- 29 Ekim 2014
- 772
- 136
- 34
-
- Konu Sahibi MeltemMelo
Hiçbir küfür onun yaptığının yerini tutmaz benim eş dediğim insan tam bir rolcüymüş ben bunu anladım . Hem benimle hem de bebeğiyle dalga geçiyor . Allah büyük ama . EngelledimYani hiç küfür etmem ama şuan eşinize böyle ağız dolusu küfür edesim geldi,yok çocuk ilk onun kokusunu alacakmış , babalık hakkıymış dalga mı geçiyor sizinle. Engelleyin, sizi rahatsız etmesine müsade etmeyin.
Zaten hamileliğim hep stres içinde geçti hiçbir duyguyu yaşayamadım . Arkamda dağ gibi ailem var torunlarını deli gibi seven bana bebekler gibi bakan bir aile maddi ve manevi hiçbir sıkıntım yok . Ben sadece cok sevdim ve bebeğim babasız büyümesin istedim tabiki sağlıklı bir ortamda . Bu adamı da 2 ay bekledim düzelir diye hastane odasına bile elini kolunu sallayarak sinirli bi şekilde alkollü olarak gelince gördüm ki bıraktığım gibi kalmış . Ama o hala benim iyi niyetimi kullanmaya çalışıyor artık onsuz bir hayatı kabullenip önüme bakmam gerek zaten bu lohusalık gerçekten insanı daha fazla duygusal ediyormuş . Artık kurtulmak istiyorum bu kangrenli koldan. İyi dilekleriniz için teşekkürlerDoğumun etkisiyle tamamen hormonel bir duygusallık içerisindesiniz.Belki buna birazda çocuğum babasız mı büyüyecek? Ben babasız çocuk büyütebilecek miyim? Bir babaya ve eşe duyulan dayanma ihtiyacı. Belki ailenizin evinde şı anda bekarlık günleriniz kadar oraya ait ve rahatta hissetmiyor olabilirsiniz kendinizi. Ancak şunları düşünün. Sizi orada hakaret, dayak, psikolojik şiddet, istediğinde çocuğunuzla sizi sokağa atabilecek ya da sizi ayıp çocuğunuzu elinizden alabilecek bir adam var. Ayrıca sizin haber vermemeniz doğumu bir kabahat değil merak etmeyin. Asıl eşinizin sizden bi haber olması kabahat. Hiç vicdan yapmayın. Mahkeme süreci daha da yığratıcı olabilir ama evladınızı şiddetin, kadına hakaretin, şuursuz alkol tüketiminin ve büyük risklerin bulunduğu bir evde büyütmeyin. Hele ki aileniz destekliyor ve yanınızdaysa, maddi olarak muhtaç değilseniz boşverin. Hayatınıza sizi mutlu edecek, nazik insanları alın. Güzel evladınızla çok güzel ve musmutlu bir ömür dilerim.
Haklısınız .. teşekkürlerKesinlikle konusmalariniz yazışma olsun. Çocuk dışında birşey knsmayin. Cevap vermeyin . Görmek istiyorsa ilişiği düzenleme davası açsın . Sizden ayıramaz. İlla göstermek istiyorsanız dava sonucuna göre gösterin. Velayet düzenlemesi açın gerekirse. Ama hala göstermek istiyorsanız. Yanınızda biriyle polis karakoluna yakın bir yerde bir cafede görüşün . Ama kesin ve net bir şekilde çocuk dışında başka birseyden konuşulmaya ağını belirtin. Konuşursa kalkin gidin birşey yapmaya kalkarsa polis çağırın. Alkolik olduğunu kanıtlayacak sosyal medya da resimleri varsa. Sunun . Sakın barışmayin düzelmezzz!!!!
İnadına yapıyor yediremedi kendine oysa ki o bebeği görmeyeceğim demişti .Merak etme canım kaçırmaz iki gün görmek ister üc gün görmek ister daha sonra ugrasmaz bile .. o şimdi daha tazeyken yapıyor inadına bile olabilir..
Fotografı hem mahkemede bebeğimi göstermediler bana dememesi için hem de vicdanı duygularımdan dolayı her akşam atıyordum. Eş kişisi normalde görseniz çok akıllı aklı başında okumuş etmiş biri dersiniz öyle de aslında aklı başında dışında ama alkolü çok seviyor düşünün ki sabahın 6sında ağzı vodka kokuyordu hiçbir zaman vazgeçemeyeceği bir alışkanlık bana göre artık benimki vicdani tarafıydı ama onun vicdanı benim üzerimde işlemedi.Kanuni olarak herhangi bir sıkıntınız yok endişelenmeyin. Evden ayrıldığınızda ya da kavga edip terk ettiğinizde veya atıldığınızda, annenizin evine gidince ve boşanma süreci başladığından mahkeme belli bir süre ve gün tayin edene kadar bebeğinizi gösterme zorunluluğunuz yok. Fotoğraf atma mecburiyetinde değilsiniz. Ki annenizin evindesiniz kimseyi içeri almak ve bebeği gösterme mecburiyetiniz yok. Şu an bebeğiniz çok ufak ne bebeğiniz anlar durumu ne de alkollü ellere bırakmak zorundasınız, babası olsa bile. Ki alkol problemi olduğunu kanıtlarsanız, çocuğun güvenliği için komple görülme hakkına son vermeyi de talep edebilirsiniz, tedavi olmaya zorlayabilir öyle çocuğunuzu emanet edebilirsiniz. Şu an bebeğiniz 2-3 saatte bir emdiğinden zaten görüş günü bile olur mu o bile mechul!
