- 9 Ocak 2012
- 14.890
- 28.614
araba alırsanız niye arkadaşının üstüne oluyormuş?
bu arkadaş ne iş yapıp işletiyor parayı aynı yerde çalışıyorlar gibi yazmışsınız.
55 bini 55 bin olarak mı verecek size?
Bahsettiğiniz durumu bu forumdaki 10 kişiden 3 u esinin aile üyesi ile mutlaka yaşamıştır.Ama eşinizin arkadaşına bu denli kayıtsız teslim olmasi çok alışılmış bir şey değil.Buyuk olasılıkla borsa varı bir şey bu yatırım aracı ve eşiniz zaten ciddi zararda.Benim tek canımı sıkan düğün takisindan vermis olmam olurdu.Keske eşinizi dinleyip ortak olmasaydiniz.
be olsam o arkadaşı ararım bizim paramızı ver derim. dilime de ne geliyorsa söylerim. sorun çıkarsa da şaka yaptım takıldım ya der çıkarım işin içinden. en azından yüreğim soğur.
o arkadası kimse direk onunla konusun yada eşiyle
nasıl olsa ipler koptu kopacak ev alıcaz para bekliyoruz senden diyin
yada herşeyi sindirip o parayı unutun..
eşiniz arkadasına toz konduramıyor ve konusamıyorböyle bişeye hiç kalkışmam cebindekini tutamayan düşünsün ben mi kötü olcam elin adamıyla
Neden boşayacak halin yokMerhaba herkese
Olabildiğince özet yazmaya çalışacağım ama toparlayamazsam özür dilerim
Eşimin evlenmeden önce biriktirdiği bir miktar para var
Bir kısmı bankada TL de, bir kısmı arkadaşında güya ticaret yapıyor eşime kar veriyor. Fakat hiç bir noter, senet, sözleşme hiç bişey yok.
Bana nişanlanmadan önce söylemişti, o dönem kar geliyordu, şimdi sebebini daha iyi anlıyorum düğün takılarına göz dikmiş
Eşim defalarca bana takıları sormuştu, verelim paramız artsın demişti
Kabul etmedim ama düğün zamanı beni hiç kırmadı, gerçekten boş/ ani/ mecburi harcamalar oldu ( fazla otobüs tutmak gibi ) bende nakit para ve bir miktar altın bozarak 15 bin vermeyi kabul ettim şimdi fark ediyorumki bu fikri sokan arkadaşıymış
Düğünde 20 bin lirasını aldı, 40 kaldı, düğünden sonra 15 bin lira gönderdik 55 bin oldu. Neden tepki göstermedim neden verdim bilmiyorum.
Düğünden beri ( 18 ay ) ilk yıl 3 veya 4 kere para geldi, son 1 yıldır hiç para gelmiyor
Neden diyorum ben kötü oluyorum, piyasa kötü oluyor, alıp altın yapsaydık paramız 100 bine kadar çıkmıştı, al sat ile daha çok kazanırdık diyorum ses yok, defalarca tartıştık defalarca dibe vurduk defalarca kördüğüm olduk
Arkadaşı çok boş bogaz, evlendikten sonra 1 kere geldiler bana ettiği laflara eşim tepki göstermedi şaka yapıyormuş ben yanlış anlamışım, gerçekten kaldıramayacağım şeyler söylemişti, ama iyi niyetliymiş derdimi anlatamadım eşim bir daha görüşemek zorunda olmadığımızı söyledi beni anlayamadı kırgınlığım öylece kaldı ( sonra cocukları olduğunda 9 ay yalvardı yine kırmadım gittim altın taktım hediye aldım )
Karı koca boş mezar görseler ölecekler o kdr cimriler
Baktım kar gelmiyor, faizler düşünce yatırımlık ev alalım dedim, cünkü kiramı karsılacak evler vardı, tamam ben konusurum dedi, arkadaşı öyle bir kar varsa hiç durma demiş sen parayı al ben tanıdıklarımı araştırayım ev bulur para alamazsak olmaz dedik
3 ay geçti ses yok bende çıt çıkarmıyorum
Sonra bende dananın kuyrugunun koptuğu yer
