Ben mi abartıyorum?

canım anladığım kadarı ile eşin tam bir temizlik ve düzen hastası.sen onu mutlu etmek için bu kadar kendini paralama derim. çünkü sen ne kadar temizlesen hoşnut olmayacak. hergün ev silinip süpürülmezki. tamam mutfak falan düzenli olsun tezgah hergün silinsin ama koltuk çekilip hergün ev mi süpürülür. arkadaşların yorumlarına da şaşırdım. sana erken kalk ev işi yap falan demişler. ama sen bu eşle evi 24 saat temizlesen yine yetmez eşine.
kendine bir düzen oturt onu uygula. ben çalışıyorum haftada birayrıntılı ev temizlerim.onun dışında hafta içi etrafta toz vb görürsem hemen silerim. lavao banya falan fırçalarım. ama evim hiçte kirli değil. kullandığın odayı hızlıca hergün süpürebilirsin ama tüm evi hergün temizlemek seni bitirir.
eşini ailesini mutlu edeceğim diye kendini bu kadar paralama. inan değmez.çünkü yetmeyecek onlara. kendi hayat düzenini kur ve onlar sana uysun. eşin düzen hastası diye hasta halinle halı falanda yıkama. sen sağlığını kaybedince ne olacak. boynum rahatsız diyorsun zorlama kendini bu kadar.
vajınısmus için hergün egzersizleri yap. benimde bu sorunum vardı ama kimseden yardım almadım. kendi kendime 2-3 ay içinde çözdüm. egzersiz falanda yapmadım. üstüste birkaç gün zorladım ee sonunda oldu. çokta korkulacak yanı olmadığını anladım. iş biraz da eşte bitiyor . hadi olacak diye yatağa girmeyin.bırak herşey kendiliğinden olsun. cinselliği aranızda farklı şekillerde yaşayın. cinsellikten zevk alın sonra işi o noktaya getirin:51:

canım anladığım kadarı ile eşin tam bir temizlik ve düzen hastası.sen onu mutlu etmek için bu kadar kendini paralama derim. çünkü sen ne kadar temizlesen hoşnut olmayacak. hergün ev silinip süpürülmezki. tamam mutfak falan düzenli olsun tezgah hergün silinsin ama koltuk çekilip hergün ev mi süpürülür. arkadaşların yorumlarına da şaşırdım. sana erken kalk ev işi yap falan demişler. ama sen bu eşle evi 24 saat temizlesen yine yetmez eşine.
kendine bir düzen oturt onu uygula. ben çalışıyorum haftada birayrıntılı ev temizlerim.onun dışında hafta içi etrafta toz vb görürsem hemen silerim. lavao banya falan fırçalarım. ama evim hiçte kirli değil. kullandığın odayı hızlıca hergün süpürebilirsin ama tüm evi hergün temizlemek seni bitirir.
eşini ailesini mutlu edeceğim diye kendini bu kadar paralama. inan değmez.çünkü yetmeyecek onlara. kendi hayat düzenini kur ve onlar sana uysun. eşin düzen hastası diye hasta halinle halı falanda yıkama. sen sağlığını kaybedince ne olacak. boynum rahatsız diyorsun zorlama kendini bu kadar.
vajınısmus için hergün egzersizleri yap. benimde bu sorunum vardı ama kimseden yardım almadım. kendi kendime 2-3 ay içinde çözdüm. egzersiz falanda yapmadım. üstüste birkaç gün zorladım ee sonunda oldu. çokta korkulacak yanı olmadığını anladım. iş biraz da eşte bitiyor . hadi olacak diye yatağa girmeyin.bırak herşey kendiliğinden olsun. cinselliği aranızda farklı şekillerde yaşayın. cinsellikten zevk alın sonra işi o noktaya getirin:51:

