• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben çok ayıp birşey mi yaptım?

Canım benim, aklı başında bir adamsa, insan evladı ise sorun çıkarmaz. Ne güzel moral vermişsin arkadaşa neden ufacık bişey de kuşkuya kapılıyorsun, emin ol kendinden, dik dur, sen yanlış bişey yapmadın, dürüst, aklı başında bir insansın, sen kendini biliyorsun seni yanlış bilen ya da bilmek istemeyen insanlara ayıracak vaktin de yok, hayat gerçekten çok kısa unutma.
sağol canım ...
evet gerçekten hayat çok kısa...ama erkekler de bu kadar acımasız düşüncesiz olamaz ...öyle olanlar da benden ve benim gib boşanmış ama temiz duranlardan uzak dursunlarr....zaten onlar ne düşünürse düşünsün.yüce rabbi,m görüyor bizi..
biz hadi bekaretimiz de yok nerden anlicaklar hobaaa diyip nerde akşam orda sabaah yapan insanlar değiliz..evlilik kararımız sadece hatalı bir karardı.bu hatadan döndük biz..EYYYY BEYİNSİZ ERKEKLER bekaretimizin olmaması bizim her önümüze vereceğimiz anlamına gelmiyor ..bunu bir anlayın önce..
of çok doluyum aslında ben de:(((

canım turkıyede yasıyoruz turk erkeklerını bılıosun. sadce ondan degılkı en ufacık bır eksın varsa ondan ( kı bosanmıs olmak eksı degıl bnce yanlıs anmala onlara gore) kesınlıkle sınırlı bır anında yuzune vurur...

eğer sinirli bir anında yüzüme vurursa onu doğduğuna pişman ederim...
arkama bile bakmadan çeker giderim....:((((((

ah canım ole bıtırmek cok olay olmuyor ya
ınsallah hakkında hayırlısı olsun sanırım senın durumun bu sekılde ... lütfen ıyı dusun ...es adayın cok kıskancsa ozellıkle...gecmısını deşicektır...ben ılk evlılıgımı yaptıgım halde sevgılılerım bıle sorun oldu esım ıcın cok fazla deşti...

sağol canım ...
evet gerçekten hayat çok kısa...ama erkekler de bu kadar acımasız düşüncesiz olamaz ...öyle olanlar da benden ve benim gib boşanmış ama temiz duranlardan uzak dursunlarr....zaten onlar ne düşünürse düşünsün.yüce rabbi,m görüyor bizi..
biz hadi bekaretimiz de yok nerden anlicaklar hobaaa diyip nerde akşam orda sabaah yapan insanlar değiliz..evlilik kararımız sadece hatalı bir karardı.bu hatadan döndük biz..EYYYY BEYİNSİZ ERKEKLER bekaretimizin olmaması bizim her önümüze vereceğimiz anlamına gelmiyor ..bunu bir anlayın önce..
of çok doluyum aslında ben de:(((

Öyle deme, yanlış karar diye düşünme. Kimse bile bile hata yapmaz. Hayatımızdaki herşeyin sonunu göremeyiz, sen de sonunu göremedim, kötü bişey değil bu. Herkes yaşadığını kendi bilir, sen de kendin biliyorsun. Seni geçmişinle yargılaması için karşındakinin empati kurması lazım önce, bende aynı şeyleri yaşayabilirdim demesi lazım. Bunu diyemeyen insana bişeyler anlatacağım diye ömrünü çürütecek halin yok, öyle insanları salla gitsin, hem de öyle bir salla ki kör kuyunun dibine gitsin.

