Ben mi abartıyorum?

Evlilik de alışılacak bir kurumdur biraz zaman ister ama o zamanın hakkını vermezsen seni çok üzer. Bunun bilincinde olman lazım. İkincisi de çevrendeki olayları yargılayacağına onlara en mükemmel nasıl yeteceğini düşün ve bunları becerdikçe ne kadar müthiş bir kadın olduğun için gurur duy kendinle. Herkesi mutlu et kendin mutsuz ol demek değil bu. Öncelikle evliysen yapman gerekenleri kabul et temizlik vs. eşin için diyecek bir şey bulamıyorum bana en itici gelen erkek tiplemesidir aşırı titiz olanlar yani bardağa kadar bakanlar. Umarım düzenini kurduktan sonra bunun önüne geçebilirsin. Bunun dışında sabahları uygun bir saatte kalkıp eşini işe göndermekle ve evinle meşgul olmakla başlamalısın.

Sende de hafif tembellik var ama eşin çok titiz.
her gün dip köşe temizlik yapılması beklenip çamaşır yıkanır mı yahu.:52:
ne buluyor da yıkıyor hergün?

Bencede asıl sorun vajinismus..bizim bi arkadaş geçenlerde anlatıyo vaka aynı.3-4 ay olmamış terapiye gitmişler sorun çozulmuş.bu sure içinde eşi çok kaba ve sert davranıyormuş en ufak meselede kavga çıkarıyormuş.sorun halledilince kuzuya döndü diyor.
Allah yardımcınız olsun.

valla cok sanslisiniz imrendim iyi esiniz sizi kapi disi etmemis bugune dek..hem vajinismus hem ev isi yok.iyi adam size seni napmaya aldim ben dememis sevgide bir yere kadar bence bu durumda mecnun olsa isyan eder valla :1:
yapmaniz gerekenler cok basit tum benliginizle es olmaya calisin kadin..onun esi sizsiniz artik evi siz dondureceksiniz her anlamda biraz gucunuzu gostermeniz lazim ona

valla cok sanslisiniz imrendim iyi esiniz sizi kapi disi etmemis bugune dek..hem vajinismus hem ev isi yok.iyi adam size seni napmaya aldim ben dememis sevgide bir yere kadar bence bu durumda mecnun olsa isyan eder valla :1:
yapmaniz gerekenler cok basit tum benliginizle es olmaya calisin kadin..onun esi sizsiniz artik evi siz dondureceksiniz her anlamda biraz gucunuzu gostermeniz lazim ona

bu nasıl bi yorum ya
kadını iyice komplekse sokacaksınız.
vajinusmus bi hastalık sonuçta tamam 1 sene uzun ama napsın zavallı.
kocası yarın öbür gün hasta olsa o zaman konu sahibi de terk etsin gitsin nolcak.
ev işlerini de yapıyormuş ama koca arıza, her gün çamaşır mı yıkanır yav.
yapılanları da beğenmiyor, kendi yapsın o zaman
bu kadın yapmak zorunda mı sanki?
bi de tüm benliğiyle eş olmaya çalışacakmış, köle olsun yani adama

Allah size sabır versin ...
bende aileme sıksık giderim hele işleri varsa yatıya bile kalırım işi bitene kadar kaç gün sürerse ...
evin işinede eşim hiç karışmaz isterse ayak basacak yer olmasın hiç sesini çıkarmaz
sizin eşiniz mutlaka yardım almalı çünkü aşırı titiz ..hastalık derecesinde
benim annem bile kontrol etmezdi ki yaptığım temizliği eşim kontrol edecek ......

bu nasıl bi yorum ya
kadını iyice komplekse sokacaksınız.
vajinusmus bi hastalık sonuçta tamam 1 sene uzun ama napsın zavallı.
kocası yarın öbür gün hasta olsa o zaman konu sahibi de terk etsin gitsin nolcak.
ev işlerini de yapıyormuş ama koca arıza, her gün çamaşır mı yıkanır yav.
yapılanları da beğenmiyor, kendi yapsın o zaman
bu kadın yapmak zorunda mı sanki?
bi de tüm benliğiyle eş olmaya çalışacakmış, köle olsun yani adama

valla bende de temizlik takıntısı vardır
kociş daha eve girmeden çorabı çıkar ellerini yıka demeye başlıyorum oraya oturma minder kayar hahahh
keşke eşim senin eşinin huyunu alsa ne güzel olur ya
ne olursa olsun o benim canımdır herşeyimdir

bencede sorun bırlıkte olamamanız.1 yıl olmus karsınızdakı erkek sonucta.ama elınızde olan bırseyde degıl farkındayım karsı taraf ıcın yıpratıcı olur.sıze soylenme nedenı o yanı.durumunuz cozulsun bıseye karısmaz.halada karısıp boyle kaynana gıbı soylenıyorsa zaten allah yardımcınız olsun.hıc sevmem oyle erkegı ben herseye karısan.hıcbırımız hergun koltuk cekıp temızlemıyoruz yada mutfagı ındırıp bındırmıyoruz.bunlar hergun olacak ıs degıl oturun anlatın canım karısmasın ev ısıne yok karısmayı bırakamıyosa ısten ızın alsın 1hafta yapsında sızde gorun ogrenın.en sevmedıgım erkek tıpı