Mesele zaten ailemdeki herkes onları tercih ettiğimi onu bıraktığımı düşünüyor ve ailemden nefret ediyor ben her gün ona resim gönderiyorum zaten.Daha önce boşanma aşamasında bebeğinizi göstermediğiniz için bunu kullanabileceklerini yazmıştık. Belki bebeğini çok sevdiğinden belki sırf çanınızı acıtmak için yapıyor ama sonuçta Kanuni olarak bir kısıtlaması yok şu an. Birisinin aracılığı ile hergün fotoğraf göndermek zor olmamalı. İsterse haftada bir gün bir saat aile büyüklerinizden biri ile birlikte sizin evinizde görebilir. Bu süreci kolayca atlatırsınız umarım. Size karşı kullanılmasın bu.
Öyle olacağım her şey bebeğim için artık :)Avukatına danışarak adım at .
Öfkeli iken mesaj atma yanlış birşey söylersin aleyhine kullanabilir.
Yerim belli istediğin zaman görebilirsin . Bebek 9 günlük dışarıda görüşme imkanımız yok diyebilirsin.
Mahkemeye kadar idare et.
Evladım babasız kalmasın diye sakın o adama dönme.
Evladın için kendi ayakları üzerinde duran güçlü anne ol.
Anneme düşman bu evlilik onun yüüznden bitti diyor zaten bizim evliliğimizdeki en temel kavga benim ailemle olan iletişimime karışılmasıydı yani o istediğinde ben onlarla görüşecektim. Ben sadece insani olarak ona bebeğin resmini attım bir arıza çıkarmasın diye çünkü o herşeyi aleyhine kullanır biliyorum . Avukatım bana görebilirsin yaz dedi ben de durumu anlatınca madem korkuyosun cevap verme dedi . Ne deseniz haklısınızDava acildi ise neden mesajlara cevap veriyorsun? Neden engellemiyorsun? 9 gunluk bebegi gorsun diye alip goturecek misin? Cok gornek istiyorsa senin nezaketinde gelsin gorsun. Onunla muhatap olmak zorunda degilsin. Cok duygusala baglamissin. Seni doverken akli neredeydi? Her mahkeme oncesi erkekler bu tip ilgili rolune girer. Davadan vazgecirmek icin. Cogumuz yasadi. Engelle gitsin. Cocugunu gormek istiyorsa annenizle fakan iletisim kurup uygun saatte gelsin gorsun. Hastaneye bile alkollu gelen adam iyi mi oldu simdi? Iki cocugun fotografini goster yazdi diye adam melek mi oldu ya da duzeldi mi saniyorsun? Bu ayaklari hep yapiyorlar merak etme. Ilk yasayan degilsin. Avukatin engelke onu, yazdigin hersey aleyhine delil olur ya da ses kaydi yapar seni kiskirtip demedi mi?
Dönmeyeceğim tabi kiDöneceksiniz belli. Adama daha fazla acı vermeyin de bir an önce evinize gidin bari ne diyelim?
Ailemle görüşmüyor zaten ailem yüüznden bittiğini söylüyorAilenizin evinde görse bebeği, oda babası yani bilmiyorum ki ne desem
Hay ağzına saglıkKusura bakmayın, şiddet uygulayan, evliliğimi cehenneme çeviren; doğumdan sonrasına kadar beni arayıp sormayan adama, bebeğimin değil fotoğrafını atmak, tırnağını bile göstermezdim. Anası, babası danası hepsi de dahil... Çok görmek isteyen adam, doğan çocuğunun hatırına kendine biraz çeki düzen verir, eline bebeğine aldıklarını, ihtiyaçları, parasını artık ne gerekiyorsa sıkıştırır; önünü ilikler kapınızı çalar, özür diler ancak görürse öyle görür.
Pislikler ya, böyle top tüfek savaş çocuk mu sevilir?
Cevap vermeyin, tehdit mesajı vb. her şeyi biriktirin ve duruşmada aleyhine kullanın.
Babalığı bile hak etmeyen adamlara da acımayın.
Babalık hakkıymış, yok isim koyacakmış... Karın 9 ay karnında taşırken, her şeyi ayarlamaya çalışırken neredeydin a şrfsiz?
O Kendi gururu için pişman olduğunu bile belli etmez o kadar ki bebeğini sormamaya bile katlanmış bir insanLohusayken nelere nelere vicdan yaptım. Kv me bile vicdan yapıp ağladım amacını bile bile. Hem lohusalık hem boşanma süreci farklı farklı duygular çok normal ama eşinize güvenmeyin. Eğer çok isteseydi pişman olsaydı af dilemek için çok önceden gelirdi. Artık amaç çocukta değil bence. Davadan en az zararla çıkmak. Bence düşünmeden danışmadan adım atmayın