Ben çok ayıp birşey mi yaptım?

evet çok cesaretliler maşAllah.. bunlara caba ciddi mi bu diye bakmamak lazım bunu anladım.. hani derler ya yüz verdik ayıya... aynen öyle 5 ay değil 5 yıl peşimde dolansa dönüp bakmamak lazımmış.. neyse hayırlısı artık..

evet şu yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız kesinlikle bu konuda sizin ile hemfikirim.. ben zaten çevreme anneme herkese dengim istiyorum diyorum.. sadece karşıma çıkan erkeklerin çoğu artık alnımda boşanmış yazmadığından sanırım bekar oluyor ve bu bekar adamlardan bunu daha ilk seferde gizlemiyorum sonra bunların niyeti değişiyor buna kızıyorum ben.. ayrıca tekrarlıyorum yeniden ve yeniden derdim bekar falan değil kimseyi de küçümsemiyorum korkum şu çocuklu bir adam ile evlendin evlenilir e çocuğun annesi hırlı değil garantin var mı? bir kere kötü bir tecrüben var bir daha tekrar yıkıp yeniden demeye mecalin olur mu? böyle bir sorunda ömrünün sonuna kadar çek demektir... bu ihtimali düşününce baştan bazı şeyleri belirlemenin en doğrusu olduğuna kanaat getirdim.. sizde olsanız kırk kerede boşansanız elbette olmazsa olmazlarınız olur.. ha bekar adamların boşanmış kadınlar evlenmemesine kızmıyorum ki ben tercih meselesi ki zaten çiftler aşık değilse asla anlayamaz birbirini.. çok az ihtimal işte belki.. evlilikte bu kadar önemliyken tabi ki böyle bir tercih kullanma hakları sonuna kadar var.. benim derdim kendileri gayrı resmi yüzlerce kez evleniyor evlenmiş benim gibi kızlara bakış açısı kullan at mendil.. ben bir sefer evlendim, acaba onlar kaç sefer bir bedende kayboldu.. bir erkek bana desin ki yaşanmışlık farkımız var taşımakta zorlanırım seni alnından öperim.. ben ilkimi ilk olacağım birinde yaşamk isterim desin ona gece hgündüz hayırlı insanlarla karşılaşsın diye dua ederim ama, bunlar bekaret bilmem ne saçma sapan muhabbetlere girince benden sadece ah alıyorlar.. bana bir erkek bekaret muhabbeti yapamaz.. dini bilginiz ne kadar bilmiyorum ama, süleymaniye vakfı sitesinde bu konuyla ilgili aynen şu yazıyor bir kadının bekareti kocası bile sorgulyamaz, o kadının ahlakına dini bilgisine ilmine bakılır diyor.. ama tabi bunu söylediğimde o kadar çok yadırganıyor ki.. biz alışmışız erkeklerin üzerimizdeki haklarından fazlasını yapmalarına bu devran değişmez.. allah herkese hayırlısını versin...

Hayırlısı da çıkar merak etme sen dua et bence sadece, sonra da hayatına bak.Hani demişsin ya işte herkes bekar erkekle bile evlendi kız olmadığı halde falan fistan.Ama davul bile dengi dengine o adamların huyunu suyunu bilmiyorsun belki çok öyle düzgün adam da değiller onların da başka kusuru var.Çok düz mantık bakıyoruz aslında. Hayırlısı düzgünü gelsin inşallah sana da milyon tane adam geleceğine bir tane düzgün kendine göre birisi gelsin.İnşallah öyle olur
Bir de kızma sakın ama şimdi işe biraz günah ahlak boyutundan bakıyoruz da o kız bile diyoruz ama sakın yanlış anlama ama belki o tövbe eder affedilir ama belki sen de bir kalp kırarsın çok büyük günahkar kalırsın(Allah korusun).O yüzden kimin ne olacağı bilinmez başkalarının hayatlarıyla ilgilenmeyin bence kendi hayatınızla ilgilenin yoksa hep üzülürsünüz.

aynen öyle kardeşim ama, seçme şansının azaldığını düşünmüyorum ben.. çünkü seçme diye birşey yok nasip diye birşey var.. bu durum nasıl ki imtihanımsa nasibimse, bundan sonrakilerde nasiptir.. bende boşanmış ve çocuksuz dengim birini isterim en başta.. ama kızdığım şu erkeklerin bu kadar süttün çıkmış ak kaşık olması.. eşinize de söyleyeceğim bir tek şu var; ben de bir baba kızıyım, onunda bir kız evladı olabilir.. insalar o kadar kötü ki bacınıza gelmese kızınıza gelebilir.. haa dersiniz ki benim kızım çeksede boşanamaz, o da bence kaybedilmiş bir evlattır.. ben evladını başkalarına ezdiren aileye anne baba demem.. benim ailem en büyük nimetim Allah bin kere razı olsun onlardan...

