Ben mi abartıyorum?

O zaman uykuyu seven bir insansınız ben gece 2 de yatsam sabah 6 ta ayakta olurum:9:ayrıca bir erkegin ev işine karışması bu kadar hoş degil aslında psikolojik olarak destek alması gerek temizlik takıntısı yüzünden.

Söylüyorum ama inanmıyor. Ben temizlik takıntılı değilim olması gereken bu diyor. Geçen halıya yattı uyuyakaldı. Yastık vereyim mi dedim. Uyku sersemi başını salladı. Yastık verdim bi an uyanıp yastığa baktı, bunlar açık renk kirlenir koyulardan ver dedi. Ben o uykuyla hayatta dikkat etmem ona. Bakalım vajinismusu çözünce de eve takacak mı? O zaman ısrar edeceğim psikolojik destek için:41:

bence biraz kendi ailenize karşı hala evin kızı muamelesi görüyorsunuz.. elbette ki gerektiği zamanlarda ablanıza annenize yardımcı olacaksınız ama sizin artık başka bir yaşantınız daha var...
onların da biraz bu konuda anlayışlı olması gerekirdi..

eşiniz fazlasıyla sabırlıymış... arada da bırakın söylensin yani..

her gün ablanızı başka bir şehire götürüyormuşsunuz, ablanız otobüsle yetişemiyor diye... neden ablanız yetişemiyor? iki saat önce kalkıp yetişebileceği bir otobüse binse??

yani kendi eviniz eşiniz işleriniz için taviz vermezken ablanız için her gün şehir dışına çıkmanız, anneniz için kalkıp gitmeniz... adamın haliyle sinirlerini bozar.. ki yine güzellikle önce ev işini hallet sonra git demiş.. resti de çekebilirdi gitmeyeceksin diye...

lütfen bence eşinize evinize daha fazla zaman ayırın...
elimden geleni yapıyorum demeyin daha fazlasını yapın..

önceliğin artık kendi eviniz olduğunu kocanız olduğunu unutmayın....

Arkadaşım sen kendi ailenin yanına hergün mü gidiyorsun eşin bu duruma bozuluyor olabilir belki benim ailemide ziyaret et gibi şeyler söylüyormu yanlış anlama sadece merak ettim:34::34:

Ayrı şehirlerde yaşıyorduk biz. Ailesi başka şehirde. Evlliğimiz 1. ayında gelip 1 ay kaldılar. Evliliğimizin 7. ayında gelip 2,5 ay kaldılar. Hergün telefonla konuşurlar saatlerce. Ben bekarken de kendi ailemin yanında oturmazdım, odama çekilirdim. Onun ailesi gelince hergün yanlarında oturup onların izlediği şeyi izlemek zorundayım, onların yapmak istediği şeyi yapmak zorundayım. Ben annemlere 15 dk yürüme mesafesinde oturduğum halde bazen 2 haftada bir yanlarına giderdim. Sadece bu ara bu taşınma durumundan dolayı, 2 günde bir falan yanlarına gidiyorum, ablamı da her zaman götürüp getirmiyorum. Gidemeyeceği ya da yetişemeyeceği zamanlar götürüyorum. Kendi ailesine gelince hergün görmek ister:41:

bence biraz kendi ailenize karşı hala evin kızı muamelesi görüyorsunuz.. elbette ki gerektiği zamanlarda ablanıza annenize yardımcı olacaksınız ama sizin artık başka bir yaşantınız daha var...
onların da biraz bu konuda anlayışlı olması gerekirdi..

eşiniz fazlasıyla sabırlıymış... arada da bırakın söylensin yani..

her gün ablanızı başka bir şehire götürüyormuşsunuz, ablanız otobüsle yetişemiyor diye... neden ablanız yetişemiyor? iki saat önce kalkıp yetişebileceği bir otobüse binse??

yani kendi eviniz eşiniz işleriniz için taviz vermezken ablanız için her gün şehir dışına çıkmanız, anneniz için kalkıp gitmeniz... adamın haliyle sinirlerini bozar.. ki yine güzellikle önce ev işini hallet sonra git demiş.. resti de çekebilirdi gitmeyeceksin diye...

lütfen bence eşinize evinize daha fazla zaman ayırın...
elimden geleni yapıyorum demeyin daha fazlasını yapın..