gerçekten senin bi suçun yok erkekler böyle her b*ku yerler ama kadına gelince aman eline erkek eli değmesin...kendileri boşansa bile hiç evlenmemiş kız isterler mesela ama kadın hiç evlenmemiş biriyle evlenirse laf olur erkek küçümsenir filan..sen çizgini hiç bozma demek ki karşına kaderindeki kişi çıkmamış daha

ya mesajı okuyunca her satırda öyle ezik hissettim ki bir kadın yapıyor bunu üstelik..ben zaten defalarca denklik istiyorum dengim istiyorum dedim. 26 yaşımda 45 yaşında adam ile mi evleneyim niye evleneyim o zaman ben evlenmem daha iyi... valla böyle bir sınıflandırma olayı var ki kimse kendine birşey olmaz sanıyor..bu arkadaş demiş hep bekarda gözün diye benim gibi boşanmış adam elimi tutturmuyorum diye aldattı beni.. bunlar mı bekar şimdi bunlar mı namuslu.. buyrun namuslu erkekler onların olsun... ben ne istediğimi biliyorum...

bekar adamla evlenememek eziklik değil kardeşim.ayrıca başından beri denklik denklik de demiyorsunuz.2 çocuklu kadın bile bekar koca buldu diye hayıflanıyorsunuz.ben niye 45le evleneyim evlenmem daha iyi diyorsunuz ya o bekar adam da ben niye boşanmışla evleneyim diyor.yani ikinizinki de aynı zihniyet.aşk yok sevgi yok sadece şartlar ve çıkarlar var ikisinde de.siz bekar olsaydınız boşanmış biriyle evlenecek miydiniz ya da aileniz kabul edecek miydi?ben boşanırsam da eğer kendime uygun birini bulmaya çalışırım zaten bekarlar bana çok toy gelir,o da görmüş geçirmiş olsun isterim tıpkı bekarken ilk hayecanı beraber yaşayalım dediğim gibi.

bekar adamla evlenememek eziklik değil kardeşim.ayrıca başından beri denklik denklik de demiyorsunuz.2 çocuklu kadın bile bekar koca buldu diye hayıflanıyorsunuz.ben niye 45le evleneyim evlenmem daha iyi diyorsunuz ya o bekar adam da ben niye boşanmışla evleneyim diyor.yani ikinizinki de aynı zihniyet.aşk yok sevgi yok sadece şartlar ve çıkarlar var ikisinde de.siz bekar olsaydınız boşanmış biriyle evlenecek miydiniz ya da aileniz kabul edecek miydi?ben boşanırsam da eğer kendime uygun birini bulmaya çalışırım zaten bekarlar bana çok toy gelir,o da görmüş geçirmiş olsun isterim tıpkı bekarken ilk hayecanı beraber yaşayalım dediğim gibi.

peki bu kardeşimiz boşandı...karşısına ALLAH korkusu olan ve bu kardeşimizi olduğu gibi kabul eden biri çıktı...ne olacak? ben sana denk değilim ben boşandım ille de boşanmış biriyle evlenmeliyim mi dicek?saçmalığın daniskası bence...mutluluk boşanmışsa boşanmışta bekarsa bekarda değil...şans nasip işi...ben mesela karşıma bir adam çıktı diyelim...evlenmiş boşanmış küçük bir d ebebeği var kafama uyuyorsa tabiki kabul ederim...ama bu kişi bekarsa da eğer kafama uygunsa onu da kabul ederim...bence senin düşüncen yanlış...boşanmış diye ille de kendimizi şartlandıralım mı boşanmışla evlenmemiz lazım diye..hem her erkek öyle mi düşünür ille de evlenmemiş olsun mu düşünüz?eğer tam anlamıyla kafasına yatkınsa ve namuslu olduğuna imnanıyorsa sadece boşandığı için onu terketmek bence çok saçma...
erkek olsam bu konu sahibi kardeşimle evlenirdim...neden evlenmeyeyim...çoğu evlenmemiş ama her haltı yiyip bakire geçinen kızdan kat kat namuslu...

Siz ayıp bir şey yapmamışsınız,sorun sizde değil;bu noktada anlaşalım.:34:

Karşınıza çıkan adamlar(!) karaktersizmiş.:19:

Benim annemin teyzesinin kızı da boşanmıştı eşinden,28 yaşındaydı.:24:

Karşısına öyle biri çıktı ki.:31:

Bi evin bi oğlu,efendi,eli yüzü düzgün...:38:

Çok çekmişti ilk eşinden.

Üstelik çocuğun ilk evliliğiydi ve teyze kızımızdan sekiz yaş küçüktü.

