. Ama ablamın tavırları çok canımı sıktı ve çok üzdü beni. Saatlerdir içim sıkılıyor. Durum şu:
Akşama kadar yüzü asık dolaşıyor. Normalde bana bi takma ad takmıştı onunla seslenirken kendi evinde adımla sesleniyor.
Sonrasında ev süpürülecek mesela ben süpüreyim mi diyorum sen süpürgeyi bilmezsin bozarsın diyor. (25 yaşında bir yetişkinim bu arada ablam da 30 yaşında)
kahve fincanları çok güzel ben de bi iki fotoğraf çekip attım kitap kahve gibisinden sen benim evimden foto paylaşıyorsun sosyal medyadaki insanlar da bunun gibi yalan söylüyor kendilerini saklıyorlar dedi. Ben de dedim ki ben senin fincanların benim demedim ki beğendim çektim attım dedim.
Kahve içmeyi çok severim normalde. Asla bana kahve içelim mi diye teklif etmiyor. Ben soruyorum içelim mi diye. Sonra da çekinerek içiyorum. Sanki biraz evini kıskanıyor gibi hissettim. Evini hor kullanmamana rağmen ve aşırı çekinmeme rağmen. Geçen doğum gününde 4 bin liralık hediye aldım. Arada sıkıştıklarında da harçlık atıyorum çok ihtiyaçları olmasa da beni iyi hissettiriyor bu durum.
Ve şunu söylemek istiyorum gerçekten çok canciğer olduğumuzu düşünürdüm. Hamileliği sıkıntılıydı her anında yanındaydım. Başına büyük bir olay gelmişti onunla birlikte çok üzülmüştüm. Çocuklarına bakarken içim gidiyor sürekli onları koruma peşindeyim. Şimdi size sormak istiyorum. Ben mi çok alınganım yoksa ablam ayıp mı etmiş bana?
Sizinki tamamen lohusalık, insan daha hassas, daha korumacı, alıngan, sinirli olabiliyor. Konu sahibininki çok farklı, laf sokma var, malını esirgeme var.Aşkıııım seni yerim
Hayır sen alıngan değilsin, ablanda art niyetli değil sadece ablan LOHUSA. Tüm bu yaptıklarını inan seni ne kadar kıracağını bilmeyerek yapıyor.
Konuna girdiğimde bir an kendi kız kardeşim zannettimbizde gurbetteyiz ve benimde doğumumda kız kardeşim yanımdaydı.
Bizde kız kardeşimle aramda birbirimize lakap takar öyle sesleniriz ve isimle sesleniyorsak biliriz ki bir kırgınlık var
15-16 günlüktü minik kızım ve ben kardeşimin biberon yıkama süngeriyle bizim kullandığımız kaşığı suya tutup yıkadığını görünce ağlama krizine girmiştim
Regl olmuş benden ped istedi bende de kısa pedlerden var hamilelik boyunca kullanmadığım için gece stoğum yoktu fakat o gece kullanıyor (aynı marka kullanıyoruz) bu olmaz ki ben gece kullanıyorum olmazsa gidip alayım dedi diye ben sana yetemiyorum ben bu kadar kötü birisimiyim diye ağlamıştım ne kadar sakinleştirmeye çalışsada ben yetersizim işte ablalık bile yapamıyorum sana demiştim
Doğuma gideceğim sabahın gecesinde özenerek börek yapmıştım heyecandan uyuyamadığım için börekleri 4.5. gün gördüm biraz kalmıştı. (Minik kızım 10 gün yoğun bakımda kaldı sadece süt sağıyor günde 5 kere 30-35 dk uzaklıktaki hastaneye ziyarete gidip geliyorduk bebeğimi)Akşam yemeği için uğraşmayalım hazır olsun diye kardeşim dışarıdan yemek söylemişti ama ben benim yemeklerimi bile beğenmiyorsunuz işte deyip yine ağlamıştım ve inadına böreklerden yemiştim ağlayarak söylenerek
Şimdi bunları gülerek konuşuyoruz ne olur sende hiç üzülme ve burada ablana yazılan art niyetli yazılara kulak asma gerçekten lohusalık bambaşka bir duygu ve ablan içinde bende olduğu gibi çok zor geçiyor
Yaaa yinede nolur olumsuz düşünmeyiiin lütfenSizinki tamamen lohusalık, insan daha hassas, daha korumacı, alıngan, sinirli olabiliyor. Konu sahibininki çok farklı, laf sokma var, malını esirgeme var.