- 10 Kasım 2014
- 582
- 204
-
- Konu Sahibi heceyarisi
yok hayır şu an üstelemedim. ilk başlarda konuştuk bunu. sabah olan tartışma örnekti. yani illa gel buraya demedim. yani bunu söyleyip sadece güzel birşeyler duymak istedim. belkide kendimi kandırmak çocuk var şu anda gelemiceğini biliyorum. ama açık açık çocuk olmasa bile gelmezmiş gibi konuştu. kırıldığım nokta buBunları en baştan konuşmuş orada yaşama kararı almışsınız belli ki. Şimdi sen gel burada yaşayalım demek saçma. Sizi hayatınızı değiştirmek için zorlamamış, siz buna karar vermişsiniz. Ki adamın orada bir hayatı çocukları olduğunu biliyorsunuz. Buna rağmen bu kadar üstelemeniz bir de üzerine kapris yapmanız gereksiz olmuş bence.
21 yaşındayım canım. biz evlendik ama işte zaman geçtikçe bide ayrı kaldıkça belkide böyle oluyor bilmiyorum..kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben şunu öğrendim. kimse için fedakarlık yapmayacaksın. sen burdan kalk almanyaya...
ben erkek arkadaşıma yakın olmayayım diye iş yerimi bile değiştirmedim.
Böyle net ne istediğini bilen adam severim.hayir diyebilen omurgalı biri belliki.adam size baştan zaten söylemiş kabul etmişsiniz .siz kendi isteğinize vazgecmissiniz buradaki duzeninizden.adam zorlamamiski .ben şöyle vazgeçtim böyle vazgectim diye hiç konusunu yapmayın derim.ben burdaki her şeyden vazgeçmek istemiyorum dedi. bende hemen yazdım ben senin için her şeyden vazgeçtim ama okulumdan ailemden yaşadığım yerden dedim. bunlardan mı dedi eğer ben bunu yaparsam nerdeyse hiç emekli maaşı alamıcam ilerde ve benim evim var burda falan dedi.
siz demek istediğimi yanlış anlamışsınız. sabahki konuşma misaldi. ben oraya gidicem bu kesinleşti önceden. çocuklar küçük olduğu için gelemiceğini biliyorum zaten. sizde bayansınız bazen böyle durup duruken eğer böyle olsaydı napardın aşkım demediniz mi hiç? aynı öyle bir konuşmaydı ve ben güzel şeyler duymayı bekliyodum..Nerede yaşayacağız konuları evlenmeden önce konuşulmalı. Baştan kabul etmişsiniz bir kere, artık diretmek yersiz bence. Hem böyle konuları yüzyüze konuşun, mesajla konuşmak çok yanlış. tatillerde bir araya gelerek evlilik yürütülmez ayrıca.
tabi haklısınız o konudaAlınmaya hakkınız yok bence. Adama fikrini sormuşsunuz, o da dürüstçe söylemiş. Hem evlenirken bunlar illa ki konuşulmuştur. Almanya'da yaşamayı göze alarak evlenmiş olmalısınız. Canınızı boş yere sıkmayın. Size değer vermemekle ilgili bir şey değil bu. Türkiye'de yaşamak her yiğidin harcı değil :)
canım zaten şimdi ona kalk gel demiyorum benim gidiceğim net ortada. misal üzerinden konuşmuştuk. bide çok duygusal yapım var benim. belki bunu kendini kandırma olarakta görebilirsin olamıcağını bildiğin halde hayaliyle duyduklarınla kendini mutlu hisseden bir yapım var galiba biraz..Böyle net ne istediğini bilen adam severim.hayir diyebilen omurgalı biri belliki.adam size baştan zaten söylemiş kabul etmişsiniz .siz kendi isteğinize vazgecmissiniz buradaki duzeninizden.adam zorlamamiski .ben şöyle vazgeçtim böyle vazgectim diye hiç konusunu yapmayın derim.
Çok da duygusal bakmayın olaya.adam türkiyede yaşamak istemiyorum demiş madem siz de deseydiniz almanya istemem.eger bunu demediyseniz kabul ettiyseniz vazgectiginiz şeyleri söyleyip durmayın bence.
Adam yalanmi soylesin o zaman ben geliyim bari mi desin.adam yapamayacagi şeyi soylemiyor iyi bişey bu.