Ya biraz da adımızı çıkaranlar var galiba.. Oyüzden biz boşansak da günah işlemeyeceğimizi göstermeliyiz.

evet evet bu konuda kesinlikle haklısın hemde çok haklısın.. erkekler diyor ki, ya bekar türbanlı kız bile bekaret hariç herşeyi yapıyor bu kadın dulken elbette yapar diyor.. o yüzden bekarı boşanmışı bazı kadınlar malesef erkeklere verdikleri tavizlerle onların bu konuda bu kadar rahat davranmalarını sağlıyor..biraz da kadınlarda hata var.. bu da ilimle düzelir din ile düzelir.. kıyamete gidiyoruz Allah bizi kurtulanlardan eylesin..

terbiyesiz... ne biçim insan bunlar ya, sonra nasıl ben insanım diyebiliyor.. sanane be kim ne isterse onu yapar.. peygamber efendimizdemi o zaman afedersinde kusurlu biriydi.. onların kafasın da öyle o zaman.. 25 yaşında seçilmiş bir insan olarak doğan adam layık değilmiydi en bakirelere... demek ki hatice annemiz en bakiresi en güzeliydi ki ona nasip oldu böyle bir erkek ile evlilik.. biz çok cahiliz.. bilmiyoruz dünyaya gelmiş kadınlar içinde en şerefli 4 kadından birinin hz. hatice olduğunu.. o kadın bu sıfata nasıl nail olmuş, nasıl bunu Allah ona bahşetmiş.. bakire olduğu için mi... demek ki bekaretten daha mühimi namus.. o yüzden aldarmıyorum kardeşim herkese de pat pat cevabını veririm.. ben orada olsaydım o kadını da bir güzel yolardım..

ben şunu anlamıyorum toplum dediğimiz kim? bu toplum bizden oluşmuyor mu? demek ki bunu yapan biziz..ben toplumsal şeylere takılmıyorum artık herkes kendi bilir hiç bir ayrımımda yok... sadece dengim olsun yeter..

yok ben sadece bu bana böyle ahlaksızca yaklaşan erkeklere karşılık dedim onu yani o adamlar o kadınlarla evleniyorken siz nasıl böyle niyetler taşıyorsunuz onlar mı erkek siz mi? demeye çalıştım aslında yanlış anlaşılmasın tabi ki herkes dengi dengine daha huzurlu olur.. yaşadıklarımı yaşamış dilimden anlayan birine göre neden içi içini kemirme ihtimali olan birini isteyeyim ki üstelikte sevmeden.. hayırlısı diyorum ben elbette benimde hatalarım günahlarım var, olabildiğinde elimden geldiğince sakınmaya çalışıyorum.. bunu gelceğim için, ahiretim için, evlatlarım için, evleneceğim kişi için yapıyorum.. çünkü bir insan nasıl yaşarsa kanı da o şekilde oluyor bence.. soyu sopu ve geleceği öyle oluyor.. o yüzden iyi insanlar bu çabada olan insanlarla karşılaşmak istiyorum inşAllah.. Allah herkese hakettiğini versin inş..

Hz Mevlana'nın bi sözü vardır;
"Işık renk için varsa, aşık da denk için vardır.
Denklik nedir? Korkana müjde olmak, sevene sadık olmak demektir."

Aklıma geldi paylaşayım dedim. Herneyse.. Okuduğum kadarıyla tek bi ayıp görüyorum. Karşına çıkan karaktersiz insanların, evlenmiş ayrılmış bi kadına karşı bakış açıları..
İnsanlar evlenir, anlaşamaz boşanır bunlar doğal şeylerdir. Sende kısmetinde ne varsa onu yaşamışsın. Namusu bacak arasında arayanların bi sonraki evresi çıkmış karşına sende tepkini çok güzel vermişsin. Burda kendini üzecek bişey yok; aksine bu devirde senin gibi insan çok bulunmayacağından kendinle gurur duymalısın.
Allahım gönlüne göre versin. Rabbim karşına seni "sen" olduğun için seven, bi ömür sevebileceğin insanlarla karşılaştırsın..
Sabret..

amin canım çok teşekkür ederim.. Allah razı olsun.. ben bu süreçte kendimi çok fazla keşfettim ne istediğimden eminim.. istediğimşey az bulunduğu için belkide bu kadar zorlanıyorum.. o yüzden Allah herkese layığını elbet nasip eder..

Elbet.. Zamanı vardır sadece.
Hakkında hayırlısı olsun canım, Allah gönlüne göre versin

canım elektirik alman lazım ben bir ömür bu adamla yaşayabilirim demen lazım..yoksa bir insanla sadece iyi biri olduğu için evlenilmez zannımca(
sen de boşanmıştın değil mi canım

aynen öyle arkadaşım çok haklısın

kadınlarda enayı gıbı aşk sevgi evlılık dıyerek bin parçaya bölünüp şekılden şekıle gırıyorlar

ben buyuk konuşmak ıstemem ama bır erkeğin sırtındakı yuklerı kendı sırtıma almam...uğraşsın erkek değil mi sonuçta..

kadınım narinim çabuk yorulurum kırılırım incinirim...

burada kadınlardan öğrendığim en büyük şey kadınlığımı unutmamam gerektiği oldu.

mükemmel olmak iyi bir şey değilmiş... mükemmel olursun kocan gider hiç mükemmel olmayan bir çıtkırıldıma aşık olur adaletin bu mu dünya diye bakakalırsın...