önceliğin artık kendi eviniz olduğunu kocanız olduğunu unutmayın....

Ben kendimi yanlış ifade etmişim :) Ablamı hergün şehir dışına götürmüyorum. 3 kere götürdüm sadece. Bugünkü istediği yardım ki 3 haftadır benden bir şey istemiyor. Bugün ayrı ayrı semtlerde işi varmış, otobüsle yetişemeyecek eğer otobüsle giderse o yüzden benden bugün onu o semtlere götürmemi istedi, sonra da terminale bırakmamı. Otobüsle gidip geliyor bu ara, otobüsüne de yetişiyor. Sadece bugün yetişemeyeceğini düşündüğü için yardım istedi. Sanırım yazarken gözden kaçırdım hergün götürüp getiriyorum gbi bir izlenim bırakmışım. Eşimin ailesi gelip 2,5 ay kalıyorlar, biz yeni evliyken gelip 1 ay kalmışlardı. Birinci ayımızda gelip 1 ay kaldılar. Ben hiçbirine ses etmezken ara sıra aileme yardım etmem batarsa bu da benim gözüme batar.:44:

Eğer çok tembelliğe kaçtığınızı düşünmüyorsanız, eşinizin memnuniyetsizliği
için onunla konuşun. Belki sorun onun takıntılarıdır. Bence evin hanımına
müdahale bir süre sonra bıkkınlık yaratır. Ayrıca vajinismus probleminizi de
çok fazla ötelemişsiniz. Önceliğiniz olmalıydı halbuki. Hiçbir bahaneniz olmamalı
onu çözmek için. Tabi birlikte çözmelisiniz.

Ama size söylemek istediğim en önemli şey, herkesi memnun etmek için çok
fazla uğraşırsanız mutsuz olursunuz. Çünkü boşa giden her çaba sizden
götürüyor.

Merhabalar. Daha önceki konularımdan takip edenler bilirler. Evleneli bir yıl oldu. Ama vajinismus olduğum için ilişkiye giremedik henüz. Bunun haricinde eşimle 6 yıl çıktığımız halde evlenince evin içinde anlaşamaz olduk. Sebep genelde ev işi. Benim bekarken edindiğim alışkanlıklar evlenince beni çok zorladı. Geç kalkmak, ev işi konusunda tembel olmak vs... Eşim de bana nazaran çok çok çok titiz çıktı. Hatta biraz takıntılı. Bardakları şöyle dizme böyle diz, eve kim geldi koltuk kaymış vs.. yıkadığım bulaşıkları gelip kontrol eder bunda dudak izi kalmış, bunda parmak izi kalmış, tezgahı silmişsin ama domates çekirdeği kalmış ya bir şeyi düzgün yap ya da hiç yapma vs vs bunları dizsem bayağı artar hepsini yazamaycağım şimdi... Annemler taşındı. Onlara yardıma gidince kendi evimin işi kalıyor eşim de evin işini bitir öyle git nereye gideceksen diyor, anneme yardım etmeyip evin işini yapsam bu sefer de annem bize yardıma gelmiyorsunuz, hiç arayıp sormuyorsunuz diye alınıyor. Ablam öğretmen olup atandı onun da şoförlüğünü yapıyorum başka şehre götürüp getiriyorum, bugün evimin işi kaldı seni götüremem deyince onunla da kavga ettik ben nasıl yetişreceğim senin yardımın olmadan diyor. Eşimin annesi de aramasam ağlıyor alınıyor, aradığımda surat yapıyor, bize gelip 2,5 ay kaldılar, geç kalkıyorduk eşimle, sorun yapmıyor gibiydiler geçen biz size gelmeyelim ya da gelirsek o geç kalksın biz kahvaltımızı yapalım aç beklemeyelim deyip alınganlığını dile getirmiş. Kendimi çok eksik hissediyorum. Ne istenilen bir eş , bir ev hanımı olabildim ( çalışıyordum şirketim taşındığı için şu anda işsiz kaldım, eşimin iş durumları da bu ara iyi gitmiyor o da streste), ne istenilen bir evlat ne istenilen bir gelin... Hiç kimseyi mutlu edemiyorum, kimseye yetemiyormuşum gibi geliyor... Sizce ben mi abartıyorum yoksa gerçekten ruh halim kötüye mi gidiyor... Gerçekten yetersiz miyim ben...:(:43:
canım artık evlisin sonuçta bekarken hepimiz rahatık biliyorum bazen zor geliyo ama sorumluluğun var sonuçta eşin belliki derli toplu ev seviyor tabi fazla müdahale etmeside can sıkıcı sende birazdaha evine özen göster ailelerin hiç gücenmeye hakkı yok senin ayrı bi evin var her çağrıldığında orda olamzsın seni anlamaları gerek üzülme evine zaman ayır sen boşver evini temiz gördükce temizlik yapasın gelir :)