Ama bulunduğunuz şartlarda evlenmek erken olmuş zor tabi ayrı olmak.1 sene diyorsunuz.
sen evlenmissin artik... geri donusu zor. yasin da pek ufak. cocuklar kac yasinda?21 yaşındayım canım. biz evlendik ama işte zaman geçtikçe bide ayrı kaldıkça belkide böyle oluyor bilmiyorum..
çocuklardan sadece 6 yaşında olan arada sırada gelip kalıyor. küçüğü görmesine şu an boşandığı eski eşi izin vermiyor. çocuk için ayrı mahkemeleri var ve o daha bitmedi. küçük olan 2 yaşında. ve çocukların anneleri ayrı.sen evlenmissin artik... geri donusu zor. yasin da pek ufak. cocuklar kac yasinda?
sen kendin daha buyumeden o cocuklara bakabilecek misin? burada okuyoruz 30 35 yasindaki hatunlar diyor cocuklu biriyle yapabilir miyim diye..
canım ben bunu zaten kabullendim. ama bugün misal üzerinden konuştuk. biraz şımartmak istedim kendimi diyelim böyle hoş şeyler duymak istedim. misal çocukların 18 yaşında şimdi ve ben gelemiyorum gelir miydin deyince bunlar oldu..Valla deli cesareti seninki. 21 yasindasin. Adamin belli ki yasi buyuk. Coluk cocuk da var. Sen de okulu falan birak bu sacma duzene evet de otur annenin evinde kocanla mesajlas dur. Bu evlilik mi simdi ne acelen vardi 21 yasinda? Ayrica kirilcak bi'sey yok adamin colugu cocugu, isi, evi orada niye gelsin? Senin gitmen daha uygun zaten.
Dil öğrenmek bu kadar zor mu? Yani gidec3giniz ülkenin dilini 3-5 ayda çok rahat ogrenirsin. Seni bu kadar üzecek mesele sadece dil mi? Yani gitmeme sebebin. Halam 40 yaşında evlendi almanyaya gitti. Kocası bir iki yıl içinde trafik kazasında vefat etti. Halam dönmedi. Orada çalışıyor ve yaşıyor gayet güzel bir şekilde. Sende başarabilirsin bu kadar kendine eziyet edeceğine. Kendi kendime italyanca öğreniyorum. Kursa filan gitsem daha hızlı olacak ama zaman yok bunun için. Bence dil ogrenmeye basla.Merhaba kızlar. öncelikle belirtmek istediğim saygı çerçevesinde olduğu sürece bütün düşüncelerinizi söyleyebilirsiniz. çünkü benim de kafam karıştı bu konuda. neyse konuya gireyim ben.
Aranızda hatırlayanlar vardır eşim alman önceki hayatından 2 çocuğu var biri 6 biri 2 yaşında. benimde vizemde dil sorunum olduğundan gidemedim. eşimin işi çok iyi. bilişim üzerine. ben ananemin yanında yaşıyordum ilk başlarda eşime sen gel lütfen çok zor olucak yoksa dedim. çocuklarımı bırakamam ihtiyaçları var deyince ne kadar kırılsam da sustum çünkü bende biliyorum annesiz babasız olmanın nasıl duygu olduğunu.
Nerdeyse 1 senedir ayrıyız. ben türkiyede o almanyada. yıllık izinlerinde gelir aradada hafta sonları. bu mesafeden dolayı malum sadece mesajlaşabiliyoruz. bazen mesajda yanlış anlaşılmalar ani patlamalar olsa bile geçip gidiyo işte. neyse bu sabah bi yerden konu açıldı konunun bizle ilgisi yok sosyal diyebilirm. eşim bana böyle şeyleri çok fazla yapma. ceza yersen buraya gelemezsin dedi. bende tamam dedim ama böyle hani kadınlarda vardır ya gerisini sormak istersin öyle bir hisle güzel bir şeyler duyma umuduyla dedim ki eğer gelemezsem ve çocukların yeteri kadar büyük olsa (17-18 civarı çünkü bana önceden başkası için çocuklar artık büyümüş bırakmak olmaz bu demişti.) gelir miydin dedim. bana hemen ne yapıyosun sen şimdi nasıl soru dedi. bende sadece cevap vermeni istiyorum dedim.
