Ben ev hanımı olamıyorum yemek yapmak istemiyorum

Arkadaşlar ben hayatım boyunca yemek/temizlik işleriyle haşır neşir olmadım. Anne evinde el bebek gül bebek yaşadım. Yemek yeme ile de aram olmadı zaten hiç. Evlendikten sonra eşim çok idare etti kolay gelen şeyleri yaptım vs. Yemek bilgim sıfırdı. 2 yıllık evliyim ve kendimi zorlamama rağmen hala olmuyor. bir düzen kuramıyorum. İçimden yemek yapmak hiç gelmiyor. Kafam çalışmıyor bu konuda. Özensiz yapıyorum. Aldıgım sebzeler dolapta çürüyor. Uğraşmak istemiyorum. Ne kolaysa ona gidiyor elim. Eşimle artık sorun oluyor. Özensiz olduğumu görüyor. Gerçekten hiç ama hiç sevmiyorum mutfağı. İleride çocuğum olursa en korktuğum şey öğünleri düzenlemek daha zor olacak. yemek için parası neyse birini bulmak istiyorum ama böyle bir hizmet yok. bana bir çare önerir misiniz ciddi soruyorum. Ömür boyu çekemem böyle gerçekten hiç benlik işler değil

Ekleme: parası neyse dedim ama buna bütçe ayıracağım için yoksa çok da uçamıyorum şuan 🥲😅

Ekleme 2: yemek yapan hijyenik ve yakın birini bulmak konusunda umutsuzum, önerilerinize açığım. İstanbuldayım.
Her kadın bayılarak yapmıyor yemeği 😂
Canınız hiç mi birşey istemiyor arada deneseniz güzel lezzetler ortaya çıkınca yiyeside geliyor insanın☺️

Bu benim 😅 bize bebekte eklendi daha doğmadı ama gelecek
Şimdi bizde şöyle kayınvalidem halimi bildiği için yemek yapıp yolluyor haftada 2 falan
Onun dışında evde tost hamburger bazen ben sulu yemek yapıyorum (basit kısa sürüyor) aperatif şeyler çok yapıyorum
Dışarıdan söylüyoruz öyle böyle gidiyor
Temizlik hiç anlamam elimden gelmez iki haftada bir abla geliyor dip köşe arada süpürge açıyorum 5 dk sürüyor çok dağılmıyor ev
Ufaktan yemeğe başladım ama çorbaydı sulu yemekti vs haftada 1- 2 yapıyorum bebek gelince ona yapmak zorundayım ama hiç yorucu değil gözünde büyütme açıyorum telefondan dizi YouTube mutfakta öyle zaman geçiyor kısa sürüyor zaten

Öncelikle yapamıyorum,sevmiyorum kelimelerini kafanızdan atın.Adı büyük kendi zahmetsiz bir yemekle başlayabilirsiniz.Hünkar beğendi mesela.Közlenmiş patlıcanı hazır alın.Beşamel sosu bile hazır alabilirsiniz,toz halinde satılanlardan.Üstüne bir et sote tamam.Siz yapıp övülmeye başlandıkça gerisi gelir bence.Sebzeleri o hafta yapacağınız yemeklere karar verdikten sonra alın.

okuyunca ne kadar da dram..konu sahibi hasta mı?yatalak mı?eşi peki?yemek yapmak kadının görevi demiyorum bakın.
evlenene kadar evde hizmetçiler bakıcılarla büyümediyse annesi yapmış önüne koymuş konu sahibi de yemiş.yani koskoca annenin kocaman kadının önüne yıllarca yemek koyması normal mi?
evli olmasına da gerek yok yalnız yaşayan bekar kadın da olabilirdi,sarma sarmasa da karnını doyuracak asgaride bir insan öğrenmez mi yumurta kırmayı patates kızartmayı malum artık asalak bir insan bile açlıktan ölmez mutfak robotları airfrayleri her türlü imkan var
Ogrenip
okuyunca ne kadar da dram..konu sahibi hasta mı?yatalak mı?eşi peki?yemek yapmak kadının görevi demiyorum bakın.
evlenene kadar evde hizmetçiler bakıcılarla büyümediyse annesi yapmış önüne koymuş konu sahibi de yemiş.yani koskoca annenin kocaman kadının önüne yıllarca yemek koyması normal mi?
evli olmasına da gerek yok yalnız yaşayan bekar kadın da olabilirdi,sarma sarmasa da karnını doyuracak asgaride bir insan öğrenmez mi yumurta kırmayı patates kızartmayı malum artık asalak bir insan bile açlıktan ölmez mutfak robotları airfrayleri her türlü imkan var
Bunun asalaklıkla alakalı olduğunu düşünmüyorum o tür işlere karşı duyduğu isteksizlik ve belkide bu tür becerilere sahip olamama durumu insanız nihayetinde herkes farklı olabiliyor.

