Ben mi alınganım ?

Fiona22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2018
761
1.598
113
35
Merhabalar.
Aslında tam dert mi değil mi bilmiyorum, buna neden takıldığımı da anlamıyorum. Sizin bakış açınıza ihtiyacım var.
Uzun bir ilişkim var ve evlenmeyi düşünüyoruz. Kendisinin ailesi özellikle annesi ile ilişkim iyi değil, iyi olmaması da benden kaynaklı değil. Kendisi her şeye karışmaya çalışan, olur olmadik patavatsızlık yapan biri. Erkek arkadaşım da durumu görüp benim yanımda oldu şimdiye kadar. Hoş, bazı şeyleri başlangıçta anlayamamış olsa da zamanla annesinin garip tavırlarını gördü, görmemek mümkün değildi zaten. Bu arada böyle açık bir tatsızlık olarak düşünmeyin ama gereksiz ve boş laf sokmaları, sürekli maddiyat hakkında konuşması beni gerçekten bu evlilik işlerinden soğuttu. Erkek arkadaşım yeniden ikna etti. Bu arada sürekli erkek arkadaşım demeyim de x olsun. Kulağa itici geliyor :)
Birkaç gün önce annesi ile bize geldi, ailecek görüşecektik. Ben her görüşmede geriliyorum çünkü annenin ayarı yok, boş bir şey söyleyip herkesi şoka sokabiliyor. X benden gergin oluyor, çünkü o da annesinin ne yapacağını bilmiyor. Neyse kısa süren bir davet ayarladık. Annem ve teyzem sağolsun ikramlar hazırlamış. Yedik, içtik.
Sonunda onları bir yere bırakacaktım. Normalde x'le ailemin yanında da yakınız. Ne bileyim annem, teyzem,ablam vs birlikte çıktığımızda elimi bırakmaz. Hoş şeyler söyler, ismimle değil de genelde sevgi sözcüğü ile seslenir vs.
Ben, x ve annesi; üçümüz dışarı çıktık. X bırakın elimi tutmayı, yanimda bile yürümedi ki şaşırdım normalde bizimkilerin yanında elimi bırakmayan x annesi varken elimi tutmuyor. Çok resmi davranıyor, ne bileyim her yer buz tutmuş. Buzda kayıyorum bildiğiniz :) ordan geçerken bir yardim etmiyor vs.
Benim mi gözüme battı ? Ben abartıyor muyum inanın hiç anlamadım. Ya aslında mesele elimi tutması ya da resmi davranması değil. İnanın o öyle istiyorsa benim için hiç sorun olacak şeyler degil. Ama sanki benim hissettiğim özellikle annesinin yaninda o duruşu sergilemesiydi. Bilmiyorum tam da ifade edemiyorum ama rahatsız eden bir şey var.
Şimdiye kadar her yerde böyle yapıp annesinin yanında şu tavra çok bozuldum. Ben özellikle annesinin yanında beni önemsediğini göstermesini beklerken o bambaşka biri gibi davrandı.
Sizce ben gereksiz büyütüyor muyum ? Normal de ben mi alınganım acaba ?

Bence gereksiz alınganlık yapmışsınız zaten x annesinin hatalı olduğunu görüyor belliki annesinin çenesini çekmek istemediği için mesafeli davrandı. Böyle şeylerle ilişkinizide kendinizide yipratmayin.

Hayır alınganlık değil bu.
X bukalemun taklidi yapıyor.
Bu başınızı çok ağrıtır. Tek başınıza mücadele edeceğinizin sinyallerini vermiş. Mitoz bölünme yaşıyor adam. Onun yanında sadece evlat rolünü üstlenebilir. Pek aşılabilir bir şey değil.

Kendisine henüz bir şey yansıtmadım sadece içimde böyle anlamlandıramadığım bir his kaldı. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Ben de rahatsız oldum, durup dururken neden bu tavir ? Normalde böyle değil, hatta tam tersi sevgisini gösteren biri. Sanki özellikle uzak durdu ve izledim bildiğiniz ya. O an daha ne kadar devam edecek diye, son dakikaya kadar uzak durdu. Teşekkür ederim yorumunuz için.

bazı erkekler böyle ya. Ailesinin yanında karısına yabancı gibi davranıyorlar ne alakaysa. Aşınmakta haklısınız

Ailesinde bu kültür var ise normal..bizim ailede de eşinle sarılma el tutma vs olmaz ortamda.
Ama hissettiğiniz gibi annesine zaten çok değer vermiyorum imajı çizmeye çalışmış da olabilir belki bilemiyorum.

Kendisine henüz bir şey yansıtmadım sadece içimde böyle anlamlandıramadığım bir his kaldı. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Rica ederim. Anlık bir hareketle yorumlamak yanlış olur o yüzden size normalde nasıl davrandığı ve sizin için cabalayip cabalamadigi önemli. Belki öncesinde aralarında bir tartisma geçti. yinede size yaptığı yanlış bunun sakin bir ortamda sizi kırdığını söyleyin veya hareketlerini gözlemleyin.

