• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben çok ayıp birşey mi yaptım?

buraya yazılan sorunlardan sosyoloji ve psikoloji alanında tezler çıkar , çok ciddi söylüyorum :) çünkü kızlar sizler sayesinde insanların değişik yüzlerini görüyoruz bu sayfalarda. Erkeklik ölmüş , kaldıranı yok.. İşlerine gelince beyler konuşur" ben erkeğim kızım, sen kadınsın sus" ya da erkek adamız ,onunla görüşme bununla görüşme şuraya gitme, evi temizle, yemeği pişir, çocuga bak, vs. .. bunun yanı sıra şimdilerde yeni moda " çalış, para kazan, sen kazanıyorsun bana borç ver, ne yani eşit değilmiyiz vs vs" Farkındamısınız kızlar , işlerine geldikleri gibi kullanıyor beyler durumları.. kimi zaman ataerkil ailenin yıkılmaz savaşçcı oluyorlar, maskülen rollere bürünüyorlar, ancak kimi zaman da bakıyorlar kadın da çalışıyor eli para görüyor ya eşitlik kisvesi altında ona laf ediyorlar. Anlamak mümkün değil

aynen öyle arkadaşım o kadar güzel özetledin ki.. bu dünya erkeklerin dünyası.. ama şu katkıda da bulunmak isterim erkekler bu işlerini kadınlar üzerinden yürütüyor.. erkekten daha fazla erkek yalakalığı yapan kadın çookkk.. çok güzel avucuna alıp kadını bir güzel empoze ediyor kendini aklama konusunda.. hatta bazen erkek uğraşmıyor bile erkek ağzını açmadan kadın yapıştırıyor cevabını.. kadınlarımız malesef akıllı değil.. gerçekten akıllı değil, bir zamanlar bende dahildim bu kadınlara ama, artık erkekler bana masum gelmiyor.. hepsi kötü demiyorum ama, genelinde hastalık var.. kadınlarımızda da var.. biz hastalıklı bir milletiz.. burada demin bir ark. konu açmış görümcesi kızın nişanlısının eski sevgilisiyle fotolarını face koymuş.. 30 yaşında kadın iş mi bu.. ne gerek var derdin ne... gerçekten hasta insanlar bunlar..farkında da değiller insan sanıyorlar kendilerini. otursan sorsan ohoooo sana insanlık edebiyatı okur..

karşına kanı--sütü bozuk insanlar çıkmış bunun evlenip boşanmakla ilgisi yok.ben bekarım uzun zamandır tanıdığım mal, senden çok hoşlanıyorum etkileniyorum senin sürekli yanımda olmanı istiyorum ama bak baştan söyleyeyim ben evlilik düşünmüyorum sakın farklı düşüncelere girme dedi :1: pislik adam.hemen yol verdim.bakalım ki ben seni istiyormuyum git başımdan sakın beni arama slm dahi verme yolda gördünmü. ben en iyilerine layığım dedim.dahada aramadı. ezik sandı beni heralde uyuz.o yüzden hiç kafana takıpta zehir etme günlerini.boşanmanla ilgisi yok ortalık ''şerefsiz delikanlılarla dolu!''

evet ya bugünde bekar bir ark. adam demiş ki 30 yaşımdayım bazı iht. var giderir misin? demiş dediğin gibi bunun onunla ilgisi yok ama, bu erkekler hem bu kadar pislik olup hem kadınlardan temizlik bekleyip hem de nasıl bizi suçlarlar anlamıyorum?

senin niyetin temiz olunca karşına elbet bir gün senin gibi iyi niyetli temiz birisi çıkar cnm..seni tanımıyorum sadece burdaki yorumlarını okudum ama ne kadar kaliteli birisi olduğunu anldım:)
helal olsun sana çizgini bozma..allah gönlüne göre versin

senin niyetin temiz olunca karşına elbet bir gün senin gibi iyi niyetli temiz birisi çıkar cnm..seni tanımıyorum sadece burdaki yorumlarını okudum ama ne kadar kaliteli birisi olduğunu anldım:)
helal olsun sana çizgini bozma..allah gönlüne göre versin

teşekkür ederim sağolun :) hayırlısı diyorum bakalım ama, böyle olmaktan memnunum çünkü aptal erkeklere hakettiklerini verince kendimi iyi hissediyorum.. daha güçlü daha kararlı ve daha sağlam hissediyorum kendime saygım artıyor.. bu olay beni çok üzdü sabahtan ama zamanla düşündükçe ve de diğer kişileri de gördükçe anladım ki kötü insan var evet, kötü varsa iyide vardır inş. Allah herkesi onlarla karşılaştırsın..

