• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben jameya, yeni bir hayata başladım!

Eski konunuza bende yazmıştım bir kaç yıl önce
Eşiniz ve ailesiylede sorunlarınız varmış
Sonunda boşanmışsınız, sizin adınıza sevindim
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

İnsanoğlu her türlü acıya dayanır
Hele ki bir anne ise

Ben şefkati ,merhameti, ilgiyi bir erkekte bulamayacağımı , yıllar önce anladım
Bu yüzden yalnızım
Mutlu muyum? Hayır
Değilim ama en azından sorun ,stres yok
Umarım herşey gönlünce olur Jameya Jameya ❤️

Bende boşanıyorum ve 2 çocuğum var. Haklıyım, kararlıyım, güçlüyüm. Ancak bende zaman zaman sizin gibi yoruluyorum. Zayıflıklarımı göstermemeliyim düşüncesiyle biraz hırpalanıyorum. Maalesef ağlamayan bebe de meme yok. Siz ne kadar güçlüyseniz, yıkılmıyorsanız o kadar az ilgi görüyorsunuz. Ama ben kabullendim. Geçen yıllarıma üzüldüm ama bir yandan da beni ben yapan o yıllar o duygular ve o acılar. Hayat ne verdiyse şükür diyorum. Buna şükür! Ağlayıp sızlayıp ilgi göreceğime aman varsın olsun içim kanasın ama kızılcık şerveti içtim diyim. Sizi anlıyorum ve yanınızdayım demek için geldim. Burası büyük bir aile. Gerçekten sıkı kadınlarla dolu. Buranın kadınlarının dayanışmasına duasına çok inanıyorum. Benim de duam sizinle. Rabbim sizi feraha ve refaha çıkartın inşallah. Ağlayın dökün içinizi burdayız sizinkiyleyiz.

Herkese iyi geceler.. biraz dertleşmeye ihtiyacım olduğunu hissettim ve uzun zamandır girmediğim BDV’ye konu açmak istedim.. Beni hatırlayanınız var mı? Ben 7 ay önce eşimle yollarımı ayırdım. Anladım ki sohbet edemediğin, değersiz hissettiğim, dertleşemediğim ve bir film izlerken izlediğimiz filmi konuşamadığım bir adam,bana göre değil. Durumumuz iyiydi, hiç bir eksiğim yoktu diyebilirim. kendi işimiz vardı. 2,5 yaşında bir kızımız var. Ama mutsuzdum. Sevgisiz hissettim,zor zamanlarımda uykusuz geçirdiğim gecelerin ardından ağladığım zaman bir kez gözyaşımı silmeyi geçin,benim iç dünyamda yaşadığım yalnızlığı bile fark etmemişti. Martta karantina başlamıştı zaten hiç bir yere çıkmadım uzun süre,ama evde hep neşeli keyifli, hareketli olan bendim. Kendimi mutlu etmek için bi duvar boyardım,örgü yapardım, çiçek bitki ekerdim, hep birşeyler yaptım. O süreçte herşey mükemmeldi aslında. Tam olarak 1 sene boyunca hiç kavga ettiğimizi hatırlamıyorum. Derken annemleri özledim ve çok sıkılmıştım. Annemin evi Bahçeli olduğundan dolayı bir süre annemde kalmak istedim. Bir süre dediğim 1,5 2 ay kadar. Hem yaz geliyordu kızım bahçede istediği kadar koştururdu,hem bende kendime zaman ayırırım dedim. Beni bıraktığı gün beni özlemeyeceğim söyleyerek gitti. Sözde şaka yapmıştı :) mizacı genel olarak iyi olmayan biridir bu kelimeye çok takılmadım, fakat genel olarak ilgilenmediği için,beni hak etmediğini düşünmeye başladım. Zaten ufacık bir merak edişimde kavga çıktı. Kavganın ertesi günü anneme boşanmaya karar verdiğimizi söylemiş,ikimizin arasında böyle bir konuşma geçmemesine rağmen.
bende hiç itiraz etmeyip gidip kendime iş buldum, kızımı kreşe yazdırdım. Ve işte böylece başladım yeni bir hayata. 7 aydır kızımla kendime bir düzen kurmak için tırnaklarımla resmn kazıyorum her yeri. Şimdilik annemin evindeyim,ama ev tuttum ve yakında taşınıyoruz. Aşırı stresli bir dönemdeyim çünkü sabrımı inanılmaz derecede zorladı eski eşim. Şuan derdin ne diyeceksiniz belki. Derdim öfkemi kontrol edememek. Ve bu öfke ve sinir kontrolümü edemememin sebebi,manevi destek göremiyor oluşum. Sanırım çok güçlü kadın olmaktan yoruldum, durup dinlenip saçlarımın okşanmasına ihtiyacım var. Ağla ben yanındayım diyecek birine ihtiyacım var. İlgiye ihtiyacım var demek istemiyorum artık. Kimse benim neden gergin olduğumla ilgilenmiyor. Çünkü beni ağlarken 2 kez gördüler bu süreçte.
asla acı çekmiyorum,ama çok yoruldum. Güçlü olmaktan yoruldum.. durup sakince dinlenmeye ihtiyacım var. Bu süreçte sabrımın bitmesini istemiyorum. Çünkü bazen kızıma bile tahammül edemiyorum ve öfkelendiğinde belli ediyorum :KK43:
Böyle işte. Kızlar mutsuz olduğunuz yerde durmayın.
söyl