Burada benzer konular okudum. Eşim annesinin yanında bana karşı duvar oluyor diyen hanımlar.
İki sebepten dolayı olabilir. Birincisi kültürel kaygılar. Annesine ve değerlerine büyük hürmeti vardır. Aile görgüsü böyledir. Sizin ailenizin yanında zıt davranmanın abes durması bir yana bu ve benzeri konularda uyum problemini gözden geçirmeniz gerektiği anlamına gelir.

İkincisi X'in annesi X üzerinde çok baskın ve sizle sağlıksız bir ilişkisi var. Huzuru korumak için sizin X'le eşlikçi ilişkinizi annesinin gözüne değirmemesi gerekiyor. Çünkü bilinçaltındaki çocuk hala ondan korkuyor. Bana durum bu gibi geldi.
O yüzden her iki türlü de maviye maviyim, kırmızıya kırmızıyım gibi davranıyor adam.

Kültürel bir kaygı taşımıyor, daha önceden de böyle zamanlarımız olduğunda tavrı bu olmamıştı.
Ben de ikincisi olduğunu düşünüyorum ve gerçekten şaşkınım. Böyle biri olduğunu hiç anlayamamıştım. Annesine " bak anne aslında benim için o kadar da önemli biri değil, sıradan." Demiş gibi hissediyorum. Çünkü anneyle aram mesafeli. Hatta tam olarak şöyle hissediyorum. Annesinin bana karşı bazı hareketlerinden rahatsız olduğunu dile getirdiği için annesine " bak anne sadece sana söylemiyorum Fiona ile de aramda mesafe var" demiş gibi. Çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.

Annesinin gözüne mi girmeye çalışıyor acaba? Anlamadım. Ya da annesinin takıntısını anlamıştır ona uygun davranmaya çalışıyordur, bence kayınvaliniz oğlunu kıskanıyor sizden.

Yani ben sizin ne hissettiğinizi anladım gibi. Ben aynı şeye maruz kalsam annesinin yanında annesi laf yapıyor gönlü olsun diye mi bana özen göstermiyor olarak düşünebilirdim. Arada kalmamak adına ortada tavir sergiliyor gibu. Şu an için çok büyük problem değil ama annesinin karşısında hep senin yanında bir tavır sergileyebilecek mi biraz daha görmen lazım bence. Evlilik olunca anneci olup cikarsa bahsettiğiniz gibi bir kv ile çok sorun yaşarsınız. Nasip olur da Nişan falan yaparsanız ozellikle o dönemde iyi gözlemleyin. Gerekirse annesiyle saygınızı bozmadan bir tartışmaya girin nasıl tavir alıyor bir bakin

Alınganlık falan değil yaptığınız. X baya iki yüzlülük yapıyor. Sizin aileniz varken sizi sevdiğini hissettiriyor ama kendi annesi varken size yabancı muamelesi yapıyor. Bence x i yeniden bir gözden geçirin. Özellikle kendi ailesinin olduğu yerlerde size olan davranışlarını gozlemleyin. Kesinlikle bu tutumları sizi çok üzer.

Burda okuduğumuz binlerce sevgiliye nazaran normal birine benziyo erkek arkadaşınız. Bence bi sorun paşam noldu öyle ya aramuza bir soğukluk girdi diye. Açık iletişim müthiş bişi, hemen buzlar çözülür

Sizin aileniz yanında da uzak duruyor olsa belki kültürel, çekiniyor vs denilebilir ama sizinkilerin yanında çekinmesi daha anlamlıyken onların yanında rahat annesinin yanında mı çekiniyor:) iyi ihtimalle yakın davranırsa annesinin bir patavatsızlık yapmasından korktuğu için öyle davranmıştır denilebilir en fazla ki bence bu da biraz fazla iyimserlik olur. İsmini koyamadığınız o huzursuzluk bana çok geçti ve çok hak verdim. Küçük gibi görünen bu hareketler bence karaktere,duruşa, olaylardaki dengeyi bulup bulamayacağına birçok şeye işaret eder. Kendim evlenirken de hepsini göz önünde bulundurdum size de aynını tavsiye ederim.

Kültürel bir şey olsaydı bu zamana kadar da yapamazdı. Sen de soğuk yap bakalım ne oluyor

Annesine " bak anne aslında benim için o kadar da önemli biri değil, sıradan."
Rica ederim.
Evet durum bu. 'Senin tehdit altında hissetmeni gerektirecek bir şey yok demiş oluyor.' Burada sadece kendini değil sizi de korumaya çalışıyor olması muhtemel.

Bunlar şuan çok problem değil gibi. Evlendikten sonra sürtünme kuvveti arttıkça bu tarz erkekler deve kuşu gibi davranıyor. Size gelir sizi eğler. Annesine gider onu eğler. Annesinin yanında sizi yarı şeffaf hale getirerek varlığınızı yumuşatmaya çalıştığı gibi sorunlara da böyle yaklaşıyorlar. Kasıtlı olduğunu düşünmüyorum. Bu zamana kadar böyle deneyimlemiş.
Ama müdahaleci bir kv sözkonusu ise bu evliliği çok yoran bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…