Ben mi abartıyorum?

cadikedi

Hayvanlı Sirklere GİTME!
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
2.158
326
163
Merhabalar. Daha önceki konularımdan takip edenler bilirler. Evleneli bir yıl oldu. Ama vajinismus olduğum için ilişkiye giremedik henüz. Bunun haricinde eşimle 6 yıl çıktığımız halde evlenince evin içinde anlaşamaz olduk. Sebep genelde ev işi. Benim bekarken edindiğim alışkanlıklar evlenince beni çok zorladı. Geç kalkmak, ev işi konusunda tembel olmak vs... Eşim de bana nazaran çok çok çok titiz çıktı. Hatta biraz takıntılı. Bardakları şöyle dizme böyle diz, eve kim geldi koltuk kaymış vs.. yıkadığım bulaşıkları gelip kontrol eder bunda dudak izi kalmış, bunda parmak izi kalmış, tezgahı silmişsin ama domates çekirdeği kalmış ya bir şeyi düzgün yap ya da hiç yapma vs vs bunları dizsem bayağı artar hepsini yazamaycağım şimdi... Annemler taşındı. Onlara yardıma gidince kendi evimin işi kalıyor eşim de evin işini bitir öyle git nereye gideceksen diyor, anneme yardım etmeyip evin işini yapsam bu sefer de annem bize yardıma gelmiyorsunuz, hiç arayıp sormuyorsunuz diye alınıyor. Ablam öğretmen olup atandı onun da şoförlüğünü yapıyorum başka şehre götürüp getiriyorum, bugün evimin işi kaldı seni götüremem deyince onunla da kavga ettik ben nasıl yetişreceğim senin yardımın olmadan diyor. Eşimin annesi de aramasam ağlıyor alınıyor, aradığımda surat yapıyor, bize gelip 2,5 ay kaldılar, geç kalkıyorduk eşimle, sorun yapmıyor gibiydiler geçen biz size gelmeyelim ya da gelirsek o geç kalksın biz kahvaltımızı yapalım aç beklemeyelim deyip alınganlığını dile getirmiş. Kendimi çok eksik hissediyorum. Ne istenilen bir eş , bir ev hanımı olabildim ( çalışıyordum şirketim taşındığı için şu anda işsiz kaldım, eşimin iş durumları da bu ara iyi gitmiyor o da streste), ne istenilen bir evlat ne istenilen bir gelin... Hiç kimseyi mutlu edemiyorum, kimseye yetemiyormuşum gibi geliyor... Sizce ben mi abartıyorum yoksa gerçekten ruh halim kötüye mi gidiyor... Gerçekten yetersiz miyim ben...

sen evlisin sorumluluğun var önce bunun bilincinde ol
en önce kendi evinin işlerini hallet sonra annene kız kardeşine yardımda bulun
kocan annene yardıma gitme dememiş ev işini bitir öyle git demiş burda haklı
uyku düzenini ayarlamaya çalış

Kardeşinle ve annenlerle bence konuşmayı denemelisin
çünkü senin artık bir evin var ve kendi sorumlulukların var. Eşin yine iyi sabırlıymış benim eşim olsa ooooooo

ev işleri konusundada
geç kalkınca daha iş yapasım gelmiyor seninde öyledir eminim benim takip ettiğim bir topik var istersen oraya sende takılabilirsin baya gayret veriyor insana