:1: baştaki kıs kıs gülmemin sebebini hemen anlatiim :1: Eşim öyle düzenl ki öyle ulu orta sevişemeyiz "hadi yatak odasına gidelim" dir bizim sevişme cümlemiz... Mutfakta başladık diyelim devamı mutlaka yatak odasında tamamlanır. :19: Ezan okundu ara verdik diyelim, o ezan arasında bana temizlikten bahseder, "kedinin yerini 3 kere ben temizledim bugün sen temizle" vs... gerçi uyardım bunu artık yapmıyor öncelerde bunu bile yapardı :1: Vajinismusu yenmeme çok az kaldı egzersizler başarılı geçiyor, bu gece yenerim diye tahmin ediyorum bakalım yenince de aynı mı olacak :44:

ben de evleneli bir yılı geçiyor evlilikte cinsellik hakkaten çok çok önemli can damarı gibi bişey aranızdaki bağın çok kuvvetli olması lazım sorun olmaması için burda bi konu var orada arkadaşlar birbirlerine tavsiyelerde bulunup doktor ismi paylaşıyorlar onları takip etmiyorsan etmemi öneririm annemlere bende yakınım kardeşimin düğünü vesilesiyle bende yardıma gitmik durumunda kaldım eşimle bazen sıkıntı yaşadım bu bi gerçek ama çalıştığım halde işimi aksatmadım öyle bir lüksümüz de yok elinden geldiği kadar yap işlerini mesela yemektn kalkar kalkmaz bulaşık tezgahın üzerinden gitsin süpürgeni her gün aç bi kovada suyun hazır dursun deterjanlı viladanla görülen yerleri gün aşırı sil tuvelti banyoyu kullandıkça domestosla yıka hiçbir sorunun kalmaz çamaşırlarda çok birikmeden yıkandıkça sorun falan da kalmaz kayınvalidenler sizdeyken ben geç kalkıyorum ne yapayım deme lüksün yok bence yaşlı insanlar en azından 45 üstüdürler ve onlar yatamaz o kadar en fazla yatacakları 9 benim babam saat 7 de ayağının üstüne kalkar işi olsun olmasın , kayınvaliden çekindi demekki kahvaltı da hazırlayamadı bu konulara dikkat edersen canım hiçbir sorun kalmaz vajinusmus sağlık sorunu bu konuları hallettikten sonra onu yoğunlaşırsan daha mutlu bir evliliğiniz olur allahın izniyle ,annenlerle de konuşmalısın sen artık sorumlulukları olan bi insansın öncelik eşin ve kendi evin :34:

Vajinismus topiğini söylüyorsan orayı takip ediyorum o yüzden egzersizlere başladım yenmeye çok yakınım hissediyorum :ssz:

bu temizlik konusunu bence eşiniz çok abartmış gidip bulaşıkları kontrol etmek bu niye burda filan demek bu çok abartılı bi durum normal değil bence..siz bütün gün temizlikte yapsanız bi kusur bulacak..
ama sizde uykunuzu bi düzene sokun
artık evlenmişsiniz ayrı bi düzeniniz sorumluluklarınız var siz ablanızı işe götürmeseniz kendi gidemeyecek mi yani yardım etmeniz güzel de şöförlüğünü yapmanız niye
herkesi memnun edeyim derken kendinizi unutmayın
Allah yardımcınız olsun.

Herşeye yetmek zorunda değilsin ki...Önce herkese açık açık söyle.Ablana,annene...Evlendim daha evimin işini yapamıyorum.Bu ara artık evimle ilginicem...Sizde anlayışlı olun.Bu zamana kadar yaptım ama benimde artık hayatım var de...Emin ol onlar aynı şeyi yaşasalar çok rahat yaparlar sana bunu...

Düzen kur kendine.İstersen topiğime bir uğra.Orada birbirimize gaz verip ev işlerimizi yapıyoruz.Çok yararlı oldu bana ve bir çok arkadaşa...Bir kere başladın mı yaparsın.Zamanla eşinde çabaladığını görüp üstüne düşmez çok fazla...

