• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güdülmeye Alışmış Koca..!

Sadece meraktan soruyorum. İşten çıkarıldığında onun yerine siz nasıl hakkını aradınız.
Eşim 2 defa işten çıktı. İkinci de maaşı tazminatı vs yüklü paramız içerde kaldı. Sadece dava açması için yureklendirdim. Acmasayfi kendi tercihi olurdu, kaç yaşında adam kendi emeğine acimiyorsa ben ne yapayim

Selam Arkadaşlar

Bazen diyorum kendime annem babam iyiki beni yoklukla,sıkıntıyla,acılarla büyütmüş. Bana bir cam bebek muamelesi yapmamışlar diyorum iyi ki. El bebek gül bebek nazlı tizli büyütmemişler,her istediğim alınmamış iyiki, kendimle kendim mutlu olmayı öğrenmişim elimdekilerle yetinmeyi bilmişim. İnanın şükrediyorum herhalime. Anam Babam birgün beni gütmedi kalkda şunu şöyle bunu böyle yap diye. Ben onlar demeden yapardım. Yada 1 kez deseler ikiletmez uygulardım. 18 yıllık evliyim eşim birgün bile müdahale etmemiştir kıyafetime,tavırlarıma,bana. Bana fırsat vermedin ki hiç neyi nerde nasıl yapacağını gayet iyi biliyorsun der. Ne mutlu sana o zaman derim.

Hayata karşı insan ilişkilerimde bile ölçülü,ne istediğini bilen ve asla hakkını yedirmeyen biriyim. Dimdik dikilirim ters bişey olursa hakkımı ararım savunurum. Ama Eşim? Her konuda pasif,sessiz,suskun. Onun hakkını bile ben soruyorum yeri gelir. Yanlışa uğrar susar. İşten atılır susar. Ailesi yanlış yapar hakkını yer susar. Birşey yapılacak düşünmez hep ben düşündürmek zorunda kalıcam. Ayakta dursa off yoruldum oturayım demez! İlla biri otur diyecek. Karamsar takılır illa ben yada başkası ona morel vermeli motive etmeli. El insaf yahu bende bayanım ben nasıl kendime yetiyorsam eşimden bir morel motive bile görmediğim halde çoğu zaman ayağa kalkıp güçlü duruyorsam diyorum bu eşim neden böyle??!

İnanın yıldım yılıyorum! Tahammülüm kalmadı inanın. Sürekli ağzıma bakan bir Eş. Yahu düş yakamdan sen erkeksin hep benden medet bekleme. Güçlü ol,kendine yet..Bana yet..Off yoruldum arkadaşlar nolur bana birşeyler yazın.. Çok zor güdülmeye alışmış bir erkekle yaşamak! Burda eşimin karateride zaten böyle demekle birlikte; aile içi yetiştirilme tarzında da hata görüyorum inanın..çünkü Annesi kendi diyordu "ayyy ben oğlumu el bebek gül bebek büyüttüm nazlı büyütttüm" iyi yaptın be kadın!!! Kız gibidir oğlum valla şanslısın. En iyi bildiği şey evden işe,işten eve dedi kadın bana ozamanlar.. Pravo. Çocuklarınızı kuzu gibi büyütürseniz koyun gibi güdülürler demişler ama ben çoban olmak istemiyorum..Allah akıl vermiş hepimize herkez kullansa şu aklı. Ne bilim :KK43:(((

Çok sıkıldım yazayım dedim... sağolun
kaba kavgacı adam ve böyle sakin mulayim ve kısmende basiretsiz tabir edecegimiz adam tipi. kimi kadın böyle erkek ister kimide diger türlü.
bak sana ne diyecegim.
belki zamanında bu adamı bu huyu için sevdin ve cok tatlı buldum .ama süreklilik arz ettiginde ise bu durum seni ondan sogumana sebep olmuş- olabilir mi ?
çünkü bazen karşımızdakini tum huylarını cok begenerek severiz sonra o begendigimiz hurlar bizi karşımızdakinden sogutur... ??
ve bazı insanlar için birilerinin hayatını yönetmesi her zaman daha kolaydır. düşünmüyorsun ve yorulmuyorsun :)

Bekarkende böyleymiş canım. Annesi önündeymiş hep. Böyle yetiştiren alıştıran benden önce Ailesidir..
Bu kadar pasif ve etkisiz bi adam olmanın yetiştirmeyle ilgisi olamaz. Yetiştirme tarzı bi yere kadar etkiler bence. Adamın yapısı bu, katakteri bu.