Bana ne dese beğenirsiniz? ben türkiyede yaşamak istemiyorum(bu kararına saygı duyarım ama ben onun için değiştiriyorum kendi vatanımı) ve ben burdaki her şeyden vazgeçmek istemiyorum dedi. bende hemen yazdım ben senin için her şeyden vazgeçtim ama okulumdan ailemden yaşadığım yerden dedim. bunlardan mı dedi eğer ben bunu yaparsam nerdeyse hiç emekli maaşı alamıcam ilerde ve benim evim var burda falan dedi.
O kadar kırıldım ki kızlar. inanın okudukça canım yandı. ben yanında büyüdüğüm ailemi bıraktım sildim geldim. okulumda çok imkanlarım varken sildim şimdi danışman olarak bir yerde çalışıyorum ve ünimi almanyada okumaya erteledim. ki gittiğimde dili öğrenmem gerekice. yani ben hayatımı baştan sona değiştirdim onun için. ilk başlarda çocukları için diyodum ama şimdi çocuklar olmasa bile gelmezmiş diyorum. ayriyeten bilişime her yerde ihtiyaç var burda çok güzel firmalarda çalışabilir yani. bilmiyorum çok kırıldım. sizce ben mi alınganlık yapıyorum? özür dilesem mi? şu an bayadır yazmıyoruz birbirimize ki hiç yapmadık normal zamanda.
bende şu an biyerde danışman olarak çalışıyorum ama eve gittiğimde ağzım açık gidiyorum diyebilirim buna rağmen kitaplar aldım çalışmaya çalışıyorum desem yeridir. sınavına girdim çoğunu halletmiştim seçmeli olanlar falan ama mektup kısmı baya zorladı ve sınavda kaldım. sertifika olmadan yaptığın vize başvurusuda boşuna yaniiDil öğrenmek bu kadar zor mu? Yani gidec3giniz ülkenin dilini 3-5 ayda çok rahat ogrenirsin. Seni bu kadar üzecek mesele sadece dil mi? Yani gitmeme sebebin. Halam 40 yaşında evlendi almanyaya gitti. Kocası bir iki yıl içinde trafik kazasında vefat etti. Halam dönmedi. Orada çalışıyor ve yaşıyor gayet güzel bir şekilde. Sende başarabilirsin bu kadar kendine eziyet edeceğine. Kendi kendime italyanca öğreniyorum. Kursa filan gitsem daha hızlı olacak ama zaman yok bunun için. Bence dil ogrenmeye basla.
tabiki canım aynen katılıyorum dediklerine. zaten yapısal olarak çenesi durmaz her şey bi mazeret bulur. yok bunun gözünün üstünde niye kaşı var yok bu niye buraya konmuş falan. ben bunları zaten biliyorum ama insan eşini az da olsa şımartmak istemez mi? pat diye öyle yapılır mı? ben zaten tamam dedim bir kere gidicem oraya ona bugün illada sen geliceksin ben vazgeçtim demedim. misal olarak başladık konuya ama işte odunluğu tutuncaSimdi sekerim, Alman milleti malum az cok tanirsiniz, dimdirektir, yalan sylemez, kivirmaz, adam size durustce fikrini soylemis.
Soyleme bicimi odunca tabi ki, Turkiye'de yasamak istemem demek bir Turk'u mutlaka gucendirir. Ben olsam ben de sinir olurdum.
Lakin adam hakli, isyeri orda. Isyeri sahibiyse, duzeni de ordaysa birakmak zordur, ha diyince buraya sifirdan gelip burda is kurmasi sacma, zaten yuruyen ve kar getiren bir isi birakmak akil kari degil.
Evi orda, cocuklari orda, isi orda, neden birakip gelsin? Zaten bastan anlasmissiniz, burda yan cizen konumuna siz dusmussunuz.
Arti, evi , cocugu olmasaydi bile bir Hansin Turkiye'de yasayip calismasi zor, Hanslar duzene alisik, Turkiye gibi kaotik bir ortamda stresten olurler:))) Tren 1 dk gecikse insanlar bu ne bicim isletmecilik, tren gecikti gec kaldik diye soylenmeye basliyorlar, gerisini sen dusun.