Boşver arkadaşım, insan olamadıkları için sen degil, onlar utansın.

Elbet bir gün senin de karşına çok daha iyisi çıkacak...

evet ama, hem bu kadar iğrenç olup hem de bu kadar sütten çıkmış ak kaşık nasıl oluyorlar aklım almıyor?

şöyle oluyor yüzsüzler..
ve herşeyi sonuna kadar inkar gibi huyları var..
diyelimki bi adam evli isterse eşini aldatsın "bi anlık zevkti, o geçici sen kalıcısın" der veya diyelim başka kadına aşık oldu "sen benle ilgilenmedin" der.. herşeye bi bahaneleri vardır.. ve sen dahil herkes onun karaktersiz olduğunu biliyosunuzdur ama o kendini öyle görmüyosa melektir o kendi gözünde..
kısaca erkekler değişken varlıklardır.. ama kötü yönde.. bize düşen aralarından sıyrılan karakterlilerini seçmektir.. armut seçer gibi :1:

şöyle oluyor yüzsüzler..
ve herşeyi sonuna kadar inkar gibi huyları var..
diyelimki bi adam evli isterse eşini aldatsın "bi anlık zevkti, o geçici sen kalıcısın" der veya diyelim başka kadına aşık oldu "sen benle ilgilenmedin" der.. herşeye bi bahaneleri vardır.. ve sen dahil herkes onun karaktersiz olduğunu biliyosunuzdur ama o kendini öyle görmüyosa melektir o kendi gözünde..
kısaca erkekler değişken varlıklardır.. ama kötü yönde.. bize düşen aralarından sıyrılan karakterlilerini seçmektir.. armut seçer gibi :1:

:) evet aynen öyleler.. bazen düşünüyorum bakıyorum da hani bir hadis var cehennemi kadınlar dolduracak diye bakıyorum erkekler bu kadar iğrençken kadınlara yer kalır mı diyorum.. gerçekten de bunu çok düşünüyorum.. erkekler kadınlara kötü gözle bakmasa kadınlar asla yoldan çıkmaz.. tabi istisnalar var çoğu kadın bu kavramın dışında ama, bu sayı erkeklere nazaran çok az bence...

emin ol bu senin boşanmış olmanla felan alakası yok erkeklerin geneli böyle bende hiç evlenmedim bekaretim durduğu halde çıktığım adam bana bakiremisin değilmisiin diye sorular yöneltiyo çıkarken severken gezerken iyi ama iş ciddiye binince dediğin gibi dokunulmamış kadın arıyolar ..
ben gözüm kapalı sevip elini tutarken o senin hakkında neler düşünüo ..
aynı şeyleri bende yaşıyorum çabuk güveniyorum sahip çıkıyorum ama karşıdan aynı sevgiyi göremiyorum ama ilgi var tabiki niye çünkü elde etmeye çalışıo ilgileri hiç eksik olmuo ...
şu diger elde eden kadınlara gelince benim bi arkadaşım var evlenmediği halde bekareti yok felan bi erkek arkadaşı var evlen benimle die peşinde dolanıo
bi diger arkadaşımda daha var oda hiç evlenmemiş bekareti var ama daha öncede çok şey yaşamış hafifte meşrep bi kız hani cinselliiği erkekleri sevio fingir fingir derler ya öle bi tip kaç kere aldattı erkek arkadaşını ama çocuk aynı şekilde evlen benimle die kızın peşinde dolanıo oda hazır değilim felan die ağırdn alıo
ya diorum bu nası bişeydir .. bende öleyim işinden gelip işine giden haftada bi dışarı çıkarım oda kız arkadaşımla muhabbet eder geri dönerim. cididyimdir sevmem öle metroda şurda burdu gülüşmeyi şunu bunu .. ama adamlar gelip bize bunu yaftalıolar onlarda namuslu oluo hiç anlamış değilim . doğru bildiğim deger yargılarım felan anlamıını yitirdi artık ....
hakaten mutsuzum bizde mi var sorun anlamıyorum ki ?
ama hiç canını sıkma sen herşeyin en iyisine layıksın ...