Adam kırkına gelmiş değişmez artık

acaba hep mi böyleydi

yoksa siz zaten halledersiniz diye mi böyle oldu

zira biz çok rahat erkeklerin arkasını toplamaya alıştırıyoruz

aman X düşünür zaten diyiveriyorlar

oraya gidilecek, buraya gelinecek vs vs

geçen bir yakının cenazesi vardı, beni aradı şu saatte şurada imiş, sen gidecek misin dedi, gideyim dedim evi bilmiyorum dedim ara sor ben de camiye giderim namaz kaçta vs dedi neyse

sonra bir gittim, kv cenazeye gitmemiş ben de eşim onu almaya gitti sanıyorum yoo gitmemiş

eee dedim neden gidip anneni almadım

sen alsaydın dedi bana

ben de benim annem mi bana mı düşer dedim ayrıca benim arabam da yok dedim

söyleseydin alırdım dedi sonra

ben de dedim ki o annenin sorumluluğu bunu sana öğretmedi ise bunu ben mi öğreteceğim

adam değişmez, yıllarca böyle eksikliklerini kapatmaya çalıştım öğrenir belki diye hayır tam tersine biz takip etitkçe ddaha beter oluyor ben de artık onun arkasını kollamıyorum mesela

hani otur demeyince oturmaz demişsiniz ya işte demiyorum otur diye oturmasın

haa bu arada oğlumuz bizi almaya bile gelmedi gelin göndermedi de denmiş olabilir mesela ama ben gerçeği biliyorum ya yeter

ayy bu arada konunuzda kendi derdimi de döktüm

sonuçta çok her şeyi yapmamak lazım yani daha doğrusu onun yerine de düşünüvermemek lazım

bu arada eşim hiç nazlı da büyütülmemiş, geldiği yere de dişi ile tırnağı ile gelmiş ama hazır düşünen var deyip yaymak kolay oluyor çoğu zaman

Benim eşim de böyle, öyle pasif birisi değil ama ben üstlenirsem o iş benim olur, allahtan tembel biriyim de çok yüklenmiyorum.
Erkeklerin geninde mi var acaba böyle bir şey. Oğlum aynen babası bu konulqrda. Normalde yemeğini kendi yer, işte bir sebepten bir gün yemeğini yedirirsem bittim, eski düzene dönmemiz bir haftamızı alır, ben yedirecekmişim, allahtan gene tembelim de cevap veriyorum sıpaya, bana kim yedirecek diye.

Peki evlenmeden önce hiç tanımadınız mı eşinizi? Çünkü insan biriyle birlikteyken illa ki sorunlar, halledilmesi gereken işler çıkıyor ortaya. Bu dönemde de elini taşın altına koyuyor mu koymuyor mu anlaşılıyor.

Bir de yapınız gereği sizin yapınıza sahip biriyle geçinemeyebilirdiniz. Yakın akrabalarımızdan biri sizin gibi ancak eşi de aynı karakterde. Sürekli kavga ediyorlar inanın. Seneler geçti kavgaları dinmedi.

Siz tecrübelisiniz, ben de dişimle tırnağımla çabalayarak büyüdüm. Ailemizde bir erkek de yoktu, bu nedenle anneme destek olmak adına çabuk olgunlaştım sanırım. Hem oğlu hem kızıydım onun. Tıpkı onun hem annem hem babam olması gibi. 8 ay oldu evlendim. Bazı şeyleri yapmaya o kadar alışmışım ki iş bölümü olunca şaşırıyorum. Yüküm azalıyor. Evlilik gerçekten hayatı paylaşmakmış diyorum. Ama ilk zamanlar alışamıyordum yine ben çırpınıyordum her şeyi halletmek için. Çok tartışıyorduk. Dengeye oturması epey sürdü. Acaba zamanında izin vermediniz mi? Küçük küçük yüreklendirmeler, sorumluluklar bile belki etki ederdi. Sanıyorum bu saatten sonra değişmeyecektir.

Benim eşim de böyle, öyle pasif birisi değil ama ben üstlenirsem o iş benim olur, allahtan tembel biriyim de çok yüklenmiyorum.
Erkeklerin geninde mi var acaba böyle bir şey. Oğlum aynen babası bu konulqrda. Normalde yemeğini kendi yer, işte bir sebepten bir gün yemeğini yedirirsem bittim, eski düzene dönmemiz bir haftamızı alır, ben yedirecekmişim, allahtan gene tembelim de cevap veriyorum sıpaya, bana kim yedirecek diye.