Sabret ve bekle canım.Her şeyin zamanı var.:34:

ben size artık bir şey anlatmak istemiyorum.. sizin bildiğiniz bu böyle bakın hayatınıza.. kimsenin hayıflandığı falan yok.. ben sorun çıkmayacağından ya da huzurlu olacağımdan emin olduğum herkes ile evlenirim.. konumu ve cevaplarımı okumamışsınız okumayın canınız sağolsun.. erkeler benimle dalga geçemez bana cinsel obje olarak bakamaz benim derdim bu.. benim derdim kim kiminle evlenmiş kim neymiş ne değilmiş değil.. elbette bende evlenirim ne sonum ne de ilk.. bir sürü insan yuva kurduğuna göre ki benim hiçbir ekdiğim yokken elbette kurarım benim derdim bu değil.. adamın dediklerini okumadınız sanırım.. diyelim ki ben bekar adamla evlenmek derdindeyim diyelim ki sizin dediğiniz doğru.. bu konumdaki erkeklerin yaptıkları doğrumudur. arkadaşım ben burada erkeklerin pis niyetlerinden tiksintimi ve üzüntümü anlatıyorum... sen konuyu mahallemden verdiğim örneğe odaklıyorsun bu da çok ilginç bir bakış açısı... onu oraya yazmamın sebebini tekrarlıyorum yine onlarla evlenen erkek değil mi demişim di mi bak istersen.. eee diyorum bu adam bu kadınla dalga geçmeyi bırak evlenebiliyorken benim karşımdaki adam bu ciddiyetsizliği nasıl yapar demeye çalışıyorum..ille bende BEKARLA EVLENCEM DEMEK DEĞİLDİR BU. kaldı ki boşanmış bir adam ile ilişki yaşarken o kadar rahattım ki, aldatmasaydı adam gibi biri olsaydı çok rahat ta evlenirdim.. o yüzden yazdıklarının hiçbirini üstüme almıyorum sen ve senin gibi önyargılı insanlar istediği gibi düşünsün ben kendimi de ne istediğimi de biliyorum.. ben boşanmış bekar farketmez isterse 45 yaş olsun huzur verecekse sorun çıkmayacaksa NAMUSLU ise evlenirim.. ki evlilik muhabbeti de umurumda değil artık kimseyle evlenmek mecburiyetinde değilim kafama göre...

Öyle tiplerle kabul etseler de zaten sen evlenme. Kendileri bakir kalabiliyorlar ya...

Bundan sonra biri seninle evlilik maksatlı arkadaşlık kurmaya çalıştığı zaman oturt karşına de ki "Bak benim çoğu insan gibi yaşadıklarım, yaşanmışlıklarım var. Ben buyum ve bu halimden zerre kadar mutsuz değilim. Yok benim komplekslerim, ilkel isteklerim var diyorsan beni hiç uğraştırma. Vaktimi değer verdiğim insanlara harcıyorum çünkü."

Nefret ediyorum böyle erkeklerden, dediginiz gibi bir kadında aradıkları en önemli sey; bakirelik! Gerisi hiiic önemli degil ben nasılsam karsımda öyle birini beklerim kendimi sevdigim kisiye saklıycam da o ne yapıcak? O kıskanc, kabullenemiyor da, ben neden kabulleneyim? Toplumumuz yüzünden bu haldeyiz, erkegin yasadıgı elinin kiri olurken, evlenecegi kadının bakire olması namus, oluyor iste!