Eşim acaba araba mı alsaydık, ama 55 bin liraya araba alamayız, üste 15 bin ilave mi etsek, amaa araba arkadaşın üstüne olur, sürekli alır satar, masrafları bize ait olur dedi
Bunu duyunca şok oldum ve eşim mantıksızlığı asla anlayamıyor
Bunu açıkca sordum bu teklifi soran arkadaşı
O konu orda kapandı
Daha sonra hani ev alıyorduk yaa dedim, bilmem bende geçen düşündüm noldu o iş dedi
Yine sustum
Diyanet fetva hattını aradım, para gelmiyor ben zekatını veriyorum durumu anlattım adam zayıf alacak gibi duruyor, ayrım size kalmış ama gerek yok dedi
Eşime anlatınca yine kavga kıyamet
Yemin ediyorum kendimi kuma gibi hissediyorum, hayatımda hiç kimseye böyle nefret duymadım, bana yaptığı eşimin ses çıkaramadığı sakalarından midem bulanıyor, yazmaya utanıyorum ve derdimi anlatamıyorum
Eşim iyi bir insan iyi bir eş ve iyi bir evlattır ama asla iyi bir arkadaş değil inanın ailesi ile bile böyle sorunlar yaşamadım böyle hissetmedim
Şimdi ben ne yapayım bu durum için adamı boşayacak halim yok, ama nasıl çözeyim, ne anlatayım o kdr kırgın ve yorgunumki
Son olarak, eşimin iddiası benim onu kontrol altına almaya çalışmam ve onu suclamam
Okuyup zahmet eden yorum yazan herkese teşekkür ederim, çok uzattım ama çok kötüyüm toparlayamıyorum
eşiniz arkadasına toz konduramıyor ve konusamıyor
o parada sizinde hakkınız var ailenizin parası
55bin sokaga atılcak bi rakam değil benim gözümde
sahip cıkmak için şahsen elimden ne geliyorsa yapardım
elinizde yapabileceginiz tek sey o kişiyle konusmak onuda yapamadıgınıza göre buz gibi bir soguk su sizi bekliyorEşim bunu asla kaldıramaz ona sorularımı bile kontrol altına alınmak olarak algılıyor ztn paranın gelmeyeceğini biliyorum ztn adaletli ve vicdanlı biri 55 bin lirayı 1 yıldır tutup aynı şekilde vermeyi düşünmez kendi ezilir vermek ister kar gönderir parayı istediğimizde üste para isteyip üzerine araba yapmayı düşünmez
evet aynı yerde çalışıyorlar hemde ticaret yapıyor ek olarak
55 Bini 55 bin olarak verecek güya, ama para düğünden beri yarı yarıya eridi ztn
Keşke eşinizi dinlemeseydiniz ve vermeseydiniz düğün takisindan dedim canım.Sonucta esinizin evlenmeden önce ki parası onu ilgilendirebilir ama düğün takisini verip vermemek sizin karariniz olmalı.2. el araba alıp satiyorlarsa problem nedir anlamadım.Var olan araçlardan birisinin yanına gidip bu benim artık diyecek ve hemen o gün notere gidecek.Ama eşiniz " araba mı alsak gene arkadaşın üstüne olacak " diyerek geri kalan takı parasına da göz koyduğunu belli ediyor.Yanlis anlamayın ama bence eşiniz sizin sandığıniz kadar "dümdüz birisi " değil.yanlış anlaşmışşsınız baskı yapan o istemeyen benim ztn
2. el araba alıp satıyorlar
Neden boşayacak halin yok
elinizde yapabileceginiz tek sey o kişiyle konusmak onuda yapamadıgınıza göre buz gibi bir soguk su sizi bekliyor
Merhaba herkese
Olabildiğince özet yazmaya çalışacağım ama toparlayamazsam özür dilerim
Eşimin evlenmeden önce biriktirdiği bir miktar para var
Bir kısmı bankada TL de, bir kısmı arkadaşında güya ticaret yapıyor eşime kar veriyor. Fakat hiç bir noter, senet, sözleşme hiç bişey yok.