Kızlar yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ederim. Şimdi yemek yapıyorum eşim gelecek gelip de bu topikte görmesin beni sonra tek tek cevaplandıracağım :34:

bence sen yetersiz değilsin eşin aşırı beklentili okurken gıcık oldum valla eşine bu kadar titizlik hastalık bir uzmandan yardım almalı bence hergün halı kilim kaldırılıp koltuk çekilmez gün aşırı bile yapılmaz bunlar haftada 1 yapılır diğer günler ev temiz tutulmaya çalışılır bu kadar temizlik sağlığada zararlı ben de bi ara sürekli el yıkardım elimi sudan çıkarmazdım diyebilirim sonra egzama oldu doktora gittim doktor her dakika el yıkanmaz diye bi azar çekti epidermin incelmiş dedi sıcak çay bardağı tutamaz hale gelmiştim tedavi oldum 12 de yatsan 8:30 9 da kalkman çok kolay oluyor zaten daha önce kalkıp ne yapıcaksın ki onun dediklerini yapmayı düşünmüyorsun inş.sana o kadar psikolojik baskı uygulamış ki zavallı sen kendini yetersiz görmeye başlamışsın senin bu duruma soktuğu için senin ona kızman gerek asıl onun değil zaten vajınusmus gibi bir sıkıntın var bir temizlik eksikti.. ayrıcada ailen ellerini yıkamadıysa ona ne herkes kendi tutuğu ekmeği yer mikrobunu kaparsa kapar

bence evliliğe hazır olmadan evlenmişsin.
keşke annenin evinde evin hanımı senmişsin gibi denemeler yapsaydın.
ben evli değilim ama yemek yapmayı bilmiyorum mesela.
temizliğim çok iyidir. annem temizlik hastası çünkü. aşırı derecede temizlik yaptırırdı ama mutfağa sokmazdı kırarsın dökersin diye ki hala da öyleyim döküp saçarım.

bence evinin işine ağırlık ver kocan haklı. bir kadın evinin işini yapmalı. ben bile öğrenci halimle erkek arkadaşıma gidip odasını toplarım giysilerini ütülerim evini temizlerim içimden geliyor ama yemek yapamam. yemeğide o yapar.

kayınvaliden geldiğinde de erken uyanacaksın tabi ki. geç uyanmak da ne. yanlış yapmışsın açık sözlü oldum biraz ama gerçekler bunlar.

merhaba
seni anlayabilmek için tüm sayfaları okudum
ve inan ilk içimden geçeni yeliznur arkadaşımız yazmış
ben de erkenci bir insanım ama sen uykuculardansın anladığım
sonuçta bu bünye meselesi herkesin belli bir alışkanlığı var vücudun öyle bu senin bir parçan
sen de zaten evlenince bu yönünü epey düzeltmişsin gibi geldi
bence ev işi konusunda da yetersiz değilsin hatta fazlasını bile yapıyorsun
ben evli değilim ama ev işleri bendedir bazen annem bana sorar ne nerde şunu nasıl yapalm diye:1:
ona rağmen senin kadar dip köşe temizlik yapmam günlük işler bellidir, bulaşıklar makineye atılır kalanlar elde yıkanır, ortalık toplanır arada süpürge çekilir işte haftada bir genel temzlik yapılır, ütüler de bizim haftasonu yıkanır sonrasında da katlar kalanları ütülerim oldu bitti
normali bence bu şekilde
ama eşin fazla takıntılı ha bu annesinin ona devamlı hizmet etmesinden de olabilir ki senden de aynısını bekliyor ama bu yanlış zira sen onun annesi değil eşisin
üstelik bir erkeğin ev işine karışmasını saçma buluyorum madem ki ev işi kadının görevi olarak addediliyor o zaman karışılmasın kardeşim yok illa karışcaksa sen geç otur o yapsın
ne ya yok tezgahın bu kısmını kullan yok misafiler ellerini yıkamamış
buna takıntılı kişilik bozukluğu deniyor - obsesif kompulsif bozukluk - tıp diliyle...
bence eşinle beraber psikolojik destek alın hem eşinin takıntıları için hem de özel sorunun için
ha belki nedeni bu da olabilir bilemem ama sana yüklenmesi tedavi sürecini de geciktiriyor çünkü stres altında bırakmış seni...
ha ailene desteğe gelince... elbette ailendir yeri gelince yardım edeceksin sonuçta tek aile onunki değil evine gerekli özeni gösterdikten sonra ki sen elinden geleni yapıyorsun bence, yardımını da edersin
hem onun ailesinin ne işi varmış yeni evli çiftin evinde? bu da işte sizin tedavi sürecinizi uzatıyor
konuş eşinle de ki ev işleri benim sorumluluğumda ve ben kendi bildiğim gibi yaparım eğer beğenmiyorsan kendin yaparsın benden bu kadar...
herşeye ve herkese yetmek zorunda değilsin hayır demen de gerekir yeri geldiğinde...

