öncelikle şunu söyliyim bikere siz zaten başınıza gelecekleri bilerek evlenmişsiniz.yani ailesiyle iplerin kopacağı başından belliymiş.bence bunun için üzülmene gerek yok çünkü kabul edilmiş bişey.eşinde zaten farkında ailesinin hatasının,bu durum itibariyle bir adım öndesin.böyle bir durumda eşin de ailesini haklı görme durumunda iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor yada tek bir yol kalıyor...bu durumda seni sevmelerini sağlaman mümkün deği ama saygı duymalarını sağlayabilirsn,ki bunu yapmak zorundalar.onların karşısında ezilmeyip cevaplarını verebilmen hoşuma gitti açıkçası,ama hakaret olayı devam etmemeli bencede.onlar hakaret ettiği için sana başka yol kalmıyor doğal olarak ama bu şekilde işler daha da büyür sinir bozucu olur.yani onlar hakaret etmemeleri konusunda uyarabilirsin,bunun içinde egolarını kullanabilirsin anladığım kadarıyla fazlasıyla mevcut.yani madem biri öğretmen biri bankacıymış ve hayret verici bir şekilde çirkefleşebiliyorlar.yani ben hayal kırıklığına uğruyorum aslında sizler gibi eğitimli insanların sorunları bu şekilde çözmeye çalışması beni şaşırtıyor şeklinde yaklaşabilirsin.bu dilden anlamayabilirler,o zaman anladıklar dili keşfetmen gerek belki daha sert,kesin,kararlı bir şekilde asla onların hakaretlerini duymak zorunda olmadığını ve buna hakkın olduğunu,bu şekilde davranmalarının kendilerine zararı olduğunu senin onlar yüzünden eşinden vazgeçmeyeceğini ifade etmen gerekebilir..hatta bunu eşinde vurgulayabilir. yani anlatmaya çalıştığım şu onların amacını ne,seni sindirmek,hakaret edip egolarını tatmin etmek mi,yoksa vazgeçirip kaçırmak mı? önce sorunu bulup sonra çözmelisin canım,yan,i sorun büyük ama çözülebilir bence çünkü eşin senin tarafında.kolay gelsin sana.....