Üzülmeyin, karsınıza cıkan kisiler sıg düsünceli ya da farklı beklentileri olan kisilermis, kendilerini de sükür erkenden belli etmisler yahu pesinde dolanıyor üstüne bide hoslanıyorum ama evlenemeyiz, ailem karsı cıkar diyor, cesaretin böylesii..
:ssz:

peki bu kardeşimiz boşandı...karşısına ALLAH korkusu olan ve bu kardeşimizi olduğu gibi kabul eden biri çıktı...ne olacak? ben sana denk değilim ben boşandım ille de boşanmış biriyle evlenmeliyim mi dicek?saçmalığın daniskası bence...mutluluk boşanmışsa boşanmışta bekarsa bekarda değil...şans nasip işi...ben mesela karşıma bir adam çıktı diyelim...evlenmiş boşanmış küçük bir d ebebeği var kafama uyuyorsa tabiki kabul ederim...ama bu kişi bekarsa da eğer kafama uygunsa onu da kabul ederim...bence senin düşüncen yanlış...boşanmış diye ille de kendimizi şartlandıralım mı boşanmışla evlenmemiz lazım diye..hem her erkek öyle mi düşünür ille de evlenmemiş olsun mu düşünüz?eğer tam anlamıyla kafasına yatkınsa ve namuslu olduğuna imnanıyorsa sadece boşandığı için onu terketmek bence çok saçma...
erkek olsam bu konu sahibi kardeşimle evlenirdim...neden evlenmeyeyim...çoğu evlenmemiş ama her haltı yiyip bakire geçinen kızdan kat kat namuslu...

işte bekarların ne düşündüğü ortada.önemli değil dense bile ilerde bazı sorunlar çıkacaktır,bunlara göğüs gerebilecekse tabiki evlenir.ben ilk tercihinin denk birisi olması gerktiğini söylüyorum ,aşk varsa zaten durumlar değişir dedim.ama burada aşk yok sevgi yok,herkes kendinden daha iyisiyle evlenme peşimdi.45li 26lık istiyor,çocuklu çocuksuz,boşanmış bekar...
seninle olurum ama evlenmem diyen adam zaten ahlaksızdır bu tartışılmaz.ama adam "bu bana uymaz"deyip görüşmeyi keserse o zaman da ben ne ettim,suç mu işledim demenin manası yok.nasıl sen çocuklu istemiyorsan o da boşanmış istemeyebilir.

benim eşimin kuzeni (erkek) boşandı 28 yaşındayken.boşandığında annesi ne ahkamlar kesti "ben oğluma kız alırım,oğlum çok yakışıklı daha yaşı ne" falan dedi.tam 5 yıl geçti kimseyi bulamadılar,hiç bir bekar kız da bu adamı istemedi sonra boşanmış biriyle evlendi.

konu sahibi arkaşımız eğer direkt kendine uygun insanlarla görüşürse (çünkü ortada hoşlanma falan yok) ondan da ayrılabilir ama en azından benim ailem boşanmış istemez diyemez.bu açıdan üzülmemiş olur.

işte bekarların ne düşündüğü ortada.önemli değil dense bile ilerde bazı sorunlar çıkacaktır,bunlara göğüs gerebilecekse tabiki evlenir.ben ilk tercihinin denk birisi olması gerktiğini söylüyorum ,aşk varsa zaten durumlar değişir dedim.ama burada aşk yok sevgi yok,herkes kendinden daha iyisiyle evlenme peşimdi.45li 26lık istiyor,çocuklu çocuksuz,boşanmış bekar...
seninle olurum ama evlenmem diyen adam zaten ahlaksızdır bu tartışılmaz.ama adam "bu bana uymaz"deyip görüşmeyi keserse o zaman da ben ne ettim,suç mu işledim demenin manası yok.nasıl sen çocuklu istemiyorsan o da boşanmış istemeyebilir.

benim eşimin kuzeni (erkek) boşandı 28 yaşındayken.boşandığında annesi ne ahkamlar kesti "ben oğluma kız alırım,oğlum çok yakışıklı daha yaşı ne" falan dedi.tam 5 yıl geçti kimseyi bulamadılar,hiç bir bekar kız da bu adamı istemedi sonra boşanmış biriyle evlendi.

konu sahibi arkaşımız eğer direkt kendine uygun insanlarla görüşürse (çünkü ortada hoşlanma falan yok) ondan da ayrılabilir ama en azından benim ailem boşanmış istemez diyemez.bu açıdan üzülmemiş olur.

