Ben de gitmeli miyim?

Eşiniz Sizi ayrıca tatile götürüyorsa annesini de götürmesinde sıkıntı görmedim ben. Tek çocukmuş bir de. Siz anlaşamıyor olabilirsiniz, hatta onlar da anlaşamıyor olabilir. Ama bırakın ilgilensin kocanız annesiyle. Siz de bir çocuk büyütüyorsunuz, evlenince atmıyorsunuz evlatlıktan. Burda bir çok kadın annesini tatile götürüyor ve evliler. Bunu takdir ediyoruz, iş erkeğe gelince neden bu tavırlar?
Anne evlat arasındaki ilişkiler içinde lütfen kendinizce değerlendirmeler yapmayın. Kimse o kadını sevmiyor olabilir, kocasıyla ilişkisi kötü olabilir ama nihayetinde kocanız onun oğlu, o büyütmüş, bırakın ilişki kurmaya devam etsinler.

Evlenince annesinin başına atmadı bunu daha kaç kez anlatabilirim size? 5 yıl önce diyorum 5 yıl. Evlenince nasil başından atmış oluyor Allah aşkına ya? Benim tanimiyordu bile esim köpeği annesine verdiğinde. Annesi normal bir anne olsa çıkarsın zaten lafım yok ama bazi insanlar bazı şeyleri hak etmiyor. Yine gitsin 2 günlük tatile dedim. Ben kötü niyetli değilim onun kötü niyetini gördüğüm çok şey yaşadım o yüzden artık bu şekilde konusuyorum. Komşu değil kardeşi. Komşu olsa bahane ama kardes bu dünyadaki en yakının ve biri değil ikisi değil 5 6 kardeşin biriyle bile konuşmuyor çünkü sorun onda. Evlat olsa çekilmez tabiri tam da onun için ama siz cidden okuduğunuzu anlamakta sorun yaşıyorsunuz.

Iliski kurmalarına karsi çıkmıyorum ki sanki hiç gorusmesin diyorum. Evlenince evlatliktan elbette atmayacağım cocugumu ama olay bu değil. Konu eşimin erkek olması da değil. Kac kisi tanıyorsunuz evli olup da annesini yalnız tatile götüren ve bunu geçen yıl da yapıp esini hasta edip ertesi yıl buna rağmen sen gelmesen de ben götüreceğim diyen? Aynisi sizin başınıza gelse ne derdiniz acaba? Yine gitsin diyorum zaten konuyu açma nedenim oğlum tatile gitsin diye ben de gitsem miydi. Ama istiyor muyum eşimin beni bırakıp da tatile gitmesini hayır. Annesi olduğu için susuyorum. Yaptığı anneliği de biliyorum.

Belki dediğiniz gibi sorun kayinvalidedir ama bu şekilde kayınvalideyi ilgilendiren sizi alakadar etmeyen (komşusuyla, kardeşleriyle konuşmuyor) gibi şeyleri yazınca okuyanlar tarafından haksız bulunuyorsunuz. Kardeş sizin için bu dünyadaki en yakınlar arasında olabilir ama demek ki onun için öyle değil bu sizi ilgilendirmez. Kv kötü bir anne de olsa eşinizin sorunu, bırakın onlar tatilde birbirini yesin. Siz de bu sürede kendi annenizi tatile çıkarsanız hem stres yapmamış hem tatil yapmis olursunuz.

Şu anlattiginiz durumda zaten gitseniz de belli ki sizin için tatil olmayacak. O halde gitmenin de çok bı anlamı kalmıyor.

Ben konuda geçen olaylara göre yorum yaptım, evvelini bilmem mümkün değil. Annesini tatile yalnız götüren bir sürü evli kadın tanıyorum. Kocaları böyle tepkiler vermiyor. Siz gitmek istememişsiniz eşiniz de böyle demiş, niye vazgeçsin annesini mutlu etmekten. Erkek olunca sorun oluyor nedense diyorum. Ve olmuş zaten sizde de.
Sevmediğiniz ortamda ,sevmediğiniz kişilerle aynı ortamda bulunmayın, bunu destekliyorum, kendim de öyle yapıyorum.
Bırakın gitsinler. Anneler sadece çocuk baktırmak için götürülmez tatile.
Yetişkin halinizle tanıştığınız eşinize, nasıl annelik yapıldığı hakkında lütfen yorum yapmayın. Demek istediğim buydu. Herkesin anneliği kendine ve apayrı. Siz kendi anneliğinize dikkat edin.

Ben bunun tamamen kişiye bağlı olduğunu düşünüyorum. Konu gerçekten de eşimin erkek olması değil benim için tamamen annesinin karakteri. Iyi bir insan olsa başımın ustunde yeri olurdu emin olun ki basta yine basimin ustune koydum zamanla ne kadar hata oldugunu anladim. Tanımadığınız için haklısınız tanıyor olsaydınız ne demek istediğimi daha iyi anlardınız. Elbette herkesin anneliği kendine.

Çocuğunuzun denize değil, sinirleri gerilmemiş, sakin, huzurlu, mutlu anneye ihtiyacı var. Tatile gitseniz yine gerim gerim gerilceksiniz ne gerek var, evde kalın oğlunuzla keyifli vakit geçirmeye çalışın oğlunuz için daha faydalı olur.

Sizin başınızın üstünde değil, olması da gerekmiyor dedim zaten. Eşiniz tatile götürüyor, sizin gitmeme gibi bir opsiyonunuz, eşinizle başbaşa sonra da gitme gibi bir şansıminız var. Bunları kullanın diyorum. Çok kötü bir insan da olabilir, inanırım, ama siz uzak durun, eşinizden bunu bekleyemezsiniz diyorum.
Evliliğimizi bozacak hareketler yapmıyorsa ki ilk konuda buna dair bir olay yoktu, ilişkilerine müdahale etmeniz, kendinizi strese sokmanız yanlış diyorum. Evlatların da anne üzerinde sorumlulukları var bırakın yapsın eşiniz. Siz daha uzun bir tatile gidersiniz

Ayrı tatil yapıyorsanız sizde bebeğinizle gidin ama kayınvalidenizin her şeyinizi karışmasına müsade etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…