Esasen insanların tümü öyle

Yukarıda bir yorum var ben eskiden her şeyi yapardım şimdi eşim yapıyor o nedenle yayıldım diye

İşte fazla pimpirikli olan taraf yaptıkça diğeri yayıyor o düşünme ihtiyacı hissetmiyor

Ben bir süre yaptım ama artık az az bırakıyorum fakat yine olmuyor hem evde hem işte aynı Ada'm

Bir şekilde yine onun için düşünüyorsun mecburen en azından işi organize etmek gerekiyor ama şahsi konularda organizeyi azalttım

Bir ara tam yönetici asistanı idim de vaz geçtim başka mesleklere döndüm

Esasen insanların tümü öyle

Yukarıda bir yorum var ben eskiden her şeyi yapardım şimdi eşim yapıyor o nedenle yayıldım diye

İşte fazla pimpirikli olan taraf yaptıkça diğeri yayıyor o düşünme ihtiyacı hissetmiyor

Ben bir süre yaptım ama artık az az bırakıyorum fakat yine olmuyor hem evde hem işte aynı Ada'm

Bir şekilde yine onun için düşünüyorsun mecburen en azından işi organize etmek gerekiyor ama şahsi konularda organizeyi azalttım

Bir ara tam yönetici asistanı idim de vaz geçtim başka mesleklere döndüm

Evet özellikle bazen maddiyattan dolayı müdahale etmek zorunda kalıyorsun.
Ben kendim çocukların ve kendimin vizesini tek seferde çıkardım.
Eşime çalışmıyordu kendi vizesini alacağı zaman, dedim kendime hiç sormucam bile, inan 3 kez gitti geldi vize merkezine, hep eksik/yanlış evrak.

çocuğunuz var mı?
varsa onlara karşı nasıl
ve onların babalarına karşı tutumları
çekinmiyorlardır muhtemelen babalarından

''Güdülmek'' kelimesi bence çok yanlış bir tabir ve yakışıksız. Bakın kendiniz söylüyorsunuz ben herşeyi kendi yaptım hallettim başa çıktım diye ve buna evlenince de devam etmişsiniz herşeyi siz yönetmiş, sorumluluğu almış zaten kendi kendine yetebilen yardım destek istemeyen güçlü kadın imajıyla eşinize fırsat vermemişsiniz o da zaten aynen bunu belirtmiş size. Öncelikle herkes birbirinden farklı sizin aynınız olan birini bulmanız çok zor. Ama biraz daha az kendinize yetebilir ona ağırlığını koyması için fırsat verebilirdiniz bende öyle büyüdüm ilkokul dahil her işimi kendim hallettim ama evlenince iş değişti biraz daha nazlı biraz daha kendine göre sorumluluk alan biri oldum ki eşimde sorumluluğunu bilsin ve bildi de yaptı da. Artık bu saatten sonra çok geç ancak haksızlıkta yapmayın eşiniz sizi birine muhtaç mı etti borç harç mı yaptı, aldattı mı yok öyle bir şey karakteri bu.

Selam Arkadaşlar

Bazen diyorum kendime annem babam iyiki beni yoklukla,sıkıntıyla,acılarla büyütmüş. Bana bir cam bebek muamelesi yapmamışlar diyorum iyi ki. El bebek gül bebek nazlı tizli büyütmemişler,her istediğim alınmamış iyiki, kendimle kendim mutlu olmayı öğrenmişim elimdekilerle yetinmeyi bilmişim. İnanın şükrediyorum herhalime. Anam Babam birgün beni gütmedi kalkda şunu şöyle bunu böyle yap diye. Ben onlar demeden yapardım. Yada 1 kez deseler ikiletmez uygulardım. 18 yıllık evliyim eşim birgün bile müdahale etmemiştir kıyafetime,tavırlarıma,bana. Bana fırsat vermedin ki hiç neyi nerde nasıl yapacağını gayet iyi biliyorsun der. Ne mutlu sana o zaman derim.

Hayata karşı insan ilişkilerimde bile ölçülü,ne istediğini bilen ve asla hakkını yedirmeyen biriyim. Dimdik dikilirim ters bişey olursa hakkımı ararım savunurum. Ama Eşim? Her konuda pasif,sessiz,suskun. Onun hakkını bile ben soruyorum yeri gelir. Yanlışa uğrar susar. İşten atılır susar. Ailesi yanlış yapar hakkını yer susar. Birşey yapılacak düşünmez hep ben düşündürmek zorunda kalıcam. Ayakta dursa off yoruldum oturayım demez! İlla biri otur diyecek. Karamsar takılır illa ben yada başkası ona morel vermeli motive etmeli. El insaf yahu bende bayanım ben nasıl kendime yetiyorsam eşimden bir morel motive bile görmediğim halde çoğu zaman ayağa kalkıp güçlü duruyorsam diyorum bu eşim neden böyle??!