Dediğim gibi önce kendi hayatını yaşa....Başkasının hayatını dört dörtlük yapıcam diye kendi hayatından olma...Bunu yapmazsan zaten hayatın hiç bir alanında mutlu olamazsın....Çok sağlam durman lazım annene ve ablana.Kızsalarda ailedir eninde sonunda unutur...

Ben onu söylüyorum da onlar bana kıyamıyor. Eşimin bu konuyu bayağı abarttığının farkındalar çünkü. Onlar benden 1-2 haftadır yardım istiyor öncesinde hiç istemezlerdi:51:

arkadaşın dediği gibi
sen ne kadarda yorulup iş yapsan yine hoşnut olmayacak.
yorulduğunla kalacaksın,fazla da alıştırma hergün böyle iş yapılmaz bana göre
işe girdiğin zaman ne yapacaksın?eşin gece yatana kadar iş mi bekleyecek senden?
bu koşuşturmaya çok yıpranır,mutsuz olursun.sonuçta hepimiz farklı karakterlerdeyiz.
eşin çok titiz diye sende öyle olacak değilsin.
biraz da o sana uyum sağlasın :27:

Son düzenleme:
Evlilik de alışılacak bir kurumdur biraz zaman ister ama o zamanın hakkını vermezsen seni çok üzer. Bunun bilincinde olman lazım. İkincisi de çevrendeki olayları yargılayacağına onlara en mükemmel nasıl yeteceğini düşün ve bunları becerdikçe ne kadar müthiş bir kadın olduğun için gurur duy kendinle. Herkesi mutlu et kendin mutsuz ol demek değil bu. Öncelikle evliysen yapman gerekenleri kabul et temizlik vs. eşin için diyecek bir şey bulamıyorum bana en itici gelen erkek tiplemesidir aşırı titiz olanlar yani bardağa kadar bakanlar. Umarım düzenini kurduktan sonra bunun önüne geçebilirsin. Bunun dışında sabahları uygun bir saatte kalkıp eşini işe göndermekle ve evinle meşgul olmakla başlamalısın.

Vallaha hırs yaptım, bugün şu ütülerle katlancak çamaşırları bir halledeyim gerçi çok biriktiler inşallah yetiştiririm ondan sonra çekmece içlerine kadar her şeyi ele alacağım, düzeni değiştirdiği an da bu sefer ben ona aynısını yapacağım, oraya dokunma, onun yerini değiştirme, başarabilirsem hergün en azından kullandığımız odaları süpürmeye ve tozunu almaya çalışacağım eli sopalı bir eş olacağım artık biraz da o çeksin!:47::4:

öyle adamla ömür geçmez ya ne o kaynana gibi

Misafirliğe gitsek bana kaş göz yapar kalk yardım et diye ki ben zaten kalkıp yardım edeceğimdir beni beklemez hemen hareket geçer, aynı anneler nasıl yaparsa...:47:

Sende de hafif tembellik var ama eşin çok titiz.
her gün dip köşe temizlik yapılması beklenip çamaşır yıkanır mı yahu.:52:
ne buluyor da yıkıyor hergün?

Vallaha hergün giydiklerini mutlaka yıkar... Bulaşık makinesi bile dolmadan yıkansın ister... Dün kirlide çamaşır yoktu baktım gelir gelmez çamaşır makinesini çalıştırmış, 2 gömlek bir pantolon yıkamış.. Yazık diyorum su israfı küresel ısınmaya zararlı, keseye zararlı "bir şey olmaz" diyor... Diyelim ki bulaşık makinesinde temiz bulaşık var üstüne kirlileri kor bir daha yıkar öncekileri... Kaldırmaya üşendiğinden değil bulaşıklar daha temiz olsun diye:47:

arkadaşın dediği gibi
sen ne kadarda yorulup iş yapsan yine hoşnut olmayacak.
yorulduğunla kalacaksın,fazla da alıştırma hergün böyle iş yapılmaz bana göre
işe girdiğin zaman ne yapacaksın?eşin gece yatana kadar iş mi bekleyecek senden?
bu koşuşturmaya çok yıpranır,mutsuz olursun.sonuçta hepimiz farklı karakterlerdeyiz.
eşin çok titiz diye sende öyle olacak değilsin.
biraz da o sana uyum sağlasın :27:

O bana uyum sağladığını sanıyor. Ben onu defalarca uyardım bu ev enim evim değil gibi hissediyorum, her şey senin istediğin düzende gidiyor. Kendi evimdeki tezgahı bile rahatça kullanamıyorum "aman şimdi burada iş yaptığımı görürse bana çok kızar" diyorum bu güzel bir şey mi... O misafir geldiğinde ellerini yıkamadılar herhalde bir kolonyalı mendil dağıt dediğinde resmen soğudum ondan dedim ki "seni kalbimin içinde tutuyordum gitme diye, elimi koymuş gitmene engel oluyordum ama sen o hareketinle kendine bir de valiz verip yolladın kendini benim kalbimden, seni görmek istemiyorum, sana dokunmak istemiyorum, 3-4 ay seyahate çıkcam desen hiç üzülmem, birazcık sevgim var o da eski sana karşı yeni seninle bir ömür geçirmek istemiyorum ben dedim" hak verdi tamam dedi, ben de sana uyum göstermeye çalışacağım dedi, 2 gün dayandı, 3. gün gene aynıydı... Bu şekilde ben mutsuzum ne kadar daha böyle gider bilmiyorum ama ona ayak uydurmak için biraz daha çabalacağım, her sabah yüzü asık giderdi, bugün kahvaltı hazırladım pek mutluydu, kahvaltı hergün hazırlamam ona ara sıra hazırlarım...

bu temizlik konusunu bence eşiniz çok abartmış gidip bulaşıkları kontrol etmek bu niye burda filan demek bu çok abartılı bi durum normal değil bence..siz bütün gün temizlikte yapsanız bi kusur bulacak..
ama sizde uykunuzu bi düzene sokun
artık evlenmişsiniz ayrı bi düzeniniz sorumluluklarınız var siz ablanızı işe götürmeseniz kendi gidemeyecek mi yani yardım etmeniz güzel de şöförlüğünü yapmanız niye
herkesi memnun edeyim derken kendinizi unutmayın
Allah yardımcınız olsun.

Ablam konusunda kendimi yanlış ifade etmişim sürekli götürmüyorum aslında ama burada kurduğum cümle yüzünden sizlerin öyle anlamasına sebep oldum. En fazla 3 kere götürmüşümdür, o da acil yetişmesi gereken zamanlardı...

Sorunlarını çözmeye çalış, arkadaşlar haklılar cinsellik önemli ama her gün çamaşır yıkamak da çok normal bir hareket değil. Eşinle tatlılıkla konuş, bunun seni bunalttığını anlat. Gerekirse birlikte bir evlilik danışmanına gidin. Allah kolaylık versin

Söyledim eğer bu sorunu halledemezsek lütfen bir evlilik danışmanına gidelim. Biz dışarıda çok iyi anlaşıyoruz eski günlerdeki gibi, ama eve adım atıyoruz birbirimizi yiyoruz, onun surat hemen düşüyor. Ben normalim hasta değilim sen git diyor bana:43: onunki olması gerekenmiş:47:

Söyledim eğer bu sorunu halledemezsek lütfen bir evlilik danışmanına gidelim. Biz dışarıda çok iyi anlaşıyoruz eski günlerdeki gibi, ama eve adım atıyoruz birbirimizi yiyoruz, onun surat hemen düşüyor. Ben normalim hasta değilim sen git diyor bana:43: onunki olması gerekenmiş:47:

O zaman ona bir teklifte bulun; görev paylaşımı yapalım, evin kadını sen ol, erkeği ben olayım, ikisi birden sana ağır geliyor paylaşalım de , ciddiyim. Madem çok istiyor ev işlerini kendi yapsın o zaman :47:

Allah kolaylık versin arkadaşım, titiz adam zor

temizlik güzel birşeydir ama fazlası zarardır hem eşiniz hemde sizin için zaman zaman buraya konular açılıyor genelde bayanlarda oluyor temizlik takıntısı ama erkeklerde de olabiliyor eşinizin temizlik takıntısını açması için bir uzmandan yardım alması gerekir ben evli degilim babam evin düzenine hiç karışmamıştır karışmazda isterse evi pislik götürsün bişey demez:1: tabiki bizlerde temizlik yapıyoruz ama aşırı her zaman risklidir bir ara bir arkadaş konu açmıştı temizlik takıntısı yüzünden kocasnın elini çamaşır suyu ile yıkamak istemiş yanlış hatırlamıyorsam kocasıda biraz tepki göstermişti Allah korusun eşin yarın bir gün sizede böyle birşey derse elini şu deterjanla falan yıka dese ne bence bir an önce tedavi olması gerek peki eşinizin annesi nasıl ailede varmı temizlik hastalıgı yoksa sadece eşinizdemi var

temizlik güzel birşeydir ama fazlası zarardır hem eşiniz hemde sizin için zaman zaman buraya konular açılıyor genelde bayanlarda oluyor temizlik takıntısı ama erkeklerde de olabiliyor eşinizin temizlik takıntısını açması için bir uzmandan yardım alması gerekir ben evli degilim babam evin düzenine hiç karışmamıştır karışmazda isterse evi pislik götürsün bişey demez:1: tabiki bizlerde temizlik yapıyoruz ama aşırı her zaman risklidir bir ara bir arkadaş konu açmıştı temizlik takıntısı yüzünden kocasnın elini çamaşır suyu ile yıkamak istemiş yanlış hatırlamıyorsam kocasıda biraz tepki göstermişti Allah korusun eşin yarın bir gün sizede böyle birşey derse elini şu deterjanla falan yıka dese ne bence bir an önce tedavi olması gerek peki eşinizin annesi nasıl ailede varmı temizlik hastalıgı yoksa sadece eşinizdemi var

Eşimin annesi gençliğinde eşim gibiymiş ona çekmiş, çekmez olsun:41::47: Annesinin düzenine alışmış işte onu bekliyor... Gerçi şu an bekarlık evleri hiç de temiz değil, oralık darmadağın, raflar tozlu... Ama diyor ki artık annemin evine gidince annemin evi de bana batıyor diyor... Sen obsesif kompulsif bozukluk hastasısın diyorum inandıramıyorum:47::26: Eşimin ailesi bizdeyken annesi bulaşık yıkamış ama lavaboyu temizlemeyi unutmuş sanırım. İşten geldim eve eşimin suratı beş karış, bayağı sinirli mutfak temizliyor, ne oldu hayatım neden bu kadar sinirlisin dedim, annem lavaboyu kirli bırakmış dedi, ben de olur böyle birtanem takma kafana , unutmuştur yaşlı kadın falan dedim, yüzünü okşamak istedim elimi itti, dur sakinleşeyim sonra okşarsın dedi, e tabi bende ne ona yanaşma isteği ne gülme isteği hiçbir şey kalmadı:43:

canım diğer yorumlarını da okudum
gerçekten eşinin psikolojik destek alması şart
bir erkeğin ev işine karışması hoş değil daha önce de yazdım
madem ki ev senin o zaman düzen sana ait olmalı kimsenin düzeninde yaşamak zorunda değilsin
dediğin gibi şunu şöyle yapma onu oraya koyma düzeni bozma gibi söylemlerle ne hissettiğini belki aktarabilirsin ama onunki takıntı gerçekten
ya sana ne lavabodan? bırak olduğu kadarı yeter bence sen iş bul ona da şnu teklif et hadi ben iş bulup çalışayım ev işleriyle de sen ilgilen de ha kızar diye düşünme sen de tavrını koy evin hanımı mısın hizmetçisi mi belli değil
çok kasma ev işini haftada 1-2 yapsan yeter zorlama kendini salla beğenmezse de kendin yap de ama şunu da belirt
bu evin hanımı benim evdeki çamaşırın bulaşığın yıkanacağı zamana ben karar veririm dk başı çamaşır yıkanmaz haftada bir renkli bir beyaz çamaşır çıksa 2 makine arada çarşaflar falan 3e çıkar en fazla daha fazlası olmaz zaten 2 kişisiniz biz bile 5 kişi 3 makine anca yıkıyoruz zaten şimdiki makineler de büyük eskisi gibi de değil
o bişey olaz dedikçe sen de itiraz et o çamaşır sepeti çamaşırlar biriksin ve öyle makineye atılsın diye alınır dk başı çamaşır için değil olmadı sepeti de hasır olanlarından al içi görünmesin:34:
ha psikoloğa da mutlaka git sen git anlat zaten psikolog eşini de çağıracaktır

canım diğer yorumlarını da okudum
gerçekten eşinin psikolojik destek alması şart
bir erkeğin ev işine karışması hoş değil daha önce de yazdım
madem ki ev senin o zaman düzen sana ait olmalı kimsenin düzeninde yaşamak zorunda değilsin
dediğin gibi şunu şöyle yapma onu oraya koyma düzeni bozma gibi söylemlerle ne hissettiğini belki aktarabilirsin ama onunki takıntı gerçekten
ya sana ne lavabodan? bırak olduğu kadarı yeter bence sen iş bul ona da şnu teklif et hadi ben iş bulup çalışayım ev işleriyle de sen ilgilen de ha kızar diye düşünme sen de tavrını koy evin hanımı mısın hizmetçisi mi belli değil
çok kasma ev işini haftada 1-2 yapsan yeter zorlama kendini salla beğenmezse de kendin yap de ama şunu da belirt
bu evin hanımı benim evdeki çamaşırın bulaşığın yıkanacağı zamana ben karar veririm dk başı çamaşır yıkanmaz haftada bir renkli bir beyaz çamaşır çıksa 2 makine arada çarşaflar falan 3e çıkar en fazla daha fazlası olmaz zaten 2 kişisiniz biz bile 5 kişi 3 makine anca yıkıyoruz zaten şimdiki makineler de büyük eskisi gibi de değil
o bişey olaz dedikçe sen de itiraz et o çamaşır sepeti çamaşırlar biriksin ve öyle makineye atılsın diye alınır dk başı çamaşır için değil olmadı sepeti de hasır olanlarından al içi görünmesin:34:
ha psikoloğa da mutlaka git sen git anlat zaten psikolog eşini de çağıracaktır

Sepet hasırlardan zaten görünmüyor ama adamın içi rahat etmiyor yahu çamaşır yıkamadan :1: Bakalım denerim dediklerini de sanki eşime pek sökmez gibi geliyo :1:

Sepet hasırlardan zaten görünmüyor ama adamın içi rahat etmiyor yahu çamaşır yıkamadan :1: Bakalım denerim dediklerini de sanki eşime pek sökmez gibi geliyo :1:

hadi ya?:53: ona rağmen böyleyse artık ben yorumsuzum:19: Allah kolaylık versin ama dediğim gibi sen de psikolojik destek alabilirsin hem diğer sorununa da yardım edebilir:34: belki tek sorun o da olabilir :44:

Son düzenleme:

Devlet hastahanelerin psikiyatri bölümü var canım oraya gidebilirsiniz önemli olan eşinizi ikna etmek

Kızlar merhabalar.

Vajinismusu yendim :64: Eşimde henüz ev işi konusunda bir değişim olmadı ama daha sıcak, daha ilgili daha sevecen oldu :1: Bu arada sende obsesif kompulsif bozukluk var dedim inanmadı ama internetten bunla ilgili bir test çözdü :1: işin kötüsü testte az bile olsa obsesif çıkmadı yaf:50: Neyse biraz daha bekleyim bakalım :1:

Back