Sabah uyandığınızda , güne olumlamalarla başlayın. Youtube'da mistik yol kanalı var. Huzur ve dinginlik açısından çok faydalı olacaktır. Herşey gönlünüzce olsun ❤️

Bende boşanıyorum ve 2 çocuğum var. Haklıyım, kararlıyım, güçlüyüm. Ancak bende zaman zaman sizin gibi yoruluyorum. Zayıflıklarımı göstermemeliyim düşüncesiyle biraz hırpalanıyorum. Maalesef ağlamayan bebe de meme yok. Siz ne kadar güçlüyseniz, yıkılmıyorsanız o kadar az ilgi görüyorsunuz. Ama ben kabullendim. Geçen yıllarıma üzüldüm ama bir yandan da beni ben yapan o yıllar o duygular ve o acılar. Hayat ne verdiyse şükür diyorum. Buna şükür! Ağlayıp sızlayıp ilgi göreceğime aman varsın olsun içim kanasın ama kızılcık şerveti içtim diyim. Sizi anlıyorum ve yanınızdayım demek için geldim. Burası büyük bir aile. Gerçekten sıkı kadınlarla dolu. Buranın kadınlarının dayanışmasına duasına çok inanıyorum. Benim de duam sizinle. Rabbim sizi feraha ve refaha çıkartın inşallah. Ağlayın dökün içinizi burdayız sizinkiyleyiz.
Boşanma kararı alan çok kadının haklı olduğunu düşünüyorum. Tabi ki istisnalar da vardır. Mutsuz olmaktansa çocuğumla mütevazi bir hayat yaşamak daha doğru geliyor.hayata bir kere geliyoruz kesinlikle kimseye taviz vermemize gerek yok. Güçsüz ve ilgi delisi olmak istemem açıkçası. Sadece arada iyi misin yoruldun mu? Gel dinlen diyen birine ihtiyacım var. ben herkese anlayış gösteriyorum. Hal bu durumda bile ben anlayış görmek yerine anlayış gösteriyorum. Bu yüzden yoruluyorum zaten.

Eski konunuza bende yazmıştım bir kaç yıl önce
Eşiniz ve ailesiylede sorunlarınız varmış
Sonunda boşanmışsınız, sizin adınıza sevindim
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

İnsanoğlu her türlü acıya dayanır
Hele ki bir anne ise

Ben şefkati ,merhameti, ilgiyi bir erkekte bulamayacağımı , yıllar önce anladım
Bu yüzden yalnızım
Mutlu muyum? Hayır
Değilim ama en azından sorun ,stres yok
Umarım herşey gönlünce olur Jameya Jameya ❤️
Evet mutluluğu bir erkekte bulamayız. Tabi ki bulamayız. Ama en azından saygıyı görmeliyiz. İşte öyle biri yok malesef artık :)
Çok teşekkür ederim🙏 Sizin de herşey gönlünüzce olsun❤️

Siz güçlü bi kadınsınız. Zor gününüzde kendi kendinizi teselli etmişsiniz. Kendi saçınızı kendiniz okşamışsınız, kendi gözyaşınızı kendiniz silmişsiniz, kendi kendinize geçecek demeyi bilmişsiniz. Ki sadece kuru lafla da kalmamış, hakikaten zor kısmı geçmiş. Sıfırdan başladığınız, kısa zamanda çok iş başardığınız bi hayatınız var. Az iş değil bunlar. Şimdi bu işleri başaran kadını sevme zamanı, takdir etme zamanı.