Vajinismusu çözmeye çalışıyorum. Psikolojik tedavi almam gerekliydi ama maddi anlamda sıkıntıdayız o yüzden kendi kendime egzersiz yapıyorum bu sitedeki vajinismus topiğindekileri uygulamaya çalışıyorum. Eşim fazlasıyla titiz. Kaynana gibi. Hergün çamaşır yıkar, kirli sepetinde çamaşır görmeye katlanamaz. Onun isteğine göre mutfak hergün tezgahtaki her şey aşağı indirilerek temizlenmeli. Hergün koltuk çekerek ev temizlenmeli. İşte sorunum erken kalkıp iş yapmakta. Ev işi için erken kalkıp iş yapmak da hayattan çalmak bana göre ama dediğinizi yapmaktan başka çarem de yok. Yoksa kimseye yetişemiyorum. Vallaha hem evinin işini ev dışarı işini çekip çeviren kadınlara hayranım.

canım umarım dediklerimi yanlış anlamazsın, evlilikte kim ne derse desin erkeği yola getirmenin en önemli yolu cinsellik, ben eşimle 5,6 gün birlikte olamadığımda (regl günlerinde vs) hemen geriliyor asabileşiyor ve bu farkında olmadan oluyor yani onunla birlikte olmam için değil, rahatlayamadığı için birşekilde enerjisini farlı şeylere yönlendiriyor, ben bunu bir süre sonra anladım tabiki :) arayı uzun tutmamaya çalışıyorum :) şimdi bunun tedavisinin nasıl olduğunu bilmiyorum ama sorun senin pis olman yada eşinin aşırı titiz olması değil, sorun daha önemli şeyleri konuşamıyor olmanız olabilir, yani bilmiyorum zormu sizin için ama eşinizle başbaşa sohbet edin romantik filmler izleyin mümkünse, daha da ilerisi gelir diye düşünüyorum sonuçta hormonlarınız çalışıyor psikolojik bir sorun sanırım. Umarım en kısa sürede aşarsınız sorularınızı içtenlikle cevaplayabilirim :)

Sorunlarını çözmeye çalış, arkadaşlar haklılar cinsellik önemli ama her gün çamaşır yıkamak da çok normal bir hareket değil. Eşinle tatlılıkla konuş, bunun seni bunalttığını anlat. Gerekirse birlikte bir evlilik danışmanına gidin. Allah kolaylık versin

Şimdi ben sabahın körü kalkıp ev işi yaparsam , herkese yetebilir miyim? Yetiştirebilir miyim? O zaman kendimi yetersiz hissetmem mi? Tek çare bu zaten. Bir de bunu deneyeceğim. O zaman belki her iki tarafa da yeterim. Ama eşimin ailesine yeter miyim onu bilmiyorum. Her cuma ararım bir cuma aramasam ağlıyor beni aramıyor diye. Sonra da iki - üç gün soğuk konuşuyor.

buraya kadarki yorumları okudum ve sonuna kadar okumaya dayanamadım.canım sen nie millete yetmeye çalışıosunki boşver,kendini neden bu kadar yoracaksınki...senin çözmen gereken tek sorun cinsellik.eşin bu konuda tatmin olamadığı için gereksiz detaylara takılıyor bana kalırsa.onada tavrını koy ne demek mutfağın şu tarafında çalış bu tarafa geçme falan.herkes yerini bilsin çok biliosan sen gel yemek yap temizlik yap de.yani ben olsam bu kadar ev işlerine karıştırmazdım bekarken nasıl olduğun önemli değil ben senin hizmetçinmiyim die çıkışırdım ben olsam.

ayrıca ablanın alınganlığıda çok saçma geldi sen onunda şöförü değilsin bi gün ona yardım etmedin die küsmeside çok anlamsız.
ancak kayınvalidenleri zaten sadece arıyormuşsun bence hiç küstürüp gönüllerini kırma konuştuğun iki dakka değilmi 3-4güne arayabilirsin ne olcak.

yakın çevrendede hep bir beklenti hali var insanlar birazda seni düşünmeli...onlar düşünemiorsa sen tavrını koymalısın.

Bakalım kızlar... Vajinismus egzersizlerimde büyük ilerleme kaydettim, ilişkiye girme sürecim yakındır. Şimdi de alarm kurdum erkenden kalktım kahvaltı hazırlayacağım beyimize... Onu yolladıktan sonra da bütün gün iş yaparım. Bakalım bu akşam gelince neye takacak? Yaptığım neyi beğenmeyecek...:41:

Back