Benim bekar halimi bilenler evlenince görenler "sen çağ atlamışsın resmen" diyorlar. Ayak uydurmaya çalışıyorum, hiç yapmayacağım dediğim şeyleri yapıyorum, evi tertemiz yapmaya çabalıyorum, bekarkenki kadar uyumuyorum tabi. Eşimin ailesi gelince artık erken kalkıp kahvaltı hazırlayacağım zaten o alınganlıktan sonra artık uyumam. Eşim çabalarımın hiçbirini görmüyor. Eşim hergün çamaşır yıkıyor, ütüler ve katlancak çamaşırlar birikiyor tabi. E ben de hergün evde olamayıp onları yapamıyorum o da gözüne batıyor. Ablam bugün okuduğu şehre gidecek bir yandan da burada yüksek lisans yapıyor. Bugün evin işini yapmak için ona yardım etmezsem yetiştiremeyecek onun da vakti yok. Hem okula gidecek, hem birkaç ayrı semtte birbirinden alakasız semtlerde işleri var. Ben yardım etmezsem halledemeyecek. Evi bırakıp gitsem gene işi kalacak... Eşimle konuştum yarın temizlikçi çağıracağım zaten deyip kızdı... Hiç kimseyi mutlu edemiyorum

Aslında evimiz temiz, çok da işi yok. Ama eşim öyle ki hiç iş kalmasın, hepsi aynı gün yapılsın, her şey onun istediği düzende olsun istiyor. Öyleki mutfak tezgahının sadece bir kısmını kullanabiliyorum diğer tarafında iş yapsam kızıyor orada iş yapma, burada iş yap diyor. Ona bu konuda ayak uyduramıyorum, annemler de her zaman yardım istemiyorlar bu ara hem taşınma hem de şu atama olayından dolayı bana ihtiyaçları var. Annem 70 yaşında tek başına halledemez, yardıma ihtiyacı var. Ama onlara yardıma gitsem eşime batıyor sanırsınız ki ev berbat durumda şu an...

Düşünün... Geçen halı yıkadım, mutfağı , arayı ve yatak odasını pırıl pırıl yaptım. Boyun fıtığı var bende çok ağır kaldırsam ya da biraz eğilsem hemen harekete geçiyor. Fıtık devreye girince geri kalan alanları bıraktım. Eşim geldi önce eline sağlık dedi sonra da şunu şuraya koyma demedim mi... Bu oda kalmış bilmemne... Boyun fıtığımın tutması umrunda değil o evin her yeri bir günde tertemiz olacak...

Eşinle hala beraber olamamanın sıkıntısı olabilir.
Ama yinede evinizden çok etrafa yetmeye çalışıyor gibisiniz.
Ablanız 5 sene çalışsa siz mi getirip götüreceksiniz.
Biraz alışkanlıklarınızı da değiştirmelisiniz.
Daha erken kalkın, evinizin işini bitirin önce.
Zaten hergün eliniz evin üstünde oldu mu pek dağılmıyor bile.
Eşiniz fazla titiz anladığım kadarıyla.
Çok titiz adamla işin zor valla.
Eşim hergün çamaşır yıkıyor???????

Siz en iyisi çalışmaya başlayın.
Arada yardımcı alırsınız.
Hemde etrafınızın size yüklediklerinden kurtulursunuz.
Ama en önemlisi vajinismus olayını çözmeye bakın.

Vajinismusu çözmeye çalışıyorum. Psikolojik tedavi almam gerekliydi ama maddi anlamda sıkıntıdayız o yüzden kendi kendime egzersiz yapıyorum bu sitedeki vajinismus topiğindekileri uygulamaya çalışıyorum. Eşim fazlasıyla titiz. Kaynana gibi. Hergün çamaşır yıkar, kirli sepetinde çamaşır görmeye katlanamaz. Onun isteğine göre mutfak hergün tezgahtaki her şey aşağı indirilerek temizlenmeli. Hergün koltuk çekerek ev temizlenmeli. İşte sorunum erken kalkıp iş yapmakta. Ev işi için erken kalkıp iş yapmak da hayattan çalmak bana göre ama dediğinizi yapmaktan başka çarem de yok. Yoksa kimseye yetişemiyorum. Vallaha hem evinin işini ev dışarı işini çekip çeviren kadınlara hayranım.

sana sımdı herkes aynı seyı yazacak bı de ben yazıyım dedım.esınle ılgılı problemlerının neden aranızdakı vajınısmus sorunu.en once onu cozun ınan kı ne temızlıgı dert edecek ne de camasırları.

