Nefret ediyorum böyle erkeklerden, dediginiz gibi bir kadında aradıkları en önemli sey; bakirelik! Gerisi hiiic önemli degil ben nasılsam karsımda öyle birini beklerim kendimi sevdigim kisiye saklıycam da o ne yapıcak? O kıskanc, kabullenemiyor da, ben neden kabulleneyim? Toplumumuz yüzünden bu haldeyiz, erkegin yasadıgı elinin kiri olurken, evlenecegi kadının bakire olması namus, oluyor iste!
Üzülmeyin, karsınıza cıkan kisiler sıg düsünceli ya da farklı beklentileri olan kisilermis, kendilerini de sükür erkenden belli etmisler yahu pesinde dolanıyor üstüne bide hoslanıyorum ama evlenemeyiz, ailem karsı cıkar diyor, cesaretin böylesii..
işte bekarların ne düşündüğü ortada.önemli değil dense bile ilerde bazı sorunlar çıkacaktır,bunlara göğüs gerebilecekse tabiki evlenir.ben ilk tercihinin denk birisi olması gerktiğini söylüyorum ,aşk varsa zaten durumlar değişir dedim.ama burada aşk yok sevgi yok,herkes kendinden daha iyisiyle evlenme peşimdi.45li 26lık istiyor,çocuklu çocuksuz,boşanmış bekar...
seninle olurum ama evlenmem diyen adam zaten ahlaksızdır bu tartışılmaz.ama adam "bu bana uymaz"deyip görüşmeyi keserse o zaman da ben ne ettim,suç mu işledim demenin manası yok.nasıl sen çocuklu istemiyorsan o da boşanmış istemeyebilir.
benim eşimin kuzeni (erkek) boşandı 28 yaşındayken.boşandığında annesi ne ahkamlar kesti "ben oğluma kız alırım,oğlum çok yakışıklı daha yaşı ne" falan dedi.tam 5 yıl geçti kimseyi bulamadılar,hiç bir bekar kız da bu adamı istemedi sonra boşanmış biriyle evlendi.
konu sahibi arkaşımız eğer direkt kendine uygun insanlarla görüşürse (çünkü ortada hoşlanma falan yok) ondan da ayrılabilir ama en azından benim ailem boşanmış istemez diyemez.bu açıdan üzülmemiş olur.
evet çok cesaretliler maşAllah.. bunlara caba ciddi mi bu diye bakmamak lazım bunu anladım.. hani derler ya yüz verdik ayıya... aynen öyle 5 ay değil 5 yıl peşimde dolansa dönüp bakmamak lazımmış.. neyse hayırlısı artık..
merhaba ayıp değil iyi yapmışsınız öncelikle. herkesi aynı sanan dengesiz, cahil cesaretlilere..
kalbini ferah tutmaya bak. nasıl bekarken dua etmemiz gerekiyorsa bence yine Allah'a sığın, dua et. hakkında hayırlısı olsun. elbet evlenmek ister insan.
insan hayatında yaşayabileceği herşeyi düşünmeli önceden. benim de aklıma geliyor boşansam ne olur diye. Allah göstermesin ama herkesin yaşayabileceği bi durum. üzücü birşey ama hayat bu. imtihanlarla dolu...
geçen arkadaşlarımızdan biri boşanma eşiğine geldi. eşimle bunu konuşuyorduk. bana dedi ki o kızı uyar (arkadaşımdan için) erkek ne zaman istese bekar biriyle evlenir. ama kadın bekarken sahip olduğu seçme hakkını kaybeder boşandığında. bu söz benim ağırıma gitti. sonra düşündüm, tarttım. etrafımda boşanmış, bekar biriyle evlenen kadın yok. ama yine boşanmış, kendinden yaşça çok küçük bekar bir hanımla evlenen adam çok. üzgünüm ama türkiye gerçeği gibi biraz da bu durum. amerikada böyle bir durumun varlığı değil, düşüncesi komiktir zannımca. en güzeli dengini bulmak. naçizane tavsiyem çocuğun yoksa çocuksuz, varsa çocuklu, bekarsan bekar, boşandıysan boşanmış biriyle evlen.. başta sorun olmaz kimse için belki. belki sonrasında da olmaz ama karşı taraf belli etmese de, içini kemirecek bi durum olur gibi geliyor.
ha eğer ki adam bekar, ama yaşamış birşeyler, ona bekar denmez
Ya biraz da adımızı çıkaranlar var galiba..Oyüzden biz boşansak da günah işlemeyeceğimizi göstermeliyiz.