Koskoca metropol İstanbulda olmaz olur mu hiç? Yemek yapmak için işe alıyorsunuz birini,maaşını sigortasını karşılıyorsunuz,o da yapıyor her gün ne istiyorsanız. Ben Bursada yaşıyorum,burada 2,5 saatte 4 çeşit yapan tertemiz bir hanım var mesela,vakit olmadığında çağırıyorum sağolsun geliyor. İstanbulda da vardır.

Benim bir arkadaşım da böyle üstelik iki tane de çocukları var.
Onun annesi cok yakın oturuyor annesi yapıyor ve eşi de yapıyor yemek.
Bir arkadasim da 3 gün biriyle anlaştı kadın gelip temizlik yapıyor ve sonra 2 günlük yemek yapıyor her geldiğinde.
Sizde 2 gün biriyle anlassaniz 2-3 günlük yemekler yapsa baya idare eder.
Bikac günde dışardan yersiniz.

Ben İstanbul'da olsam gelirdim 😄 Şaka bir yana Çalışan kadınlar için yemek yapmak zor ama evde olan da bı zahmet yapsın yani çok zengin değilse.Dışardan yemekte olmaz sürekli ev yemeğinin yerini tutmaz. Ben bekarken de yemek yaptığım için evlenince hiç zorlanmadım bayat yemekte sevmediğim için her gün 3 çeşit yemek yaparım .

cogumuz sizin gibi el benek gül bebek büyüdü annem hala bana iş yaptırmaz ama ben yemek yapmauı cok seviyordum üniversitede kendimi geliştirdim yalnız yasayınca surekli bişryler yapıp tatması için arkadaslarımı davet ederdim sayemde bogazlarından anne eli yemekleri gecerdi 😀 sonra iş hayatı derken uzaklastım mutfaktan evlendiktn sonra ilk zamanlar cok seviyordum ama esim de iyidir mutfskta ben yapamazsam o halleder ama artık ben tıkandım hergun ne yapsak diye dusunmekten bazen biraz evden uzaklasıyoruz memleket falan ozamsn evimi özlüyorum geldigmde yine ilk haftalar keyifle yapıyorum sonra yine sıkıcılasıyor. Bana temizlik zor geliyor ya onceden sabahtan kalkıp yerlerş süpür sil yapardım baktım canımın kıymetini bilmiyorum 4 gunde bir süpürge, hafta da bi silme yapmaua basladım daha cok vakit kalmaya basldı bana.

Öğrenip öğrenmemek bana kalmış bir şey. Annem bu kadar sevmediğimi göre göre beni mutfağa sokmadı, mecbur kalınca öğreneceğimi düşündü o da. Açlıktan ölen yok ayrıca, çok şükür tarife bakıp yapabiliyorum benim derdim; yapmak istememek. Sevememek. Sevmek istedim denedim, refikanın kanalından üyelik aldım denedim ama sevemiyorum. Bu yüzden özenmiyorum. Özenmemek de hoş olmuyor eşime karşı. Ben evden yarı zamanlı çalışıyorum bu arada.

Sağa sola haber verip yemek yapan yer bulabilirsiniz, şirketlere yemek götüren yerlerden günlük alabilirsiniz haftalık veya. Ben yemek yaparken menü hazırlarken hep şuna koyarım su peceteyi kullanırım falan diye kurguluyorum kafamda, sizi hızlandıracak mutfak aletleri ve servis eşyaları alsanız?

Airfry mesela benim işin vazgeçilmez, tefalin minik ipli rondosu da.

Mutfak aletim var bir sürü ama etkili kullanamıyorum. Airfryerda şuana kadar güzel bir şey pişiremedim. Beceriksizim bu konuda bunu kabul ediyorum. Elimde olan aleti de hakkıyla kullanamıyorum çünkü hiç yaratıcı değilim bu konuda.

İstanbul’da yaşıyorsanız böyle bir hizmet var.

Tam olarak nasıl bulabilirim haftada bir temizliğe gelen kadın gibi yemek yapmaya gelen kadın hizmetini?