Benim çalıştığım sektör medya. Bu sektörde işe girmek kolay da maaş almak sıkıntılı. 4 aydır maaş almıyordum zaten. Şirket taşınınca işten ayrıldım. Şimdi başvurmadığım halde beni çağıran yerler var onlarla görüşmeye gideceğim. Maaşımı düzenli alabileceğim bir yer olur inşallah. O konuda da sıkıntı yaşıyoruz çünkü

Bu ara hırs yaptım zaten ne kadar işim olursa olsun uykum olursa olsun hergün vajinismus egzersizi yapıyorum. İnşallah onu çözünce de düzelir ama eşim bekarken sabah 5 te yoldan gelse o valizi boşaltır, kirlilerle temizleri ayırır, gömleklerin düğmesini tek tek ilikleyerek kaldırırmış. Bekarken de böyleymiş ben bu huyunu bilmiyordum. Ben mesala yoldan gelsem sabahın o saatinde hayatta uğraşmam valizle çamaşırla...

Şimdi ben sabahın körü kalkıp ev işi yaparsam , herkese yetebilir miyim? Yetiştirebilir miyim? O zaman kendimi yetersiz hissetmem mi? Tek çare bu zaten. Bir de bunu deneyeceğim. O zaman belki her iki tarafa da yeterim. Ama eşimin ailesine yeter miyim onu bilmiyorum. Her cuma ararım bir cuma aramasam ağlıyor beni aramıyor diye. Sonra da iki - üç gün soğuk konuşuyor.

haklısın bende ugrasmam gece yarısı.esın abartılı kabul edıyorum.

Eşiniz haklı öncelikle kendi evin neden ablanı sen götürüp getiriyorsun ayrıca eşinde de temizlik takınsı var aşırı derece titiz biriyle yaşamak çok zor olur geceleri geçmi yatıyorsun erken kalkamıyorsun geç yatıyorsan erken yatmayı dene istersen.

Ablamı hergün şehir dışına ben götürmüyorum. Bugün gideceği yerleri yetiştiremeyeceği için benden yardım istedi yoksa otobüsle gidecek. Otobüse yetişemeyeceği için yardım istedi. Eşim de geç yatar. Ben ondan önce yatmak istesem bozulur. Genelde salonda uyuyakalır o. 12 den önce yatmayız hiç. Benim bünyem uykuyu oldum olası severdi zaten. Ben erken de yatsam geç kalkan bir tiptim. Çalışırken erken kalkabilmek için 3 tane alarm kurardım ayrı odalara. Anca kalkardım.

O zaman bu topikten anladığım şudur ki aslında ben yetersiz bir tip değilim. Her şeyi saati saatine düzenli yaparsam en azından kendi aileme yeteceğim?

Gerçi her yer mükkemmel olsun bir yer eksik olsun ona takıyor

O zaman uykuyu seven bir insansınız ben gece 2 de yatsam sabah 6 ta ayakta olurumayrıca bir erkegin ev işine karışması bu kadar hoş degil aslında psikolojik olarak destek alması gerek temizlik takıntısı yüzünden.

canım bende senin gibi vajiydim tartışma genelde bundan olur benimki çok uzun sürmedi allahtan 1 haftada yendim kendini rahat bıraksan hepsi halloluyomuş aslında ama tek sıkıntı kasmak
o hallolursa herşey düzene girer kadınların cilveyle halledemeyeceği şey yok

O zaman bu topikten anladığım şudur ki aslında ben yetersiz bir tip değilim. Her şeyi saati saatine düzenli yaparsam en azından kendi aileme yeteceğim?

Arkadaşım sen kendi ailenin yanına hergün mü gidiyorsun eşin bu duruma bozuluyor olabilir belki benim ailemide ziyaret et gibi şeyler söylüyormu yanlış anlama sadece merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…