illaki sorun çıkar diye bir şey yok.
insanlık bakımından iyi ve dürüst insanlarda var. tanıdığım bir arkadaş 2 sene evlilikten sonra boşanmıştı ve bekar biriyle evlendi , kendine ahlak huy eğitim açısından denkti, bir sorunu yok, çocukları oldu mutlular.
genellemeler çok yanlış bence..

arkadaş boşanmış istemiyorlar diye dert yanmıyo ahlaksızlar diye dert yanıyo.. en başından erkek sorsa ve evlilik şartında illaki bekar olacak derse ve karşıdaki de gizlerse o zaman erkek masum olur. herkesin isteği kendine deriz.
ama kullanmaya çalışmaları çok iğrenç..
birde görüşünce gizlememek gerekiyo.. sonradan öğrenince terkederse zor olur.
olmayacksa baştan olmasın.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi..

Son düzenleme:
merhaba ayıp değil iyi yapmışsınız öncelikle. herkesi aynı sanan dengesiz, cahil cesaretlilere..

kalbini ferah tutmaya bak. nasıl bekarken dua etmemiz gerekiyorsa bence yine Allah'a sığın, dua et. hakkında hayırlısı olsun. elbet evlenmek ister insan.
insan hayatında yaşayabileceği herşeyi düşünmeli önceden. benim de aklıma geliyor boşansam ne olur diye. Allah göstermesin ama herkesin yaşayabileceği bi durum. üzücü birşey ama hayat bu. imtihanlarla dolu...
geçen arkadaşlarımızdan biri boşanma eşiğine geldi. eşimle bunu konuşuyorduk. bana dedi ki o kızı uyar (arkadaşımdan için) erkek ne zaman istese bekar biriyle evlenir. ama kadın bekarken sahip olduğu seçme hakkını kaybeder boşandığında. bu söz benim ağırıma gitti. sonra düşündüm, tarttım. etrafımda boşanmış, bekar biriyle evlenen kadın yok. ama yine boşanmış, kendinden yaşça çok küçük bekar bir hanımla evlenen adam çok. üzgünüm ama türkiye gerçeği gibi biraz da bu durum. amerikada böyle bir durumun varlığı değil, düşüncesi komiktir zannımca. en güzeli dengini bulmak. naçizane tavsiyem çocuğun yoksa çocuksuz, varsa çocuklu, bekarsan bekar, boşandıysan boşanmış biriyle evlen.. başta sorun olmaz kimse için belki. belki sonrasında da olmaz ama karşı taraf belli etmese de, içini kemirecek bi durum olur gibi geliyor.
ha eğer ki adam bekar, ama yaşamış birşeyler, ona bekar denmez

canım turkıyede yasıyoruz turk erkeklerını bılıosun. sadce ondan degılkı en ufacık bır eksın varsa ondan ( kı bosanmıs olmak eksı degıl bnce yanlıs anmala onlara gore) kesınlıkle sınırlı bır anında yuzune vurur...

ya gorucu usulu dusmanı degılım bende canım
ama bnce normal yollarla olması daha saglıklı yanı ılla evlenıcem dıye evlenmesın dıye dedım ben

:7::7::7::7::7:

Ya biraz da adımızı çıkaranlar var galiba..:( Oyüzden biz boşansak da günah işlemeyeceğimizi göstermeliyiz.

Düğün arifesinde kayınvalidemin evindeyiz, sohbet ediliyor.
Eşimin uzaktan akrabaları da var ortamda, karı koca.

Adam bana dönüp dalga geçercesine dedi ki, "Eh senin baban yok, artık kırmızı kuşağı da ben bağlarım."
Ben de hata ettim, o işgüzarlıkta bir adamı muhatap alıp "Ben kırmızı kuşak takmayacağım." cevabını verdim.

Bunun üzerine karısı bana dönüp aynen şunu dedi, "Ayy belliydi zaten daha önce evlenmemiş bir kadın olarak boşanmış, çocuklu adamla evlenmenden."

O an yaşadıklarımı anlatamam, hakikaten ne duyumsadım açıklayamam.
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
Ortam gerildi, laflar söylendi. Apar topar kalkmak zorunda kaldılar. Düğünümüze de çağırmadık.