ay canım çok zor bu kadar titiz bir eşle yaşamak. ara sıra benım eşimde şunu şöyle yapsana aşkım der çıldıracak gibi olurum. sanane yahu bu kadın işi sananeeeee. ve sankı o akıl etmış ben edememişim yetersizmişim gibide uzulurum:ssz: senın gıbı eşim olsa çıldırırdım herhalde. anladığım kadarıyla sen gayet guzel idere ediyorsun ama eşin çok takıntılı. bırak o zaman kendi yapsın. bi kere eşim utulediğim gömleği beğenmedi. bende aynen " elimden gelenı yaptım ha eğer beğenmiyorsan kendin utule hayatım inankı kırılmam " dedim güldü gitti:27:
bu arada evlendin diye ailenin zor gunlerınde yanında olmayacak değilsin elbet. bu konuda ben seni tebrık ederim sadece ,asla eleştirmem. tabıkı yardım edeceksin

Eğer çok tembelliğe kaçtığınızı düşünmüyorsanız, eşinizin memnuniyetsizliği
için onunla konuşun. Belki sorun onun takıntılarıdır. Bence evin hanımına
müdahale bir süre sonra bıkkınlık yaratır. Ayrıca vajinismus probleminizi de
çok fazla ötelemişsiniz. Önceliğiniz olmalıydı halbuki. Hiçbir bahaneniz olmamalı
onu çözmek için. Tabi birlikte çözmelisiniz.

Ama size söylemek istediğim en önemli şey, herkesi memnun etmek için çok
fazla uğraşırsanız mutsuz olursunuz. Çünkü boşa giden her çaba sizden
götürüyor.

Aslında daha evliliğimin 19. gününde buradaki topiğe girdim, egzersizlere başladım sonra mantar oldum sonra çok yoğun çalışmaya başladım, sonra eşimin ailesi gelip bende aylarca kaldı vajinismus egzersizlerine ara vermiştim tekrar başladım. Eşimle bunu konuştum, bazen tamam dikkat ederim diyor, bazen ben takıntılı değilim bu olması gereken bir şey diyor. Ama ben her zaman herkesi memnun etmeye çalışırdım, kimseyi kırmak istemezdim. Evlenince bu daha zor bir hal aldı benim için:43:

ay canım çok zor bu kadar titiz bir eşle yaşamak. ara sıra benım eşimde şunu şöyle yapsana aşkım der çıldıracak gibi olurum. sanane yahu bu kadın işi sananeeeee. ve sankı o akıl etmış ben edememişim yetersizmişim gibide uzulurum:ssz: senın gıbı eşim olsa çıldırırdım herhalde. anladığım kadarıyla sen gayet guzel idere ediyorsun ama eşin çok takıntılı. bırak o zaman kendi yapsın. bi kere eşim utulediğim gömleği beğenmedi. bende aynen " elimden gelenı yaptım ha eğer beğenmiyorsan kendin utule hayatım inankı kırılmam " dedim güldü gitti:27:
bu arada evlendin diye ailenin zor gunlerınde yanında olmayacak değilsin elbet. bu konuda ben seni tebrık ederim sadece ,asla eleştirmem. tabıkı yardım edeceksin

Onun ailesi geldiğinde aylarca kalır, en son 2,5 ay kaldılar. Hatta annesi evin düzenine karıştı. Mutfakta bir şeylerin yerini değiştirdi ses etmedim hala annesinin düzenindedir mutfak. Annesi eşimin ayağından çorabını çıkarırmış, su istese hemen getirirmiş. Yıllarca ev hanımı olmuş hiç çalışmamış. Annesi gibi yapmamı bekliyor. Yapamayınca da ben tembel oluyorum:43: Ramazanda 12 kişiyi yemeğe aldım. Onun ailesi ve benim ailem geldi. Masadan bir tane su bardağını bile mutfağa götürmedi. O oruç tutmadı, ben oruçlu olduğum halde ağzıma bir lokma yemek atamadan hizmet edip durdum, kolasını bile bardağa kendi koymadı benden bekledi. Babam bile kıyamadı dur kızım ben koyarım sen otur yemeğini ye dedi. Hatta ailem bizdeyken beni kenara çekti "herhalde ellerini yıkamadılar bir kolonyalı mendil dağıt istersen" dedi ki herkes ellerini yıkamıştı, evimdeki misafirin elini yıkayıp yıkamamasına bile müdahele ediyor anlayacağınız:43:

Bir yıllık evliliğimin 3,5 ayını kendi evimde onun ailesiyle geçirdim. Kendi ailemi 15dk yürüme mesafesinde olmalarına rağmen 2 haftada bir gördüm. Sadece bu ara bana ihtiyaçları var yardıma gidiyorum daha sık ve bu onun gözüne batmaya başladı. :43:

Onun ailesi geldiğinde aylarca kalır, en son 2,5 ay kaldılar. Hatta annesi evin düzenine karıştı. Mutfakta bir şeylerin yerini değiştirdi ses etmedim hala annesinin düzenindedir mutfak. Annesi eşimin ayağından çorabını çıkarırmış, su istese hemen getirirmiş. Yıllarca ev hanımı olmuş hiç çalışmamış. Annesi gibi yapmamı bekliyor. Yapamayınca da ben tembel oluyorum:43: Ramazanda 12 kişiyi yemeğe aldım. Onun ailesi ve benim ailem geldi. Masadan bir tane su bardağını bile mutfağa götürmedi. O oruç tutmadı, ben oruçlu olduğum halde ağzıma bir lokma yemek atamadan hizmet edip durdum, kolasını bile bardağa kendi koymadı benden bekledi. Babam bile kıyamadı dur kızım ben koyarım sen otur yemeğini ye dedi. Hatta ailem bizdeyken beni kenara çekti "herhalde ellerini yıkamadılar bir kolonyalı mendil dağıt istersen" dedi ki herkes ellerini yıkamıştı, evimdeki misafirin elini yıkayıp yıkamamasına bile müdahele ediyor anlayacağınız:43:

şok oldum abartmış gerçekten ya bence yardım alması için ikna et

Ablamla annem sen evlenince evine gelip ayağımızı oturup senden hizmet bekleyeceğiz diye alay ederlerdi benle. Evde hiç iş yapmazdım çünkü. Bana geldiklerinde eşimin bana yardım etmediğini, hizmet beklediğini görünce kıyamayıp yardım ettiler. Ramazanda yemeğe çağırdığımda sadece benim ailem sofrayı kaldırmama yardım etti. Benim 70 yaşındaki annem sofrayı kaldırırken onun annesi oturdu içeride hizmet bekledi. Ben hiçbirine ses etmiyorum. Eşime haksızlık yapmak istemem. Ben çalıştığım zamanlarda yemeği o yapardı, yalnızken bana yardım eder ama eve başkaları geldiğinde kalkıp kendi suyunu bile almaz.