Bana nişanlanmadan önce söylemişti, o dönem kar geliyordu, şimdi sebebini daha iyi anlıyorum düğün takılarına göz dikmiş
Eşim defalarca bana takıları sormuştu, verelim paramız artsın demişti
Kabul etmedim ama düğün zamanı beni hiç kırmadı, gerçekten boş/ ani/ mecburi harcamalar oldu ( fazla otobüs tutmak gibi ) bende nakit para ve bir miktar altın bozarak 15 bin vermeyi kabul ettim şimdi fark ediyorumki bu fikri sokan arkadaşıymış
Düğünde 20 bin lirasını aldı, 40 kaldı, düğünden sonra 15 bin lira gönderdik 55 bin oldu. Neden tepki göstermedim neden verdim bilmiyorum.
Düğünden beri ( 18 ay ) ilk yıl 3 veya 4 kere para geldi, son 1 yıldır hiç para gelmiyor
Neden diyorum ben kötü oluyorum, piyasa kötü oluyor, alıp altın yapsaydık paramız 100 bine kadar çıkmıştı, al sat ile daha çok kazanırdık diyorum ses yok, defalarca tartıştık defalarca dibe vurduk defalarca kördüğüm olduk
Arkadaşı çok boş bogaz, evlendikten sonra 1 kere geldiler bana ettiği laflara eşim tepki göstermedi şaka yapıyormuş ben yanlış anlamışım, gerçekten kaldıramayacağım şeyler söylemişti, ama iyi niyetliymiş derdimi anlatamadım eşim bir daha görüşemek zorunda olmadığımızı söyledi beni anlayamadı kırgınlığım öylece kaldı ( sonra cocukları olduğunda 9 ay yalvardı yine kırmadım gittim altın taktım hediye aldım )
Karı koca boş mezar görseler ölecekler o kdr cimriler
Baktım kar gelmiyor, faizler düşünce yatırımlık ev alalım dedim, cünkü kiramı karsılacak evler vardı, tamam ben konusurum dedi, arkadaşı öyle bir kar varsa hiç durma demiş sen parayı al ben tanıdıklarımı araştırayım ev bulur para alamazsak olmaz dedik
3 ay geçti ses yok bende çıt çıkarmıyorum
Sonra bende dananın kuyrugunun koptuğu yer
Eşim acaba araba mı alsaydık, ama 55 bin liraya araba alamayız, üste 15 bin ilave mi etsek, amaa araba arkadaşın üstüne olur, sürekli alır satar, masrafları bize ait olur dedi
Bunu duyunca şok oldum ve eşim mantıksızlığı asla anlayamıyor
Bunu açıkca sordum bu teklifi soran arkadaşı
O konu orda kapandı
Daha sonra hani ev alıyorduk yaa dedim, bilmem bende geçen düşündüm noldu o iş dedi
Yine sustum
Diyanet fetva hattını aradım, para gelmiyor ben zekatını veriyorum durumu anlattım adam zayıf alacak gibi duruyor, ayrım size kalmış ama gerek yok dedi
Eşime anlatınca yine kavga kıyamet
Yemin ediyorum kendimi kuma gibi hissediyorum, hayatımda hiç kimseye böyle nefret duymadım, bana yaptığı eşimin ses çıkaramadığı sakalarından midem bulanıyor, yazmaya utanıyorum ve derdimi anlatamıyorum
Eşim iyi bir insan iyi bir eş ve iyi bir evlattır ama asla iyi bir arkadaş değil inanın ailesi ile bile böyle sorunlar yaşamadım böyle hissetmedim
Şimdi ben ne yapayım bu durum için adamı boşayacak halim yok, ama nasıl çözeyim, ne anlatayım o kdr kırgın ve yorgunumki
Son olarak, eşimin iddiası benim onu kontrol altına almaya çalışmam ve onu suclamam
Okuyup zahmet eden yorum yazan herkese teşekkür ederim, çok uzattım ama çok kötüyüm toparlayamıyorum
Keşke eşinizi dinlemeseydiniz ve vermeseydiniz düğün takisindan dedim canım.Sonucta esinizin evlenmeden önce ki parası onu ilgilendirebilir ama düğün takisini verip vermemek sizin karariniz olmalı.2. el araba alıp satiyorlarsa problem nedir anlamadım.Var olan araçlardan birisinin yanına gidip bu benim artık diyecek ve hemen o gün notere gidecek.Ama eşiniz " araba mı alsak gene arkadaşın üstüne olacak " diyerek geri kalan takı parasına da göz koyduğunu belli ediyor.Yanlis anlamayın ama bence eşiniz sizin sandığıniz kadar "dümdüz birisi " değil.