:) evet aynen öyleler.. bazen düşünüyorum bakıyorum da hani bir hadis var cehennemi kadınlar dolduracak diye bakıyorum erkekler bu kadar iğrençken kadınlara yer kalır mı diyorum.. gerçekten de bunu çok düşünüyorum.. erkekler kadınlara kötü gözle bakmasa kadınlar asla yoldan çıkmaz.. tabi istisnalar var çoğu kadın bu kavramın dışında ama, bu sayı erkeklere nazaran çok az bence...

ya boşver şimdi o kadınları sen herkesin kendi seçimi.. şimdi kınamayalım biliyosun ne olduğunu sonra :1:
ama şu var Allah herkese akıl fikir vermiş, insanlar akılla hareket edecekleri yerde duyguları veya bi anlık hevesleriyle hareket etmemeli..
duygularla hareket edilecek yerlerde var tabii ki ama bunları ayırt etmek lazım..

evet maaşım kadar borç istedi benim bir sıkıntımda bu ya ben maddi olarak rahatım ondan da çok fazla böyle maddiyatçı erkek buluyor sanırım beni.. eşimde öyle sen bana bakacaksın derdi çalışmıyordu zaten.. ama, şu var zengin değiliz biz.. normal evimiz arabamız var çalışyıorum ben.. hani babam fabrikatör olsa tamam derim de.. vermedim tabi ki hem de ne dedim biliyor musun :) senin başka kimsen yok mu utanmıyor musun benden istemeye? dedim :D maaşım kadar ya az buz da değil.. yanarım yanarım aldığım hediyelere yanarım.. bir de bu adam sürekli gömleğim yok ayakakbım yok bilmem ne acı edebiyatı yapardı bana, eşi ona bir sürü borç bırakmış güya ama, kendinden bence o borç..

ya ben borç istemesini ayıplarken bide utanmadan sana gömleğim yok ayakkabım yok mu dedi. ya ne diyim ondan da iyi ki kurtarmışsın yakanı, yüzsüz herif ya.

emin ol bu senin boşanmış olmanla felan alakası yok erkeklerin geneli böyle bende hiç evlenmedim bekaretim durduğu halde çıktığım adam bana bakiremisin değilmisiin diye sorular yöneltiyo çıkarken severken gezerken iyi ama iş ciddiye binince dediğin gibi dokunulmamış kadın arıyolar ..
ben gözüm kapalı sevip elini tutarken o senin hakkında neler düşünüo ..
aynı şeyleri bende yaşıyorum çabuk güveniyorum sahip çıkıyorum ama karşıdan aynı sevgiyi göremiyorum ama ilgi var tabiki niye çünkü elde etmeye çalışıo ilgileri hiç eksik olmuo ...
şu diger elde eden kadınlara gelince benim bi arkadaşım var evlenmediği halde bekareti yok felan bi erkek arkadaşı var evlen benimle die peşinde dolanıo
bi diger arkadaşımda daha var oda hiç evlenmemiş bekareti var ama daha öncede çok şey yaşamış hafifte meşrep bi kız hani cinselliiği erkekleri sevio fingir fingir derler ya öle bi tip kaç kere aldattı erkek arkadaşını ama çocuk aynı şekilde evlen benimle die kızın peşinde dolanıo oda hazır değilim felan die ağırdn alıo
ya diorum bu nası bişeydir .. bende öleyim işinden gelip işine giden haftada bi dışarı çıkarım oda kız arkadaşımla muhabbet eder geri dönerim. cididyimdir sevmem öle metroda şurda burdu gülüşmeyi şunu bunu .. ama adamlar gelip bize bunu yaftalıolar onlarda namuslu oluo hiç anlamış değilim . doğru bildiğim deger yargılarım felan anlamıını yitirdi artık ....
hakaten mutsuzum bizde mi var sorun anlamıyorum ki ?
ama hiç canını sıkma sen herşeyin en iyisine layıksın ...