Yoksa her anlamda tam bi kadın bu, kendini eksik hissedip bi dayanak aramasını gerektirecek bi sebep yok.

Bu kadın öyle kolay yorulacak bi kadın da değil, yorulursa bitmiş gitmiş şeyleri valizinden çıkarmayı unuttuğu, fark etmeden kendine yük ettiği için yorulur.

O tahammülsüz halleri, öfkesi fark etmeden kendi kendine gecmisin hayal kırıklıklarıyla, güvensizlikleriyle, yalnızlıklarıyla doldurdugu valizin agırlıgına.

O yüzden açsın valizini, içindeki tüm negatif duyguları tek seferde serbest bıraksın, yüzleşsin ve affetsin. Olması gereken zamanda yanında olmayanlara, onu yok sayanlara, görmezden gelenlere; sevgisiz, mutsuz ve çaresiz bırakanlara da kendini açıkça ifade etsin, onlarla yüzleşsin, sonra da onları affetsin. (Bi daha da sırtına yük olmalarına izin vermesin ama.) Onlar için degil kendisi icin, hesabı kapatmak icin, valizini bosaltıp güzelliklere yer acabilmek icin. Ki bu kadında o ışık var bence.
Yazdığınız o kadar güzel birşey ki! Bence ifade biçiminizin güzelliğini kullanıp bir kitap yazmalısınız ❤️ Çok teşekkür ederim kesinlikle not aldım ve her zor zamanımda okumaya karar verdim🙏 Muhteşemsiniz gerçekten ☺️

Guclu gorunmek cok berbat birsey, herkes sana sen herseyi halledersin gozuyle bakiyor, gercekten cok yorucu ben kizimi boyle yetistirmiycem cunku gordum ki, sen herkese ben cok hassasim mesaji ne kadar cok verirsen sana o kadar hassas davraniyorlar...bu arada yeni hayatinda mutluluklar dilerim, sabret butun zorluklar bizim icin, bu arafa ustte yazdiklarimi bosver oylesine yazdim iste
Ben yine de güçlü olduğum için kendimi seviyorum. Düşünsenize kimsenin desteğini görmeden 7 aylık bir kadınım resmen :) küllerimden yeniden doğdum. Resmen kendi başıma ayağa kalkıp kendi hayatımı inşa ettim.küçük bir çocukla hiç bir maddi desteğim olmadan evimi tuttum,birçok şeyi başardım aileme bile destek oldum. Bence ben gerçekten güçlü olmaktan da ötesindeyim. İlgi göremiyorum belki,herkes sen güçlüsün diyip önüne bakıyor,bana herşeye rağmen yük ekleyebiliyor. Ama sonunda olacak olan ne biliyor musunuz? Ben kendim yaptım diyip kimsenin karışmasına fırsat vermemiş tamamen kendi hayal ettiğim hayatı yaşamaya başlayacağım. Özgürlüğün en dibine ulaşacağım. Size ne diyebileceğim.

