Teknik bilince basit aslında.
Yani ben 13 senedir evliyim.
1 yemeklik köfte yapmakla uğraşmam mesela,en az 2 yemeklik yaparım,birazını buzluğa atarım her zaman.
Fasulye,nohut mu haşladım,yarısını sogutup buzluğa atarım,yada yemeğini fazla pişirdiysem sıcakken kavanoza koyup,kapağını sıkıca kapatıp,sogutup dolaba atarım. (Etsiz pişiriyorum ben,etli olur mu sanmıyorum)
Tavuk porsiyonlayıp atıyorum buzluğa hatta poğaça,kek,kurabiye yapacaksam onları da fazla yapıp buzluğa atıyorum,kurabiyeyi hamur halinde pişirmeden,kek ve poğaça pişmiş şekilde atarım. Geceden dolaba alip sabaha kadar çözdürüp ısıtıyorum taptaze oluyor.
Börek yaparsam onu da fazla yapip saklama kabında aralarına poşet yada streç koyarak buzluğa. Birde 2 çocuğa beslenme gidiyor evden,poğaçadır,köftedir bunlar elim ayağım. Oğlum kahvalti yapıyor okulda ona poğaça, börek tarzı,kızıma da wrap,bazen sandvic köfteli yada tavuklu,yanına sebze,meyve ekliyorum öğlen yediği icin. Bazen börek,sarma koyuyorum ama yine buzlukbanktan. Evimde yer olsa en büyük boy bir derin dondurucu alır ağzına kadar doldururum öyle çok kullanıyorum,taşınırsam ilk alacağım eşya olacak herhalde bu.
İspanak yıkamaktan hoşlanmam mesela donuk alıyorum genelde. Donmuş bezelye'de metrodan alıyorum 5 kg'lık. Fazlaca kullanıyorum etli yemeklere falan,yada tavuk yemeklerine.
Soğan doğrarken üşenmezsem fazla doğrayıp buzluğa atıyorum,ordan alıp kullanıyorum.
Gibi gibi herşeyi planlayarak gidersek bence ne pişirsem derdi olmuyor pek.
Derin dondurucuyu aktif kullanın.
Canınız hicbirşey yapmak istemezse atıyorum buzluktan ayıklanmış bezelyeyi çıkarıp yemek yapmak cok basit. Yada fırında tavuk,icine patates,biber vb sevdiğiniz şeylerden koyarsınız yanına makarna yada pilav,size 1 öğün yemek olur.
Yada buzluktan köfte indirip yine biraz patatesle/sebzeyle fırınlayabililirsiniz,yanına yine pilav/makarna,salata ile 1 öğün.
Sebze/bakliyat yemeğini 2 günlük yapabilirsiniz,1 gün onu yersiniz,2.gün ben aynı yemegi yemek istemiyor ev ahalisi diye araya köfte,tavuk vb birşey yapıp,3.gün sebze/bakliyat hangisiyse onu ısıtıp koyuyorum masaya kimse itiraz etmiyor.
Yeşillikleri aldığımda yıkayıp kurulayıp,mutfak havlusuna sarıp saklama kabında tutuyorum ben mesela,salata yapacaksam yeşillik yikamakla uğraşmıyorum,havuc,domates ne koyacaksam onları hazırlıyorum. Pancar haşlayıp ,rendeleyip sirke ve tuzla kavanozluyorum salataya koymak üzere hazır oluyor. Kırmızı lahanayı da tuzla ovup sirkeli suda kavanozluyorum o da salataya eklemeye hazır halde dolapta oluyor. Hepsini birleştirip bir salata yapmak epey kolay oluyor.
Dısardan alabilirsiniz ev yemekleri yapan biriyle de anlaşabilirsiniz ama içine hangi yağı,hangi eti koyuyor bilemezsiniz. Ben mesela margarin sokmuyorum eve,yemeklere sızma zeytinyağı kullanıyorum birde tereyağ,şimdi bunlari kullanarak mı yapar yemeği o bende her zaman soru işareti olur bu sebeple tercih etmezdim.
Sizde kendiniz yapsanız daha sağlıklı,temiz ve dengeli beslenirsiniz.