Acaba eşinizin o adama borcu mu vardı?
Evliliği sürdürecekseniz daha fazla yıpranmamak ve kötü olmamak adına, o parayı unutun..
Sormayın artık.
Daha fazla para kaptırmamak için de adamı borca sokun.
Onun bunun Üstüne de bir şey almasına izin vermeyin.
Eğer akıllı ve sözünü dinleten bir kayınpederiniz varsa durumu ona açın.
Bu zamanda bu meblağda bir parayı başkasında bıraktığınızı, dahası eşinizin hala vermek istediğini anlatın.
Ayarı o çeksin...
eşiniz belli ki aşırı derecede o arkadaşının etkisinde, belki de para geliyor onu da eşinden alıyor daha fazla kar edicez diye,Merhaba herkese
Olabildiğince özet yazmaya çalışacağım ama toparlayamazsam özür dilerim
Eşimin evlenmeden önce biriktirdiği bir miktar para var
Bir kısmı bankada TL de, bir kısmı arkadaşında güya ticaret yapıyor eşime kar veriyor. Fakat hiç bir noter, senet, sözleşme hiç bişey yok.
Bana nişanlanmadan önce söylemişti, o dönem kar geliyordu, şimdi sebebini daha iyi anlıyorum düğün takılarına göz dikmiş
Eşim defalarca bana takıları sormuştu, verelim paramız artsın demişti
Kabul etmedim ama düğün zamanı beni hiç kırmadı, gerçekten boş/ ani/ mecburi harcamalar oldu ( fazla otobüs tutmak gibi ) bende nakit para ve bir miktar altın bozarak 15 bin vermeyi kabul ettim şimdi fark ediyorumki bu fikri sokan arkadaşıymış
Düğünde 20 bin lirasını aldı, 40 kaldı, düğünden sonra 15 bin lira gönderdik 55 bin oldu. Neden tepki göstermedim neden verdim bilmiyorum.
Düğünden beri ( 18 ay ) ilk yıl 3 veya 4 kere para geldi, son 1 yıldır hiç para gelmiyor
Neden diyorum ben kötü oluyorum, piyasa kötü oluyor, alıp altın yapsaydık paramız 100 bine kadar çıkmıştı, al sat ile daha çok kazanırdık diyorum ses yok, defalarca tartıştık defalarca dibe vurduk defalarca kördüğüm olduk
Arkadaşı çok boş bogaz, evlendikten sonra 1 kere geldiler bana ettiği laflara eşim tepki göstermedi şaka yapıyormuş ben yanlış anlamışım, gerçekten kaldıramayacağım şeyler söylemişti, ama iyi niyetliymiş derdimi anlatamadım eşim bir daha görüşemek zorunda olmadığımızı söyledi beni anlayamadı kırgınlığım öylece kaldı ( sonra cocukları olduğunda 9 ay yalvardı yine kırmadım gittim altın taktım hediye aldım )
Karı koca boş mezar görseler ölecekler o kdr cimriler
Baktım kar gelmiyor, faizler düşünce yatırımlık ev alalım dedim, cünkü kiramı karsılacak evler vardı, tamam ben konusurum dedi, arkadaşı öyle bir kar varsa hiç durma demiş sen parayı al ben tanıdıklarımı araştırayım ev bulur para alamazsak olmaz dedik
3 ay geçti ses yok bende çıt çıkarmıyorum
Sonra bende dananın kuyrugunun koptuğu yer
Eşim acaba araba mı alsaydık, ama 55 bin liraya araba alamayız, üste 15 bin ilave mi etsek, amaa araba arkadaşın üstüne olur, sürekli alır satar, masrafları bize ait olur dedi
Bunu duyunca şok oldum ve eşim mantıksızlığı asla anlayamıyor
Bunu açıkca sordum bu teklifi soran arkadaşı
O konu orda kapandı
Daha sonra hani ev alıyorduk yaa dedim, bilmem bende geçen düşündüm noldu o iş dedi
Yine sustum
Diyanet fetva hattını aradım, para gelmiyor ben zekatını veriyorum durumu anlattım adam zayıf alacak gibi duruyor, ayrım size kalmış ama gerek yok dedi
Eşime anlatınca yine kavga kıyamet
Yemin ediyorum kendimi kuma gibi hissediyorum, hayatımda hiç kimseye böyle nefret duymadım, bana yaptığı eşimin ses çıkaramadığı sakalarından midem bulanıyor, yazmaya utanıyorum ve derdimi anlatamıyorum
Eşim iyi bir insan iyi bir eş ve iyi bir evlattır ama asla iyi bir arkadaş değil inanın ailesi ile bile böyle sorunlar yaşamadım böyle hissetmedim
Şimdi ben ne yapayım bu durum için adamı boşayacak halim yok, ama nasıl çözeyim, ne anlatayım o kdr kırgın ve yorgunumki
Son olarak, eşimin iddiası benim onu kontrol altına almaya çalışmam ve onu suclamam
Okuyup zahmet eden yorum yazan herkese teşekkür ederim, çok uzattım ama çok kötüyüm toparlayamıyorum
kp konuyu hiç bilmiyor annesine söyleyeceğim ama kadın hasta, kıyamıyorum
ztn konuşmuştuk ev dersen belki verir mantıklı demişti.