Herkese iyi geceler.. biraz dertleşmeye ihtiyacım olduğunu hissettim ve uzun zamandır girmediğim BDV’ye konu açmak istedim.. Beni hatırlayanınız var mı? Ben 7 ay önce eşimle yollarımı ayırdım. Anladım ki sohbet edemediğin, değersiz hissettiğim, dertleşemediğim ve bir film izlerken izlediğimiz filmi konuşamadığım bir adam,bana göre değil. Durumumuz iyiydi, hiç bir eksiğim yoktu diyebilirim. kendi işimiz vardı. 2,5 yaşında bir kızımız var. Ama mutsuzdum. Sevgisiz hissettim,zor zamanlarımda uykusuz geçirdiğim gecelerin ardından ağladığım zaman bir kez gözyaşımı silmeyi geçin,benim iç dünyamda yaşadığım yalnızlığı bile fark etmemişti. Martta karantina başlamıştı zaten hiç bir yere çıkmadım uzun süre,ama evde hep neşeli keyifli, hareketli olan bendim. Kendimi mutlu etmek için bi duvar boyardım,örgü yapardım, çiçek bitki ekerdim, hep birşeyler yaptım. O süreçte herşey mükemmeldi aslında. Tam olarak 1 sene boyunca hiç kavga ettiğimizi hatırlamıyorum. Derken annemleri özledim ve çok sıkılmıştım. Annemin evi Bahçeli olduğundan dolayı bir süre annemde kalmak istedim. Bir süre dediğim 1,5 2 ay kadar. Hem yaz geliyordu kızım bahçede istediği kadar koştururdu,hem bende kendime zaman ayırırım dedim. Beni bıraktığı gün beni özlemeyeceğim söyleyerek gitti. Sözde şaka yapmıştı :) mizacı genel olarak iyi olmayan biridir bu kelimeye çok takılmadım, fakat genel olarak ilgilenmediği için,beni hak etmediğini düşünmeye başladım. Zaten ufacık bir merak edişimde kavga çıktı. Kavganın ertesi günü anneme boşanmaya karar verdiğimizi söylemiş,ikimizin arasında böyle bir konuşma geçmemesine rağmen.
bende hiç itiraz etmeyip gidip kendime iş buldum, kızımı kreşe yazdırdım. Ve işte böylece başladım yeni bir hayata. 7 aydır kızımla kendime bir düzen kurmak için tırnaklarımla resmn kazıyorum her yeri. Şimdilik annemin evindeyim,ama ev tuttum ve yakında taşınıyoruz. Aşırı stresli bir dönemdeyim çünkü sabrımı inanılmaz derecede zorladı eski eşim. Şuan derdin ne diyeceksiniz belki. Derdim öfkemi kontrol edememek. Ve bu öfke ve sinir kontrolümü edemememin sebebi,manevi destek göremiyor oluşum. Sanırım çok güçlü kadın olmaktan yoruldum, durup dinlenip saçlarımın okşanmasına ihtiyacım var. Ağla ben yanındayım diyecek birine ihtiyacım var. İlgiye ihtiyacım var demek istemiyorum artık. Kimse benim neden gergin olduğumla ilgilenmiyor. Çünkü beni ağlarken 2 kez gördüler bu süreçte.
asla acı çekmiyorum,ama çok yoruldum. Güçlü olmaktan yoruldum.. durup sakince dinlenmeye ihtiyacım var. Bu süreçte sabrımın bitmesini istemiyorum. Çünkü bazen kızıma bile tahammül edemiyorum ve öfkelendiğinde belli ediyorum :KK43:
Böyle işte. Kızlar mutsuz olduğunuz yerde durmayın.
söyleyeceklerim bu kadar.
Iyide siz hâlâ kendinizi mutsuz ediyorsunuz

Ben yine de güçlü olduğum için kendimi seviyorum. Düşünsenize kimsenin desteğini görmeden 7 aylık bir kadınım resmen :) küllerimden yeniden doğdum. Resmen kendi başıma ayağa kalkıp kendi hayatımı inşa ettim.küçük bir çocukla hiç bir maddi desteğim olmadan evimi tuttum,birçok şeyi başardım aileme bile destek oldum. Bence ben gerçekten güçlü olmaktan da ötesindeyim. İlgi göremiyorum belki,herkes sen güçlüsün diyip önüne bakıyor,bana herşeye rağmen yük ekleyebiliyor. Ama sonunda olacak olan ne biliyor musunuz? Ben kendim yaptım diyip kimsenin karışmasına fırsat vermemiş tamamen kendi hayal ettiğim hayatı yaşamaya başlayacağım. Özgürlüğün en dibine ulaşacağım. Size ne diyebileceğim.
Kesinlike buna karar vermek bile ne kadar guclu oldugunuzu gosterir ama yine de insanlardan yardim isteyin bu kadar herseyi kendinize yuklemeyin, kendinize zaman ayirin inanin ben de neler yaptim suan herseyi kendim yaptim ama bir sure sonra en ufak seyde bile maddi demiyorum insan biraz dusunulmek istiyor, birileri senin icin birseyler yapsin istiyorsun....o yuzden ailenden yardim istemekten cekinme cok ihtiyacin olmasa bile, kendin herseyi yapabilirsin ona suphe yok ama bir sure sonra insanlar nasil olsa hallediyor diyecekler

Yazdığınızı anlamama yardımcı olun lütfen?
Siz hala kendinizi asagi çekip mutsuz ediyorsunuz. Cok sukur cok kotu bir evlilikten kurtulmussuniz. Bosanma asamasi cooook zordur neredeyse 3 yil davasi surmus birisi olarak bunu cok iyi biliyorum. Fakat yine de olumlu şeylereodaklanmaya calisin.

Kesinlikle. Duygusal destek, sevgi, ilgi, anlayış güzel şeyler, ama kendi hayatını kazanmanın, kendi kararlarını almanın, kendi hayatının patronu olmanın getirdiği tatmine eşdeğer bir şey yok kanka.

