Ben ev hanımı olamıyorum yemek yapmak istemiyorum

Merhaba ben 12 yıllık evliyim. Bazı hamur işleri ve kahvaltı kek vs dışında yemek yapmıyorum. Eşimle yıllar içinde böyle bir iş paylaşımı oluştu aramızda. Ben çamaşır, bulaşık, düzenleme işlerindeyim. Eşim yemekleri yapar. Ben mutfaktan ve orada zaman geçirmekten çok çok bunalıyorum. Yemekleri de istemeden yaptığım için hem aşırı yavaş yapıyorum hem de lezzetsiz oluyor.
Hamur yoğurmayı çok severim ve bu konuda aşırı pratiğim. Pizza hamuru yoğururum eşim malzemeleri keser doğrar fırına atar, çiğ börek hamurunu yaparım eşim içini hazırlar, pişirir. Makarna hamuru yapar makinesinde keserim o makarna sosu yapar makarnayı pişirir mesela.
Diğer yemekleri hem beceremem hem de yapmak istemem. O yüzden eşim onları yapıyor ben diğer işlere bakıyorum sofra kur kaldır falan. Madem sizin de eşiniz idare edebiliyormuş bunu yapabilir. 5 yaşında çocuğum var acıkınca yemeği babasından ister. Hiç gelip bana acıktım demez :) diğer ihtiyaçları için benden bekler ama yemeği babadan ister. Bir kere kızım köfte pişirdiğimi gördüğünde şoka girmiş gibi aaaa anneler de köfte pişirebiliyor mu demişti :))))

Yani demem o ki, diğer sorumlulukları siz yükleniyorsanız eşinizin de mutfağa sizden çok ilgisi varsa bu işi onun yapması yönünde anlaşabilirsiniz

Ataerkil kafa yapınız var.bu işler sadece sizin göreviniz değil en başta burada anlaşalım.eşim özensiz olduğumu fark ediyor yazmışsın.sen özensizsen o da özensiz demek ki.bu yaşta bu zihniyet hoş değil.

Öyle mi diyor? Hım.Çeviri işin teşekkürler.

İsteksiz ise biz ne yapalım? Gelip biz mi yapalım ?

malum artık asalak bir insan bile açlıktan ölmez
sizin cümlenizle cevap vereyim; asalak insan bile anlar konuda ne demek istediğimi. Anlayamıyorsanız bu konuyu terk eder misiniz? Anlayanlar zaten gelip yemeğimi yapmadan da gayet yardımcı olabiliyorlar.

Yemek yapmak ev hanımlığı İle alakalı bi sey degil. her normal insanın karnını doyurabilmesi gerekir, hep anneniz mi yapacaktı
Kendime daha pratik şeyler yapardım canımın istediğine göre beslenirdim. Ama aile olunca daha farklı oluyor. Bu kadar basit.

Ne alakası var yahu? Ben çalışmıyorum evdeyim. Arada online çalışıyorum. Eşim çalışıyor. Yemekleri de mi o yapsın? Feminist olacağım diye iyice saçmalıyorsunuz. Eşimin özensiz olduğu bir konu da yok. Ben yemeklere özen vermediğim için kötü hissediyorum sadece.

17 yaşında 0 bilgiyle evlendim yaş 24 baklava da açarım börekte içli köfte sarma elimden her iş gelir sanırım sizde öğrenme isteği de yok yoksa iki yılda bişeyler öğrenirdiniz kv veya anne yakınsa çağırın onlar yapsın izleyin YouTube türlü türlü videolar ölçüler var açın bakın

Eşimle artık sorun oluyor.

Annemden de hiçbir şey öğrenmedim. Çok yoğundu ve her şey son dakikada olurdu.
ve siz kocaman kadın yoğun çalışan annenin işten yorgun argın gelip önünüze yemek pişirip koymasını bekliyordunuz,doğru tahmin etmişim nadir yanılırım
siz yazmadan tespitimi yapmışım ve siz doğrulamışsınız
sizin cümlenizle cevap vereyim; asalak insan bile anlar konuda ne demek istediğimi. Anlayamıyorsanız bu konuyu terk eder misiniz? Anlayanlar zaten gelip yemeğimi yapmadan da gayet yardımcı olabiliyorlar.
Ben size asalak demedim genel anlamda bu kadar yardımcı mutfak aletleri varken en asalak insan bile bir şeyler yapabilir öğrenebilir dedim,ama siz enteresan bir şekilde kendi üzerinize almışsınız neden acabaayrıca hayır konudan çıkmıyorum alıntıladığınız müddetçe keyfime göre istediğim konuda yorum yazarım buna alışmak zorunda kalacaksınız ama
Ben çalışmıyorum evdeyim.
Bu konu neden açıldı bilmiyorum ama evdeyim çalışmıyorum yemek yapmayı bilmiyorum sevmiyorum istemiyorum o zaman şunu yapın hayır yapmam bunu yapın hayır yapmam.
eşiniz işten gelip yapsın o zaman size yemek siz yatın

O kadar hap bilgiler ki. Çok teşekküd ederim. Sanırım benim ihtiyacım olan bu. Çünkü her küçük şeyi her yemekte düşünmek yorucu oluyor. Bu şekilde pratik bilgiler bilsem gözümde büyümez ya.

