Ben haksızmıyım

Arkadaş arada para veriyor diye bu bağimlilik. Kumarda bu nedenden dolayi bağimlilik yapar.

Jet fadil ve çiftlik bankta ayni şeyi yaptilar. Onun için kaz gelecek yerden tavul esirgenmez derler.

Arkadaşin dolandirici olduğu belli fakat eşin asla kabul etmez. Ondan dolayi politik olacaksin. Artik giden parayi unut. En önemlisi daha fazla para kaptirmamak. Yatirim bile aklina gelmesin. Önemli olan elindeki parayi tutmak. Tüm hesaplari ele geçir. Para nereye gittigini takip et. Gerekirse sen faturalari öde.

Ama artik arkadaşi üzerine birşey söyleme yoksa daha çok bağlanir ona. Anlayacagin biraz politik davranman gerek. Alttan yürüt işleri.

yok, keske bir sebebi olsa da yanındaki serefsiz olmasa
Siz bundan sonrası için eşinize bir sınır cekmelisiniz.O zaman senin parandi bu zaman konuştuğumuz bizim paramız ve hickimseyle bir maddi ilişki içerisine girmeyeceğim diyeceksiniz.Esiniz parasını kurtarırsa ne mutlu,kurtaramazsa da kendisi bilir.Ama bu arkadasa para akışıni durdurmak zorundasiniz

Siz bundan sonrası için eşinize bir sınır cekmelisiniz.O zaman senin parandi bu zaman konuştuğumuz bizim paramız ve hickimseyle bir maddi ilişki içerisine girmeyeceğim diyeceksiniz.Esiniz parasını kurtarırsa ne mutlu,kurtaramazsa da kendisi bilir.Ama bu arkadasa para akışıni durdurmak zorundasiniz

inanın çok kötüyüm, eşimin bana yaşattıkları ve bu olay karşısında tüm dengem şaştı, sabahtan beri iş yerinde aglayıp duruyorum, kurtarabileceğini sanmıyorum ztn alsa da işimi yaramaz hale geldi eşim olayı bambaşka görüyor,ben çok üzgünüm..
bundan sonra para fln vermez ztn araba konusu kapandı, tüm para ve birikim bende güya o parayı da önüme getirip koyacakmış o zmn nolcakmış bakalım ne olacak..

Merhaba herkese
Olabildiğince özet yazmaya çalışacağım ama toparlayamazsam özür dilerim
Eşimin evlenmeden önce biriktirdiği bir miktar para var
Bir kısmı bankada TL de, bir kısmı arkadaşında güya ticaret yapıyor eşime kar veriyor. Fakat hiç bir noter, senet, sözleşme hiç bişey yok.
Bana nişanlanmadan önce söylemişti, o dönem kar geliyordu, şimdi sebebini daha iyi anlıyorum düğün takılarına göz dikmiş
Eşim defalarca bana takıları sormuştu, verelim paramız artsın demişti
Kabul etmedim ama düğün zamanı beni hiç kırmadı, gerçekten boş/ ani/ mecburi harcamalar oldu ( fazla otobüs tutmak gibi ) bende nakit para ve bir miktar altın bozarak 15 bin vermeyi kabul ettim şimdi fark ediyorumki bu fikri sokan arkadaşıymış
Düğünde 20 bin lirasını aldı, 40 kaldı, düğünden sonra 15 bin lira gönderdik 55 bin oldu. Neden tepki göstermedim neden verdim bilmiyorum.
Düğünden beri ( 18 ay ) ilk yıl 3 veya 4 kere para geldi, son 1 yıldır hiç para gelmiyor
Neden diyorum ben kötü oluyorum, piyasa kötü oluyor, alıp altın yapsaydık paramız 100 bine kadar çıkmıştı, al sat ile daha çok kazanırdık diyorum ses yok, defalarca tartıştık defalarca dibe vurduk defalarca kördüğüm olduk
Arkadaşı çok boş bogaz, evlendikten sonra 1 kere geldiler bana ettiği laflara eşim tepki göstermedi şaka yapıyormuş ben yanlış anlamışım, gerçekten kaldıramayacağım şeyler söylemişti, ama iyi niyetliymiş derdimi anlatamadım eşim bir daha görüşemek zorunda olmadığımızı söyledi beni anlayamadı kırgınlığım öylece kaldı ( sonra cocukları olduğunda 9 ay yalvardı yine kırmadım gittim altın taktım hediye aldım )
Karı koca boş mezar görseler ölecekler o kdr cimriler

Baktım kar gelmiyor, faizler düşünce yatırımlık ev alalım dedim, cünkü kiramı karsılacak evler vardı, tamam ben konusurum dedi, arkadaşı öyle bir kar varsa hiç durma demiş sen parayı al ben tanıdıklarımı araştırayım ev bulur para alamazsak olmaz dedik

3 ay geçti ses yok bende çıt çıkarmıyorum

Sonra bende dananın kuyrugunun koptuğu yer

Eşim acaba araba mı alsaydık, ama 55 bin liraya araba alamayız, üste 15 bin ilave mi etsek, amaa araba arkadaşın üstüne olur, sürekli alır satar, masrafları bize ait olur dedi