Ne yazacağımı bilemedim. Allah gönlüne göre verir inşallah. Senin hiçbir suçun yok, erkekler adi olabiliyor, ne yazıkki.

Üzülmeyin, bosanmakla büyük cesaret göstermissiniz.
Sizi mutsuz eden bir adama, dolayisiyla evlilige "el alem ne der" mantigiyla devam etmediginiz icin kutluyorum.

Bizim toplumuzda kadin olmak hakikaten cok zor, ama sakin umutsuzluga kapilmayin, inaniyorum karsiniza size
denk biri mutlaka cikacak.
Etrafimda bosanan yasitim bayanlar vardi, bir cogu bekar insanlarla evlendiler ve simdi cok mutlular.
Insanlar size defolu muamalesi yaptiginda bunun sadece onlarin zayifligi oldugunu,
bakire olmanin ayni zamanda namuslu olmak anlamina gelmedigini unutmayin.
Bazen biriyle iliskiye girip ardindan pisman olan ve "hymenoplasty"yöntemine basvuran hanimlara
kiziyoruz, ama bu toplumun iki yüzlü insanlari hanimlari yalan söylemeye adeta mecbur kiliyor.
Cünkü erkeklere gösterilen müsamahanin onda birinin kadinlara gösterilmedigi bir toplumda yasiyoruz ve
hayatimizi el alem ne der üzerine kurulu.

Dolayisiyla kulaklarinizi etrafinizdaki seslere tikayin, umarim karsiniza sizi tasiyabilecek
tüm kalbiyle sevecek bir delikanli cikacaktir.

Üstad Fatih Yürek ne demis;
El alem ne derse, deeeesin hadeeeee

Dedigim gibi onların beklentileri farklı seylermis! Bosanan insanlara bu gözle, bu zihniyetle yasklasmaları ne kadar acı ve cahilce,
Hakkında hayırlısı olsun canım üzme kendini elbet seninde karsına helal süt emmis, seni gercekten hak eden birileri cıkacaktır.

Helal olsun sana,bişey yazmaya ya da söylemeye gerek kalmadı sayende!! Aynı düşünüyorum,hayat böyle keskin çizgilerle çizili birşey değildir zaten.Öyle olduğunu düşünenler er yada geç bunu anlarlar,ya da yaşayarak öğrenirler..Ben de evliyim ,bekarken de hiçbir konuda önyargılı olmadım,yanlış yaptığını düşünen arkadaşlarım oldu,hep destek çıktım,ama değil mi böyle bir yönü de var hayatın..Bakire olmayan yanlış yaptığını söyleyen arkadaşım,evlenmiş boşanmış da olabilirdi,hayat bu,hepimizin başına gelebilir..Çok katı düşünenlere ve kafasında fındık kadar beyni olan erkeklere bu laflarım..Bakirelikten bahsediyorlar ya,onlara göre namuslu bir bayanla evlenip de o bayan kendisinin arkasından her türlü işi çevirebilir,veya evlenmiş ayrılmış bir bayanla evlenir en düzgün hayatı yaşar,bunu kimse bilemez...

Kapalı bir bayansınız ve çevrenizde muhtemelen tutucu bir çevre

Bu çevreden ötrü tanıştırıldığınız kimselerde aynı zihniyette

Dolayısıyla sizinle tanışmak isteyen kişilerde dar görüşlü olduğundan bu durumu yaşıyorsunuz..

Sorun çevren..

bu erkekler beni mi buluyor yaa.. niye ben hep ezik görülüuyorum dalga geçilecek insan gibi bakıyorlar.. ya ben çok hafif meşrep olsam gülsem eğlensem tamam derim ondan.

yukarıdakı yorumunuz ıtıcı geldı bana, gulen eglenen ınsan hafıf mesrep degıldır bır kere...
neselı, eglenmeyı ve eglendırmeyı seven ınsanlara hemen bu yaftaları yapıstırmayın...
yukarıda betımledıgınız gıbı bır bayan olsanız dahı sıze bu tur bır bakıs acısıyla bakmamaları gerek...
bu adama gelınce...bellı kı sızınle yasamak ıstedıgı sadece basıt bır ılıskı cınsel ya da duygusal olarak...
bu tıp adamların suratına bakmayın konusmayın bıle...
ne yazık kı turkıye'de bosanmıs kadınlara herkes ıyı gozle bakmıyor, bu sızı ıncıtmesın kendı hayatınıza bakın...
cahıl cahıl ınsanlar ıcın kendınızı uzmeyın...

Son düzenleme:

Tamamen katılmıyorum ama biraz doğruluk payı var malesef..Çevremizin de hataları var..Ama yüzde yüz bu sebep değil..Bu aşmamışlık yaygın bir sorun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…