Çok komik gerçekten internetten hiç tanımadığınız bir insanın hayatı hakkında görür gibi yargılar yazmışsınız bir de annem çalışmıyordu sadece çocukları vardı ve düzen insanı değildi önerilere de “hayır yapmam” demedim. Aksine “çok işime yaradı teşekkür ederim” dedim herkese. Gerçekten açtığım konuda bir şey size o kadar batmış ki bu kadar agresifçe saldırıya geçmişsiniz artık neyse iç meseleniz ben bilemem. neyse ben size daha cevap vermeyeceğim. Güle güle

İlk sayfaya dönüp benim 2 tane yorumuma tekrar bakabilirsiniz ne kadar insan beğenmiş görürsünüz ben size agresif veya aşağılayıcı tavırda yorum yazsaydım eksi alırdım.Asalak kelimesini de size karşı kullanmamıştım ama siz öyle sanmışsınız olabilir
Bu konunuza kadar sizin hiç bir yorumunuzu konunuzu isminizi görmedim,hiç bir farklı yerde tartışmadım neden saldırayım size.
Sizde genel anlamda kendinizi beğenmeme durumu var farkında değilsiniz belki ama her olumsuz şeyi kendinize yakıştırıyorsunuz karşıdaki insan bunu dememiş olsa bile. Düzen önce kafada başlar ev/mutfak daha kolay.Neyse size de güle güle.Buralardayım

Ablacım paraya kıyıp Thermomix denen aletten alın, yemek derdiniz sona ersin.

‘Paraya kıyamam, bana daha maliyetsiz öneriler lazım’ diyorsanız 20 küsür yıldır hem çalışan hem de mutfağında tenceresi kaynayan bir kadın olarak tüyolar vereyim.

Ben de ev işinden mutfaktan nefret ediyorum. 5 aylık evliyim ve kedimiz var.
Mutfak işlerini şöyle çözemeye çalışıyorum. Zaten öyle dilber dudağıymış, külbastı vs yapamam bekleyende yok eşim anlayışlı ki olmak zorunda çalışıyorum ve yoruluyorum eve geliyorum yemeğe girişiyorum. Haftada bir kere tavuk ve balık yapıyorum airfryda yanına salata garnitür bitti. 2 gün sebze yemeği be pilav yapıyorum. Diğer günlerde canım ne isterse basit makarna patates salatı vs geçiştiriyorum haftasonu dışarda oluyoruz zaten yemek öyle geçiyor.
Temizlikte robot süpürgeyi her gün çalıştırıyorum. Kedim çok tüy döküyor. 2-3 haftada da süpürge vileda. Aslında çok dağınımdır hatta evliliğimizin başında eşimle tartıştık bana dağınık olduğumu çıtlattı ben de alışma aşamasındayım vs dedim dikkat etmeye çalışıyorum ama diyorum şurayı toplayayım sonra amaaann yatayıma dönüyorum. Evi pislik tabii götürmiyor ama herşey yerli yerinde değil biliyorum.
Yani yapı meselesi. Küçükken iş yapmadım annem kendi yapardı kıyamazdı masadan bardak bile kaldırmazdım hatırlıyorum şimdi çok üzülüyorum keşke anneme yardım etseymişim çok zormuş gerçekten. Eşiniz anlayışlıysa sizde yavaş yavaş bir düzen oturtursunuz eğer kararlıysanız.

Muhteşem bir yorum. Hepsini not alacağım. Çok teşekkür ederim!

Thermomix aklımda ona bakacağım. Tüyolarınıza da açığım

Çok teşekkürler. Eşim yemek konusunda yardım da eder beraber de girdiğimiz olur. Konu benim isteksizliğimdi. Not alacağım yazdıklarınızı.

Çok çok teşekkürler. Bu bilgiler cok işime yarayacak.

Tüyolarınızı not aldım çok teşekkür ederim.
Aynen öyle! Üşengeçlik ve bilgisizliğin getirdiği işlerin gözümde büyümesi sorunu. Bilgi güçtür gerçekten. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…