İnanın yıldım yılıyorum! Tahammülüm kalmadı inanın. Sürekli ağzıma bakan bir Eş. Yahu düş yakamdan sen erkeksin hep benden medet bekleme. Güçlü ol,kendine yet..Bana yet..Off yoruldum arkadaşlar nolur bana birşeyler yazın.. Çok zor güdülmeye alışmış bir erkekle yaşamak! Burda eşimin karateride zaten böyle demekle birlikte; aile içi yetiştirilme tarzında da hata görüyorum inanın..çünkü Annesi kendi diyordu "ayyy ben oğlumu el bebek gül bebek büyüttüm nazlı büyütttüm" iyi yaptın be kadın!!! Kız gibidir oğlum valla şanslısın. En iyi bildiği şey evden işe,işten eve dedi kadın bana ozamanlar.. Pravo. Çocuklarınızı kuzu gibi büyütürseniz koyun gibi güdülürler demişler ama ben çoban olmak istemiyorum..Allah akıl vermiş hepimize herkez kullansa şu aklı. Ne bilim :KK43:(((

Çok sıkıldım yazayım dedim... sağolun
Öncelikle ben "güdülme" kelimesinin bir insan için kullanılmasından rahatsızım. Bunun dışında yapılabilecek çok bir şey yok eşiniz için.. En fazla güzelce bu konuyu konuşabilir kalbini kırmadan açıklarsınız. Evlilikte bir taraf genelde baskın olur. Daha otoriter daha sağlam. Bu bazen erkek olur bazen kadın. Biz kadınlar genelde bu misyonu erkeklere yükleriz. Sonra bazılarımız bundan da şikayet eder.. Uyum sağlayabiliyorsanız bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bazen benim eşimde hiç olmayacak konularda pasif kalır. Ama herkesin bir dur noktası vardır. Eşimde dur noktasında hakkını arayan tiplerden. Ben anında duruma el atarım daha sabırsızım.
Eğer eşinizle bıktım böyle olmandan, biraz savun kendini, pasif olma gibi konuşursanız bu sizdeki sabır taşması eşinizi daha kötü etkiler. Patlama noktasına gelmemeye çalışın. İlla ki onunda bir dur noktası vardır

Artik olan olmuş yenide evli değilsin ya 18 yil olmuş alisamadinmi eşine her insan bir olamiyor malesef bir 18 yil daha dayaniver..

annesi öyle yetiştirmiş
siz de dominantsınız
doğal olarak pasifliğine devam etmiş
bunun bi çözümü yok
ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin

Değismez denilmiş bence değişir sizi kanatlarının altına alan bi kartal olamaz belki ama kendine yetmeyi öğrenebilir adam böyle öğrenegelmiş alışagelmiş başka türlü yaşamayı bilmiyor terapi almaya ikna edebilirseniz iyi bi psikolog bulun ve bu son yardımınız olsun Allah yardımcınız olsun

siz güçlü oldukça eşiniz zayiflamis. onun yapmasi gereken ama sizin yapabileceginiz seyleri sabirsizlik gösterip yapmayin onun yapmasi için belki 10 belki 100 kez söyleyin ama yaptırın. sizden önce annesi yapmış şimdide siz yapıyorsunuz.. o yüzden erkeğe erkek olduğunu siz hatırlayacaksınız ve öğreteceksiniz

Allahim boyle bi koca asla istemiyorum asla tahammul edemezdim,elimde olmadan hic takmazdim pisirik bir erkegi

Öz elestiri yaotiniz mi hic bu konuda. Acaba hep kendinizi guclu gordugunuz icin esinize hic firsat vermemis olabilirmisiniz? Hani siimzin tabirinizle güdülmeden yetistirilmissiniz ya o bakimdan. Yapisal olarak elestiriye acikmisiniz mesela. Evliliginizi bastan beri sorguladiginizda esinize davranislariniz emrivaki seklinde mi olmustur? Esinizin degismesini beklemek sizi daha cok kotu hissettirecektir. Yaş malum biraz ilerlemis. Ha bide her insanin yapısı farklidir tek tip insanla dolu degil dunya sonucta. Bunuda dipnot olarak duseyim

Back