Bunu duyunca şok oldum ve eşim mantıksızlığı asla anlayamıyor
Bunu açıkca sordum bu teklifi soran arkadaşı

O konu orda kapandı

Daha sonra hani ev alıyorduk yaa dedim, bilmem bende geçen düşündüm noldu o iş dedi

Yine sustum

Diyanet fetva hattını aradım, para gelmiyor ben zekatını veriyorum durumu anlattım adam zayıf alacak gibi duruyor, ayrım size kalmış ama gerek yok dedi

Eşime anlatınca yine kavga kıyamet

Yemin ediyorum kendimi kuma gibi hissediyorum, hayatımda hiç kimseye böyle nefret duymadım, bana yaptığı eşimin ses çıkaramadığı sakalarından midem bulanıyor, yazmaya utanıyorum ve derdimi anlatamıyorum

Eşim iyi bir insan iyi bir eş ve iyi bir evlattır ama asla iyi bir arkadaş değil inanın ailesi ile bile böyle sorunlar yaşamadım böyle hissetmedim

Şimdi ben ne yapayım bu durum için adamı boşayacak halim yok, ama nasıl çözeyim, ne anlatayım o kdr kırgın ve yorgunumki
Son olarak, eşimin iddiası benim onu kontrol altına almaya çalışmam ve onu suclamam

Okuyup zahmet eden yorum yazan herkese teşekkür ederim, çok uzattım ama çok kötüyüm toparlayamıyorum
bu sebepten boşanmayı düşünmüyorum demissiniz ama bu gerçekten ciddi bir durum
boşanın demiyorum ama şuan bir belirsizlik var ve bunu çözmek zorundasınız
ben de yiycem çarçur edicem derseniz kendinize yaparsınız
bence ailesine anlatın ve bir cingar çıkarın
o parayı almasını ve bir daha o kişiyle gorusmemesini sağlayın
siz böyle yumuşak durdukça konu çözülmez
bazen sadece konuşmak değil aksiyon almak gerekir
gerekiyorsa evi terkedin bir süreliğine, sizi kaybetmekten korksun
ne demek elin adamı edepsiz şakalar yapacak ve eşiniz susacak
çok alttan almışsınız

inanın çok kötüyüm, eşimin bana yaşattıkları ve bu olay karşısında tüm dengem şaştı, sabahtan beri iş yerinde aglayıp duruyorum, kurtarabileceğini sanmıyorum ztn alsa da işimi yaramaz hale geldi eşim olayı bambaşka görüyor,ben çok üzgünüm..
bundan sonra para fln vermez ztn araba konusu kapandı, tüm para ve birikim bende güya o parayı da önüme getirip koyacakmış o zmn nolcakmış bakalım ne olacak..
Üzme kendini,esin o parayı evlenmeden önce hiç biriktirmemisti olarak say.İnan ben de dahil olmak üzere pek çok üye bu olayı kendi veya eşinin ailesi ile yaşamıştır.Dedigim gibi bundan sonrasına bak ama yine bir atraksiyon yapmak birileri ile ticaret yapmak istese bu konuyu o zaman açarsın .Bir süre sende kendi isteklerini erteleme.Sonradinda ya bu olay ona tecrübe olur ve ya sen kendi kararlarını /iliskini sorgularsin

Üzme kendini,esin o parayı evlenmeden önce hiç biriktirmemisti olarak say.İnan ben de dahil olmak üzere pek çok üye bu olayı kendi veya eşinin ailesi ile yaşamıştır.Dedigim gibi bundan sonrasına bak ama yine bir atraksiyon yapmak birileri ile ticaret yapmak istese bu konuyu o zaman açarsın .Bir süre sende kendi isteklerini erteleme.Sonradinda ya bu olay ona tecrübe olur ve ya sen kendi kararlarını /iliskini sorgularsin

en doğrusu bu sanırım üzülmemeye çalışacağım

çünkü yapılacak birşeyler olduğuna inanıyorum ayrıca artı eksi düşündüğümde eşim 55 bin liradan çok daha değerli ve bana yaşattıkları merhameti sevgisi ilgisi hiçbirine laf edemem sorun bu arkadaşı toz kondurmaması ve parasına sahip çıkmaması beni anlamaması eninde sonunda anlayacak ve o insanla kopacak biz yıprandığımızla kalıcaz
İnsana yaşlandığında bakıcak, merhamet edicek yoldaş olacak biri lazım, eşime laf edersem taş olurum
paranın gelmemesine üzülmem ama eşimin tavrına çelişkisine üzülüyorum, cok büyük etki altında inanın artılarını anlatsam buna şaşırdığınızın 2 katı şaşıracaksınız

Bişey söyliyimmi, ben en başından beri gelmeyeceğini biliyorum ama, eşim anlamıyor o kdr da üzülmem unutup yoluma bakabilirim ama o son nokta konulmalı ben çok hırpalandım
Eşiniz çok iyi ama o adam size ağır konuştuğu halde sizi savunmuyor

X