Düğün arifesinde kayınvalidemin evindeyiz, sohbet ediliyor.
Eşimin uzaktan akrabaları da var ortamda, karı koca.
Adam bana dönüp dalga geçercesine dedi ki, "Eh senin baban yok, artık kırmızı kuşağı da ben bağlarım."
Ben de hata ettim, o işgüzarlıkta bir adamı muhatap alıp "Ben kırmızı kuşak takmayacağım." cevabını verdim.
Bunun üzerine karısı bana dönüp aynen şunu dedi, "Ayy belliydi zaten daha önce evlenmemiş bir kadın olarak boşanmış, çocuklu adamla evlenmenden."
O an yaşadıklarımı anlatamam, hakikaten ne duyumsadım açıklayamam.
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
Ortam gerildi, laflar söylendi. Apar topar kalkmak zorunda kaldılar. Düğünümüze de çağırmadık.
Zihniyet bu şekilde. Sen boşanmış da olsan; daha önce evlilik yaşamayıp boşanmış bir adamla da evlensen sana bakışları bu, bu tarz insanların.
O sebepten önce kendi yaşanmışlıklarını içine sindir ki işgüzar insanlara yem olma güzel arkadaşım.
Değişmiyorlar çünkü.
neden gelecegine parlak bakmıyosunki ya..
olabilir böyle erkeklerr heryerde var o komşununda başına gelmiştir emin ol.
bu kadar takma bence zamanı gelince sende elbet kafana göre birisiyle evlenirsin sadece sabır. daha nelerle karşılaşabilirsin.
demişsin ya ben gezen tozan bi kız olsam diye öyle olsanda olmasanda bu önemli degil insanlar için sen ne yaparsan yap boşanmışsın ya ee malum toplumda boşanan kadına nasıl bakıldıgı.o yüzden dedigim gibi kulak asmıycaksın ...
Hayırlısı da çıkar merak etme sen dua et bence sadece, sonra da hayatına bak.Hani demişsin ya işte herkes bekar erkekle bile evlendi kız olmadığı halde falan fistan.Ama davul bile dengi dengine o adamların huyunu suyunu bilmiyorsun belki çok öyle düzgün adam da değiller onların da başka kusuru var.Çok düz mantık bakıyoruz aslında. Hayırlısı düzgünü gelsin inşallah sana da milyon tane adam geleceğine bir tane düzgün kendine göre birisi gelsin.İnşallah öyle olur
Bir de kızma sakın ama şimdi işe biraz günah ahlak boyutundan bakıyoruz da o kız bile diyoruz ama sakın yanlış anlama ama belki o tövbe eder affedilir ama belki sen de bir kalp kırarsın çok büyük günahkar kalırsın(Allah korusun).O yüzden kimin ne olacağı bilinmez başkalarının hayatlarıyla ilgilenmeyin bence kendi hayatınızla ilgilenin yoksa hep üzülürsünüz.
Hz Mevlana'nın bi sözü vardır;
"Işık renk için varsa, aşık da denk için vardır.
Denklik nedir? Korkana müjde olmak, sevene sadık olmak demektir."
Aklıma geldi paylaşayım dedim. Herneyse.. Okuduğum kadarıyla tek bi ayıp görüyorum. Karşına çıkan karaktersiz insanların, evlenmiş ayrılmış bi kadına karşı bakış açıları..
İnsanlar evlenir, anlaşamaz boşanır bunlar doğal şeylerdir. Sende kısmetinde ne varsa onu yaşamışsın. Namusu bacak arasında arayanların bi sonraki evresi çıkmış karşına sende tepkini çok güzel vermişsin. Burda kendini üzecek bişey yok; aksine bu devirde senin gibi insan çok bulunmayacağından kendinle gurur duymalısın.
Allahım gönlüne göre versin. Rabbim karşına seni "sen" olduğun için seven, bi ömür sevebileceğin insanlarla karşılaştırsın..
Sabret..
amin canım çok teşekkür ederim.. Allah razı olsun.. ben bu süreçte kendimi çok fazla keşfettim ne istediğimden eminim.. istediğimşey az bulunduğu için belkide bu kadar zorlanıyorum.. o yüzden Allah herkese layığını elbet nasip eder..