Zihniyet bu şekilde. Sen boşanmış da olsan; daha önce evlilik yaşamayıp boşanmış bir adamla da evlensen sana bakışları bu, bu tarz insanların.
O sebepten önce kendi yaşanmışlıklarını içine sindir ki işgüzar insanlara yem olma güzel arkadaşım.
Değişmiyorlar çünkü.

Elektreya büyük konuşma derim..Abartmışsın biraz..Arkadaş ondan bahsetmiyor,şu anlatılanlarda bile artniyet aramışsınız.Benim çevremde de hep bekar var.4 yılda bir tane boşanmış çıktı.Hani işçevremde olsun boşanmış uygun adayım olsa kendim talip olacağım,haber göndereceğim,yok,boşanmış adam yok çevremde.Heryere haber saldım.Kendimden büyüklerle evlenmem ben chelik'in aksine.Genç görünüyorum o da genç olsun..Genç biri nedne yaşlıyla evlensin,enerjileri bile farklıdı.Boşanmış biri yeniden evlendikten sonra ,boşanmışlığın veridiği hiç bir maraz yoktur,özellikle bayanlarda..Çünkü bayanlar daha sabırlıdır,son raddeye gelmeden erkekler gibi sabırsızlık yapmazlar..Evlenip boşanmış biriyle hiç evlenmemiş birini denk görmüyorsunuz.Oysa denklik meselesine bu değil de başka şeyler girer,olması gereken bakış açısı bu,ama tabi değişik görüşler de olacak.

sonbahar demişsin ki ''eğer karşıma evlenmemiş biri çıkar,evlenirsek,sonra sorun yapar mı?''Bunu hissedersin.Benim şuan hiç evlenmemiş bir talibim var işyerinden.Hiç hissetmiyorum sorun çıkacağını,öyle yumuşak huylu biri.iBana sevgisi var,değer veriyor görünüyor,mantığına da uyuyorum.Tek hissettiğim onla mutlu olurmuyum?Bir de istediğim tarz birisi sayılmaz.Ama çekici geliyor.iİyi biri,beni mutlu edecekmiş gibi hissediyorum...Tanımak için şans verdim..(bu arada o benim gibi memur değil)Sizce nasıl?

Arkadaşlar ben bugün çok sıkıntılıyım.

Yaklaşık 3 sene önce boşandım ben. Bu süre zarfında hayatımda ciddi manada 1 kişi oldu, o da boşanmıştı ama aldattı, nasıl olsun ki?

Güzel biri olduğumu söylerler. Kapalıyım abdestli namazlıyım. Boşandığımdan beri hiç bir erkekle elele dahi tutuşmadım.. ama etrafımdan çok fazla tanışmak isteyen oldu geneliyle boşandığım için korktum, görüşmedim. 1-2 tane kabul ettiğim oldu.. bu kabul ettiğim kişilerde ise şu oldu özellikle bekardı bunlar ve boşandığımı gizlemedim baştan.. 2 si de boşandığım için ciddi düşünmediklerini söylediler bana.

en sonuncusu dün oldu. adamı 2 yıldır tanıyorum ortak tanıdığımız çok fazla. annemle de geldi tanıştı bir tesadüf sonucu ben yoktum orada bir ortamda karşılaşmışlar tanışmışlar..neyse daha 3 gün önce annemin yanına gelmiş..bana da 5 aydır kahve içelim diye ısrar ediyordu kabul etmemiştim.. son bir aydır yoğun bir şekilde.. defalarca söyledim ben gezme tozma bilmem, istemem öyle gelemem heryere seninle kabul edemeyeceğim teklifini falan diye.. 5 ay ya dile kolay 5 ay.. neyse en son yine tesadüf diyor ama hiç inanmadım benzinciden benzin alırken orada karşılaştık.. gel kahve içelim dedi tamam dedim gittik araçlarla.. neyse orada gayet efendi hoştu. bende dedim iyi biri galiba.. dün bana mesajda evlenmeyi düşünüyor musun dedi bu nasıl soru tabi ki düşünüyorum dedim ve bana bizim seninle ciddi bir ilişkimiz olamaz evlilik yoluna giremeyiz benim ailem kabul etmez anla beni dedi... bende sen beni ne sanıyorsun dedim.. bu da birşey sanmıyorum senden çok hoşlandım hep ama, boşandığını öğrenince çok şaşırdım dedi ki boşandığımı öğreneli 1 yılı geçiyor... bende huzurumu bozma benim ben bu kadarım buyum kimseye gel beni tanı demedim peşime düşte demedim böyle küçük bakan erkekle işim olmaz... dedim niye kızıyorsun demiş yazdıklarını oku anlarsın aptal mıyım ben dedim... ondan sonra aramadı sormadı..