Değer görmediğiniz yerde önce mutluluğu kendiniz yaratmaya çalışmış, sonra düzenim bozulur bilmem ne demeden bitirmişsiniz. Burası beni hak etmiyor demiş yolunuza bakmışsınız. Gerçekten alkışlanası bir hareket.

Yetmemiş küçük çocuktan dolayı verdiğiniz araya rağmen bu korona döneminde çalışmış çabalamış iş bulmuş 7 ayda kendi evinizi tutabilecek seviyeye gelmişsiniz... Her yiğidin harcı değil.

Elbette çaresiz, yorgun, anlayışa muhtaç hissettiğiniz anlar olmuştur, çok normal, hepimizin oluyor. Sinirlendiğiniz, üzüldüğünüz zamanlar olmaması tuhaf olurdu. İnsansınız sonuçta. Bu sizin güçlü bir insan olmadığınız anlamına gelmez bence. Ama tabi herkes her an anlamaz. Anne babalar eski kuşaktan, onlar boşanma sebebinizi bile anlamamış olabilirler. Arkadaşlar desen herkes kendi aleminde oluyor bazen.

Ama biliyor musunuz siz yaşamınızı kurdukça yeni arkadaşlar olur, değer gördüğünüz yeni ilişkiler olur, zamanla olur yani. Kimse sonsuza kadar yalnız kalmaz sonuçta, şartlar değişecektir. Şimdilik kendinize çok yüklenmeyin, kendi kendinizin mutluluk kaynağı olmaya devam edin. Zaten becerebilen birisiniz bunu. Evlilik içinde de, evliliği bitirirken de. Bence örnek alınacak birisiniz.

Tek tavsiyem, sinirinizi kızınıza yansıttığınız zamanlarda onun suçu olmadığını, sizin biraz stresli olduğunuzu açıklamanız. Zaten bunu yazmışlar. Bence 2 buçuk yaşındaki çocuk bu tür açıklamaları anlar. Onu ciddiye alıp bu şekilde anlatın.

evet sarılmak ilaç gibi 😇
Çok güzel uygularım bunu 🙏
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Evet pozitif enerji doluyum ve negatif enerjiden hep etkileniyorum. O kadar kötüydü ki,film izlerken konuşuyorum diye azarlıyordu. “Salak salak konuşma jameya”. Zaten film yarıda kalıyordu ben kalkıp lavaboya gitsem asla durdurup birlikte izleriz demeden devam ederdi. Yada kızım uyandığında beni asla beklemeyip dizi izlerken öbür bölüme bile geçerdi. Yazık etmişim kendime gerçekten :)

Offfff abi cidden bu ne ya. Çok iyi yapmışsın kız. Online kurs aç yazılalım kanka. Burda hepimizin senden biraz feyz almaya ihtiyacı var.

Siz hala kendinizi asagi çekip mutsuz ediyorsunuz. Cok sukur cok kotu bir evlilikten kurtulmussuniz. Bosanma asamasi cooook zordur neredeyse 3 yil davasi surmus birisi olarak bunu cok iyi biliyorum. Fakat yine de olumlu şeylereodaklanmaya calisin.
Hayır aksine 7 aydır ilk kez böyle hissediyorum. Onun da tek sebebi herşeyi çok beklemek zorunda kalmam ile alakalı. Kendi evime geçtiğim zaman kendime vakit ayırabilirim,sakin bir ortamım olucak. Bebeğim uyuduktan sonra sakin kalabilirim. Bir dizi keyfi yapabilirim veya keyif aldığım birşeyi. Şuan gerçekten hayatım işe gidip,akşam eve geldiğimde kızımla ilgilenmek ve o uyuduğunda uyumak. Zihinsel olarak yorgunum. Kafamı toparlayacak bir alanım yok. Tek sorunum bu aslında. Her odada biri var ve ben sakin bir ortam arıyorum. Evde olduğum 2 gün hafta sonu yani,kızım bütün gün bana yapışık ve bazen inanılmaz zorluyor beni. Yoksa motive olarak ben kendimi hep motive ediyorum. Evdeki herkesten neşeliyim genelde :₺

Offfff abi cidden bu ne ya. Çok iyi yapmışsın kız. Online kurs aç yazılalım kanka. Burda hepimizin senden biraz feyz almaya ihtiyacı var.
Hahahaha çok güldüm ya 😅 ne zaman istersen yazabilirsin,yardımcı olabileceğim birşey olursa elbette desteğimi esirgemem 🤣🙏

Back
X