Elektreya büyük konuşma derim..Abartmışsın biraz..Arkadaş ondan bahsetmiyor,şu anlatılanlarda bile artniyet aramışsınız.Benim çevremde de hep bekar var.4 yılda bir tane boşanmış çıktı.Hani işçevremde olsun boşanmış uygun adayım olsa kendim talip olacağım,haber göndereceğim,yok,boşanmış adam yok çevremde.Heryere haber saldım.Kendimden büyüklerle evlenmem ben chelik'in aksine.Genç görünüyorum o da genç olsun..Genç biri nedne yaşlıyla evlensin,enerjileri bile farklıdı.Boşanmış biri yeniden evlendikten sonra ,boşanmışlığın veridiği hiç bir maraz yoktur,özellikle bayanlarda..Çünkü bayanlar daha sabırlıdır,son raddeye gelmeden erkekler gibi sabırsızlık yapmazlar..Evlenip boşanmış biriyle hiç evlenmemiş birini denk görmüyorsunuz.Oysa denklik meselesine bu değil de başka şeyler girer,olması gereken bakış açısı bu,ama tabi değişik görüşler de olacak.
sonbahar demişsin ki ''eğer karşıma evlenmemiş biri çıkar,evlenirsek,sonra sorun yapar mı?''Bunu hissedersin.Benim şuan hiç evlenmemiş bir talibim var işyerinden.Hiç hissetmiyorum sorun çıkacağını,öyle yumuşak huylu biri.iBana sevgisi var,değer veriyor görünüyor,mantığına da uyuyorum.Tek hissettiğim onla mutlu olurmuyum?Bir de istediğim tarz birisi sayılmaz.Ama çekici geliyor.iİyi biri,beni mutlu edecekmiş gibi hissediyorum...Tanımak için şans verdim..(bu arada o benim gibi memur değil)Sizce nasıl?
buraya yazılan sorunlardan sosyoloji ve psikoloji alanında tezler çıkar , çok ciddi söylüyorum :) çünkü kızlar sizler sayesinde insanların değişik yüzlerini görüyoruz bu sayfalarda. Erkeklik ölmüş , kaldıranı yok.. İşlerine gelince beyler konuşur" ben erkeğim kızım, sen kadınsın sus" ya da erkek adamız ,onunla görüşme bununla görüşme şuraya gitme, evi temizle, yemeği pişir, çocuga bak, vs. .. bunun yanı sıra şimdilerde yeni moda " çalış, para kazan, sen kazanıyorsun bana borç ver, ne yani eşit değilmiyiz vs vs" Farkındamısınız kızlar , işlerine geldikleri gibi kullanıyor beyler durumları.. kimi zaman ataerkil ailenin yıkılmaz savaşçcı oluyorlar, maskülen rollere bürünüyorlar, ancak kimi zaman da bakıyorlar kadın da çalışıyor eli para görüyor ya eşitlik kisvesi altında ona laf ediyorlar. Anlamak mümkün değil
evet çok cesaretliler maşAllah.. bunlara caba ciddi mi bu diye bakmamak lazım bunu anladım.. hani derler ya yüz verdik ayıya... aynen öyle 5 ay değil 5 yıl peşimde dolansa dönüp bakmamak lazımmış.. neyse hayırlısı artık..
Vay anasini bakirelik ne onemli konuymus...Iste her firsatta kendini kocasina saklamayan ,onunla bununla olan kadini kimse istemez diye erkeklere destek veren hanimlar nerede? Kimsenin dul olmayacaginin hesabi var mi? Bu dunyada her bakire olmayan illaki cani istediginden yapmis anlamina gelmemeli birde koskoca bir bosanmis DUL denilen kesin var bende onlardan biriyim. Allah akil fikir versin boyle insanlara ve merhamet versin. Ne yazik ne kadar yazik ki sirf bosanmis diye bir kadina boyle muamele edilsin. Acaba bu sana bunlari yasatan erkeklerin kaci bakir? Eminim hicbiri degildir. Evlenecegi kadinda bakirelikten baska hic ama hicbirsey arayamayan erkekler var hala bu dunyada.
Senin hic bir sucun yok arkadasim o erkeklerin adi bekar coktan dunya evine kirk kere girip cikmislardir emin ol, keske sen beni dul oldugum icin istemiyorsun bakalim ben seni isteyecek miyim? Ben en azindan evlendim bosandim eminim sen evlenmeden cok naneler yemissindir senide ben kabul edemem deseydin.
Kapalı bir bayansınız ve çevrenizde muhtemelen tutucu bir çevre
Bu çevreden ötrü tanıştırıldığınız kimselerde aynı zihniyette
Dolayısıyla sizinle tanışmak isteyen kişilerde dar görüşlü olduğundan bu durumu yaşıyorsunuz..
Sorun çevren..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?