Ben hiçbir tarafa yetişemeyip yetersiz olduğumdan dert yanarken konu gene eşimin titizliğine geldi :27::41:

En son temizlik yaptığımda eve geldiğinde ohh ev mis gibi kokuyor dedi sonra tek tek kontrole başladı nereyi nasıl temizlimişim onu kontrol etti:41:

Ben kendimi yanlış ifade etmişim :) Ablamı hergün şehir dışına götürmüyorum. 3 kere götürdüm sadece. Bugünkü istediği yardım ki 3 haftadır benden bir şey istemiyor. Bugün ayrı ayrı semtlerde işi varmış, otobüsle yetişemeyecek eğer otobüsle giderse o yüzden benden bugün onu o semtlere götürmemi istedi, sonra da terminale bırakmamı. Otobüsle gidip geliyor bu ara, otobüsüne de yetişiyor. Sadece bugün yetişemeyeceğini düşündüğü için yardım istedi. Sanırım yazarken gözden kaçırdım hergün götürüp getiriyorum gbi bir izlenim bırakmışım. Eşimin ailesi gelip 2,5 ay kalıyorlar, biz yeni evliyken gelip 1 ay kalmışlardı. Birinci ayımızda gelip 1 ay kaldılar. Ben hiçbirine ses etmezken ara sıra aileme yardım etmem batarsa bu da benim gözüme batar.:44:

konuyu açarken ki yazdığınız yazınızda,

Ablam öğretmen olup atandı onun da şoförlüğünü yapıyorum başka şehre götürüp getiriyorum, bugün evimin işi kaldı seni götüremem deyince onunla da kavga ettik ben nasıl yetişreceğim senin yardımın olmadan diyor.

böyle söylediğiniz için evet ben söylediğinizi gibi sürekli götürdüğünüz sonucunu çıkarttım.. her neyse madem yanlış düşünmüşüm bir şey diyemem....

aileler arası kıyaslama yapmayın, kendi ailesi geldiğinde ses çıkartmadım bende aileme gittiğimde ses çıkartmasın durumu değil ki bu...
ara sıra ailenize yarım etmeniz kimsenin gözüne batmaz...
ama siz kendi evinizi ikinci plana aileniz için atarsanız bu göze batar....

konuyu açarken ki yazdığınız yazınızda,

böyle söylediğiniz için evet ben söylediğinizi gibi sürekli götürdüğünüz sonucunu çıkarttım.. her neyse madem yanlış düşünmüşüm bir şey diyemem....

aileler arası kıyaslama yapmayın, kendi ailesi geldiğinde ses çıkartmadım bende aileme gittiğimde ses çıkartmasın durumu değil ki bu...
ara sıra ailenize yarım etmeniz kimsenin gözüne batmaz...
ama siz kendi evinizi ikinci plana aileniz için atarsanız bu göze batar....