Ama adamın teklifi bambaska oldu
eşiniz belli ki aşırı derecede o arkadaşının etkisinde, belki de para geliyor onu da eşinden alıyor daha fazla kar edicez diye,
nasıl bir kar etme yolu bu onu da anlamadım?
ne diyor nasıl şaka yapıyor bu adam size buraya yazamıcak kadar ve eşiniz ses çıkarmıyor?
eşinizi dolduruyor olmalı hani erkekler arasında olur ya hanımın lafını dinliyor diye dalga bile geçerler
bence öyle baskı altına alıyor eşinizi
kendi onu çok düşünüyormuş gibi göstermiş, gözünü boyamış adamın
ailesine filan anlatsanız annesi yada babası eşinizin çekindiği biri yok mu?
çekse bir konuşsa elin adamına para mı teslim edilir filan diye
Konuda sizin bilmediğiniz birşeyler var bence.Buyuk olasılıkla bu parayı eşiniz zaten aldı ve bekarlık birikimi olduğu için sizinle alacağı ortak birşeye dahil etmek istemiyor
O para artık gelmez. Bundan sonra vereceklerini engellemslisiniz. Bir süre su arkadaşı kötülemeyin. Üst üste uyarınca "dırdırcı" diyorlar ve asla dediklerinizi dinlemiyorlar. En mantıklısi borca sokmak. Ama elin herifinin üstüne mal yapılmaz. Çok dolandırıcılik öyküleri var bunlarla ilgili zamanı gelince arkadaşının adını anmadan öylesine denk gelmiş gibi eşinize söyleyebilirsiniz. Daha politik hareket edin bence. Direkt kötüleyip somurtup kavga edince hiçbir işe yaramıyor.
Annesine söylemeyin. Kayınpederiniz ile konuşun.
Eşiniz de kağıt kürek olmadan para verecek kadar cahil mi onu da anlamadım.
Bu adam size para falan Yok dese, hiç bir kanıtınız Yok...
Gerçekten enteresanmış eşiniz.
Dediğim gibi o parayı unutun. Çünkü muhtemelen öyle bir para kalmadı.
En azından daha fazlasının gitmemesi için hamleler yapmaya bakın.
eşiniz belli ki aşırı derecede o arkadaşının etkisinde, belki de para geliyor onu da eşinden alıyor daha fazla kar edicez diye,
nasıl bir kar etme yolu bu onu da anlamadım?
ne diyor nasıl şaka yapıyor bu adam size buraya yazamıcak kadar ve eşiniz ses çıkarmıyor?
eşinizi dolduruyor olmalı hani erkekler arasında olur ya hanımın lafını dinliyor diye dalga bile geçerler
bence öyle baskı altına alıyor eşinizi
kendi onu çok düşünüyormuş gibi göstermiş, gözünü boyamış adamın
ailesine filan anlatsanız annesi yada babası eşinizin çekindiği biri yok mu?
çekse bir konuşsa elin adamına para mı teslim edilir filan diye
Yazmışsın okudum sonradan. Babasından da mı ders almamış bu adam...kp bu haltları zamanında çok yemiş, ama kardeşi için, akrabaları için kv biriktirmiş o harcamış tek yatırım yapmamış
beni anlarmı bilmiyorum beni çok sever gerçekten kıyamet kopar
çok enterasan, bu konu hariç diğer yönleri bambaşka ama tanıdığım sevdiğim insan nereye gidiyor bilmiyorum
Ben çoktan vazgeçtim paradan, ama hırsımı yenebilsem bi
Konu açmamın sebebi de o
Birde kesinlikle borç yatırım düşünmüyorum, 1 alıyorsam 2 1 tatilse 3 e çıkarıcam
Kendi ne istiyosa yapsın
El ağzıyla hareket eden kocaya müstahak aslında. Harcayin o zaman. Arkadaşı yiyeceğine siz yiyin.ben açıkçası bu saatten sonra borca girmeyi yatırım yapmayı biriktirmeyi düşünmüyorum tam tersi 1 alıyorsam 2 alıcam 1 gidiyorsam 3 gidicem
Şu an o kdr arabaya ihtiyacımız varki, hayatımızı o kdr kolaylaştıracakki
ama yok ne parayı veren var, ne kendi araba almayı akıl ediyor
Yazmışsın okudum sonradan. Babasından da mı ders almamış bu adam...
gerçekten garip.
Sizi bu kadar seviyorken adamın bel altı şakalarına sessiz kalması da garip.
Başka şeylerden minneti var sanki. Yadaadamın elinde eşinize karşı koz.
Diğer türlüsü akla mantığa sığmıyor pek
El ağzıyla hareket eden kocaya müstahak aslında. Harcayin o zaman. Arkadaşı yiyeceğine siz yiyin.