işte beni en iyi anlayan sensin burada.. bunu anlamıyorum gerçekten bu erkeklerin kafasında ne var.. sen gidersin adamla seversin gözün kapalı o neler geçirir aklından ben evlenmeden de sürekli sıoarrdı bakire misin bakire misin? gerizekalı bakire olmasam elimi tutmaktan öteye gidemez miydin aptal.. anlamıyorum bunları kendileriyle her haltı yiyenler namuslu gibi değer görürken biz burada bakire misin değil misin bilmem ne. ben evlendiğim ilk gece eşimin bana söylediği ilk cümle "heee iyi bakireymişsin" evlenmeden önce test edemedi ya, bakamadı ya.. kekleniyorum sandı, kandırıyorum sandı herhalde.. ya aklıma geldikçe yine daha çok sinirim artıyor.. bir insan aşkla evlendiği kadına bunu dermi? bakire olmazsam evlenmezmiş o zaman anlamıştım insanlıktan nasipli olmadığını.. bunlara ayrım yapacaksın arkadaşım bak madem hiç evlenmedin sende bakir adam ara sende bunu şart koş.. var mı böyle adalet düzen ya.. ayet var Kötü kadınlar, kötü erkeklere; kötü erkekler de kötü kadınlara; temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara layıktır. O temiz olanlar iftiracıların söyledikleri şeylerden uzaktırlar. Onlar için bir bağışlanma ve bolca verilmiş iyi bir rızık vardır.” (Nur suresi 26.Ayet-i Kerime) ama kimin umurunda ki bu... her haltı yiyenin başı ağrımaz biz bir sürüüüüü abuk sabuk şeye layık görülürüz..

benim kızımda 26-27 yaşında 1 yılı geçti eşinden ayrılmaya çalışıyor....temmuz da 3. mahkemesi görülecek...o da çalışıyor ve uzun yıllar evlenmem diyor...altında arabası çalışıyor,yiyiyor,içiyor,geziyor...sen yalnız değilsin tatlım...üzme kendini...olmazsa da olmasın...şart mı?takıntı haline getirme...çok istediğin şeyler hiç ummadığın anda gelirler....emin ol çok daha iyileri hazırlanıyor senin için:21::21::21:

benim kızımda 26-27 yaşında 1 yılı geçti eşinden ayrılmaya çalışıyor....temmuz da 3. mahkemesi görülecek...o da çalışıyor ve uzun yıllar evlenmem diyor...altında arabası çalışıyor,yiyiyor,içiyor,geziyor...sen yalnız değilsin tatlım...üzme kendini...olmazsa da olmasın...şart mı?takıntı haline getirme...çok istediğin şeyler hiç ummadığın anda gelirler....emin ol çok daha iyileri hazırlanıyor senin için:21::21::21:

bende öyle diyorum ablacım zaten sağolasın :D evlilik şart değil evlenmek zorunda da değilim bu gibi erkeklerdense bekar kalmak dahamantıklı...

Elbette sizin hiç bir ayıbınız ve kabahatiniz yok nedeni bizim erkeklerimizin bir çoğunun ailesi tarafından vicdansız, merhametsiz ve ahlaksız yetiştirilmelerindendir. Ne demek sen boşandın diye ciddi düşünmüyorum bunu diyen bir adam hangi ahlaka ve vicdana sahip ki sizi resmen ezik işe yaramaz değersiz bir varlık olarak görmüş boşandığınız için. Malesef erkek oldukları için onların her türlü ahlaksızlıkları ve vicdansızlıkları aileleri ve toplum tarafından kabul gördüğü müddetçe buna devam edecekler üzülen yine kadınlar olacak. Zihniyet değişikliği önce kadında olacak ama hala o erkek yapar , yok erkeğin tecrübelisi daha iyidir, yok benden önce ciddi düşünmemeş kızlarla eğlencesine takılmış diyen bir kadın zihniyeti var bunlar yok olmadıkça zor gibi pek çok dul kadın sizin yaşadıklarınızı yaşamaya mahkum olacak .

bu senin ayıbın tabiki değil,neden üzülüyorsun? baştan bu tür kişileri görmen daha iyi saklasalar kendilerini ikinci kez daha çok yıkıma uğrayacaksın belki...
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın ,"dul olmak" toplumumuzda sadece bekaretini yitiren yalnız kadın anlamına geliyor sanki...
çoğu kişi bunu dillendirmese de ortak kanı bu malesef ,hemcinslerimiz bile böyle düşünürse erkekler de düşünür ,
hayatta her şey garanti değil kim bilbilir yarın ne olacağını....

Back
X