ama bu ikinci sefer oluyor bir diğeri de ilk görüşmede elimi tutmaya kalkmıştı bende kızınca işte sen bakire değilsin benim ailem kabul etmez bir evin bir oğluyum bıdı bıdı..

bu erkekler beni mi buluyor yaa.. niye ben hep ezik görülüuyorum dalga geçilecek insan gibi bakıyorlar.. ya ben çok hafif meşrep olsam gülsem eğlensem tamam derim ondan.. işimden eve evden işe arada bir kız ark. ile gezen bir kızım ben bunlar neden böyle bakıyor bana.. bizim mahallede 2 çocuklu benimle aynı zamanda boşanan bir kadın bekar bir erkekle evlendi.. o kadınla evlenen erkek değil mi? neden bana böyle davranılıyor ben anlamıyorum.. kaldıramıyorsan boşanmamı yaklaşma... çok inancım sarsıldı, güvenim bitti artık geleceğime parlak bakamıyorum.. 26 yaşımdayım isteyenler elbet oluyor ama, ya çocuklu ya yaşı geçkin.. bende dengim biri ile birlikte olmak istiyorum, evlenmek istiyorum bu suç mu? zaten artık karşıma çıkan hiç bir erkeğe cevap vermeyeceğim.. anladım ki benim için en güzeli görücü usulü.. ama aklım şunu almıyor boşanan bir çok kadın görüyorum onlar çok rahat evlenirken hiç boşanmış olmaları sorun değilken ben neden ayıp bir şey gibi bunun utancını yaşıyorum.

boşandığıma asla pişman değilim hatta yeniden doğdum bundan utanmıyorum da asla.. erkekleri gerçekten anlamıyorum.. şu yaşıma kadar gerçekten bir erkek tarafından ne sevildim, ne korundum.. zaten artık bunu beklemekten de vazgeçtim...:43:

neden gelecegine parlak bakmıyosunki ya..
olabilir böyle erkeklerr heryerde var o komşununda başına gelmiştir emin ol.
bu kadar takma bence zamanı gelince sende elbet kafana göre birisiyle evlenirsin sadece sabır. daha nelerle karşılaşabilirsin.
demişsin ya ben gezen tozan bi kız olsam diye öyle olsanda olmasanda bu önemli degil insanlar için sen ne yaparsan yap boşanmışsın ya ee malum toplumda boşanan kadına nasıl bakıldıgı.o yüzden dedigim gibi kulak asmıycaksın ...

Öyle tiplerle kabul etseler de zaten sen evlenme. Kendileri bakir kalabiliyorlar ya...

Bundan sonra biri seninle evlilik maksatlı arkadaşlık kurmaya çalıştığı zaman oturt karşına de ki "Bak benim çoğu insan gibi yaşadıklarım, yaşanmışlıklarım var. Ben buyum ve bu halimden zerre kadar mutsuz değilim. Yok benim komplekslerim, ilkel isteklerim var diyorsan beni hiç uğraştırma. Vaktimi değer verdiğim insanlara harcıyorum çünkü."

diyorum arkadaşım demez miyim, ben öyle kendimi gizleyip birilerine kabul ettirip sonra gerçeği söyleyecek olsaydım ohooo neler olurdu.. ben dürüstlükten tavz vermek istemiyorum karşımdaki insan beni bilsin gardını ona göre alsın diye çabalıyorum..ama nedense hepsinin niyeti bi taraflarına kaçıyor..

Back
X