- 21 Ağustos 2023
- 387
- 885
- Konu Sahibi AlicePoppins
O kadar hap bilgiler ki. Çok teşekküd ederim. Sanırım benim ihtiyacım olan bu. Çünkü her küçük şeyi her yemekte düşünmek yorucu oluyor. Bu şekilde pratik bilgiler bilsem gözümde büyümez ya.
Rica ederim.
Ben sizi anladım aslında. Bir tanıdığım aklima geldi. Yaptığı hemen her yemeğin ya soğanı yanar, ya dibi tutar. Çorbanin yağını koysa tuzunu unutur. Ama özenince mis gibi kek, pizza da yapar. Sonra yine kaldığı yerden devam.
Ben burda tüyo veriyorum ya örn. nohut yemeği, ne kadar pratik olsa da siz caninız istemiyorsa yine onun soğanını yakarsinız veya suyunu çok koyarsinız tadı kaçar
O yüzden kısa bir süre koyun kendinize, basit ve lezzetli tek bir şey seçin ve düzgün yapmaya odaklanın. Uzun süre harcadığınız, soyma, dograma, kavurma aşamaları sizi çabuk bıktırır. Yemeyi de sevmiyormuşsunuz motivasyon lazım size. Az ama öz olsun işiniz. Zamanla eliniz alışır üzerine eklersiniz.
Eşinizle yapmanız çok güzel. Beraber vakit geçirmiş oluyorsunuz hemde. Bende eşimle yapmayı severim, daha keyifli oluyor. Bazen siz yapin bazen beraber girin mutfağa.
Elinize sağlık olsun. Afiyet olsun.
Bana güzel şeyler yapacakmışsiniz gibi geldi.
Arada buraya fotograflı güncelleme yapabilirsiniz. Size de motivasyon olabilir