Ben evhanimlarinin dortdortluk yemek ve temizlik yapmalarının beklenmesine karşıyım.lakin evlilik sorumluluğunu üstlenmiş bir kadın azami miktarda bilmeli.ikinizde çalışıyorsanız ortaklaşa yapabilirsiniz mesela bugün ne yapabiliriz onun planını kurar alışverişi ona göre duzenlersiniz yiyecekleriniz de çürümez

Evet evlilik sorumluluğunu yeni yeni fark ediyorum sanırım. Bu halimi görünce anne hiç olamam demeye başladım. Bu tarz konularda iyi değilim. Planlı ve düzenli olmak gerekiyor. Annemden de hiçbir şey öğrenmedim. Çok yoğundu ve her şey son dakikada olurdu. Düzen örneğim olmadı. Eşim çalışıyor ama ben evden yarı zamanlı çalışıyorum vaktim var sadece plansızım

Kimse annesinin karnında öğrenmiyor ki yemek yapmayı. Öğrenmek isterseniz öğrenirsiniz . YouTube dan videolar izleyebilirsiniz , kurslara gidebilirsiniz .

Yok yapamam diyorsanız da anlaşırsınız bir yerle ya da bir kişiyle her gün yemeğinizi yapar.

Temizlenmis dondurulmus sebzeler, rendelenmis domates, soslar, marketlerde satilan yari hazir malzemeler cok is goruyor. Pahali olsa da birine yaptirmaktan ucuza gelir.
Çok mantıklı. Amerikada bu tarz şeyler kolay bulunuyor ama türkiyedeki marketlerde henüz çok fazla ayıklanmış doğranmış çeşit yok gördüğüm kadarıyla 😃

Benim bir arkadaşım da böyle üstelik iki tane de çocukları var.
Onun annesi cok yakın oturuyor annesi yapıyor ve eşi de yapıyor yemek.
Bir arkadasim da 3 gün biriyle anlaştı kadın gelip temizlik yapıyor ve sonra 2 günlük yemek yapıyor her geldiğinde.
Sizde 2 gün biriyle anlassaniz 2-3 günlük yemekler yapsa baya idare eder.
Bikac günde dışardan yersiniz.
Valla böyle bir kadın bulsam çok iyi olur nereden bulabileceğim hakkında fikriniz var mı? Bir de yemek için ekstra ne kadar ödüyor arkadaşınız bilginiz var mı?

Arkadaşlar ben hayatım boyunca yemek/temizlik işleriyle haşır neşir olmadım. Anne evinde el bebek gül bebek yaşadım. Yemek yeme ile de aram olmadı zaten hiç. Evlendikten sonra eşim çok idare etti kolay gelen şeyleri yaptım vs. Yemek bilgim sıfırdı. 2 yıllık evliyim ve kendimi zorlamama rağmen hala olmuyor. bir düzen kuramıyorum. İçimden yemek yapmak hiç gelmiyor. Kafam çalışmıyor bu konuda. Özensiz yapıyorum. Aldıgım sebzeler dolapta çürüyor. Uğraşmak istemiyorum. Ne kolaysa ona gidiyor elim. Eşimle artık sorun oluyor. Özensiz olduğumu görüyor. Gerçekten hiç ama hiç sevmiyorum mutfağı. İleride çocuğum olursa en korktuğum şey öğünleri düzenlemek daha zor olacak. yemek için parası neyse birini bulmak istiyorum ama böyle bir hizmet yok. bana bir çare önerir misiniz ciddi soruyorum. Ömür boyu çekemem böyle gerçekten hiç benlik işler değil

Ekleme: parası neyse dedim ama buna bütçe ayıracağım için yoksa çok da uçamıyorum şuan 🥲😅

Ekleme 2: yemek yapan hijyenik ve yakın birini bulmak konusunda umutsuzum, önerilerinize açığım. İstanbuldayım.
Çocuk için düşünmeyin şimdi, bir arkadaşım evlenmek bile istemiyordu is yapma korkusundan şimdi 4 aylik bebeği var ve çocuğu için her şeyi yapıyor
Yemek konusunu bölüşün isterseniz yemeği eşiniz yapsın siz temizlik yapın

Valla böyle bir kadın bulsam çok iyi olur nereden bulabileceğim hakkında fikriniz var mı? Bir de yemek için ekstra ne kadar ödüyor arkadaşınız bilginiz var mı?
O Ankara'da yaşıyor ücretler farklı olabilir.
Ama genel olarak haftada üç gün için ayda 6 bine anlaştı.
Şu meşhur sarı ilan sitesi varya oraya ilan vermisti oradan buldu kadını da.

Canım ayrıca cocuk olunca daha cok elin alısıyor merak etme biraz kendini zorla mesela bombos bir gunde zor bir yemek üstlen bunu yapıcam de kendine saat ver fazlasını buzluga at öyle öyle en zor yemegi bile kısa surede yapınca becerince diger yemekler aparatif gibi geliyor. Alısınca da tam avrat olur cıkarsın. Esinde az el atsın mesela gel bugun birlikte içli kodte yapacaz ben hamurunu ayarlıyım sen yogur ben oyayım sen icini doldur derken birlikte yapa yapa senin de cabaladıgını gorur artık.

X