O zaman uykuyu seven bir insansınız ben gece 2 de yatsam sabah 6 ta ayakta olurumayrıca bir erkegin ev işine karışması bu kadar hoş degil aslında psikolojik olarak destek alması gerek temizlik takıntısı yüzünden.
Arkadaşım sen kendi ailenin yanına hergün mü gidiyorsun eşin bu duruma bozuluyor olabilir belki benim ailemide ziyaret et gibi şeyler söylüyormu yanlış anlama sadece merak ettim
bence biraz kendi ailenize karşı hala evin kızı muamelesi görüyorsunuz.. elbette ki gerektiği zamanlarda ablanıza annenize yardımcı olacaksınız ama sizin artık başka bir yaşantınız daha var...
onların da biraz bu konuda anlayışlı olması gerekirdi..
eşiniz fazlasıyla sabırlıymış... arada da bırakın söylensin yani..
her gün ablanızı başka bir şehire götürüyormuşsunuz, ablanız otobüsle yetişemiyor diye... neden ablanız yetişemiyor? iki saat önce kalkıp yetişebileceği bir otobüse binse??
yani kendi eviniz eşiniz işleriniz için taviz vermezken ablanız için her gün şehir dışına çıkmanız, anneniz için kalkıp gitmeniz... adamın haliyle sinirlerini bozar.. ki yine güzellikle önce ev işini hallet sonra git demiş.. resti de çekebilirdi gitmeyeceksin diye...
lütfen bence eşinize evinize daha fazla zaman ayırın...
elimden geleni yapıyorum demeyin daha fazlasını yapın..
önceliğin artık kendi eviniz olduğunu kocanız olduğunu unutmayın....
canım artık evlisin sonuçta bekarken hepimiz rahatık biliyorum bazen zor geliyo ama sorumluluğun var sonuçta eşin belliki derli toplu ev seviyor tabi fazla müdahale etmeside can sıkıcı sende birazdaha evine özen göster ailelerin hiç gücenmeye hakkı yok senin ayrı bi evin var her çağrıldığında orda olamzsın seni anlamaları gerek üzülme evine zaman ayır sen boşver evini temiz gördükce temizlik yapasın gelir :)Merhabalar. Daha önceki konularımdan takip edenler bilirler. Evleneli bir yıl oldu. Ama vajinismus olduğum için ilişkiye giremedik henüz. Bunun haricinde eşimle 6 yıl çıktığımız halde evlenince evin içinde anlaşamaz olduk. Sebep genelde ev işi. Benim bekarken edindiğim alışkanlıklar evlenince beni çok zorladı. Geç kalkmak, ev işi konusunda tembel olmak vs... Eşim de bana nazaran çok çok çok titiz çıktı. Hatta biraz takıntılı. Bardakları şöyle dizme böyle diz, eve kim geldi koltuk kaymış vs.. yıkadığım bulaşıkları gelip kontrol eder bunda dudak izi kalmış, bunda parmak izi kalmış, tezgahı silmişsin ama domates çekirdeği kalmış ya bir şeyi düzgün yap ya da hiç yapma vs vs bunları dizsem bayağı artar hepsini yazamaycağım şimdi... Annemler taşındı. Onlara yardıma gidince kendi evimin işi kalıyor eşim de evin işini bitir öyle git nereye gideceksen diyor, anneme yardım etmeyip evin işini yapsam bu sefer de annem bize yardıma gelmiyorsunuz, hiç arayıp sormuyorsunuz diye alınıyor. Ablam öğretmen olup atandı onun da şoförlüğünü yapıyorum başka şehre götürüp getiriyorum, bugün evimin işi kaldı seni götüremem deyince onunla da kavga ettik ben nasıl yetişreceğim senin yardımın olmadan diyor. Eşimin annesi de aramasam ağlıyor alınıyor, aradığımda surat yapıyor, bize gelip 2,5 ay kaldılar, geç kalkıyorduk eşimle, sorun yapmıyor gibiydiler geçen biz size gelmeyelim ya da gelirsek o geç kalksın biz kahvaltımızı yapalım aç beklemeyelim deyip alınganlığını dile getirmiş. Kendimi çok eksik hissediyorum. Ne istenilen bir eş , bir ev hanımı olabildim ( çalışıyordum şirketim taşındığı için şu anda işsiz kaldım, eşimin iş durumları da bu ara iyi gitmiyor o da streste), ne istenilen bir evlat ne istenilen bir gelin... Hiç kimseyi mutlu edemiyorum, kimseye yetemiyormuşum gibi geliyor... Sizce ben mi abartıyorum yoksa gerçekten ruh halim kötüye mi gidiyor... Gerçekten yetersiz miyim ben...