Aileler ile kıyaslama yapıyorum çünkü onun ailesi aynı durumda olsaydı bizim evin işi kalırsa kalsın onun ailesine mutlaka yardım edilmeliydi... Ben babamı bir kere havaalanına götürürüm batar, onun annesi babası geldiğinde batmaz sürekli getirip götürmemi ister... Maddi anlamda batar yani. Evet başlangıçta kullandığım ifade kendimi yanlış anlatmama sebep olmuş :26: Ben annemlere yakın oturduğum halde 2 haftada bir giderdim. Sadece bu ara bu taşınma ve atanmaları durumu yüzünden biraz fazla yardım ediyorum o da batıyor:50:

ben de evleneli bir yılı geçiyor evlilikte cinsellik hakkaten çok çok önemli can damarı gibi bişey aranızdaki bağın çok kuvvetli olması lazım sorun olmaması için burda bi konu var orada arkadaşlar birbirlerine tavsiyelerde bulunup doktor ismi paylaşıyorlar onları takip etmiyorsan etmemi öneririm annemlere bende yakınım kardeşimin düğünü vesilesiyle bende yardıma gitmik durumunda kaldım eşimle bazen sıkıntı yaşadım bu bi gerçek ama çalıştığım halde işimi aksatmadım öyle bir lüksümüz de yok elinden geldiği kadar yap işlerini mesela yemektn kalkar kalkmaz bulaşık tezgahın üzerinden gitsin süpürgeni her gün aç bi kovada suyun hazır dursun deterjanlı viladanla görülen yerleri gün aşırı sil tuvelti banyoyu kullandıkça domestosla yıka hiçbir sorunun kalmaz çamaşırlarda çok birikmeden yıkandıkça sorun falan da kalmaz kayınvalidenler sizdeyken ben geç kalkıyorum ne yapayım deme lüksün yok bence yaşlı insanlar en azından 45 üstüdürler ve onlar yatamaz o kadar en fazla yatacakları 9 benim babam saat 7 de ayağının üstüne kalkar işi olsun olmasın , kayınvaliden çekindi demekki kahvaltı da hazırlayamadı bu konulara dikkat edersen canım hiçbir sorun kalmaz vajinusmus sağlık sorunu bu konuları hallettikten sonra onu yoğunlaşırsan daha mutlu bir evliliğiniz olur allahın izniyle ,annenlerle de konuşmalısın sen artık sorumlulukları olan bi insansın öncelik eşin ve kendi evin :34:

Herşeye yetmek zorunda değilsin ki...Önce herkese açık açık söyle.Ablana,annene...Evlendim daha evimin işini yapamıyorum.Bu ara artık evimle ilginicem...Sizde anlayışlı olun.Bu zamana kadar yaptım ama benimde artık hayatım var de...Emin ol onlar aynı şeyi yaşasalar çok rahat yaparlar sana bunu...

Düzen kur kendine.İstersen topiğime bir uğra.Orada birbirimize gaz verip ev işlerimizi yapıyoruz.Çok yararlı oldu bana ve bir çok arkadaşa...Bir kere başladın mı yaparsın.Zamanla eşinde çabaladığını görüp üstüne düşmez çok fazla...

Dediğim gibi önce kendi hayatını yaşa....Başkasının hayatını dört dörtlük yapıcam diye kendi hayatından olma...Bunu yapmazsan zaten hayatın hiç bir alanında mutlu olamazsın....Çok sağlam durman lazım annene ve ablana.Kızsalarda ailedir eninde sonunda unutur...

eşin gerçekten fazla fazla titizmiş canım. benim ki hiç takmaz pis değildir ama neden yapmadın niye temizlemedin demez vardıyalı çalışıyorum zaten. ama bence önce vajinusmusu yenmelisin ki hırs yaptığını söylemiştin sen başaracaksın benide isteklendirdin bende başaracağım senin verdiğin cesaretle. kaynanan da çok titizmi canım yoksa eeşin sana mı yapıyo böyle

eşin çok fazla titiz:26:ilişkiye giremedik diyorsun bence öncelikle bu sorununuzu çözün eşin belki de biraz bu sebepten temizliğe takmış olabilir.sen geç kalkıyorum diyorsun daha erken kalk evde işini bitir canım ama sanki eşin sana çatacak yer arıyormuş gibi geldi bana:19:yaptığın işi kontrol etmesi beğenmemesi hiç hoş değil:20:

Back