Eğer çok tembelliğe kaçtığınızı düşünmüyorsanız, eşinizin memnuniyetsizliği
için onunla konuşun. Belki sorun onun takıntılarıdır. Bence evin hanımına
müdahale bir süre sonra bıkkınlık yaratır. Ayrıca vajinismus probleminizi de
çok fazla ötelemişsiniz. Önceliğiniz olmalıydı halbuki. Hiçbir bahaneniz olmamalı
onu çözmek için. Tabi birlikte çözmelisiniz.
Ama size söylemek istediğim en önemli şey, herkesi memnun etmek için çok
fazla uğraşırsanız mutsuz olursunuz. Çünkü boşa giden her çaba sizden
götürüyor.
ay canım çok zor bu kadar titiz bir eşle yaşamak. ara sıra benım eşimde şunu şöyle yapsana aşkım der çıldıracak gibi olurum. sanane yahu bu kadın işi sananeeeee. ve sankı o akıl etmış ben edememişim yetersizmişim gibide uzulurumsenın gıbı eşim olsa çıldırırdım herhalde. anladığım kadarıyla sen gayet guzel idere ediyorsun ama eşin çok takıntılı. bırak o zaman kendi yapsın. bi kere eşim utulediğim gömleği beğenmedi. bende aynen " elimden gelenı yaptım ha eğer beğenmiyorsan kendin utule hayatım inankı kırılmam " dedim güldü gitti
bu arada evlendin diye ailenin zor gunlerınde yanında olmayacak değilsin elbet. bu konuda ben seni tebrık ederim sadece ,asla eleştirmem. tabıkı yardım edeceksin
Onun ailesi geldiğinde aylarca kalır, en son 2,5 ay kaldılar. Hatta annesi evin düzenine karıştı. Mutfakta bir şeylerin yerini değiştirdi ses etmedim hala annesinin düzenindedir mutfak. Annesi eşimin ayağından çorabını çıkarırmış, su istese hemen getirirmiş. Yıllarca ev hanımı olmuş hiç çalışmamış. Annesi gibi yapmamı bekliyor. Yapamayınca da ben tembel oluyorumRamazanda 12 kişiyi yemeğe aldım. Onun ailesi ve benim ailem geldi. Masadan bir tane su bardağını bile mutfağa götürmedi. O oruç tutmadı, ben oruçlu olduğum halde ağzıma bir lokma yemek atamadan hizmet edip durdum, kolasını bile bardağa kendi koymadı benden bekledi. Babam bile kıyamadı dur kızım ben koyarım sen otur yemeğini ye dedi. Hatta ailem bizdeyken beni kenara çekti "herhalde ellerini yıkamadılar bir kolonyalı mendil dağıt istersen" dedi ki herkes ellerini yıkamıştı, evimdeki misafirin elini yıkayıp yıkamamasına bile müdahele ediyor anlayacağınız
Ben kendimi yanlış ifade etmişim :) Ablamı hergün şehir dışına götürmüyorum. 3 kere götürdüm sadece. Bugünkü istediği yardım ki 3 haftadır benden bir şey istemiyor. Bugün ayrı ayrı semtlerde işi varmış, otobüsle yetişemeyecek eğer otobüsle giderse o yüzden benden bugün onu o semtlere götürmemi istedi, sonra da terminale bırakmamı. Otobüsle gidip geliyor bu ara, otobüsüne de yetişiyor. Sadece bugün yetişemeyeceğini düşündüğü için yardım istedi. Sanırım yazarken gözden kaçırdım hergün götürüp getiriyorum gbi bir izlenim bırakmışım. Eşimin ailesi gelip 2,5 ay kalıyorlar, biz yeni evliyken gelip 1 ay kalmışlardı. Birinci ayımızda gelip 1 ay kaldılar. Ben hiçbirine ses etmezken ara sıra aileme yardım etmem batarsa bu da benim gözüme batar.:44:
Ablam öğretmen olup atandı onun da şoförlüğünü yapıyorum başka şehre götürüp getiriyorum, bugün evimin işi kaldı seni götüremem deyince onunla da kavga ettik ben nasıl yetişreceğim senin yardımın olmadan diyor.
konuyu açarken ki yazdığınız yazınızda,
böyle söylediğiniz için evet ben söylediğinizi gibi sürekli götürdüğünüz sonucunu çıkarttım.. her neyse madem yanlış düşünmüşüm bir şey diyemem....
aileler arası kıyaslama yapmayın, kendi ailesi geldiğinde ses çıkartmadım bende aileme gittiğimde ses çıkartmasın durumu değil ki bu...
ara sıra ailenize yarım etmeniz kimsenin gözüne batmaz...
ama siz kendi evinizi ikinci plana aileniz için atarsanız bu göze batar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?